سلام دوستان.قطعا بارسایی ها و رئالی ها در مورد این دو تیم به حد کمال میدونن و اطلاعات دارن ولی احتمالا خیلی ها در مورد شهرهای بارسلون و مادرید و پیشینه این دو شهر چیز زیادی نمیدونن.در زیر یه سری توضیحات براتون گذاشتم که میتونه جالب باشه و به شناخت بیشتر شهر تیم ها و فرهنگ تاریخی دو تیم بزرگ بارسا و رئال بهتون کمک کنه.امیدوارم خوشتون بیاد و به درد بخوره
بارسون-نام بارسلون از زبان فنیقیهای ساکن ایبری که آن را بارکنو میخواندند آمده است. این مطلب را میتوان بواسطه یک سکه قدیمی که برروی آن به خط ایبری، بارکنو (Barkeno in Levantine Iberian script) نوشته شده است تایید کرد.در متون یونان باستان آن را بارکینون.و در لاتین آن را بارسیلونوم نوشتهاند. در قرون وسطی این شهر به شکلهای مختلفی چون بارچینونا، بارسالونا، بارچلونا و بارچنونا شناخته میشده است. همچنین برخی نوشتهها نام این شهر را به جنرال کارتاژ٬ همیلکار بارسا مرتبط دانستهاند(پدر هانیبال بارسا سردار شهیر کارتاژی)
در رابطه با تاریخ ساخت این شهر دو داستان متفاوت وجود دارد. داستان اول ساخت شهر را به ۴۰۰ سال پیش از ساخت رم توسط اسطورهای به نام هرکول نقل میکند. داستان دوم تاسیس این شهر را به همیلکار بارسا کارتاژی پدر هانیبال نسبت میدهد که نام این شهر را بارسینو نام نهاد.
در حدود ۱۵ پیش از میلاد رومیها شهر را به یک کاستروم (اردوگاه نظامی روم) متمرکز بر روی مانس تبر، یک تپه کوچک در نزدیکی تالار قدیمی شهر، پلازا سنت خومه تغییر دادند. بارسلون در زیر استعمار روم فاونتیا یا به شکل کامل مستعمره فاونتیا جولیا آگوستا پیا بارسینو نام داشت.
مادرید-نخستین اطلاعات موجود تاریخی در مورد مادرید به سده نهم میلادی بازمیگردد که در مقایسه با شهرهای دیگر اسپانیا بسیار دیرهنگام است. برخلاف دیگر شهرها چون سویا، والنسیا و بارسلون در مادرید آثاری چندانی از دوران رومیها و ویزیگوتها یافت نشدهاست. این امر احتمالاً به این خاطر است که منطقه مادرید امروزی برای این دو قوم جذابیتی نداشت زیرا نه در کنار دریا و بنادر بود و نه در مسیر شهرهای اصلی قرار داشت.
بخش اعظم شبه جزیره ایبری در سده نهم میلادی در دست مورهای مسلمان بود. محمد اول قرطبه، امیر عرب اندلس در آن زمان کاخی در محل کنونی پالاسیو رئال در مادرید ساخت و در آن محل ارگ کوچکی نیز به نام المدینه بنا کرد.
این کاخ در کنار رود مانزانارس قرار داشت و مورها این رود را مَیرا مینامیدند که به معنای سرچشمه و منبع مادر است؛ بعدها پسوند رومی-ایبری «-ایت» به معنای مکان به آن چسبید. مادرید امروزی و نام این شهر از این بنا و این نام سرچشمه میگیرد.در اصل اسم مادرید اولش "مدریت" بوده احتمالا!
ارگ مادرید در سال ۱۰۸۳ توسط آلفونسو ششم کاستیا، که در واقع در راه خود به تولدو(Toledo)بود، فتح شد. وی مسجد آن زمان مادرید را تبدیل به کلیسا کرد و آن را کلیسای جامع الُمِدنا نامید.[۷] ساکنان شهر مادرید را تا دهههای زیادی از سده پانزدهم مورها و یهودیان سفاردیها تشکیل میدادند.
پس از دشواریهای بسیار و یک آتشسوزی ویرانگر، شهر توسط هنری سوم کاستیا بازسازی شد اما خود او برای امنیت، بیرون از دیوارهای شهر و در دهکدهای به نام «ال پاردو» در نزدیکی مادرید مستقر شد.
تو این زمان در قرن 15 میلادی بارسلون مهم ترین شهر منطقه ای بوده به نام آراگون(همین کاتالویای الان) که یه پادشاه داشته به نام فردیناند پنجم،
مادرید هم در منطقه ای به نام کاستیل قرار داشته که البته شهر اصلی کاستیل همون تولدو بوده(نزدیک مادرید فعلی هست).کاستیل هم یه ملکه داشته به نام ایزابل.سال 1479 فردیناند و ایزابل با هم ازدواج میکنن و طی یه سری جنگ و زد و خورد(که به اصطلاح جنگ های صلیبی اسپانیا یا "رکونکسیتا" هم میگن بهش) در شبه جزیره ایبری مسلمون ها رو از اونجا بیرون میکنن و این طوری اسپانیای فعلی بوجود میاد...