🔥توجه:پست علمی-اقتصادی-گردشگری است؛نظر سیاسی ممنوع🙇🙇
👑ابر شهر نئوم؛ چشم انداز جاهطلبانه عربستان سعودی برای تبدیل شدن به قطب فناوری در منطقه👑
عربستان سعودی از مدتی پیش در حال توسعه پروژه ابر شهری آینده نگرانه به نام نئوم (Neom) است که ۳۳ برابر شهر نیویورک مساحت دارد. مقامات سعودی نئوم را به عنوان «جاهطلبانهترین پروژه جهان» معرفی میکنند که قرار است شهری شامل ۱۶ بخش در نزدیکی سواحل دریای سرخ، در شمال غربی استان تبوک، بنا کند.
محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور در گفتگوی خود با بلومبرگ در اکتبر ۲۰۱۸، اعلام کرده بود که پروژه نئوم در سال ۲۰۲۵ تکمیل خواهد شد و فاز اول آن در حال اتمام است. اما این ابر شهر چه ویژگیهایی دارد؟
بیش از هر چیز، لازم است توضیح مختصری درباره نام «نئوم» ارائه کنیم. این کلمه در واقع واژهای است مرکب از کلمه یونانی Neos به معنی جدید و کلمه عربی مستقبل به معنی آینده و ظاهرا قرار است مفهوم آیندهای جدید را تداعی کند.
این شهر مساحتی معادل ۱۶ هزار ۴۶۳ کیلومتر مربع را در بر میگیرد و هزینه احداث آن حداقل ۵۰۰ میلیارد دلار عنوان شده است که بخشی از آن توسط سرمایه گذاری عمومی در داخل عربستان و بخشی توسط سرمایهگذاران خارجی (در صورت امکان) تامین خواهد شد.
بخشی از استان تبوک✳ محل ساخت پروژه نئوم👆
نئوم بخشی از برنامه Vision 2030 است؛ یک پروژه بلند پروازانه و انقلابی در جامعه سعودی که قرار است این کشور را از وابستگی به درآمد نفتی رها کند و آن را به یک قطب فناوری تبدیل کند.
در سال ۲۰۱۷، سعودیها ؛سه موسسه مشاوره بزرگ دنیا، یعنی(McKinsey & Co )و (Boston Consulting) و (OliverWyman )را به استخدام گرفتند تا آنها را در تکمیل این پروژه راهنمایی کنند. در ژانویه ۲۰۱۹ عربستان یک شرکت به نام نئوم تاسیس کرد تا امور مربوط به ساخت این شهر را مدیریت کند.
👆محل نشان شده در نقشه عربستان؛ مکانی است که نئوم در آنجا بنا میشود.
نئوم قرار است از نوعی فناوری با نام Cloud Seeding استفاده کند تا با ایجاد ابرهای مصنوعی بتواند میزان بارشها را نسبت به میزان طبیعی آنها در صحرای عربستان افزایش دهد.
همچنین طبق گفته مقامات سعودی، قرار است نئوم از سیستم آموزشی پیشرو در جهان استفاده کند و کلاسهای درس آن از تصاویر هلوگرافیک معلمان بهره بگیرند ویکی دیگر از ایدههای عربستان برای این شهر، ایجاد یک جزیره مشابه پارک ژوراسیک با دایناسورهای رباتیک است که بتواند گردشگران را به خود جلب کند.
همچنین نئوم در شب از یک ماه مصنوعی بزرگ برای روشنایی شهر بهره میگیرد.
کمپانی نئوم در حال توسعه بستری مناسب است تا در آینده از تاکسیهای پرنده استفاده کند و اتومبیلرانی را به یک تفریح در شهر تبدیل کند.
👆
تاکسی پرنده به نمایش در آمده در نمایشگاه «نئوم، یک شهر تجاری و صنعتی جدید» در ریاض- اکتبر ۲۰۱۷
قرار است در این شهر تعداد رستورانهای زنجیرهای Michelin-Starred (سیستم رده بندی رستورانها با اختصاص تعداد ستاره به آنها) نسبت به هر نفر، بیش از هر شهر دیگری باشد.
نوار ساحلی دریای سرخ که به نئوم متصل است، با شنهایی جایگزین خواهد شد که در شب درخشان خواهند بود.
امواج آبی درخشان سواحل ایران در شب-خلیج فارس👆
کار ساخت منطقه مسکونی Neom Bay که بخشی از فاز اول است، مدتی است آغاز شده و آژانس خبری سعودی میگوید این منطقه قرار است میزبان سواحل سفید، آب و هوای معتدل و محیطی جذاب برای سرمایه گذاری باشد. سال ۲۰۲۰ به عنوان تاریخ تکمیل این بخش انتخاب شده است.ساخت فرودگاه نئوم تقریبا به پایان رسیده و این مکان به عنوان یک فرودگاه بین المللی به ثبت رسمی رسیده است. در ماه ژوئیه یک پرواز تشریفاتی به منظور افتتاح این فرودگاه، روی باند آن نشست.
سعودیها در تبلیغ نئوم از تصاویری از باغهای سنگاپور بهره گرفتهاند که به نظر میرسد قصد دارند نئوم را با الهام از آن بنا کنند.👇
دولت سعودی برای تبلیغ بیشتری پروژه بلندپروازانه خود، هم اکنون رویدادهایی را در نئوم برگزار میکند تا توجه رسانهها و سرمایهگذاران را به این پروژه جلب کند.
احتمالا در این شهر رویایی برای اولین بار شاهد زندگی ربات و انسان در کنار هم خواهیم بود😃
👆سوفیا✳ اولین ربات انساننمای زن که مجوز شهرنشینی دریافت کرده است....
💡چند مورد جالب دیگر در مورد این شهر رویایی:
➖عدم وجود هیچ دینی در این شهر
➖ادارهی آن با اینکه در عربستان است اما به عهدهی عربستان نخواهد بود.
➖دولت و نظام اداری آن متفاوت از هرچیزی است که تا حال دیدهاید.
➖فقط افراد فوقموفق مجوز اسکان در این شهر را دریافت خواهند کرد.
🌹نظر شما چیست دوستان؟منتظر نظرات شما هستیم🌹
منبع:business insider
کاری از حزب👑دکتران👑طرفداری