طرفداری- شکست در مقابل 78011 تماشاگر حاضر در استادیوم المپیک لوشنیکی شهر مسکو سبب ایجاد نگرانی در بین دوستداران مانشافت و یادآور خاطراتی تلخ برای آنها بوده است.
چون تیم های ایتالیا در جام جهانی 2010 و اسپانیا در جام جهانی 2014 به عنوان مدافع عنوان قهرمانی، با حذف از مرحله گروهی رقابت ها، شکست تلخ و ناخوشایندی را در ماموریت دفاع از عنوان قهرمانی خود متحمل شدند و حال در جام جهانی 2018 چنین سرنوشت شومی شاگردان یوگی لوو را نیز تهدید می کند، اگر آنها در دو دیدار باقی مانده مرحله گروهی موفق به شکست حریفان و تصحیح عملکرد پر انتقاد خود نشوند.
یوآخیم لوو سرمربی تیم ملی آلمان تا روز شنبه و دیدار مقابل سوئد مهلت خواهد داشت که برای جلوگیری از تکرار چنین فاجعه ای تغییراتی اساسی در ترکیب تیم خود به وجود آورد، جهت تصحیح عملکرد مانشافت، برطرف نمودن برخی کمبودها و نقطه ضعف های تیم و همچنین ادامه حضور مدافع عنوان قهرمانی در این رقابت ها سه سناریو برای یوگی لوو و مانشافت قابل تصور است.
یک- کیمیش مدافع کناری، نه مهاجم کناری
مکزیکی ها از ابتدای رویارویی با آلمان از برنامه ای مشخص برای ضربه زدن به تیم یوآخیم لوو برخوردار بودند، به این ترتیب که آنها بیشتر حملات و حتی ضد حملات خود را از سمت راست خط دفاعی حریف تدارک می دیدند. در واقع یاشوا کیمیش مدافع راست آلمان که در موقع تصاحب توپ به فاز تهاجمی تیم اضافه می شد، فضای بسیار مناسبی را در پشت سر خود در اختیار قوای تهاجمی مکزیکی ها جهت تدارک دیدن ضد حملات زهردار قرار می داد که آنها نیز برای ضربه زدن به آلمان از همین نقطه ضعف نهایت استفاده را بردند.
مکزیکی ها همواره هنگام از دست رفتن توپ توسط ژرمن ها از سمت چپ بال تهاجمی خود به سرعت به دروازه آلمان ها نزدیک می شدند که با توجه به رویکرد ضعیف دفاعی بیشتر بازیکنان مانشافت، در بیشتر صحنه ها مدافعین میانی این تیم در میان بازیکنان تهاجمی حریف تنها می ماندند و به همین دلیل مجبور به انجام واکنش هایی پر ریسک جهت دور کردن توپ از دروازه خودی می شدند. در مجموع عملکرد دفاعی مانشافت در این دیدار هرگز قابل قبول نبود و تا بازی روز شنبه مقابل سوئد یوگی لوو مجبور به اتخاذ تدابیری جهت برطرف نمودن این ضعف خواهد بود که مهمترین نکته شاید یادآوری این نکته به یاشوا کیمیش جوان باشد که پست وی در ترکیب تیم دفاع کناری سمت راست است و نه بال تهاجمی!
دو- ایجاد تغییر در چیدمان خط میانی
عملکرد ضعیف دفاعی تیم یکی از مشکلات اصلی مانشافت در دیدار مقابل مکزیک بود که از دست دادن بی مورد توپ، اشتباه در بازی سازی، بی انگیزگی و ضعف در تغییر منطقه بازی را نیز می توان به لیست ضعف های شاگردان یوگی لوو در اولین دیدار در جام جهانی 2018 اضافه نمود. گل دریافتی نیز در حقیقت به دلیل سهل انگاری بازیکنان خط میانی تیم و هدر دادن توپ توسط آنها و همچنین عملکرد ضعیف تیم در خط دفاعی به ثمر رسید.
در نیمه دوم دیدار با خروج سامی خدیرا و ورود مارکو رویس به زمین چیدمان مانشافت از 1-3-2-4 به 1-4-1-4 تغییر پیدا کرد که با توجه به عملکرد قابل قبول تر تیم با چیدمان جدید و به چرخش در آمدن روان تر توپ در میدان، بهتر است یوگی لوو در دیدار مقابل سوئد نیز از همین ترکیب و چیدمان استفاده نماید. در چنین چیدمانی در پست هافبک دفاعی تیم و جهت بالا بردن ضریب اطمینان خط دفاعی، یوگی لوو می تواند به جای سامی خدیرای ضعیف از ایلکای گوندوعان و حتی سباستین رودی به عنوان زوج تونی کروس استفاده نماید. علاوه بر این حضور مارکو رویس در سمت چپ تهاجمی مانشافت با توجه به عملکرد قابل قبول وی در دیدار مقابل مکزیک، می تواند در دو بازی آینده مقابل سوئد و کره جنوبی بسیار تاثیرگذار باشد. عملکرد ضعیف اوزیل و عدم توانایی وی در بازی سازی مانشافت در فاز تهاجمی نیز از دیگر نقاط ضعف مانشافت در بازی روز یکشنبه بود که یوگی لوو می تواند در دیدارهای آینده از مارکو رویس آماده و حتی توماس مولر در پست شماره ده استفاده نماید.
سه- با وجود شروع فاجعه بار، تکرار قهرمانی امکان پذیر است!
بعد از تجربه شکست در اولین دیدار جام جهانی 2018 و عملکرد پر انتقاد مانشافت اتمسفر بسیار سنگینی در جامعه فوتبال آلمان برقرار است، اتفاقی که بعد از 36 سال برای مانشافت تکرار شده است، البته در جام جهانی 1982 آنها بعد از قبول شکست مقابل الجزایر در نخستین دیدار با تصحیح روند خود موفق به حضور در دیدار نهایی شدند. اسپانیا نیز در جام جهانی 2010 بعد از قبول شکست مقابل سوئیس در نخستین دیدار خود توانست به عنوان قهرمانی آن رقابت ها دست یابد.
بی انگیزه بودن بازیکنان به اعتقاد بسیاری از منتقدین یکی از دلایل اصلی عملکرد ضعیف آلمان در این دیدار بوده است که بازسازی روحی و روانی تیم و آماده سازی ذهنی بازیکنان برای دو دیدار باقی مانده مانشافت یکی از وظایف اصلی کادر فنی به حساب می آید. آلمان ها با اصلاح روند خود در دو دیدار باقی مانده مقابل سوئد و کره جنوبی می بایست به پیروزی دست یابند و کسب عنوان دومی در این گروه در حال حاضر به هدف حداقلی یوگی لوو و شاگردانش تبدیل شده است، هر چند که به احتمال زیاد مانشافت در صورت ایستادن در رده دوم گروه، در مرحله یک هشتم نهایی می بایست به مصاف برزیل از مدعیان اصلی قهرمانی این رقابت ها برود. بی تردید ایستادن در صدر گروه می توانست مسیر خوشایندتری را در مراحل حذفی جام جهانی برای شاگردان یوگی لوو فراهم آورد، چنین موضوعی دیگر در اختیار آنها نیست، اما راهیابی به مرحله یک هشتم نهایی جام جهانی و تکرار افتخارت گذشته همچنان برای مانشافت در دسترس است.