بارسلونا كه بدون دريافت حتى يك گل خورده در رقابت هاى لاليگا وارد پاريس شده بود، سه شنبه شب در استاديوم پرينس پارك و در رويارويى مقابل پاريس سن ژرمن بدون زلاتان، در نيمه اول دو گل و در پايان بازى سه گل دريافت نمود تا بازهم همانند فصل گذشته مشكل بارسلونا در ليگ قهرمانان و در بازى هاى بزرگ اين رقابت ها نمايان شود.
در اين ديدار هيجان انگيز كه از آن در روزنامه هاى اروپايى به دربى قطر نيز ياد شده است، تيم فرانسوى متعلق به قطرى ها موفق به شكست تيم كاتالانى مورد حمايت مالى قطرى ها، با نتيجه 3:2 شد. اين ديدار هيجان انگيز نه تنها سبب وجد و هيجان نيكلاس ساركوزى، بيونسه، ديويد بكام و ساير حاضرين در استاديوم پرينس پارك شهر پاريس شد بلكه همه مشخصه هاى يك فوتبال زيبا شامل سرعت، خلاقيت و كارهاى تاكتيكى و تكنيكى را نيز در خود داشت. اين بازى را در حقيقت مى توان به رويارويى حركات جذاب فردى بازيكنان بارسلونا و استراتژى تيمى شاگردان لوران بلان تشبيه نمود.
ديدار سه شنبه شب به نوعى تاييد كننده مشكل سال هاى پيش بارسلونا بود، نحوه بازى بارسا حتى زير نظر لوئيز انريكه نيز ديگر اقتدار سال هاى پيش را ندارد و ضعف هاى قديمى و سيستماتيك اين تيم در رويارويى مقابل حريفان باهوش تر و قوى تر بيشتر نمايان مى شود. بازى سازى شاگردان لوئيز انريكه از كناره ها با مشكلاتى مواجه بود و پاريسى ها در نقاط حساس زمين موفق به توپ ربايى از بازيكنان كنارى كاتالان ها مى شدند. ناهماهنگى در خط دفاعى تيم به خصوص در ضربات ايستگاهى به خوبى نمايان بود، نقطه ضعفى كه شاگردان بلان به خوبى براى به ثمر رساندن دو گل اول خود از آن استفاده نمودند.(در صحنه گل دوم خنده لورن بلان به خوبى توسط دوربين هاى تلويزيونى به نمايش گذاشته شد، به احتمال زياد او به ثمر رساندن چنين گلى مقابل بارسا را هرگز تصور نكرده بوده است.)
فضاهاى خالى بسيار زيادى در پشت سر مدافعين كنارى نفوذ كرده ديده مى شد به طورى كه پاريسى ها توانستند گل سوم خود را نيز از اين طريق به ثمر رسانند. خط دفاع بارسلونا از فشردگى لازم در اين ديدار برخوردار نبود و ستارگانى نظير مسى، نيمار و اينيستا تنها هرگاه كه تمايل داشتند در فاز تدافعى مشاركت مى نمودند. بعد از بردهاى متوالى و شايد نه چندان دشوار در لاليگا، بارسلونا در اولين امتحان جدى خود در اين فصل ناكام ماند و بازيكنان تازه وارد اين تيم نظير ژرمى ماتئو، ايوان راكينيچ و مارك تراستگن نيز نتوانستند كمكى براى بارسا در پاريس باشند.
شايد بزرگترين قربانى باخت مقابل پاريس سن ژرمن مارك تراستگن جوان بود كه تنها در ديدارهاى ليگ قهرمانان اروپا به تركيب اصلى راه مى يابد، اين سنگربان جديد در دوران آماده سازى پيش فصل دچار مصدوميت شده بود و به همين دليل رقابت بر سر قرار گرفتن در تركيب اصلى آبى انارى ها را به كلوديو براوو واگذار نموده بود. البته كلوديو براووي شيلياييى نيز تا كنون در لا ليگا خوش درخشيده است و در شش بازى نخست موفق به بسته نگه داشتن دروازه اش شده است و در آستانه خلق ركوردى جديد در اين زمينه مى باشد.
در اين ميان مارك تراستگن و عملكرد او مورد به طور بى رحمانه اى مورد انتقاد شديد مطبوعات اسپانيايى قرار گرفته و تنها لوئيز انريكه از "اشتباهات زياد" بازيكنان تيمش در اين تيم شكايت داشته و از دروازه بان آلمانى تيم خود دفاع نموده است:"هنگامى كه ما گلى دريافت مى كنيم، همه تيم مقصر است."
اما مهمترين منطقه بازى در ميانه ميدان بود، جايى كه كاتالان ها همانند دوران پپ گوارديولا ديگر از اقتدار لازم برخوردار نبودند و مثلث اينيستا، راكيتيچ و بوسكتس در مقابل موتا، وراتى و ماتوئيدى ضعيف تر عمل كردند و اين مثلث هماهنگ پاريسى حتى به خوبى از سوى مهاجمين و مدافعين خودى نيز حمايت مى شد.
شاگردان لوران بلان اما ترسى از نام حريف خود بروز ندادند و با فكر و استراتژى تيمى توانستند بر نبوغ ستاره هايى نظير مسى و نيمار فايق آيند. پاريس مكانى است كه در بهار 2013، چند هفته قبل از شكست هاى خورد كننده مقابل بايرن مونيخ در نيمه نهايى ليگ قهرمانان اروپا، غروب و افت بارسلونا آغاز شد و در اين شهر بازهم بارسلونا در پاييز 2014 هشدارى را جهت ادامه راه دريافت نمود.
بعد از ديدار مقابل پاريس سن ژرمن همچنين در برخى از مطبوعات اسپانيايى انتقاداتى از لوئيز انريكه مبنى بر عدم استفاده بلند مدت از ژاوى هرناندز ديده شده است، لوئيز انريكه از هافبك خلاق و پا به سن گذشته خود در اين فصل تنها به عنوان بازيكن جانشين استفاده مى نمايد و تنها در تساوى بدون گل در مقابل مالاگا سرمربى بارسلونا از حضور ژاوى در ميدان چشم پوشى نموده است، در بازى سه شنبه شب نيز ژاوى تنها در بيست دقيقه پايانى جواز حضور در ميدان را پيدا نمود كه به اعتقاد برخى از كارشناسان بهترين فاز بازى كاتالان ها نيز در اين دقايق پايانى ديدار روى داده است.
ژاوى هم اكنون با حضور در 143 ديدار از رقابت هاى ليگ قهرمانان ركورددار است و شايد در ادامه لوئيز انريكه فرصت بيشترى براى او قائل شود. بازى برگشت اين دو تيم در نيوكمپ مى تواند بسيار جذاب تر و هيجان انگيزتر باشد، چون زلاتان لبراهيموويچ و لوئيز سوارز دو مهاجم جنجالى دو تيم كه به علت مصدوميت و محروميت در ديدار رفت غايب بودند، در نيوكمپ حضور خواهند داشت.
بارسلونا در حالى دومين ديدار خود در مرحله گروهى رقابت هاى ليگ قهرمانان اين فصل را با شكست پشت سر مى گذارد كه اولين ديدار خود در اين رقابت ها را نيز با نتيجه ضعيف 1:0 از حريف نه چندان مطرح خود آپوئل نيكوزياى قبرس برده بود، اين پيروزى در حالى به دست آمد كه بارسا ميزبان بود و عملكرد تراستگن نيز در نجات اين سه امتياز تاثير به سزايى داشته است. به هر حال بعد از كسب چنين نتايج دور از انتظارى مطرح شدن چنين پرسشى در خصوص عدم اقتدار بارسا در ليگ قهرمانان در ذهن دوستداران فوتبال اجتناب ناپذير می باشد.
By Florian Haupt / Die Welt Deutschland