تیم ملی ایران در رقابت های جام جهانی 2022 قطر با تیم های انگلیس، آمریکا و ولز همگروه است و در همین راستا با حضور ایران در جام جهانی،تیم کارلوس کی روش توجه ورزشی نویسان جهان را به خود جلب کرده است.
به گزارش طرفداری، در ابتدای گزارش سایت totalfootballanalysis به این قضیه اشاره شده که تیم ملی برای سومین دوره پیاپی با کارلوس کی روش، سرمربی سابق رئال مادرید و دستیار سر الکس فرگوسن به رقابت های جام جهانی می رود با این تفاوت که این بار سرمربی پرتغالی در رقابت های مقدماتی تیم را همراهی نکرده است و ایران با اسکوچیچ راهی جام جهانی شد.
پیش بینی ترکیبی که کارلوس کیروش پرتغالی برای تیم ملی ایران استفاده می کند کار بسیار سختی است چرا که این سرمربی مدت زمان کمی است که دوباره روی نیمکت تیم ملی ایران نشسته است و تنها دو بازی دوستانه روی نیمکت تیم ملی ایران نشسته اما با توجه به این دو دیدار به نظر می رسد کارلوس کی روش علاقه دارد تا تیمش را با سیستم 4141 با یک بازیکن پست 6 که وظایف دفاعی خاصی را برعهده دارد وارد زمین کند.
در ادامه این مقاله آمده است:
ترکیب تیم ملی ایران در مرز 30 سالگی قراردارد و این میانگین سنی برای تیم بالا است.در بازی با سنگال جوان ترین بازیکن تیم ملی ایران 26 سال سن داشته و این در حالی است که مسن ترین بازیکن تیم ملی ایران در این دیدار 32 سال سن داشته است.
در ادامه این مقاله در خصوص تفسیر استیل هجومی تیم کی روش آمده است:
ایران یک تیم مالکیت محور نیست و بازی مالکانه ای را ارائه نمی دهد و استایل بازی آن ها در بین همگروهی های خود برخلاف انگلیس و آمریکا به ولز شبیه تر است. تیم کی روش در فاز حمله انعطاف پذیر ظاهر می شود و همین انعطاف پذیر بودن بهترین عبارت برای توصیف فاز هجومی تیم است.این بدان معنی است که تیم ملی ایران نمی تواند بازیسازی خود را از روی زمین و با مالکیت توپ از عقب آغاز کند اما تیم ملی با تشکیل یک بلاک دفاعی عقب می نشیند و با استفاده از فضای بین خطوط حریف می زند. شکل بازی ایران بر حسب رقیبش تغییر می کند برای مثال در دو بازی مقابل اروگوئه و سنگال بازی تیم ملی کاملا متفاوت بود. در بای مقابل سنگال تیم ملی فشرده و از عقب بازی می کرد اما در دیدار با اروگوئه تیم ملی مالکیت توپ را در اختیار داشت و در اثر پرس نکردن بازیکنان اروگوئه می توانست بدون مزاحمت بازیسازی کند.
در ادامه سبک بازی سعید عزت اللهی مورد بررسی قرار گرفته شده است و گرافی از پاس های این بازیکن در دو بازی دوستانه طراحی شده است.
در ادامه نیز به این نکته اشاره شده است که بازیکنان تیم ملی ایران ممکن است از توانایی ها تکنیکی مورد نیاز برای ساخت بازی از طریق میانه میدان برخوردار نیستند به همین دلیل تیم ملی تمایل زیادی به ایجاد ترکیب روی فلانک ها و کنار زمین دارد.
ایران یک تیم با بازی طولی است و کارلوس کی روش به هیچ عنوان از طرفداران بازی همراه با نگه داشتم توپ در مدت زمان بالا نیست چرا که این قضیه ریسک از دست دادن توپ در مناطق پرخطر زمین را بالا می برد و این سرمربی معمولا به بازیکنان خود دستور می دهد تا اولین پاس را رو به جلو بدهند و پشت مدافعین حریف بدهند.
در همین راستا تک مهاجم تیم ملی ایران باید به خوبی از بدن خود استفاده کند و فضای پشت مدافعین را مورد حمله قرار دهد. درادامه به این موضوع اشاره شده است کریم انصاری فرد در گذشته این شکل از بازی مورد نیاز را برای تیم ملی ایران داشته است...
در قسمت بعدی ادامه این مقاله جذاب و شکل بازی ایران در فاز دفاعی و فاز انتقال را بررسی می کنیم...