عصر شنبه شانزدهم دی ۱۳۹۶ رسانههای چین از برخورد دو کشتی در آبهای دریای چین شرقی خبر دادند. برخورد بین یک نفتکش ایرانی و یک کشتی فلهبر چینی اتفاق افتاده بود. گزارشهای اولیه از انفجار و آتش سوزی بزرگ در نفتکش ایران خبر میداد.
خب تا اینجا چرندی که میگن ایران از سانحه سه روز بعد خبردار میشه رد میشه....اینکه صدا و سیما سه روز خبر رو پوشش نمیده قضیش فرق میکنه..مقامات از همون ساعات اولیه میدونستن
حدود یک هفته بعد از این حادثه، نفتکش ایرانی به نام سانچی غرق شد و ایران مرگ ۳۲ سرنشین این کشتی را تایید کرد. کشتی فلهبر چینی، با خسارتی نه چندان جدی، محل را ترک کرده و همه خدمهاش نجات یافتهاند.
کشتی چینی میتونسته حرکت کنه و خسارت جدی ندیده پس به اینکه چرا سرنشینان کشتی چینی زنده موندن خرده نگیرید...
کشتی ایرانی در لحظه از کار میفته توسط امواج و باد کیلومترها جا به جا میشه...
درباره عملیات نجات چه میدانیم.؟
چهار تیم از چین،ایران،ژاپن و کره جنوبی با 14 کشتی برای عملیات نجات اعزام شدن (تیم چینی از ساعات اولیه برخورد عملیات اطفای حریق رو شروع میکنه) و تیم ایرانی منتظر بود که وقتی آتش مهار شد از هوا خودشون به عرشه کشتی برسونن و عملیات نجات شروع کنند اما هر بار آتش مهار میشد انفجار جدیدی رخ میداد..
در اولین جست و جو امدادگران فقط نیم ساعت توانستند عرشه داغ نفتکش را تحمل کنند و نتیجه یافتن دو جسد بود.
و نه تنها دمای آتش بلکه دود آن هم کار نجات سخت میکرد.
همچنین سوختن گوگرد و ترکیباتش گازهای سمی تولید میکند
این موارد بذارید کنار باد شدید و تلاطم دریا.
البته شایعاتی هست که میگه چینی ها منتظر موندن تا میعانات گازی بسوزد تا دریا آلوده نشود و همچنین دو روز اول فقط تماشا میکردن چیزی که رد میشه و اصلا ثابت کردنش آسان نیست اصلا کی این شایعه رو ساخته کسی غیر از امدادگرها اونجا نبوده...
گفته میشه خدمه همون ساعات اولیه از گازهای سمی کشته شده اند و احتمال اینکه تو اون آهن گداخته کسی زنده باشه که بعدها بخوان نجاتش بدن خیلی کم بوده
درباره قربانیان چه میدانیم؟
تعداد خدمه و سرنشینان نفتکش ایران که با نام "سانچی" حرکت میکرد، ۳۲ نفر بود که دو نفر از آنها بنگلادشی و بقیه ایرانی بودند.
۲۷ نفر از سرنشینان خدمه کشتی بودند. همسر یکی از افسران و چهار دانشجوی کشتیرانی هم دیگر سرنشینان کشتی سانچی بودند. همراه بردن اعضای خانواده کارکنان و دانشجویان کشتیرانی برای کارآموزی روندی معمول است.
تاکنون جسد سه نفر از قربانیان پیدا شده است. یکی از جسدها را امدادگران از آب گرفتند. دو جسد دیگر هم امدادگران چینی از کشتی خارج کردند. به دلیل سوختگی، هنوز هیچ کدام از جسدها شناسایی نشده است و برای یافتن هویت آنها باید آزمایش دیانای انجام شود.
پیدا کردن پیکر بقیه سرنشینها دیگر امکانپذیر نیست.
درباره کشتیها چه میدانیم؟
دو کشتی دخیل در این تصادف، یکی متعلق به شرکت ملی نفتکش ایران بود که با نام سانچی و پرچم پاناما حرکت میکرد. کشتی دیگر به نام "کریستال" متعلق به یک شرکت چینی بود که با پرچم هنگکنگ حرکت میکرد.
چرا یک نفتکش ایرانی، با پرچم پاناما حرکت میکند؟
مثل ماشین که باید جایی ثبت باشد و شماره شهربانی داشته باشد، کشتیها هم باید در جایی ثبت شده باشند.
درحالی که قوانین حاکم بر کشتیرانی، بینالمللی است، قوانین اداره کشتیها مربوط به کشوری است که کشتی در آن ثبت شده است.
امیر علیزاده، استاد کشتیرانی در دانشگاه سیتی لندن میگوید، ثبت کشتیهای نفتکش در کشورهایی مثل پاناما یا لیبریا بسیار مرسوم است. دلیل این محبوبیت هم به گفته آقای علیزاده، کمتر بودن هزینههای اداری ثبت کشتی و همچنین سختگیرانه نبودن قوانین اداره کشتی، از نظر ملیت خدمه، قوانین کاری و بازرگانی است.
در آخر بگم کشته شدن هموطنانمون به دلیل تاخیر در عملیات نجات توسط ایران یا هیچ کشور دیگه ای نبوده بلکه ابعاد گسترده حادثه چنین تلفاتی رو به ما تحمیل کرد درسته که خانواده های داغدار این هموطنانمون الان از کم کاری گلایه میکنن ولی اونها الان احساسی صحبت میکنن تا الان هیچ مدرکی مبنی بر کم کاری هیچ کشوری پیدا نشده...