طرفداری- نامه اخطار سازمان لیگ به باشگاه نفت تهران برای ارائه مستندات و الزامات قانونی، مسئولان این باشگاه را بر آن داشته تا مشکلات خود را برای کسب پروانه فعالیت حرفهای مرتفع کنند. نفتیها علاوه بر اینکه باید پروانه فعالیت خود را که یک ساله بوده دریافت کنند، باید صورتهای مالی حسابرسی شده، تعیین تکلیف مالکیت، سهامداران، مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره خود را هم به سازمان لیگ ارائه کند تا مشکلی برای سهمیه آسیایی این باشگاه به وجود نیاید. این تأکید سازمان لیگ به گلرخسار، مالک باشگاه نفت تهران است که در این خصوص به او و باشگاهش فرصتی یک هفتهای داده شده است.
به نقل از تسنیم، اینکه سازمان لیگ به باشگاه نفت در این خصوص اخطار داده، نه لجبازی با این باشگاه است و نه موضوع خاصی در میان بوده؛ موضوع از این قرار است که بازرسان AFC سوم مردادماه به ایران سفر میکنند و پیش از این تاریخ، فدراسیون فوتبال باید نمایندگان خود در لیگ قهرمانان آسیا در سال 2018 را معرفی کند.باشگاه نفت با قهرمانی در جام حذفی سهمیه صعود مستقیم به این رقابتها را کسب کرده، اما در صورتی که این باشگاه مشکلات ساختاری داشته باشد، بازرسان AFC از حضور این تیم در لیگ قهرمانان آسیا جلوگیری خواهند کرد و به این صورت سهمیه فوتبال ایران از بین میرود.
باشگاه نفت مدتی است که مدیرعامل ندارد و حتی اعضای هیئت مدیره این باشگاه مشخص نیستند. پس از استعفای حسین شهریاری، مدیرعامل این باشگاه سرپرستی برای باشگاه نفت تعیین نشده و تمام این اتفاقات میتواند برای نفت و فوتبال ایران در آسیا مشکلساز شود. اکنون نفتیها باید هرچه زودتر مشکلات ساختاری خود را حل کنند و پیش از هر چیزی باید تکلیف مالکیت این باشگاه مشخص شود. مالک باشگاه نفت باید مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره را هم مشخص کند و سپس صورتهای مالی به سازمان لیگ ارائه شود تا فدراسیون فوتبال مشکلی برای معرفی این باشگاه به AFC نداشته باشد. البته این فقط شروع کار است و نفتیها در زمان حضور بازرسان AFC باید ساختارهای خود را در فرمی که به آنها ارائه میشود معرفی کنند و صورتهای مالی این باشگاه باید به صورت ترجمه شده در اختیار بازرسها قرار بگیرد. صدور پروانه حرفهای باشگاه نفت برای فصل جدید، در گروی تسویه حساب مالیاتی این باشگاه است که البته از این جهت مشکل زیادی نیست و این مشکل به زودی حل خواهد شد.
در این میان آنچه باید از سوی فدراسیون فوتبال هم مدنظر قرار بگیرد، مشکلات مالکیت باشگاه نفت است. شرکت نفت پس از واگذاری این باشگاه به گلرخسار هنوز مالکیت این باشگاه را انتقال نداده است. از سوی مالک این باشگاه هزینههای زیادی صورت گرفته که این اتفاق میتواند برای فوتبالی که سالها دولتی بوده و همچنان باشگاههای بزرگ آن دولتی هستند، اتفاق خوبی قلمداد شود اگر چه مسئولان باشگاه نفت اعتقاد دارند با وجود هزینههای زیادی که کردهاند هنوز چیزی به نامشان نیست. در واقع یکی از مسائلی که باعث به وجود آمدن این مشکلات برای نفتیها شده این است که آنها بلاتکلیف هستند و تکلیف هزینههایی که کردهاند مشخص نیست چرا که هنوز مالکیت قطعی باشگاه را در اختیار ندارند. با این شرایط فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ برای اینکه بخش خصوصی دلسرد نشود و اسپانسرها همچنان علاقهمند به سرمایهگذاری در فوتبال باشند باید مساعدتهایی با بخش خصوصی انجام دهند. حالا که در این فوتبال دولتی بخش خصوصی گام به میدان گذاشته باید به آن کمک کرد.
فدراسیون حتی اگر میتواند باید سوبسیدهایی به بخش خصوصی بدهد تا آنها برای سرمایهگذاری در فوتبال ترغیب شوند. مسلماً مکانیزمهای تشویقی میتواند با کمک ویژه فدراسیون باشگاههای خصوصی را برای ادامه فعالیت در فوتبال ترغیب کند. در عوض بخش خصوصی هم باید با قاعده و نظاممند باشد، ساختار و تشکیلات، هیئت مدیره و مدیرعامل و... مشخص باشد تا براساس قوانین بخش خصوصی پس از مدت کوتاهی محو نشود.
آنچه باشگاههای لیگ برتری باید به آن توجه ویژه داشته باشند، حل کردن مشکلات و ارائه مستندات لازم برای دریافت پروانه فعالیت است. حتی باشگاههایی چون پرسپولیس، استقلال و تراکتورسازی که دیگر نمایندههای فوتبال ایران در لیگ قهرمانان آسیا خواهند بود، باید به این مسائل توجه داشته باشند تا مشکلات نفت گریبان آنها را هم نگیرد. این باشگاهها هم باید مراقب باشند تا اتفاقی بد گریبان فوتبال ایران را نگیرد.