سرمربی سابق تیم ملی کشتی فرنگی معتقد است عیار واقعی ملیپوشان در جهانی مشخص میشود.
به گزارش طرفداری، درخشش شاگردان حسن رنگرز در مسابقات قهرمانی آسیا نوید سالی خوش را برای کشتی فرنگی ایران میدهد. تیم ملی کشتی فرنگی در نخستین رویداد مهم سال 1402 با بهترین نفرات خود راهی آستانه قزاقستان شد و جام قهرمانی را بالای سر برد.
این افتخار در حالی به دست آمد که دوره گذشته قزاقها جام قهرمانی را از آن خود کرده بودند ولی امسال این تیم کشورمان بود که توانست قهرمانی را از چنگ میزبان در بیاورد. پویا دادمرز در وزن ۵۵ کیلو، ایمان محمدی در وزن ۶۳ کیلو، ناصر علیزاده در وزن ۸۷ کیلو، مهدی بالی در وزن ۹۷ کیلو و امین میرزازاده در وزن ۱۳۰ کیلو طلاییهای ایران در این رقابتها بودند، امین کاویانینژاد و رضا عباسی روی سکوی نایب قهرمانی ایستادند و علیرضا مهمدی تنها مدال برنز ایران را به دست آورد.
علی اشکانی سرمربی سابق تیم ملی کشتی فرنگی در ابتدا اظهار داشت:
با توجه به کسب عنوان قهرمانی قاره کهن، قاعدتا از هر کسی سوال کنید عملکرد نفرات اعزامی به آستانه را مثبت ارزیابی میکند. تیم ایران تنها تیمی است که بیش از ۲۰ مقام قهرمانی در آسیا دارد. این مسئله قدمت و اعتبار کشتی کشورمان در آسیا را نشان میدهد و نتایج به دست آمده در این دوره تاییدی بر همین مسئله است. در بررسی عملکرد بچهها مشخص شد نفرات سنگینوزن قابلیتهای بیشتری نسبت به نفرات سبکوزن دارند. همچنین سبکوزنهای کشتی فرنگی آسیا در سطح جهانی هستند و از این حیث کارمان در بازیهای آسیایی سخت خواهد بود. روی هم رفته نتایج و کشتیهای ملیپوشان ما در این دوره خوب و قابل دفاع بود.
وی در خصوص نتایج ضعیف ایران در سبکوزن گفت:
کسب مدال در سبکوزن حساسیتهای خود را دارد. در اوزان پایین استفاده از موقعیتها و فرصتها بسیار مهم و سرنوشتساز است و با اوزان سنگین تفاوت دارد. یک اشتباه میتواند رنگ مدال فرنگیکار را تغییر دهد یا حتی شانس کسب مدال را از او بگیرد. کسب مدال در این اوزان ظرافت خاصی نیاز دارد، به ویژه در اوزان المپیکی این حساسیت و سختی بیشتر هم میشود. تعداد زیاد نفرات شرکت کننده در این اوزان بیشتر و به تبع گرفتن مدال المپیک ارزش بالایی دارد. امیدوارم مهدی محسننژاد در آینده قدر این فرصتها را بیشتر بداند. البته ضعف در اوزان پایین نیاز به تحلیل و آسیبشناسی فنی دارد. از این رو باید توجه بیشتری به اوزان پایین المپیکی شود.
سرمربی سابق تیم ملی کشتی فرنگی درباره مزایا و معایب چرخه انتخابی تصریح کرد:
اصولا قانونمند شدن خوب است اما شاید آسیبهایی را نیز به همراه داشته باشد. با این حال برگزاری دیدارهای انتخابی باعث میشود جوانان زیادی تواناییشان را محک بزنند. تنها نباید روی مدالآوران تاکید داشت. دوران قهرمانی و مدالآوری ورزشکاران محدود است و عدم موفقیت یک مدالآور در یک تورنمنت علاوه بر خودش، به تیم ملی نیز ضربه میزند. در نتیجه برای انتخاب ترکیب اصلی باید فاکتورهای زیادی را در نظر گرفت. تا اینجای کار فرایند انتخابیها در کشتی فرنگی خوب بوده و بخش اصلی آن مربوط به مسابقات جهانی و بازیهای آسیایی است. رقابتهای قهرمانی آسیا تنها یک بخش از این چرخه بوده و در آینده ثمره انتخابیها مشخص خواهد شد. به عقیده من این روند باعث میشود جوانان بیشتری به ترکیب اصلی تیمملی برسند و هرچقدر به قانون و قانونمداری احترام بگذاریم ثمرهاش به خودمان برمیگردد. حتی شکستهایمان نیز تلخ نخواهد بود.
اشکانی در خصوص نقش حسن رنگرز در موفقیتها و آرامش حاکم بر تیم تاکید کرد:
حسن رنگرز رفیق قدیمی من است و ۱۰ سال کنار هم از رده نوجوانان در تیم ملی بودیم. افتخار میکنم رفیقم سرمربی تیم ملی است ولی اگر انتقادی هم باشد حتما مطرح میکنم. خوشبختانه شرایط رشته فرنگی خوب است و او کار را به خوبی پیش میبرد. امیدوارم فدراسیون به حمایتش از سرمربی ادامه دهد و به تصمیمات او احترام بگذارد.
وی در خصوص پیشبینی خود از مسابقات جهانی صربستان به روزنامه جوان گفت:
عیار کشتی ایران مشخص است و سالهاست جزو پنج تیم برتر جهان هستیم. در مسابقات جهانی دوباره یک محک جدی خواهیم خورد و جایگاه واقعیمان مشخص خواهد شد. نتایج خوب کشتی حاصل سالها تلاش مربیان و کشتیگیران قدیم و جدید است. در جهانی صربستان عیار واقعیمان مشخص خواهد شد و معلوم میشود چند سهمیه المپیک خواهیم گرفت. در جهانی، همه اعضای تیم قهرمان مدال طلا نمیگیرند بلکه تیمی میتوان قهرمان جهان شود که انسجام، انضباط و ممارست لازم را داشته باشد. حتی امتیاز نفری که دهم شود نیز در عملکرد کلی تیم تاثیرگذار خواهد بود. در واقع همه اعضا باید برای موفقیت تیمملی بجنگند. هر تیمی این شرایط را داشته باشد قطعا موفق خواهد شد. وگرنه قطعا همه نفرات مدال طلا نخواهند گرفت چراکه در مسابقات جهانی این کار بسیار سخت است.
سرمربی سابق تیم ملی کشتی فرنگی درباره آینده کشتی فرنگی ایران هم خاطرنشان کرد:
با شرایطی که داریم معتقدم حداقل تا یک دهه آینده میتوانیم جزو برترینهای آسیا و جهان باقی بمانیم. البته وزارت ورزش باید بیش از اینها از کشتی حمایت کند. مدتهاست که ورزشکاران این رشته از پرداخت نشدن جوایزشان انتقاد دارند. اینکه حرف از تفاوت رشتهها زده میشود اصلا خوب نیست. نه تنها برای کشتی بلکه برای همه رشتهها باید ارزش قائل شوند، بها دهند و به موقع به قول و قرارشان عمل کنند. حمایتها خوب بوده اما این مسئله باید در بُعد کلان انجام شود. از طرفی فدراسیونها باید به جایی برسند که خودکفا شوند و همیشه دست به دامن وزارت ورزش و دولت نباشند. همه میدانند چه کارهایی برای فوتبال انجام شده و چه قراردادهایی بسته شده است اما همه آنها به ضرر کشور و ورزش تمام شده. این نشان میدهد قوانین خوب و منسجمی در ورزش نداریم. باید مجلس را برای افزایش بودجه ورزش به ویژه در رشته کشتی قانع کرد.