طرفداری- در سری مطالب سه قسمتی دوچرخه و تکنولوژی، قصد داریم وسایل الکترونیکی کاربردی برای دوچرخه را که شامل محاسبه گرها، جی پی اس و گوشی های هوشمند می شوند را به همراه مزایا و معایب آنها برای شما معرفی کنیم. در قسمت اول این سری مطالب، به محاسبه گر ها پرداختیم و در این قسمت، به جی پی اس ها خواهیم پرداخت.
پس از محبوبیت جی پی اس در بین رانندگان خودرو، مدت زیادی طول نکشید که که این فناوری وارد دنیای دوچرخه سواری نیز شد. این ابزارها از شبکه های ماهواره ای که دور زمین می چرخند استفاده می کنند و موقعیت مکانی شما را مشخص می کنند. جی پی اس ها قادرند اطلاعاتی نظیر سرعت، مسافت، زمان، سرعت متوسط و غیره که محاسبه گر های سنتی به شما می دادند را نیز در اختیار شما قرار دهند.
برخی مدل های جی پی اس، میزان مصرف کالری شما را نیز محاسبه می کنند و مانند محاسبه گرها، ارزیابی دقیقی دارند. اما از آنجایی که می توانند تغییرات سرعت شما و ارتفاع را محاسبه کنند، می توانند دقیق تر عمل کنند.
از آنجایی که جی پی اس ها نیازی به سنسور برای قراردادنشان روی دوچرخه شما برای تعیین سرعت و مسافت ندارند، نیازی ندارید که برای قراردادن آنها روی دوچرخه، آن ها را کالیبره کنید. این مزیت باعث می شود که به راحتی آن را از یک دوچرخه به دوچرخه دیگر جا به جا کنید. جی پی اس ها ضد آب نیز هستند و نگرانی ای بابت باران نخواهید داشت
مزیت بزرگ جی پی اس ها این است که اطلاعات سواری شما را می توانند با اطلاعات حقیقی نقشه ترکیب کنند که شما می توانید پس از دوچرخه سواریتان، اطلاعات را روی کامپیوترتان یا سرویس های آنلاین آپلود کنید و آن ها نیز مسیر شما را روی نقشه نشان می دهند که شما می توانید آن را زوم کنید و اطلاعاتی نظیر خیابان ها، جاده ها و تپه ها را مشاهده کنید. این نرم افزارها تمام اطلاعات دوچرخه سواری های گذشته شما را ذخیره می کنند و شما می توانید عملکردتان در طول زمان در همان مسیر را مقایسه کنید. همچنین می توانید عملکرد خود را با دیگران مقایسه کنید و با دوستانتان به رقابت بپردازید و اطلاعات خود را با دیگران به اشتراک بگذارید.
زمانی که شما مسیر خود را روی جی پی اس ذخیره می کنید، این مسیر ها پیش از شروع دوچرخه سواریتان می توانند روی دستگاه جی پی اس شما بارگذاری شوند و این وسیله شما را در طول مسیر راهنمایی خواهد کرد که کجاها نیاز به تغییر مسیر دارید. حتی ارزانترین مدل های جی پی اس این قابلیت را نیز دارند. مدل های پیشرفته تر، صفحه نمایش تمام رنگی مانند مدل هایی که در ماشین ها استفاده می شوند را دارند و شما می توانید با نقشه ای که در اختیار شما قرار می گیرد مسیرتان را پیدا کنید.
بیشتر جی پی اس ها، باتری های لیتیومی قابل شارژ (مانند تلفن همراه) دارند که بین 12 تا 18 ساعت شارژ نگه می داند و شما می توانید در چند سواری در این فاصله زمانی از آنها استفاده کنید. اما اگر قرار است که مسافت زیادی را طی کنید یا با دوچرخه به سفر بروید و قرار نیست که چند روز به برق دسترسی داشته باشید، ممکن است این وسیله برای شما کارا نباشد.
صنعت های الکترونیکی، استانداردی را طراحی کرده اند که به جی پی اس ها و دستگاه های مشابه امکان ارتباط با سایر دستگاه های انتخابی را محیا می کنند. این استاندارد با نام ANT+ نیز شناخته می شوند. شما می توانید ANT+ را خریداری کنید و به امکانات جی پی استان ویژگی هایی مانند سنسور های سرعت/آهنگ، سنسور های قدرت و مشاهده نرخ ضربان قلب اضافه کنید.
مزیت ها: مسیریابی آنلاین، ارتفاع یابی، نصب آسان روی دوچرخه و شارژ باتری مناسب برای سواری روزانه
معایب: شارژ باتری برای سفر و مسافت های طولانی جوابگو نیست و آپدیت اطلاعات نقشه معمولا باید خریداری شوند
در همین رابطه:
سایر مطالب: