بایرن مونیخ در چارچوب دور سوم مرحلهٔ گروهی لیگ قهرمانان اروپا و از گروه A، میهمان گالاتاسرای ترکیه بود. دیداری که سرانجام با برتری ۳-۱ باواریاییها به پایان رسید و یک جدال جذاب بین دو تیم قدرتمند تاریخ فوتبال ترکیه و آلمان شکل گرفت. در زیر نگاهی داریم به این دیدار پرگل و تماشایی.
ترکیب دو تیم
بایرن با سیستم ۱-۳-۲-۴ بازی را آغاز کرد. نکتهٔ مهم بازی حضور بازیکنانی مانند اولرایش، دلیخت و مزروعی در ترکیب اصلی تیم بود. گالاتاسرای نیز با فقط یک تغییر نسبت به بازی با منچستریونایتد و کپنهاگن پای به این مسابقه گذاشته بود و در ترکیب ابتدایی خبری از آنخلینیو نبود. حضور دو مدافع کناری مانند دیویس و مزروعی باعث شد تا وینگرهای گالاتاسرای نتوانند عملکرد خوبی داشته باشند. جدال هافبکهای میانی تیمها نتیجهٔ این دیدار را رقم میزد و از سمتی مهاجمین دو تیم نفس خط دفاعی رقیب را میگرفتند. در زیر ترکیب تیمها را میبینید.
گالاتاسارای (1-3-2-4): موسلرا | بویی، سانچز، بارداکچی، کاراتاش | آیهان، توریرا | تته، آکتورک اوعلو، زاها | ایکاردی
بایرن مونیخ (1-3-2-4): اولرایش | مزروعی، کیم، دلیخت، دیویس | لایمر، کیمیش | کومان، موسیالا، سانه | کین
جدال میانهٔ میدان، وقتی سایهها جان میگیرند
هنگام حملهٔ گالاتاسرای لایمر و کیمیش به عقب میآمدند و با این کار به تیم اجازه می دادند که تراکم دفاعی خوبی داشته باشد و با دو دفاع میانی و دو هافبک دفاعی یک مربع دفاعی خوب را تشکیل دهد. این موضوع باعث میشد تا فضاهای حساسی که موقعیتهای گلزنی برای گالاتاسرای اغلب از آن فضاها به وجود میآمد نیز پوشش داده شود. همچنین آنها بایستی همانند مدافعین مطمئن بازی میکردند و مانع از دست دادن توپ میشدند که در این کار تا حد زیادی موفق بودند. همچنین آنها توپ را با پاسهای عرضی به دو مدافع چپ و راست و پاس به عقب به اولرایش حفظ می کردند. در هنگام دفاع جمال موسیالا نیز در نقش یک هافبک ایفای نقش میکرد. سانه و مزروعی نیز فضاهای چپ و راست خط دفاعی بایرن را پوشش میدادند.
گالاتاسرای نیز منتظر حملات بایرن مونیخ بود تا با نفوذ يكي از دفاعهاي كناری و پيوستن به بال سمت خودش و هم چنين اضافه شدن يكي از هافبك های دفاعی به جمع مهاجمین تيم، تنها سه دفاع و يک هافبک دفاعی باقی بمانند و در اين حالت با حضور آکتورک اوعلو در لب خط و اضافه شدن تته برتری عددي بر دفاع حريف در حالت ضد حمله ايجاد شود و با اوورلپ فولبک آن منطقه به محوطهٔ جریمهٔ بایرن مونیخ نفوذ کند.
حملات دو تیم
بایرن مونیخ که خط دفاعی خود را جلو آورده بود تصمیم گرفت که طوری قرار بگیرد که میانه زمین را تحت کنترل قرار دهد. اما برعکس خواستهٔ بایرن مونیخ و توماس توخل در عکس زیر نیز آزادی دو وینگر گالاتاسرای را میبینید.
قرار گرفتن مدافعان بایرن مونیخ با فاصلهٔ بسیار کم باعث میشد تا مهاجم مرکزی حریف، یعنی مائورو ایکاردی اجازه نداشته باشد که به جلو حرکت کند. و در آن سمت میدان نیز مدافعین گالاتاسرای همین کار را برای مهار کین انجام میدادند که البته موفق نبودند و کین موفق به گلزنی شد. از سمتی سه هافبک میانی گالاتاسرای در هنگام حمله با ایجاد برتری عددی در میانهٔ میدان آزادی عمل بیشتری به مهاجمین این تیم میدادند.
نتیجهگیری
گالاتاسرای در برابر تیمی مثل بایرن مونیخ بازی خوبی انجام داد اما عدم استفادهٔ آنها از موقعیتهایشان باعث شد تا نتوانند از این بازی خانگی امتیازی کسب کنند. تیم توماس توخل نیز با توجه به جو ورزشگاه بازی منطقی ای را از خود به نمایش گذاشت. شاید اگر مهاجمین گالاتاسرای بهتر بازی میکردند نتیجهٔ بازی چیزی جز پیروزی بایرن مونیخ بود.