مشکلات اداری و تشکیلاتی وزارت ورزش و جوانان محدود به یکی، دو مسئله نیست.
به گزارش طرفداری؛ وزارت ورزش و جوانان در شرایطی که حاشیههای بسیاری را با تعدادی از فدراسیونهای ورزشی داشته و با معضل بزرگی بهنام کمبود بودجه جاری در سال ۱۴۰۲ نیز روبهروست،علاوه بر مسائل زیرساختی و اجرایی این روزها با بحرانی دیگر هم در حوزه اداری – تشکیلاتی و ساختار منابع انسانی هم مواجه شده است.
یکی از مشکلاتی که وزارتخانه طی سالهای اخیر داشته و هنوز هم دارد، مسئله کارکنانی است که با انتصاب یک مدیر، همراه او به وزارت ورزش و جوانان آمده و بدون شناسه استخدامی شروع به فعالیت کردهاند. پس از مدتی هم با ثبت رسمی شدن در ساختار دولتی، حتی با خروج آن مدیر از وزارتخانه در ساختار ورزش و جوانان مانده و رسوب میکنند.
در شرایطی که سازمان امور اداری و استخدامی کشور بهعنوان یکی از معاونتهای ریاستجمهوری همواره تأکید بر چابکسازی سازمانها و وزارتهای دولتی و کاهش تعداد کارکنان را داشته، این امر اصلاً در وزارت ورزش و جوانان جاری نیست و با هر انتصاب یا حتی شبهانتصابی، شاهد گسیل تعدادی کارمند جدیدالورود به ساختمان خیابان سئول هستیم.
وضعیت بغرنج بودجهای دستگاه ورزش کشور از یکسو و در پیش بودن رویدادهای مهم بینالمللی ورزشی مثل بازیهای آسیایی و پاراآسیایی ۲۰۲۲ هانگژو یا تورنمنتهای کسب سهمیه و رنکینگ المپیک و پارالمپیک ۲۰۲۴ پاریس، خودبهخود بخش زیادی را از منابع مالی میگیرد اما در این بین انگار توجهی به مخارج ماهانه کارکنان نمیشود.
تعدد بسیار زیاد، بلاتوجیه و یا شاید بیقاعده تعداد کارکنان در وزارت ورزش و جوانان، باعث آن شده که بخش قابل توجهی از بودجه جاری کشور خرجِ حقوق و مزایای کارمندان شود و در عین حال به همین علت، پائینترین رِنج حقوقی بین وزارتخانهها را وزارت ورزش و جوانان داشته باشد که باعث نارضایتی و کاهش راندمان نیروهای اصلی وزارتخانه هم شده است.
تحمیل بار اضافه نیرو و حقوق به ساختار اداری و پشتیبانی نحیف وزارت ورزش و جوانان از یک سو با موازیکاری و بلااستفاده ماندن پتانسیل بالقوه بسیاری از کارکنان به علت ازدیاد نفرات در هر واحد همسو و همراه شده تا از منظر اجرایی، اداری و تشکیلاتی، وزارت ورزش و جوانان به یک سازمان فربه، غیرچابک و مملو از انتصابهای سفارشی تبدیل شود.
همین حفرهها و راههاست که باعث شده تا بده و بستانهای سیاسی، وارد بدنه اداری وزارت ورزش و جوانان شود و افرادی غیرمتخصص فقط به علت مناسبات سیاسی با برخی معاونین و نمایندگان مجلس شورای اسلامی، یک شبه تبدیل به معاون و مدیر شده و لابد ۵ سال دیگر هم در قامت یک مدعی ظاهر میشوند و متصدی یک فدراسیون ورزشی خواهند شد.
شاید بد نباشد که وزارت ورزش و جوانان در راستای تحقق سیاستهای مالی و اقتصادی فدراسیونهای ورزشی، یک سوزن به خودش هم بزند و ترمیم بدنه اداری خود را در دستور کار قرار دهد. بد نیست بدانیم که فدراسیون کشتی با آن حجم از رویدادها و ساختوسازهای عظیم، تنها نزدیک به ۲۰ کارمند حقوقبگیر ثابت دارد.