کشتار مونیخ حملهای بود که بهوسیلهٔ اعضای گروه فلسطینی سپتامبر سیاه در جریان بازیهای المپیک تابستانی ۱۹۷۲ مونیخ در آلمان غربی علیه اعضای گروه ورزشی اسرائیل انجام و به گروگانگیری و کشتن آنها و یک پلیس آلمانی انجامید. اندکی پس از آغاز حمله، فلسطینیان خواهان آزادی ۲۳۴ زندانی از زندانهای اسرائیل، و همچنین آزادی بنیانگذاران ارتش سرخ آلمان (آندرهآس بادر و اولریکه ماینهوف) از زندانهای آلمان شدند. سپتامبر سیاه این عملیات را به یاد دو روستای فلسطینی مسیحی که ساکنانشان در ۱۹۴۸ بهوسیلهٔ هاگانا تبعید شدهبوند «ایکریت و بیرام» نامیدهبود.
بهنظر میرسد تروریستها تجهیزات خود را از نئونازی های آلمان دریافت کردهبودند. در جریان عملیات ناموفق نجات، پنج نفر از هشت تروریست بهوسیلهٔ پلیس آلمان کشتهشدند. سه تروریستی که زنده ماندهبودند دستگیر شدند، اما دولت آلمان غربی درپی ربودهشدن یکی از هواپیماهای شرکت لوفتهانزا بهوسیلهٔ سپتامبر سیاه آنها را آزاد کرد. اسرائیل در پاسخ به آزادی آدمکشان، عملیات «بهار جوانی»[نیازمند منبع] و «خشم خدا» را اجرا کرد که طی آنها سازمان جاسوسی و نیروهای ویژهٔ آن بهطور برنامهریزیشده فلسطینیان مظنون به دست داشتن در این کشتار را یافتند و کشتند.
استیون اسپیلبرگ کارگردان و تهیهکنندهٔ مشهور آمریکایی، در سال ۲۰۰۵ فیلم «مونیخ» را دربارهٔ این کشتار و عملیات انتقامی اسرائیل موسوم به «خشم خدا» کارگردانی کرد..
در حالی که دولت آلمان در چند نوبت مذاکره با گروگانگیران سعی در فیصله ماجرا داشت در نهایت 36 ساعت پس از آغاز گروگانگیری موافقت كرد كه بالگردی در اختیار گروگانگیرها بگذارد تا بدون خونریزی از آلمان خارج شوند. گروگانگیرها پذیرفتند و با گروگانها به فرودگاه منتقل شدند؛ گفتنی است قبلا و در جریان گروگانگیری در محل اقامت ورزشکاران اسرائیلی، دو تن از گروگان ها کشته شده بودند.
طبق گزارش رسانه های وقت اما پلیس آلمان در فرودگاه عملیات نجات گروگان ها را آغاز کرد. ماموران امنیتی پیش از پرواز بالگردها به سوی گروگانگیرها شلیك كردند كه آنها نیز در مقابل بالگرد حامل 9 گروگان را منفجر كردند؛ در این انفجار همه گروگان ها کشته شدند. در ادامه میان گروگانگیران و پلیس آلمان زد و خورد صورت گرفت كه یك پلیس و چهار فلسطینی كشته و چهار فلسطینی دیگر دستگیر شدند.
چند هفته پس از این عملیات اعضای دستگیر شده سپتامبر سیاه در جریان ربوده شدن هواپیمای خطوط هوایی لوفتهانزا توسط دیگر فلسطینیها آزاد شدند و به لیبی فرستاده شدند؛ اسرائیل اما چندی بعد با مامور کردن تیمی از کماندوهای موساد دست به تلافی زد و شماری از کسانی که به هر شکل با این عملیات در ارتباط بودند را ترور کرد