این روزها مهمترین خبر حوزه تیم ملی فوتبال ایران، ماجرای عدم حضور بانوان ایرانی در ورزشگاهها و دیدن بازیهای مهم ملی و باشگاهی است. جایی که بانوان سوری بدون حاشیه و هیچ مشکلی در ورزشگاه آزادی حاضر شدند و به تماشای بازی این تیم پرداختند. ازسوی دیگر در روز بازی دو چهره در ورزشگاه حضور داشتند که با وجود اینکه خانم بودند ولی به دلیل موقعیت شغلی بدون هیچ منعی بازی را از نزدیک دیدند. خانم ها سیاوشی نماینده مجلس و دکتر صوفی زاده نایب رئیس فدراسیون فوتبال در امور بانوان که هر دو تلویحا به این نکته اشاره داشتند که باید بستر فنی و زیر ساخت های فرهنگی شکل بگیرد تا روزی برسد که خانواده ها در ورزشگاهها حضور یابند.
برای پیگیری دقیق تر سراغ خانم دکتر صوفی زاده رفتیم و برنامه های ایشان برای رسیدن به بهترین راه حل ممکن جویا شدیم. نایب رئیس فدراسیون فوتبال در امور بانوان با سایت نود گفت و گو کرد:
*به نظر شما امکان حضور بانوان در ورزشگاه وجود خواهد داشت؟
من دیدگاه امکان تماشای مسابقات ملی را از حقوق بانوان می دانم و اعتقاد دارم پرداختن به موضوع حضور بانوان در ورزشگاه یک امر فراملی است و در حال حاضر یک اراده واحد برای یک هدف مشترک وجود دارد که این نیاز باید پاسخ داده بشود.
*حضور خودتان در ورزشگاه را چه طور ارزیابی می کنید؟
با حضور خودم در ورزشگاه قصد ارزیابی این امر را داشتم که چه تدبیری باید اندیشیده شود تا بتوان حضور بانوان را ممکن کرد. باید بگویم بستر های سخت افزاری از الزامات اولیه و جدی در این زمینه است این الزامات باید استاندارد باشد تا چارچوب های اسلامی را در بربگیرد و مشکلی به وجود نیاید. بحث نظریه های فرهنگی نیز با مطالعات مناسب تقویت شود تا تحلیل های مناسبی برای این امر ارائه شود. نمی توان با سرعت و بدون کار علمی و فرهنگی نتیجه گرفت.
*آیا حضور بانوان در ورزشگاههای فوتبال یک تابو است؟
نه این تابو نیست. چرا که در حقوق کشور اسلامی ما منعی برای این امر وجود ندارد. اما بحث اصلی چگونگی تحقق این امر است به نحوی که در شان و منزلت یک بانوی ایرانی باشد باید پیگیری شود تا اگر دختر یا خواهر ما علاقه مند به حضور در ورزشگاه ها هستند شرایطش مهیا شود.
*غیر از شما یکی از نمایندگان بانوان مجلس هم برای دیدن این بازی در ورزشگاه حضور داشتند نظرتان در رابطه با حضور ایشان و سایر اعضای مجلس مقننه چیست؟
حضور نمایندگان مجلس از جمله خانم سیاوشی در راستای حمایت از فراهم آوردن بستر های حضور بانوان بود امیدواریم با تلاش فراکسیون مربوطه در مجلس ،وزارت محترم ورزش و جوانان و سایر مسئولان ذی ربط ، اشتیاق خانواده ها برای دیدن رویداد های ورزشی که از جنبه های اجتماعی و حقوق شهروندی نشات می گیرد به ثمر بنشیند و نتیجه بدهد.
*شما به عنوان مسئول فوتبال بانوان چه الگویی را مد نظر دارید؟
ما باید مطابق با الگوی ایرانی اسلامی و موازین شرعی خودمان و در چارچوب مصلحت ها این هدف را دنبال کنیم. امیدواریم این رویا برای بانوان و دختران سرزمین ما که همواره در تمامی عرصه ها در میدان های ملی در کنار آقایان نقش موثر و سازنده ای ایفا کرده اند به واقعیت تبدیل کنیم و غیرت زن ایرانی را در بر خورد با این گونه رویداد ها نشان دهیم برای بانوان مان لباس های متحد الشکلی با استاندارد های مورد قبول خودمان ترتیب دهیم تا با کم کردن موانع به نتیجه ای مناسب برسیم.