به نام خدا
درود خدمت خوانندگان محترم/محترمه
مقدمه
لیگ برتر انگلستان از جذاب ترین رقابت های فوتبال در دنیا به شمار می رود.در این لیگ ، تیم های مختلفی حضور دارند که در سطح جهانی ، طرفداران زیادی را به خود اختصاص داده اند.اما همه این تیم ها به یک شکل اداره نمی شوند ؛ برخی از این باشگاه ها ، مالکان خیلی خوبی دارند که با هزینه اصولی ، استخدام برترین مربیان و پرورش استعداد های جوان ، زمینه موفقیت تیمشان را فراهم می کنند و بعضی دیگر ، مالکانی دارند که به درستی با چگونگی اداره یک باشگاه فوتبال آشنایی ندارند و با اقدامات نادرست ، خشم هواداران را نسبت به خود بر افروختند. در این مطلب ، قصد دارم 5 تا از بدترین مالکان فوتبال در لیگ برتر انگلستان را فهرست کنم.امیدوارم خوشتون بیاد.
|
5_جان هنری مالک باشگاه لیورپول
لیورپول در سال 2023 میلادی ، سومین باشگاه برتر دنیا به لحاظ مقدار بودجه بود ؛ اما به لحاظ نقل و انتقالاتی ، در حد و اندازه بودجه مذکور عمل نمی کرد. برای جان هنری آمریکایی و گروه FSG ، بیشتر از فوتبال ، این تجارت و افزایش سرمایه است که اهمیت دارد. جان هنری هیچوقت فلسفه فوتبال اروپایی با آن هزینه های کلان و طرفداران پر شورش را درک نکرد و هیچوقت هم واقعاً چندان علاقه ای به این حوزه نداشت. در تابستان سال گذشته بود که قرار شد هنری ، یک مالک جدید برای باشگاه محبوب لیورپول پیدا کند ، اما در این کار نیز با شکست مواجه شد. بی شک بدون وجود یورگن کلوپ با آن نبوغ مثال زدنی ، کار جان هنری به عنوان مالک این تیم بزرگ ، خیلی زود با مشکل رو به رو می شد و به این باشگاه دوست داشتنی ، آسیب زیادی می رسید. با جدایی کلوپ از جمع قرمز ها و انتقال سکان هدایت تیم به آرنه اسلوت ، باید دید چه سرنوشتی در انتظار یکی از قدیمی ترین و برترین تیم های بریتانیا است. هرچند عدم حمایت از مرد هلندی ، نبود بازیکنان با کیفیت در هر پست و نبود جایگزین مناسب برای بازیکنان کلیدی ، می تواند این باشگاه را به مشکل مواجه کند.
4_دنیل لوی مالک باشگاه تاتنهام
می توان گفت لوی سررشته چندانی در فوتبال ندارد و بهتر بود به همان بانکداری مشغول می شد. او روابط سالمی با اکثر باشگاه های بزرگ فوتبال اروپا ندارد و با امتناع از فروش بازیکنان ، ارائه قیمت های فضایی و دشمنی های بی مورد ، دید بسیاری از تیم های فوتبال را نسبت به تاتنهام ، منفی کرده است. به علاوه ، هواداران زنبق های سفید نیز از بسیاری از اقدامات این فرد ، ناخشنود بوده و از قرار گرفتن مالکیت تیم مورد علاقه خود در دستان لوی ، راضی نیستند. هرچند درحال حاضر و با استخدام پوستکوعلو یه عنوان سرمربی ، این تیم لندنی روز های خوبی را سپری می کند ، اما دنیل لوی مالکی است که نشان داده با عدم حمایت مناسب ، می تواند نام های بزرگی مانند ژوزه مورینیو و آنتونیو کونته را نیز از دستیابی به موفقیت در تاتنهام ، ناکام بگذارد.
3_تاد بولی مالک باشگاه چلسی
پس از شروع جنگ روسیه و اوکراین ، بسیاری از سرمایه داران و اولیگارش های روسی در کشور های خارجی ، به مشکل خوردند و مجبور به خروج سرمایه خود از کشور های مذکور شدند. چلسی که سال ها بود تحت هدایت رومن آبراموویچ ، به یکی از بزرگترین تیم های فوتبال تبدیل شده بود و در زمینه جذب بازیکنان و مربیان ، رقابت در بالاترین سطح و کسب افتخارات مختلف ، بسیار موفق بود ، مجبور شد با مرد محبوب روسی خداحافظی کند. در این میان ، مالکیت چلسی ، به تاد بولی آمریکایی رسید. فردی که در فوتبال ، تجربه چندانی نداشت و به خیال خود ، می توانست با هزینه های کلان و جذب تعداد زیادی بازیکن ، به سرعت به موفقیت برسد. اما پروژه بولی حداقل تا این تاریخ ، یک شکست مطلق بوده است. او دانش زیادی در زمینه جذب سرمربیان ندارد و با جایگزین کردن گزینه های معمولی به جای گزینه های معمولی ، هواداران چلسی را ناراضی ساخته است. در زمینه جذب بازیکنان نیز ، اوضاع چلسی بهتر نیست و بولی تعداد زیادی از بازیکنان زیر 25 سال اروپا را صرف داشتن استعداد ، به یکی از بزرگترین تیم های فوتبال آورده است که نتیجه آن ، به وجود آمدن یک اسکواد معمولی با انواع و اقسام مشکلات است. انزو مارسکا ، جدید ترین سرمربی چلسیِ تاد بولی ، شاید آخرین شانس مرد آمریکایی برای موفقیت در دنیای فوتبال باشد و در صورت شکست مجدد ، وضعیت برای او وخیم تر خواهد شد.
2_فرهاد مشیری مالک باشگاه اورتون
هنر نزد ایرانیان است و بس ! شاید یکی از جالب ترین نکات برای طرفداران ایرانی لیگ برتر انگلستان ، وجود یک مالک ایرانی الاصل در این لیگ باشد. اما مشیری چندان هم مالک موفقی محسوب نمی شود. نباید اشتباه برداشت کنیم ، مشیری اقدامات خیلی خوبی نیز داشته است و به تازگی ، یک ورزشگاه جدید را برای تافی ها احداث کرده است. اما اورتون ، یک تیم معمولی نیست که با این چنین اقداماتی ، بتواند هواداران پر شور خود را راضی کند. مشیری سرمایه گذاری های خیلی زیادی انجام داده است که اکثر آنها ، به شکست ختم شدند. او اورتون را به عنوان یکی از تیم های قدرتمند انگلستان تحویل گرفت و درحال حاضر به نقطه ای رساند که این باشگاه هر ساله برای جلوگیری از سقوط از لیگ تلاش می کند. به علاوه مشیری با بی تدبیری و عدم مدیریت صحیح ، این تیم را دچار مجموعه ای از تخلفات کرده که ثمره اش کسر امتیاز بوده است. درحال حاضر ، تلاش های زیادی برای انتقال مالکیت اورتون در حال انجام است و باید دید تافی ها می توانند از دست مالک ایرانی خود خلاص شوند یا خیر.
1_خانواده گلیزر مالکین باشگاه منچستریونایتد
در بین تیم های انگلیسی ، احتمالاً هیچ باشگاه دیگری وجود ندارد که طرفدارانش بیش از هواداران منچستریونایتد ، از مالکین خود ، ناراضی باشند. این خانواده یهودیِ آمریکایی ، در فوتبال هیچ دانشی ندارند و بر خلاف سایر افراد این فهرست ، علاقه ای هم به موفقیت فوتبالی ندارند. آنها منچستریونایتد را با وامی خریدند که از بانک خودشان صادر شده بود و در نتیجه ، منچستریونایتد به مالکین خودش بدهکار است ! تمام چیزی که برای گلیزر ها اهمیت دارد پول است و برای کسب آن ، تیمی بهتر از منچستریونایتد وجود ندارد. تیمی که به وسیله سر الکس فرگوسن ، به یکی از مخوف ترین باشگاه های فوتبال در تمام دنیا تبدیل شد و شمار هواداران آن مثال زدنی است. منسچتریونایتد یکی از پردرآمد ترین تیم های فوتبال است و خانواده گلیزر هم به همین دلیل ، به ادامه کار خود در آن علاقه دارند. آنها هر ساله ، میلیون ها پوند پول را صرف خرید بازیکنان جدید می کنند. بازیکنانی که بر خلاف آنچه به نظر می آید ، جذبشان برای موفقیت در فوتبال نیست و هدف از جذب آنها یا تبلیغات رسانه ای بیشتر است یا ساکت کردن صدای اعتراض طرفداران خشمگین. سال گذشته بود که 25 درصد از سهام منچستریونایتد ، به سر جیم رتکلیف ، از موفق ترین تجار بریتانیایی رسید و گلیزر ها به طور کامل ، امور ورزشی را به او و تیمش واگذار کردند. هواداران منچستریونایتد نیز امیدوارند در سایه مدیریت جدید ، بتوانند قدرت گذشته را بازیابی کنند و بار دیگر ، بر فوتبال انگستان ، حکمرانی نمایند.
پایان.