با گذر زمان و در عصر تکنولوژی، قفل هایی که به وسیله زنجیر کشیده می شدند جای خود را به ثقل های برقی داده اند. قفل برقی در سری های جدید با تنوع ظاهری مناسبی در فروشگاه ها وجود دارند که هر یک بر روی قابلیت های خاصی تکیه کرده اند. ما در این مقاله می خواهیم بررسی کنیم ضرورت تعویض قفل درب سنتی چیست و چه نوع قفل برقی ای مناسب است.
آیا تعویض قفل زنجیری قدیمی ضرورت دارد؟
متاسفانه بله. سارقین قادرند درب های ورودی ای که دارای قفل های زنجیری سنتی هستند را در کسری از ثانیه باز کنند و این خطری بالقوه و جدی برای ساختمان می باشد. این قفل ها در زمان خودشان کاربردی بودند. اما باید بپذیریم اکنون دیگر جوابگو نخواهند بود. ما پیشنهاد میکنیم از این قفل ها تنها در اماکنی که امنیت مناسبی دارند استفاده شود.
قفل برقی چیست و چه تفاوتی با قفل سنتی دارد؟
اگر بخواهیم نقطه مشترکی بین قفل برقی و قفل سنتی بیابیم تنها در باز کردن درب اشتراک دارند و مکانیزم و نوع کارکرد در مدل های جدید متحول شده است. قفل سنتی در اصل تشکیل شده از یک قفل معمولی و یک کشنده که به وسیله زنجیر به قفل وصل شده و درب را باز می نمود اما همه ی اینها در قفل برقی جدید تجمیع شده و به هیچ قطعه اضافه ای نیاز نیست.
انواع قفل برقی
اگر بخواهیم قفل های برقی سری جدید را تقسیم بندی کنیم با چند سری محصول مواجه می شویم که تفاوتهایی با هم دارند که ما در ادامه با معرفی هر یک به بررسی خصوصیات و ویژگی هایشان می پردازیم.
قفل برقی کله گاوی و یا لاک پشتی
این اصطلاحاتی که در تیتر مطلب خواندید به واسطه ظاهر این قفل برقی ها به آنها اطلاق شده و آنها را به این نام در بازار می شناسند. اولین بار شرکت ایتالیایی سیزا از این نوع قفل برقی ها رونمایی کرد اما به تدریج در کشور ما هم نمونه های با کیفیتی از این محصول ساخته شد. قفل کله گاوی بیشترین مصرف را در بازار دارد و به واسطه ضامن غیر قابل بازشویی که دارد، حتی درب های پارکینگ که به جک پارکینگی هم مجهز شده اند استفاده میشوند. مهمترین مزیت این نوع قفل برقی امنیت بسیار بالا و داشتن مدل های بدون شستی است و شاید تنها عیب این نوع قفل برقی را در بی بهره بودن آن به قفل شب بند که به صورت دستی انجام می شد بدانیم.
قفل برقی ساده
این نوع قفل ها از لحاظ ظاهری به مدل های سنتی شباهت هایی دارند اما مکانیزم کشنده داخل قفل برقی کار شده و امنیت زبانه بالا رفته و کاربر می تواند با فشردن یک دکمه که بر روی محصول کار شده درب را باز کند. امنیت این قفل ها بسیار از قفل های سنتی بالاتر و اندکی از قفل کله گاوی پایین تر می باشد اما به دو دلیل مصرف کننده به یراغ این نوع قفل برقی می رود. اولین مورد این است که این محصول به قفل دستی یا شب بند مجهز شده و دوم اینکه اندازه کوچکتری دارد و برای اماکنی که دارای محدودیت جا در نصب هستند بسیار کاربردی می باشد.
البته برخی از قفل های برقی ساده با زبانه برعکس تولید شده اند تا مناسب درب هایی باشند که رو به بیرون باز می شوند.
قفل برقی کارتخوان و ریموتی
این نوع محصولات نیز به علت سهولتی که در باز نمودن درب ایجاد میکنند بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. اجزای تشکیل دهنده این نوع قفل از یک قفل برقی ساده و یک سیستم الکترونیکی می باشد که قابلیت تشخیص کارت و تک دارد و هم زمان به یک گیرنده ریموتی نیز تجهیز شده است. روش کارکرد این قفل برقی به این صورت است که کاربر زمانی که می خواهد وارد ساختمان شود، بجای استفاده از کلید، کارن یا تگ خود را به آنتن که بر روی قفل کار شده نزدیک کند و در صورتی که کارت مطابقت داشت، قفل درب را باز می کند.
قفل برقی ریموتی کارتی قادر است به وسیله ریموت از فاصله 20 متری نیز باز شود که بیشتر برای اماکنی مورد نیاز است که نگهبانی دارند و او می خواهد برای میهمانان و یا ارباب رجوع درب را از محل نگهبانی درب را باز کند.
بهترین برند های تولید کننده قفل برقی
سیزا و ایزو معروف ترین سازندگان قفل برقی خارجی هستند که شرکت های ایرانی الگوی ساخت شان را از محصولات این دو کمپانی گرفته اند. با گران شدن قیمت ارز و مشکلات واردات اجناس خارجی، قیمت قفل برقی خارجی به شدت بالا رفت و عموم مردم به سمت محصولات ایرانی گرایده شده اند.
خوشبختانه محصولات ایرانی توانستند نظر مصرف کننده گان را به خود جلب کنند و رقابت خوبی بین شرکتهای سازنده ایجاد شد تا هم کیفیت محصولات بالا رود و هم قیمت رقابتی بماند. شرکت یوتاب الکتروپیک با قفل برقی یوتاب 1093 قسمت بزرگی از بازار را به خود اختصاص داده است هر چند یوتاب قفل برقی ساده و ریموتی را نیز در سبد فروش خود دارد.
قفل برقی کاویان را نیز می توان جزو اولین شرکتهای سازنده قفل برقی دانست. قفل برقی سیماران، یال ، قفل برقی 7 ستاره و فایو استار از دیگر شرکتهای سازنده این محصولات در ایران هستند.
سازگاری قفل برقی با آرام بند
با استقبال مردم از نصب قفل برقی برای درب ورودی ساختمان، مشکل جدیدی برای ساختمانهایی که قبلا از آرام بند استفاده می کردند ایجاد شد. آرام بند ها دیگر قادر به بستن درب نبودند یا با ضربه درب را می بستند. علت این بود که فنر قفل کننده قفل برقی قوی تر از قفلهای سنتی بود و آرام بند نمی توانست درب را به راحتی ببندد. راهکار این است که از ارام بند های دو سرعته با کیفیت یا از آرامند سه سرعته استفاده شود که می توانید انواع آن را در سایت Dcakala.com مشاهده نمایید و هر یک را با هم مقایسه نمایید.