آلمان
به آلمانی Deutschland
به انگلیسی Germany
آلمان دومین کشور پرجمعیت در اروپا پس از روسیه، و پرجمعیتترین کشور اتحادیهٔ اروپا محسوب میشود. آلمان در میان دریای بالتیک و دریای شمال از سمت شمال، و آلپ از جنوب قرار دارد. آلمان با کشورهای دانمارک از شمال، لهستان و جمهوری چک از شرق، اتریش و سوئیس از جنوب، و فرانسه، لوکزامبورگ، بلژیک، و هلند از غرب مرز مشترک دارد.
پایتخت : برلین
در اروپای دوران باستان، قبایل متعدد ژرمنی در بخشهای شمالی آلمان امروزی ساکن بودهاند. پیش از سال ۱۰۰ میلادی، از منطقهای به نام ژرمانیا در منابع یاد شده. در سال ۹۶۲، پادشاهی آلمان بخش عمدهای از امپراتوری مقدس روم را تشکیل میداد. در طول سدهٔ شانزدهم، مناطق شمالی آلمان مرکز اصلاحات پروتستانی شد. به دنبال جنگهای ناپلئونی و انحلال امپراتوری مقدس روم در سال ۱۸۰۶، کنفدراسیون آلمان در سال ۱۸۱۵ تشکیل شد.
متحدشدن آلمان و تبدیل آن به یک دولت-ملت مدرن به ۱۸ اوت ۱۸۶۶ و پیمان کنفدراسیون آلمان شمالی بازمیگردد که در طی آن، پروس و کنفدراسیون آلمان شمالی متحد شدند و در سال ۱۸۷۱ به امپراتوری آلمان تبدیل شد، در این دوره آلمان تبدیل یک غول علمی و صنعتی شد و توانست در سال ۱۹۰۰ با پشت سر گذاشتن امپراتوری بریتانیا به نخستین اقتصاد اروپا و دومین اقتصاد جهان (پس از آمریکا) تبدیل شود و بیشترین سهم جایزههای علمی نوبل تا آن دوره (۱۸۷۱–۱۹۱۸) را به خود اختصاص دهد. پس از جنگ جهانی اول و انقلاب ۱۹۱۹–۱۹۱۸، امپراتوری به جمهوری وایمار تبدیل شد. تسخیر قدرت توسط نازیها در سال ۱۹۳۳ منجر به پایهگذاری یک دیکتاتوری توتالیتر شد که منجر به جنگ جهانی دوم و اشغال اروپا و هولوکاست شد. پس از پایان جنگ جهانی دوم در اروپا و دورهٔ اشغال آلمان توسط متفقین، در سال ۱۹۴۹ آلمان به دو کشور مستقل با دو سیاست مجزا و حاکمیت محدود تقسیم شد: جمهوری فدرال آلمان، که عموماً با نام آلمان غربی شناخته میشود، و جمهوری دموکراتیک آلمان، معروف به آلمان شرقی. جمهوری فدرال آلمان یکی از اعضای مؤسس اتحادیهٔ اقتصادی اروپا و اتحادیهٔ اروپا بود، در حالی که جمهوری دموکراتیک آلمان یک کشور کمونیستی بلوک شرق و عضو پیمان ورشو بود. پس از سقوط کمونیسم در آلمان شرقی، ایالتهای آن به آلمان غربی پیوستند که منجر به اتحاد دوبارهٔ آلمان در تاریخ ۳ اکتبر ۱۹۹۰ شد.
آلمان با اقتصادی بزرگ به عنوان یک قدرت بزرگ جهانی در نظر گرفته میشود. این کشور دارای بزرگترین اقتصاد اروپا، سومین اقتصاد بزرگ جهان بر پایهٔ تولید ناخالص داخلی و پنجمین بر پایهٔ برابری قدرت خرید است. به عنوان یک قدرت جهانی در صنعت، و وجود بخشهای علمی و فناوری، آلمان سومین صادرکننده و در عین حال سومین واردکنندهٔ بزرگ جهان است. به عنوان کشوری توسعهیافته، سطح دسترسی به خدمات اجتماعی در آلمان بالا است، از جمله مراقبت سلامت سراسری، و تحصیلات رایگان دانشگاهی. آلمان عضو سازمان ملل متحد، اتحادیهٔ اروپا، ناتو، شورای اروپا، گروه هفت، گروه ۲۰ و سازمان همکاری و توسعه اقتصادی است. همچنین آلمان از نظر تعداد آثار میراث جهانی یونسکو سومین کشور با بیشترین آثار ثبتشده در این فهرست است.
نام آلمان در زبان آلمانی دویچلند (به آلمانی: Deutschland) است که واژهٔ دُویچ (به آلمانی: Deutsch) دارای معنای اولیهٔ «متعلق به مردم» بوده است.در سدهٔ پانزدهم میلادی، نام رسمی حکومت این سرزمین، تویتونیکوم رگنوم (به لاتین: Teutonicum Regnum) یعنی «حکومت کشورهای آلمانی» به وجود آمد. واژهٔ دویچلند (به آلمانی: Deutschland) به معنای «سرزمین آلمانی» از همین نام گرفته شده است.
نام آلمان در زبان فارسی و زبانهایی همچون فرانسوی، اسپانیایی، عربی و ترکی از قبیلهٔ آلامان، که قبیلهای از ژرمنهای سوئبی بود گرفته شده است. مردم این قبیله در گذشته در آلزاس امروزی و بخشهایی از بادن-وورتمبرگ و سوئیس زندگی میکردند.
تاریخ
انسانهای اولیه حدود ۶۰۰٬۰۰۰ سال پیش در آلمان حضور داشتند. باستانشناسان در دره نئاندر فُسیلهای از نئاندرتالها کشف کردند. همچنین آثار انسان مدرن در سلسله کوههای سوآبین کشف شد: مِن جمله فلوت ۴۲۰۰۰ سالهای که قدیمیترین آلت موسیقی یافت شده تا به امروز است، مجسمه ۴۰٬۰۰۰ ساله شیر-انسان از جنس عاج که در سال ۱۹۳۹ در یک غار کشف شد، مجسمه ۳۵٬۰۰۰ ساله ونوس هوله فلس که از عاج ماموت ساخته شده بود و در سال ۲۰۰۸ در غاری در هوله فلس کشف شد. همچنین بشقاب فلزی ساخت عصر برنز اروپا که از یک محل واقع در آلمانِ امروز بهدست آمده. میگویند تاریخ این بشقاب (دیسک) به ۱۶۰۰ سال قبل از مسیح میرسد.
تاریخ آلمان را میتوان به چندین بخش عمده براساس رویدادهای واقع شده، تقسیم کرد.
ژرمنها در دوران باستان آمیزه ناهمگونی از قبایل بودند که اروپا را در محدوده میان رود راین و ویستولا و میان رود دانوب و دریای شمال و دریای بالتیک اشغال میکردند. رومیان این اقوام را به زبان خود گرمانوس یعنی ژرمنها مینامیدند. با تصرف سرزمین گل (۵۱ قبل از میلاد) در غرب اروپا توسط ژولیوس سزار، دیکتاتور جمهوری روم، جنگهای میان ژرمنها و رومیان در کرانههای رود راین برای اولین بار به وقوع پیوست. این جنگها در آغاز با پیروزی نیروهای رومی همراه بود ولی نیروهای رومی هرگز درصدد اشغال دایمی مناطق آنسوی رود راین برنیامدند و این رودخانه همواره از سوی رومیان به عنوان مرز ایدئال امپراتوری روم و ژرمنها شناخته میشد.
فرانکها دیگر ژرمنهایی بودند که از گرمانیا به سوی غرب روانه شدند. فرانکها با شکاندن رومیان، در سرزمین گل، حکومت شان را پایه نهادند، به مسیحیت گرویدند و این سرزمین را پایگاه تاخت و تازهای پسین شان به سرزمینهای خاوری و دل امپراتوری روم کردند. در شمال نیز فرانکها، دیگر قبایل ژرمن را فرمانبردار خود کردند و رفته رفته امپراتوری برزگی را به هم آوردند که مهار همهٔ اروپای باختری مگر شبه جزیره ایبری را در دست داشت. اوج اقتدار امپراتوری فرانک در روزگار شارلمانی بود. او توانست شمال ایتالیا، از جمله رم را به قلمروش بیفزاید. پس از ورودش به رم، پاپ او را امپراتور روم لقب داد. پس از شارلمان بنا بر سنت ژرمنان، قلمروش میان پسرانش بخش شد. سرانجام با تجزیه شدن امپراتوری شارلمانی، در نواحی شرقی قلمرو آن، امپراتوری قرون وسطایی آلمان شکل گرفت.
پس از آن دروان پادشاهی مقدس روم بود که در زمان پادشاهی اوتوی اول معروف به اوتوی بزرگ، که از سال ۹۳۶ میلادی آغاز شد؛ با تأسیس امپراتوری جدیدی، بر وحدت آلمانها افزوده گشت؛ و آلمان به صورت یکی از مطرحترین قدرتهای اروپایی درآمد. اختلافات امپراتوری آلمان با مقام پاپ که از زمان هنری سوم و هنری چهارم بروز کرده بود، منجر به قطع روابط با پاپ در زمان پادشاهی شارل چهارم شد. همزمان اصلاحات مذهبی مارتین لوتر، مذهب پروتستان را به وجود آورد و اتحادیه پروتستانها به سال ۱۶۰۸ تشکیل شد. جنگهای ۳۰ ساله که سراسر اروپا را فراگرفت(۱۶۱۸ تا ۱۶۴۸) موجب شد در داخل سرزمین آلمان دو دولت نیرومند اتریش و پروس به وجود آمد.
امپراتوری آلمان با انقلاب نوامبر و اعلام جمهوری در ۹ نوامبر ۱۹۱۸ پایان یافت. آلمان با کپیتلاسیون، شکست خود در جنگ جهانی اول را پذیرفت. پس از انتخابات مجلس ملی مؤسسان - که در آن زنان برای اولین بار واجد شرایط رای دادن و شرکت در انتخابات بودند - قانون اساسی وایمار در ۱۴ اوت ۱۹۱۹ لازم الاجرا شد. در معاهده صلح ورسای، مناطق قابل توجهی واگذار شد، اشغال سرزمین راینلند (Rheinland) توسط متفقین و پرداخت غرامتها بر این اساس تعیین شد چرا که آلمان تنها مسئول جنگ شناخته شد. این وضعیت اولیه بر فضای سیاسی کشور تأثیر گذاشت. افراط گرایان راست علیه "جنایتکاران نوامبر", بر طبل خنجر از پشت زدن آنان به مردم میکوبیدند که به قتلهای سیاسی و تلاشهایی برای کودتا انجامید (کودتای کاپ ۱۹۲۰ و کودتای هیتلر ۱۹۲۳). قیامهای کمونیستی مانند قیام روهر (Ruhr) در سال ۱۹۲۰، نبردهای مارس در آلمان مرکزی در سال ۱۹۲۱ و قیام هامبورگ در سال ۱۹۲۳ نیز باعث بیثباتی شدند. پرداخت غرامت ناکافی باعث شد بلژیک و فرانسه از سال ۱۹۲۳ تا ۱۹۲۵ سرزمین روهر (Ruhr) را اشغال کنند.
در مدت زمان بسیار کوتاهی، حزب ارتجاعی NSDAP یک دولت تک حزبی تمامیتخواه را در رایش آلمان به رهبری آدولف هیتلر تأسیس کرد و نهادها را هماهنگ کرد. افراد نا محبوب و مخالفان سیاسی، بهویژه کمونیستها، سوسیال دموکراتها و اتحادیههای کارگری از همه مقامات حذف شدند، اولین اردوگاههای کار اجباری برپا شد، کتابها سوزانده شدند و هنرهای غیر محبوب به عنوان «منحط» بدنام شد. تبلیغات نازیها به زندگی خصوصی نیز نفوذ کرد. از قبل بر کودکان برای پیوستن به سازمانهای حزبی فشار وارد میشد. در اکتبر ۱۹۳۳، هیتلر خروج آلمان از جامعه ملل را اعلام کرد. او حکومت داخلی خود را با قتل مخالفان داخلی حزب و همراهان سابق خود تضمین کرد، به ویژه در جریان قتلهای روم در ۳۰ ژوئن ۱۹۳۴، زمانی که SA به نفع اساس (SS) که بدون قید و شرط تسلیم هیتلر شده بود، خلع شد. ژنرالهای ارتش رایش شخصاً سوگند رهبری او را یاد کردند. گشتاپو (Gestapo) به عنوان نیروی پلیس مخفی حکومت برای مبارزه با مخالفان سیاسی و ایدئولوژیک مورد استفاده قرار گرفت.
هیتلر از ابتدا دو هدف داشت: جنگ تجاوزکارانه و نابودی برای ایجاد «فضای زندگی در شرق» و آزار و اذیت یهودیان که با تبعیض، تحقیر و طرد آغاز شد و به عنوان «راه حل نهایی مسئله یهود» در هولوکاست به پایان رسید. تسلیح بیشتر ارتش در سال ۱۹۳۴ آغاز شد. یک سیاست پولی انبساطی و مدیریت بدهی به سمت جنگ در آینده نزدیک تنظیم شد. برنامه راینهارت بیکاری را کاهش داد. این امر به عنوان تحقق وعدههای اقتصادی مورد استقبال مردم قرار گرفت. وضعیت یهودیان آلمان بدتر و بدتر میشد. قوانین نورنبرگ در سال ۱۹۳۵ روابط بین «آریاییها» (Arier) و یهودیان را بهعنوان «آلودگی نژادی» به شدت مجازات کرد. یهودیان تمام مناصب دولتی را از دست دادند، خودسرانه مورد آزار و اذیت، سرقت و باجگیری قرار گرفتند و در نهایت حرفه خود را بهطور کامل ممنوع کردند، و داراییهای یهودیان آریایی شد. یهودیان نیز به دفعات به اردوگاههای کار اجباری فرستاده میشدند. بسیاری تصمیم به مهاجرت گرفتند، اما بیشتر آنها در آلمان ماندند.
ایدئولوژی نژادپرستانه نازیها برای ایجاد یک "جامعه ملی" "سالم" (نژاد برتر) علیه دو گروه دیگر، روماها و اسلاوها به عنوان "فرقه انسان" هدایت شد. همجنس گرایان، معلولان و طبقه ضعیف یا «غیراجتماعیها» نیز توسط رژیم مورد آزار و اذیت و قتل قرار گرفتند، نه به عنوان «بیگانه»، بلکه به عنوان تهدید کننده «سلامت» «بدنه ملی». در همان زمان، رژیم موفقیتهای تبلیغاتی را جشن گرفت. در سال ۱۹۳۶، بازیهای المپیک وجهه خارج از کشور را بهبود بخشید و منطقه راینلند غیرنظامیشده (Rheinland) اشغال شد. این گسترش با الحاق اجباری اتریش در مارس ۱۹۳۸ آغاز شد و پس از آن آلمان به عنوان رایش آلمان بزرگ شناخته شد. قرارداد مونیخ در اکتبر ۱۹۳۸ الحاق سودتنلند (Sudetenland) را امضا کرد. با درهم شکستن جمهوری چک-اسلواکی در مارس ۱۹۳۹، هیتلر وعده خود را مبنی بر اینکه سرزمین سودت (Sudetenland) آخرین ادعای ارضی او خواهد بود، زیر پا گذاشت. این امر روشن کرد که سیاست مماشات قدرتهای غربی در قبال آلمان یک اشتباه بوده است.
شهر ها
برلین ۳٬۶۴۵٬۰۰۰
هامبورگ ۱٬۸۴۱٬۰۰۰
مونیخ ۱٬۴۷۱٬۰۰۰
کلن ۱٬۰۸۵٬۰۰۰
فرانکفورت ۷۵۳٬۰۰۰
اشتوتگارت ۶۳۵٬۰۰۰
دوسلدورف ۶۱۹٬۰۰۰
لایپزیگ ۵۸۸٬۰۰۰
دورتموند ۵۸۷٬۰۰۰
اسن ۵۸۳٬۰۰۰
برمن ۵۶۹٬۰۰۰
درسدن ۵۵۴٬۰۰۰
هانوفر ۵۳۸٬۰۰۰
نورنبرگ ۵۱۸٬۰۰۰
دویسبورگ
سازه های معروف
کلیسای جامع Naumburg
خانه اپرای مارگریویال
قلعه های آگوستوسبورگ و فالکنلوست در برول یونسکو
اقامتگاه وورتسبورگ
برند های خودرو سازی معروف
( نمونه ماشین هر برند نامش نوشته شده)
بنز 300 sl
بی ام دبلیو m5
فولکس واگن پاسات w8
آئودی s6
پورشه ۹۹۳ اسپیدستر
شوالیه معروف !
یکی از ناشناخته ترین شوالیه های دنیا که شما فقط با خواندن کتاب می توانید از او با خبر شوید ، شوالیه ی ماتیس است ! ماتیس یک شوالیه ی جوان بود که در آلمان بود و برای آلمانی ها جنگ میکرد. او شمشیر زریف و زیبایی داشت و لباس آهنی.
افسانه ها میگویند که او توانسته اژدها ی بزرگی را در جوانی بکشد.
او قدرت زیادی داشت ولی قلبی مهربان که بگفته ی افسانه ها او عاشق یک دختر بود اما وقتی خواست با دختر ازدواج کند ، دختر را کشدند و او غمگین شد جوری که دیگر خودش نبود و حتی به مردم عادی هم ضربه میزد و آن هارا مورد آزار قرار میداد. او سال ها بعد در سن ۴۵ سالگی توسط شوالیه ی انگلیسی کشته شد. اما مردم آلمان بر این باور هستند که او شوالیه خوبی بوده و اورا دوست دارند.
فوتبال
فوتبال آلمان بسیار بزرگ است و اکنون خیلی هارا عاشق خود کرده. آلمان ۴ بار قهرمان جام جهانی و ۳ بار قهرمان یورو شده.
به همین دلیل آنها شناخته شده هستند و ستارگانی مانند : یورگن کلینزمن ، گرد مولر ، اولیور کان ، توماس مولر ، تونی کروس ، آندریاس مولر ، رومینگه و ... دارند.
آلمان لیگی به نام بوندسلیگا هم دارد و تیم های معروفی همچون :: دورتموند _ بایرن مونیخ_بایرن لورکوزن _ اشتوتگارت _ لایپزیگ و .... دارد.
ممنون برای دیدن این پست !
|