فارکس چیست؟ در طول دوره های مختلف تاریخی، مردم به دنبال راه حل های مختلفی برای به دست آوردن پول و حفظ ارزش آن بوده اند و گاه در میان این گزینه های مختلف، ابتکاراتی به وجود آمده است که جامعه و اقتصاد را چندین گام به سوی پیشرفت سوق داده است. بیایید با یک مثال ساده شروع کنیم. اگر تصمیم به خرید کتاب دارید، معمولاً باید هزینه آن را به واحد پول کشورتان بپردازید. اگر به کشور دیگری سفر کرده اید و تصمیم به خرید کتاب از آنجا دارید، باید قیمت آن را به واحد پول آن کشور بپردازید.
برای تغییر ارزش و تبدیل ارز چه باید کرد؟
این دقیقا همان سوالی بود که سال ها پیش مردم به دنبال پاسخی قانع کننده برای آن بودند که در نهایت منجر به تشکیل اولین صرافی ها شد. در این راستا تفاوت نرخ ارز در کشورهای مختلف توجه مردم را به خود جلب کرد. به تدریج جوامع متوجه شدند که می توانند از این تفاوت نرخ سود ببرند و این اولین سنگ بنای شکل گیری یک بازار بین المللی بود که بعدها فارکس نام گرفت.
امروزه در این بازار می توانید با خرید و فروش ارزش ارزهای سایر کشورها سود کسب کنید. از سوی دیگر، با گسترش روزافزون این بازار و افزایش تعداد بازیگران آن، امکان ارائه خدمات متنوع دیگری مانند خرید و فروش ارزهای دیجیتال و یا معامله بر روی شاخص های سهام بسیار برجسته مانند داو جونز و ... فراهم شده است. نزدک، که آن را به یک بازار تبدیل می کند. آن را برای کاربران و معامله گران جذاب کرده است.
اگر به دنبال اطلاعات بیشتر در مورد تاریخچه و دلایل شکل گیری این بازار هستید، مطالعه این مقاله به شما کمک می کند دید بهتر و جامع تری از فارکس داشته باشید.
در طول جنگ جهانی دوم، سیستم برتون وودز معرفی شد. این سیستم جانشین استاندارد شکست خورده (طلا) بود. نقش دلار آمریکا در سیستم برتون وودز بسیار مهم بود، زیرا تبدیل به ارز ذخیره جهانی شد. در واقع، تمام ارزهای خارجی به دلار آمریکا متصل بودند که ارزش آن به قیمت طلا وابسته بود. این قرارداد دارای ویژگی های کلیدی از جمله استفاده از سیستم نرخ ارز ثابت بین کشورها و ایجاد آژانس های بین المللی برای نظارت بر فعالیت های اقتصادی بود و این اولین جرقه های شکل گیری بازار ارز در دوران معاصر بود.
برای ادامه مطلب کلیک کنید.