به گزارش خبرگزاری فارس، یازده هفته از لیگ برتر فوتبال گذشته است اما هنوز قرارداد حق پخش تلویزیونی با وجود رایزنیهای فراوان امضا نشده است. حتی پای وزارت کشور هم به چالش فدراسیون فوتبال و سازمان صدا و سیما باز شد ولی پادرمیانی مسئولان وزارت کشور هم نتوانست گره این قرارداد را باز کند.
علی کفاشیان رئیس فدراسیون فوتبال و مهدی تاج رئیس سازمان لیگ تمام تلاش خود را برای عقد قرارداد انجام دادند اما رایزنیهای پشت پرده تاج و تهدیدهای علی کفاشیان جواب نداد و آنها به همراه 16 مدیرعامل باشگاه لیگ برتری نتوانستند حق مسلم خود را از سازمان صدا و سیما بگیرند.
پیش از این مدیران عامل باشگاهها در نامهای به رئیس سازمان صدا و سیما خواستار دریافت حق پخش تلویزیونی بر اساس قیمتهای واقعی شدند اما موضع صدا و سیما تغییر نکرد.
مدیران فوتبالی خواهان دریافت حق پخش 160 میلیارد تومانی هستند اما مسئولان صدا و سیما میگویند بیشتر از 24 میلیارد تومان برای هر سال پرداخت نمیکنند.
همین اختلاف قیمت باعث شد که علی کفاشیان به نفع باشگاهها و سازمان لیگ وارد عمل شود و رسما اعلام کند که در هفته دوازدهم لیگ برتر اجازه ورود دوربینهای تلویزیونی را به ورزشگاهها نمیدهد. یعنی سهشنبه و چهارشنبه آینده مسابقات لیگ برتر از تلویزیون پخش نخواهد شد.
تهدیدی که بعید است عملی شود زیرا پیش از این یکبار باشگاهها در هفتههای ابتدایی لیگ هم از طریق سازمان لیگ اعلام کردند در صورت عدم دریافت حق پخش واقعی اجازه پخش تلویزیونی را نخواهند داد تهدیدی که عملی نشد و این مرتبه هم بعید است که علی کفاشیان بتواند حرفش را به کرسی بنشاند و مانع از حضور دوربینهای تلویزیونی در ورزشگاهها در هفته دوازدهم لیگ برتر شود.
شاید بهتر است با نرمش بیشتر مدیران سازمان صدا و سیما این قرارداد زودتر امضا شود و تعامل مدیران ارشد فوتبال و صدا و سیما این گره با دست باز شود نه دندان! اینکه مدیران صدا و سیما علیه کفاشیان و مهدی تاج مصاحبه کنند مشکلی حل نمیشود. زیرا تاج و کفاشیان فقط خواهان دریافت حق پخش واقعی فوتبال از صدا و سیما برای باشگاهها هستند نه خودشان!
مگر صدا و سیما برای ساخت سریالها و برنامههای پربیننده و حتی گاهی کم مخاطب خود هزینه پرداخت نمیکند؟ پس چرا مسابقات فوتبال که از پرمخاطبترین برنامههای صدا و سیماست باید از دریافت حقوق مسلم خود محروم شود؟ مگر همه فریاد نمیزنند که نباید پول بیتالمال را خرج فوتبال کرد و باشگاهها باید خصوصی شوند؟ یکی از شرایط اصلی خصوصی سازی باشگاهها پرداخت حق پخش تلویزیونی است اگر حق واقعی فوتبال پرداخت شود این رشته ورزشی به دلیل طیف گسترده مخاطبانش نه تنها نیازی به کمک دولت ندارد بلکه میتواند تبدیل به یک رشته پولساز و کارآفرین شود.
یکی از روزنامههای اقتصادی گزارشی قابل توجه در مورد درآمد یکی از برنامههای ورزشی تلویزیون منتشر کرد و مدعی شد که درآمد سالیانه صدا و سیما از برنامه نود، 370 میلیارد تومان است. یعنی رقمی بیش از دو برابر حق پخش درخواستی باشگاهها برای یک فصل پخش مستقیم فوتبال!
این در حالی است که برنامه 90 تنها برنامه فوتبالی صدا و سیما نیست و ساعتها برنامه در رادیو و تلویزیون اختصاص به مسابقات لیگ برتر فوتبال دارد.
بنابراین بهتر است مدیران صدا و سیما کمی انعطاف داشته باشند. شاید آنها به دلیل اینکه تنها خریدار حق پخش تلویزیونی فوتبال ایران هستند مطمئن هستند که مدیران فوتبال مجبور به پذیرش شرایط آنها خواهند شد اما بهتر است نگاهی منصفانه داشته باشیم.