سریالها و فیلمهای بسیاری بودهاند که با اعتراض اصناف، مشاغل، نمایندگان مجلس و حتی مراجع دینی مواجه شدهاند.
به گزارش طرفداری، مجموعههای پرطرفداری مانند «پایتخت» و «شبهای برره» بودهاند که اعتراضات گستردهای از سوی مسئولان و حتی بخشی از جامعه به دنبال داشتهاند، چرا که معترضان مدعی بودهاند سریالهای مورد نظر، فرهنگ و گویش آنها را مسخره کردهاند.
در ادامه نهادها و سازمانها نیز به برخی آثار تلویزیونی و سینمایی اعتراض کردند، به طور مثال در دهه 80 رؤسای کانون وکلای دادگستری نسبت به ارائه تصویر مخدوش از وکلا در سریالهای تلویزیونی معترض بودند. در جشنواره سیوهفتم فیلم فجر نیز نارضایتی پلیس از فیلم «متری شیش و نیم» به تغییر سکانس پایانی و گلایه سعید روستایی، کارگردان فیلم هنگام دریافت سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران انجامید.
حالا مدتی است فدراسیونهای ورزشی هم به جمع معترضان پیوستهاند و از نمایش تصویر نامناسب رشته خود در صدا و سیما و شبکه نمایش خانگی گلایه دارند.
فدراسیون بولینگ، بیلیارد و بولس جزو پیشگامان اعتراض بوده، چرا که معتقد است نمایش این رشته در تلویزیون به توطئه و جلسات مخفیانه کلاهبرداران و خلافکاران محدود میشود. سریال پرطرفدار «یاغی» هم مجموعهای بود که اعتراض اهالی کشتی را به دنبال داشت؛ تا جایی که محمد کارت، کارگردان این سریال به فدراسیون کشتی رفت و در دیدار با علیرضا دبیر درباره حواشی این مجموعه صحبت کرد.
حالا سریال «خونسرد»، فدراسیون بدنسازی را خشمگین کرده و سبب شده این فدراسیون به سازندگان اثر معترض شود. در این مجموعه دو تن از اوباش در یک قهوهخانه شرطبندی کرده و مچ میاندازند؛ هنگام رقابت هم زیر دست هر یک سینی ذغال قلیان گذاشته تا بازنده علاوه بر شکست، داغ سوختگی را هم تحمل کند.
نایبرئیس و مدیر حقوقی کمیته حرفهای فدارسیون بدنسازی و پرورش اندام در انتقاد از این سکانس به باشگاه خبرنگاران جوان گفته: «در قسمت سوم سریال نمایش خانگی خونسرد با ژانر جنایی به کارگردانی امیرحسین ترابی و تهیهکنندگی بهمن کامیار، با توجه به وضع موجود پخش و عدم توجه سلسله مراتب نظارتی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شاهد این هستیم که رشته ورزشی مچ اندازی با نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی مورد تخریب و ترور شخصیت قهرمانان ملی قرار گرفته است که در این بین قهرمانان این رشته در بخش بانوان و آقایان در راستای صیانت از حقوق مادی و معنوی خود که از ملزومات حقوق ورزشی آنان میباشد در خواست اعاده حیثیت دارند».
او از سازندگان مجموعه «خونسرد» خواسته از فعالان این رشته دلجویی کنند تا افکار عمومی، مچاندازی را با ابزار قمار اشتباه نگیرد: «شایسته است مرتکبین این امر با دلجویی از قهرمانان این رشته که اکثرا از علاقهمندان و دنبال کنندگان برخی چهرههای شاخص هنری این سریال میباشند موجبات پیوند و همبستگی بیشتر ورزش و هنر را فراهم نمایند تا اذهان عمومی که آشنایی ندارند با خوراک سمی این رشته ارزشمند را با ابزار قمار و ضد ارزشهای اجتماعی اشتباه نگیرند».
مچاندازی جزو رشتههای محبوب در ایران محسوب میشود که زیر نظر فدراسیون بدنسازی فعالیت میکند. اردیبهشتماه سال جاری تیم ملی مچ اندازی ایران در مسابقات مچاندازی قهرمانی آسیا ۲۰۲۲ با کسب ۴ مدالب طلا، ۲ نقره و ۷ برنز به کار خود پایان داد و رتبه پنجم را کسب کرد.
البته به نظر میرسد با ادامه این روند و دومینوی اعتراض فدراسیونها، شخصیتهای سریالها و فیلمها نه شغلی باید داشته باشند و نه ورزشی انجام دهند؛ چون از پزشکان و وکلا تا کشتیگیران و بدنسازان ناراحت شده و اعاده حیثیت میکنند!