فدراسیون فوتبال بعد از آن که ناچار به پاکسازی القاب دکتر از سایت خود شد، شروع به انتشار مصاحبه های حمایتی از شهاب عزیزی خادم کرد. قبل از این رویه جدید، کلید واژه مشترک تمام مصاحبه ها «دکتر شهاب عزیزی خادم» بود اما حالا که مطب دکتر تعطیل شده و رییس فدراسیون فوتبال تغییر هویت داده و در جلد مهندسی فرو رفته، کلید واژه مشترک تمام مصاحبه های تولیدی سایت فدراسیون فوتبال، «زحمات و خدمات شهاب عزیزی خادم» است و معمولا هم هر روز یا یکی از روسای کمیته های فدراسیون یا هیات های فوتبال و یا یکی از نمایندگان مجلس مصاحبه شان روی سایت فدراسیون فوتبال می رود.
به گزارش طرفداری، سوژه های امروز سایت فدراسیون فوتبال برای اساسنامه یک نماینده مجلس و یک سوپر استار فوتسال هستند. حسین شریفی در برنامه کادرفنی شبکه ورزش و در مناظره با سردبیر رسانه طرفداری، به جای آن که به سوال مهدی هژبری که پرسیده بود؛ اگر دولت به فوتبال پول قرض بدهد و فدراسیون از دولت تقاضای حمایت مالی کند، دخالت سیاست در ورزش نیست اما همین که مجلس از فدراسیون بپرسد پول سازمان برنامه بودجه را کجا خرج کردید، چماق تعلیق بلند می شود؟» جواب بدهد، بحث را به اساسنامه و مجلس کشاند و گفت از مجلس می خواهیم بند یک اساسنامه را تصویب کند چون در غیر این صورت تیم ملی در خطر حذف از جام جهانی قرار دارد!
ساعتی بعد در گروه روسای هیات ها از آنها خواسته شد آنها هم همین رویه را دنبال کنند و در استان های خود به دیدن نمایندگان مجلس بروند و از آنها بخواهند اساسنامه هر چه سریع تر تصویب شود (اینجا بخوانید) و از چند روز بعد، سلسله مصاحبه های مرتبط در سایت فدراسیون فوتبال شروع شد.
از دستور به مجلس تا تعیین باید و نباید برای نمایندگان
یکی از جالب ترین مصاحبه ها همان بود که سایت فدراسیون از قول طهمورث حیدری، عضو هیات رییسه فدراسیون به مجلس دستور داد اساسنامه را فورا تایید کند... البته از روز بعد این لحن دستوری جای خود را به خواهش داد و این بار سایت فدراسیون از قول میرشاد ماجدی دیگر عضو هیات رییسه نوشت؛ مجلس با تدبیر و درایت بند یک اساسنامه را اصلاح کند!
سپس یک مصاحبه از قول رحیم زارع منتشر شد که قول داده بود؛ «به عنوان یک شهروند و عضو مجلس تمام تلاش خود را به کار می گیرم تا اساسنامه فدراسیون فوتبال که منطبق با ضوابط و قوانین بین المللی است، تصویب شود.» قدم بعدی گفتگوی رفیعی، مشاور حقوقی فدراسیون فوتبال بود، همان مشاوری که می گفت آن قدر فوتبال ایران بدبخت است که توپ برای برگزاری مسابقه نداریم و داوران ما وقتی برای قضاوت به خارج می روند، در نقش سارق توپ، باد توپ را خالی می کنند و توپ را داخل چمدان خود مخفیانه و یواشکی وارد کشور می کنند! سایت فدراسیون از قول رفیعی نوشت: مجلس باید نام فدراسیون فوتبال را از لیست نهادهای عمومی غیر دولتی خارج کند.
شاهکار امروز؛ شمسایی و رییس کمیسیون اقتصادی مجلس
امروز هم فدراسیون سراغ وحید شمسایی رفت و از قول او نوشت کویت با آن همه پول و لابی تعلیق شد و ما اگر اساسنامه را به روز نکنیم تعلیق می شویم. البته ماجرای تعلیق فوتبال کویت با آنچه در ایران در جریان است فرق دارد اما در سایت فدراسیون، هدف وسیله را توجیه می کند.
شاهکار امروز سایت فدراسیون اما بی هیچ تردیدی انتشار مصاحبه محمد رضا پور ابراهیمی داورانی، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی است. عنوانی که سایت فدراسیون برای این مصاحبه انتخاب کرده جالب است؛ «تقدیر رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی از عملکرد ۸ ماهه فدراسیون فوتبال!» و از قول او نوشته؛ «از پیگیریهای دلسوزانه و مستمر عزیزی خادم، رئیس فدراسیون فوتبال در هشت ماه اخیر که مسولیت فدراسیون را دارند، قدردانی می کنیم.» خیلی دوست داریم بدانیم ایشان از چه چیز قدردانی کرد؟ از این که تیم ملی لباس برای پوشیدن ندارد؟ از این که تیم ملی بدون بازی تدارکاتی به مصاف حریفان رفت؟ از این که به جای تحقق وعده درآمدزایی، فدراسیون دنبال قرض و کمک است؟
کدام پیگیری مستمر؟ کدام دلسوزی؟
صد البته نماینده مجلس این حق را دارد که از پیگیری های رییس فدراسیون قدردانی کند و اگر تمایل داشت به مردم هم بگوید رییس فدراسیون چه پیگیری های دلسوزانه ای داشت؟
فقط امیدواریم منظور از پیگیری های دلسوزانه و مستمر، همان شائبه ارتباط با امیر اسکندری و اصرار به موجه جلوه دادن ارتباط با شخصی که می گویند قبلا ادعای امام زمانی کرده بود یا پیگیری همکاری با رابر دومان در ماجرای پوشاک تیم ملی، پیگیری همراه کردن وارد کننده ادکلن و صادر کننده زعفران با تیم فدراسیون در ملاقات با کاردار سفارت ایران در امارات، پیگیری حضور غلامرضا علیخانی ها در سفر به لیتوانی، پیگیری و اصرار به همکاری با شرکت مشکوک هنگ کنگی، اسراییلی آن هم در شرایطی که اسناد و مدارک معتبر ثابت می کند دو تکنولوژی مورد تایید فیفا آماده همکاری با فدراسیون بودند و یکی از آنها نامه زده بود خدماتش را موقت رایگان در اختیار فدراسیون می گذارد و پیگیری قرض از دولت و سازمان برنامه و بودجه و ... به جای تحقق وعده درآمدزایی هزار میلیاردی نباشد.
این صعود با ارزش تیم ملی نه محصول فدراسیون است و نه نوبرانه!
برای رییس کمیسیون اقتصادی مجلس احترام ویژه ای قائل هستیم اما اگر آنچه امروز به نقل از ایشان روی سایت فدراسیون رفته، حرف های خودشان باشد، شایسته است به این نماینده محترم دوستانه و صمیمانه یادآوری کنیم تیم ملی فوتبال ایران هم در رقابتهای انتخابی جام جهانی 1978 آرژانتین، هم در انتخابی جام جهانی 2006 آلمان و هم در انتخابی جام جهانی 2018 روسیه به راحتی و بدون هیچ اما و اگری، چند بازی قبل از پایان دور نهایی به جام جهانی صعود کرد و این «صعود تقریبا قطعی شده فعلی» که البته با همت کادرفنی و بازیکنان تیم ملی رقم خورده و هیچ ربطی به فدراسیون فوتبال ندارد (که اگر داشت هرگز بازیکنان تیم ملی بعد از پیروزی مقابل لبنان از فدراسیون انتقاد نمی کردند و نمی گفتند فدراسیون در حمایت از تیم ملی و پشتیبانی از آنها به شدت ضعیف بوده است) تنها صعود درخشان فوتبال ایران به جام جهانی نیست و این حرف که «ما در دهههای اخیر اغلب برای صعود به جام جهانی با اما و اگرهای فراوانی مواجه بوده و بعضا تا روزهای آخر به صعود تیم ملی به جام جهانی امید چندانی نداشتیم» که سایت فدراسیون برای دفاع از کارنامه شهاب عزیزی خادم به نقل از رییس کمیسیون اقتصادی مجلس منتشر کرده، کاملا اشتباه و دور از واقعیت است. ما تنها یک بار برای صعود به جام جهانی کارمان به روز آخر کشییده شد که آن هم جام جهانی 98 فرانسه بود و اگر منظور جام جهانی 2014 برزیل است، ما سه برد از سه بازی آخر می خواستیم که به دست آوردیم همان طور که این بار در دور مقدماتی 6 امتیاز از دو بازی با عراق و بحرین می خواستیم که با رشادت ملی پوشان مان و تدبیر کادرفنی کسب شد.
با ایجاد شائبه، به شایعه سازان فرصت عرض اندام ندهیم
نمی خواهیم شایعاتی که پیرامون روابط دوستانه رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با شهاب عزیزی خادم و حمیدرضا مهرعلی وجود دارد را باور کنیم. نمی خواهیم این شایعه را بپذیریم که مهرعلی برای مدیرعاملی مس کرمان توصیه شده و تردید نداریم حمایت محمدرضا پور ابراهیمی از فدراسیون و فوتبال ایران به این دلیل است که ایشان از اهمیت فوتبال در جامعه خبر دارند اما این مدل بزرگنمایی برای موجه جلوه دادن عملکرد رییس فدراسیونی که به دلیل خوبان عالم، ابهامات var، قرارداد پوشاک تیم ملی، موارد پشت پرده، گلایه های ملی پوشان از ضعف فدراسیون و ... در معرض نقدهای رسانه ها، مردم، پیشکسوتان، کارشناسان و نمایندگان مجلس قرار گرفته، شائبه برانگیز است و دهان شایعه سازان را باز می گذارد!
یک نکته هم بد نیست یادآوری شود؛ تصویب نشدن بند یک اساسنامه تعلیق فوتبال ایران را به دنبال ندارد و هیچ آسیبی هم به تیم ملی نمی زند و تنها احتمال دارد یک کمیته عادی سازی جایگزین رییس و نواب رییس فعلی فدراسیون فوتبال شود تا این کمیته کار اصلاح اساسنامه را پیش ببرد.