کاریاکین با e4 شروع کرد. ساختار روی لوپز برای سومین بار پیاپی شکل گرفت.
برخی نکات بازی:
1- در حرکت ششم، کاریاکین بر خلاف راند دوم، Re1 انجام داد تا روی لوپز بسته ادامه پیدا کند.
(مورد انتظارترین مسئلۀ Opening آن بود که به نظر میرسید کاریاکین اجازۀ رفتن کارلسن به واریانت مارشال را بدهد، امااین امر با انجام h3 محقق نشد)
2- حرکت 19 کاریاکین با Bxc4 تعجب بسیاری از کارشناسان را در پی داشت. چر اکه یک فیل سفید رو (خانه های سفید) که در این سبک و به ویژه این پوزیشن به درد طرف سفید میخورد را با یک اسب معاوضه کرد و عملا باعث تضعیف خانه های روشن (سفید رنگ) خود شد. البته احتمال قوی آن است که این کار در جهت دیفلکت کردن وزیر سیاه از خانۀ c6 انجام شده تا کاریاکین بتواند طرح تاکتیکی خود در جهت تخریب سد دفاعی شاه قلعه رفته و متعاقب آن گرفتن اسب خانۀ f6 پیاده نماید. با این همه کارلسن به دابل شدن پیاده هایش اهمیتی نداد و طرح کاریاکین را در نطفه خفه کرد!
3- همان اشتباه باعث شد تا کاریاکین از حرکت 20 تا حرکت 94 (74 حرکت!!) عملا در فاز دفاعی قرار بگیرد و فشار عصبی ناشی از باخت احتمالی را متحمل گردد. با این حال کاریاکین نشان داد که علاوه بر یک مدافع عالی، یک سایکولوژیست فوق العاده هم می باشد که در سخت ترین شرایط، آن هم در مقابل مدافع عنوان قهرمانی کم نمی آورد!
4- تصویر مربوط به حرکت 42 کاریاکین می باشد. کارلسن برتری دو پیاده در مقابل یک پیاده در جناح شاه دارد. برتری عددی پیاده های جناح وزیر کاریاکین عملا به وسیلۀ پیادۀ مستقر در خانۀ c4 که به وسیلۀ فیل خانۀ f7 محافظت میشود، بی اثر شده است. پیادۀ ریشه ای b2 به نقطۀ ضعفی تبدیل شده که در ادامه کارلسن با علم به ضعف خانه های سفید رنگ با شاه خود به آن حمله ور میشود، اما دفاع زیرکانۀ کاریاکین مانع سقوط خانۀ حیاتی b2 می گردد و بازی با تساوی پایان می پذیرد.
لینک بازی:
https://www.chessbomb.com/arena/2016-carlsen-karjakin-world-chess-champi...
پی نوشت: حالم بهم خورد اینقدر روی لوپز دیدم! خیلی دوست دارم آلبین، چیگورین، پتروف یا حتی لیتوانی بازی کنن یک حال اساسی ببریم :)
فقط تصور کنید به جای یکی از این دو نفر، اساتیدی مثل آلکساندر آلخین، میخاییل تال، رشید نجمدینوف و لئونید استین بازی میکردن ... یعنی از صفحۀ شطرنج خون سرازیر میشد! دیوانه هایی که ساده ترین تاکتیکشون قربانی کردن وزیر بود!!