🔴چه کنیم تا حافظه قوی تری داشته باشیم؟🔴
نتیجه تحقیقاتی که در کشور استرالیا انجام شد نشان می دهد برای اینکه حافظه قوی تری داشته باشیم باید به جای تماشای مداوم تلویزیون ها، به حل جدول بپردازیم و در رژیم غذایی خود نیز ماهی را بگنجانیم.
یک موسسه علمی – تحقیقاتی استرالیایی در یک نظر خواهی آنلاین که از حدود سه هزار نفر انجام شد به این نتیجه رسید که افرادی که داستان های تخیلی می خوانند دارای حافظه قوی تری هستند و افرادی که مشروبات الکلی مصرف می کنند به سختی حتی نام افراد را به خاطر می آورند.
بر اساس گفته نانسی پاچانا (Nancy Pachana) روانشناس فعال در این تحقیقات، تلویزیون به تنهایی سبب تضعیف حافظه نمی شود و با روش زندگی فعال و رژیم غذایی مناسب می توان تغییرات عمده ای در کیفیت حافظه ایجاد کرد.
.
نتایجی که از این تحقیق بدست آمد باعث شد تا موسسه ملی حافظه در همین کشور تستی را برای بررسی میزان حافظه افراد ترتیب دهد که در آن حدود ۲۹۵۰۰ نفر شرکت کردند.
مسئولین برگزاری، از این افراد سوالاتی در مورد وظایف روزانه از قبیل بخاطر سپردن لیست خرید و به یاد آوردن نام افراد و چهره ها، شغل آنان و همچنین در مورد حافظه دور مانند تشخیص عکس افرادی که سال ها آنها را ندیده بودند انجام دادند. افرادی که در این تست شرکت کردند باید درباره عادات خود از قبیل مقدار مصرف مشروبات الکلی و مدت زمانی که صرف تماشای تلویزیون و خواندن کتاب می کردند توضیحاتی می دادند.
.
نتیجه این تست تفاوتی در میزان حافظه زن و مرد در انجام وظائف مشابه روزانه نشان نداد. اما مشخص شد که مقدار زمانی که آنها صرف تماشای تلویزیون می کردند در حافظه شان تاثیر زیادی دارد.
برخی برنامه ها مانند اخبار مفیدتر از سایر برنامه های تلویزیون هستند به عقیده پاچانا داشتن ذهن فعال برای تقویت حافظه بسیار مفید است.
تماشای پاره ای از برنامه های تلویزیون ممکن است در تقویت حافظه موثر باشد اما تاثیر آنها مانند خواندن کتاب که یک فعالیت پویا برای حافظه به شمار می آید، نیست.
تحقيقات انجام شده در طول سالهای اخير نشان می دهد کسانی که فعاليت های فکری انجام می دهند ، کمتر در معرض خطر ابتلا به آلزايمر قراردارند و از طرفی حيواناتی که مغز آنها بيشتر تحريک می شود ، مرکز حافظه بزرگتری دارند.شما نيز می توانيد با انجام تغييرات کوچکی در زندگی خود علاوه برآنکه حافظه خودرا تقويت نماييد از بروز بيماری آلزايمر نيزپيشگيری کنيد.
مراحل زير می تواند شروعی برای اين تغييرات محسوب شود.
مرحله اول : ازميزان تنش ها بکاهيد
تنش زياد برای مغز مضر است ، مطالعات نشان میدهدحیواناتی که بطور دائم در معرض تنش قرار دارند ، از سلولهای حافظه کمتری برخوردارند .توجه به نکات زير می تواند درکاهش فشارهای روانی وتنش ها موثر باشد.
1- در طول روز ،زمانی را برای کاهش تنش قرار دهيد نظيراختصاص دو دقيقه برای تمرين تنفس عميق ولحظاتی برای تمرين يوگا
2- ميزان خواب خودرا افزايش دهيد .
3- از مصرف نوشيدنی های کافئين دار بکاهيد.
4- به طور مرتب ورزش کنيد.
5- سعی کنيد توقعات خود را از زندگی با واقعيت ها تطبيق دهيد.
6- بخنديد و شاد باشيد.
مرحله دوم : ورزش ذهنی داشته باشيد
ورزش ذهنی نقش يک جک را برای مغز شما بازی می کند و گوِيی با آن می توانید مغز خود را از جا تکان دهید . فعالیت های ذهنی نظیر حل جدول ، یک مسئله نیمه مشکل ، معمای تصویری و کلامی و نظیر اینها به گونه ای که بطور لذت بخش انجام شوند. سبب فعال شدن ذهن شما می شوند.
.
موفق باشین :)
اگر دوست داشتین به کانالم بپیوندین :)
https://t.me/gostare_zehn