جام جهانی 1974 آلمان
جام جهانی 1974 به میزبانی آلمان غربی برگزار و در همان جا هم ماندگار شد. آدیداس توپ های این دوره از مسابقات را، که چندان هم از دوره قبل متفاوت نبود، تلستار دورلست (Telstar Durlast) نامیده بود.
دو نوع توپ در این دوره از جام جهانی مورد استفاده قرار گرفته بود که آدیداس نوشته های قبلی طلایی را به رنگ مشکی تغییر داده بود. این شرکت مدل تمام سفیدی تولید کرده و آن را آدیداس شیلی نام گذاری کرد، چون توپ های تمام سفید، برای اولین بار در جام جهانی 1962 شیلی، مورد استفاده قرار گرفتند. نوع دوم هم تلستار دورلست بود که صحبت آن رفت. تکنیک و مواد بکار رفته در این توپ ها هم همانند 4 سال قبل در آلمان غربی بود.
توپ زیر شامل امضای آلمانی های مشهور قهرمان آن سال همانند اوورات، سپ مایر و گرد مولر و همچنین بازیکنان ذخیره تیم قهرمان جهان آن دوره است. این امضاها بلافاصله بعد از قهرمانی مانشافت در جام جهانی، روی این توپ، نقش بست.
در تصویر، یوهان کرایوف، ستاره بزرگ سابق فوتبال هلند و بارسلونا، را مشاهده می کنید که در جام جهانی 1974 مقابل اروگوئه ثبت شده است؛ دیداری از مرحله گروهی رقابت ها که نارنجی ها موفق شدند تیم اهل آمریکای لاتین را 2 بر صفر، شکست دهند:
سایر عکس های مربوط به این توپ را هم مشاهده می کنید:
و در نهایت جامی که برای دومین بار، به آلمان ها رسید:
جام جهانی 1978 آرژانتین
توپ جام جهانی 1978 آرژانتین، که با اولین حضور ایران در این بازی ها هم همراه بود، تانگو دورلست (Tango Durlast) نام گرفته بود و طراحی آن سمبلی از زیبایی، سرعت و شور بود.
طراحی توپ های فوتبال با معرفی تانگو در 1978، انقلاب جدیدی را تجربه کرد. آدیداس مدلی را طراحی کرده بود که به زمره مدل های کلاسیک دنیای توپ، وارد شد. بیست تکه با طراحی های مثلثی، وقتی کنار هم قرار می گرفتند، 12 دایره متحدالشکل را می ساختند. این طرح، شکل پایه ای توپ های 5 دوره جام جهانی بعد هم بود.
تانگو مقامت بیشتری در مقابل آب و هوای نامناسب داشت، کیفیت بهتری دارا بود و طرح خود را از شور و اشتیاق، زیبایی و حس فوتبالی آرژانتینی ها برگرفته بود. این توپ برای این کشور خوش یمن هم بود و آنها توانستند جام را خانه نگه دارند و اولین قهرمانی جهان خود را بدست آورند. تانگو طرح موفقی شد و علاوه بر جام جهانی، در بازی های المپیک و جام ملت های اروپا هم استفاده شد.
در تصویر، آرچی گمیل از اسکاتلند را در جام جهانی 1978 مشاهده می کنید که در برد 3 بر دو این تیم مقابل هلند، موفق به گلزنی شد:
سایر عکس های مربوط به این توپ را در زیر مشاهده می کنید:
جام در خانه ماند تا تانگوی ورژن 1978، خاطره شیرینی برای آرژانتینی ها داشته باشد:
بخش اول این مطلب را اینجا مشاهده کنید و منتظر ادامه این مطلب و مرور دیگر توپ های جام جهانی در روزهای آینده باشید.