اعجوبه ای است روی زمین.نه از آن ها که دانش نداشته ی خود را بر فرق سر دیگران می کوبند و نه آن ها که بنا بر برخی ملاحظات سکوت پیشه می کنند.از آن ها که دانش و اخلاق را با هم دارند هرچند هیچ جایگاهی برای مسائل دینی در کار علمی قائل و متصور نیست.
در این شناختنامه سعی داریم با نظرت و دیدگاه های دکتر رضا منصوری یا آن طور که روی کتاب هایش می نویسند "رضا منصوری"(بدون پسوند دکتر!) استاد بازنشسته ی دانشگاه شریف و فعال در حوزه ی سیاستگذاری علم آشنا شویم.
منصوری پس از اخذ دیپلم در تهران در سال 1344 راهی اتریش شد تا در رشته ی مورد علاقه اش یعنی نجوم به تحصیل بپردازد.او پس از دکتری به عنوان استادیار چند سالی در وین ماند و سپس در سال 1358 به عنوان استاد دانشگاه شریف در ایران شروع به کار کرد.
در این 40 سال اثر منصوری در جای جای فضای دانشگاهی ایران و خصوصا بخش های مربوط به رشته ی فیزیک کاملا مشهود است به طوری که او را تقریبا تمام دانشجویان رشته ی فیزیک می شناسند و یا اگر نشناسند به نوعی از دستاورد های ایشان بهره مند می شوند.
منتها کار هایی که در زمینه ی سیاستگذاری علم انجام داده اند کم تر توجه عموم را به خود جلب کرده که هدف از این شناختنامه تمرکز روی این جنبه از حرفه ی اوست.
سخنرانی او با عنوان "چرا از قافله ی علم عقب هستیم" در یوتیوب و دیدئو :
https://www.youtube.com/watch?v=TbWn...
https://www.dideo.ir/v/yt/TbWnebdxI0...
او صاحب امتیاز و مدیرمسئول مجله ی نام آشنای نجوم بوده و هست و 25 سال مدیرمسئول مرکز نشر دانشگاهی بود و از بنیان گذاران مرکز تحصیلات تکمیلی زنجان و پژوهشگاه دانش های بنیادین و انجمن فیزیک ایران است.
او تا سال 1394 مدیر طرح رصدخانه ی ملی بود که در این سال از کار برکنار شد و درنهایت رصدخانه بدون آینه افتتاح شد!بین سال های 80 تا 84 هم معاون پژوهشی وزارت علوم بودند.