طرفداری | پرسپولیس تاکنون از 66 بازیکن در ترکیب تیم خود استفاده کرده است. در سال جاری نام ایوب العملود، الکسیس گندوز و لوکاس ژوائو نیز به سیاهه بازیکنان خارجی تاریخ پرسپولیس اضافه شده است. ملیت محبوب پرسپولیسیها، برزیل بوده زیرا از این کشور تاکنون 9 بازیکن در پرسپولیس حضور داشتهاند. در رتبه دوم ملیتهای محبوب این باشگاه نیز نام نیجریه، کرواسی و مقدونیه شمالی با چهار بازیکن دیده میشود. بیشترین بازیکنان خارجی در پست مهاجم جذب پرسپولیس شدهاند. تاکنون 27 مهاجم خارجی در پرسپولیس بازی کردهاند. بازیکنان اروپایی نیز با تعداد 20 نفر، محبوبترین بازیکنان یک قاره برای این باشگاه هستند. حال مروری بر بیوگرافی هر 66 بازیکن داشته باشیم.
1- بیلی مک کلور Billy McClure: اولین بازیکن خارجی تاریخ سرخها، برعکس اکثریت خارجیهای تاریخ این باشگاه، از یک باشگاه سطح اول جهانی به ایران آمد. بیلی مک کلور از تیم ذخیره های لیورپول، مستقیما راهی پرسپولیس شد و برای این باشگاه در چهار بازی به میدان رفت و یک گل زد. مک کلور اولین بازی ملی خود برای تیم ملی نیوزلند را بعد از ترک پرسپولیس، به ثبت رساند. این بازیکن مجموعا 30 بازی و پنج گل را در رده ملی برای کشور نیوزلند ثبت کرد. مک کلور بعد از ترک پرسپولیس، در سه تیم از کشور خودش بازی کرد و سپس از فوتبال خداحافظی کرد. حضور در جام جهانی 1982 اسپانیا از افتخارات ملی او بود؛ هرچند در این بازی ها به میدان نرفت. مک کلور در حال حاضر 66 ساله است. او در پست هافبک بازی می کرد.
2- آلن ویتل Alan Whittle: دومین بازیکن خارجی پرسپولیس، از کشور انگلستان بود. ویتل فوتبال خود را از تیمهای پایه باشگاه اورتون آغاز کرد و به مرور به تیم اصلی رسید. او بعد از 60 بازی برای تافیها با 123 هزار یورو راهی کریستال پالاس شد. ویتل برای قرمز و آبیها بیش از 100 بازی به میدان رفت و سپس در باشگاههای شفیلد و لیتون اورینت بازی کرد تا گذرش به ایران و باشگاه پرسپولیس خورد. پرسپولیسیها ویتل را به ایران آوردند و او را به یکی از بهترین بازیکنان خارجی تاریخ خود، تبدیل کردند. ویتل اولین بازی خود برای پرسپولیس را در تاریخ ۲۱ مرداد ۱۳۵۶ و در جام حذفی مقابل تیم همای تهران به انجام رساند. او نخستین بازی خود در لیگ را در تاریخ ۲۸ مرداد ۱۳۵۶، در هفتهٔ چهاردهم جام تخت جمشید، در ورزشگاه امجدیه، در برابر باشگاه راهآهن به انجام داد و تنها هفت دقیقه کافی بود تا او برای تیم خود گلزنی کند و موجب پیروزی ۱–۰ باشگاه پرسپولیس مقابل راهآهن شود. ویتل در بین هواداران تیم پرسپولیس، محبوبیت زیادی داشت. او بعد از سال 1357 ایران را برای همیشه ترک کرد و در تیمهای اورینت و بورنموث و یک باشگاه استرالیایی به نام پرستون لاینز به میدان رفت. ویتل در پست های هافبک بازیساز و وینگر بازی میکرد.
3- عیسی ترائوره Issa Traoré: اولین مهاجم خارجی تاریخ پرسپولیس، عیسی ترائوره از مالی بود. بازیکنی که از یکی از تیمهای کشورش به ارمنستان و باشگاه پیونیک به جمه سرخها پیوست و با گلزنی در دربی، به اولین بازیکن خارجی گلزن در دربیها بدل شد. همین امر، باعث ماندگاری او، طی فصول آتی در لیگ برتر ایران شد. او بعد از پرسپولیس در بیشتر باشگاههای ایرانی، از لیگ برتر تا دسته اول بازی کرد. او مدت کوتاهی در یک تیم الجزایری نیز بازی زد. 14 بازی ملی و چهار گل ملی برای کشور مالی، در کارنامه ملی او ثبت شده است. پاس، سایپا، راه آهن، صنعت نفت و برق شیراز از جمله تیم های ایرانی بودند که عیسی برای آنها بازی کرد.
4- ساشا ایلیچ Saša Ilić: اولین گلر خارجی تاریخ پرسپولیس از مقدونیه رسیده بود. مقدونیه از کشورهایی بود که در سالهای اول حرفهای شدن فوتبال ایران، بازیکنان زیادی را در این لیگ داشت. ساشا ایلیچ، فوتبال را از مشهورترین باشگاه مقدونیه، واردار آغاز کرد و سپس به باشگاه پارتیزان بلگراد صربستان، منتقل شد. بوراک بوسنی و بوسان دوو رویال کره جنوبی مقاصد بعدی ساشا بودند. ساشا سپس تجربه حضور در هامبورگ را نیز به رزومه خود اضافه کرد. بعد از سه فصل نیمکتنشینی در هامبورگ، ابتدا به واردار بازگشت و سپس به یک تیم روسی و از آنجا به پرسپولیس منتقل شد. ساشا در پرسپولیس، عملکرد پرفراز و نشیبی داشت. استقلال اهواز و پگاه گیلان، مقاصد بعدی او در ایران بودند تا او به کشورش بازگشت. ایلیچ بعد از پایان فوتبال، مربی دروازهبان شد و مدتی در استیل آذین به این عنوان فعالیت کرد و در کادر مربیانی مثل تومباکوویچ و افشین پیروانی حضور پیدا کرد. او تجربه کار در واردار مقدونیه و شنژن چین را نیز در کارنامه مربیگری خود دارد. سه بازی ملی برای مقدونیه، از جمله نکات مهم در کارنامه ملی ساشا بوده است.
5- کریستوفر ره Christopher Wreh: ره در پست مهاجم بازی میکرد و یکی از بازیکنانی بود که بدون بازی کردن برای پرسپولیس از این باشگاه پول گرفت. کریستوفر ره در موناکو فوتبالش را آغاز کرد. سپس به صورت قرضی به گنگام پیوست. درخشش در گنگام، باعث حضور او در تیم آرسنال شد اما اوضاع در آرسنال چندان خوب پیش نرفت و او در این باشگاه، چندان به بازی گرفته نشد تا به صورت قرضی راهی باشگاههای آئک آتن یونان، بیرمنگام و دن باخ هلند شود. در سال 2001، الهلال برای تقویت خط حمله خود با این بازیکن قرارداد بست. حضور در عربستان نیز شرایط ره را بهتر نکرد. او مدت کوتاهی در بورنموث و سنت میرن اسکاتلند بازی کرد تا باشگاه پرسپولیس او را جذب کرد. بعد از قرارداد با پرسپولیس، به دلایل نامعلومی هیچوقت به ایران نیامد اما با این حال دستمزد خود را بدون حتی یک بازی رسمی، دریافت کرد. حضور در دو تیم گمنام انگلیسی و یک تیم اندونزیایی به فوتبال ره پایان داد. ره پسرعمهی جرج وه آ ستاره لیبریا بود. پسر او در حال حاضر در لیگ استانی انگلستان فوتبال بازی میکند. 36 بازی ملی و 12 گل کارنامه ملی ره بود. پنج خارجی اول پرسپولیس همه ملیپوش بودن را تجربه کردهاند.
6- سامبو چوجی Sambo Choji: اولین بازیکن خارجی تاریخ پرسپولیس که تجربه بازی ملی را در کارنامه خود نداشت این مهاجم نیجریهای بود. چوجی فوتبالش را در آلمان شروع کرد و در باشگاههای ساربروکن و برانشوایگ به میدان رفته بود. او بیشتر عمر فوتبال خود را در بوندسلیگا 2 گذراند تا در سال 2004 برای یک فصل به پرسپولیس، قرض داده شد. او در رده ملی، فقط برای تیم زیر 18 سالههای نیجریه، در سه بازی به میدان رفته بود. حضور ناموفق در پرسپولیس، باعث بازگشت او به آلمان و نهایتا یک فصل بازی در تیم سن پولتن اتریش شد و این بازیکن دیگر فوتبال بازی نکرد. علی پروین او را سامبو جوجه صدا میزد.
7- ایلیا پرسکی Ilče Pereski: ایلیا پرسکی، هافبک دفاعی اهل مقدونیه، هفتمین خارجی تاریخ پرسپولیس بود. او از تیم کائورمان مقدونیه راهی ایران شده بود و در چند بازی نیز در ترکیب ثابت سرخ ها به میدان رفت. 13 بازی در لیگ ایران کل آمار او در قاره آسیا بود. بعد از حضور در پرسپولیس، به راوینی مقدونیه پیوست و به جز آن اطلاعات بیشتری از این بازیکن در دسترس نبوده است. گفته میشود این بازیکن را سوبل، دستیار سابق علی پروین به ایران آورده است.
8- یان نیکولوفسکی Jane Nikolovski: این دروازهبان اهل مقدونیه، به همراه پرسکی به پرسپولیس پیوسته بود. در روزهایی که پرسپولیس پر از دروازه بان بود، نام این دروازهبان خارجی نیز در لیست پرسپولیس ثبت شد. نیکولوفسکی 28 بازی ملی را در تیم مقدونیه شمالی تجربه کرده بود. فوتبال او در چند تیم مقدونیه ای آغاز شد و با آپولون کالاماریاس یونان و اسلاویا صوفیه بلغارستان ادامه پیدا کرد. نیکولوفسکی در سال 2005 به ایران آمد. او بعد از نیمکت نشینی در پرسپولیس، راهی اسلاون بلوپو کرواسی و سپس آپوئل قبرس شد. نیکولوفسکی در پافوس قبرس از فوتبال خداحافظی کرد و سرمربی فوتبال شد. او به عنوان سرمربی در باشگاههایی مثل آریس لیماسول قبرس، هوریزونت و بورکولس مقدونیه کار کرده است. از سال 2021، خبری از او در فوتبال نبوده است.
9- کارلوس ریورا Carlos Rivera: این بازیکن در پست مدافع وسط بازی می کرد و اهل پاناما بود. ریورا در 61 بازی ملی برای پاناما به میدان رفته بود و دو گل را به ثمر رسانده بود. ریورا با پاناما در سه دوره گلدکاپ (مطرحترین تورنمنت ملی در آمریکای مرکزی و شمالی) در سالهای 2005، 2007 و 2009 حضور داشته است. او در تمام رقابت های انتخابی جام جهانی در کونکاکاف و تورنمنت های این منطقه با پاناما حضور داشت. او در یکی از همین تورنمنت ها، مورد توجه باشگاه پرسپولیس قرار گرفت و اولین پانامایی تاریخ پرسپولیس و لیگ برتر ایران شد. ریورا در آرابه یونیدو پاناما فوتبال را شروع کرد و بجز پرسپولیس فقط در ایندیپندنته مدلین کلمبیا، به عنوان یک بازیکن خارجی، بازی کرده بود. ریورا در 15 بازی برای پرسپولیس دو گل زد اما در آن دوران از مطبوعات، انتقادات بسیار زیادی را تحمل کرد. ریورا در سال 2012 از فوتبال خداحافظی کرد و مدتی سرمربی موقت تیم سانتا جما پاناما شد.
10- خوزه آنتونی تورس José Anthony Torres: تورس به همراه ریورا پرسپولیسی شد. تورس در پست دفاع وسط بازی می کرد. او فوتبالش را در هندوراس و باشگاه پلاتنسه شروع کرد. او 74 بازی ملی در کارنامه خود ثبت کرده است و مدتی کاپیتان تیم ملی پاناما نیز بود. تورس برخلاف ریورا، فقط در گلدکاپ 2005 فیکس تیمش بود که به همراه پاناما و کارلوس ریورا، به فینال گلدکاپ رسیدند و در این راه کلمبیا و آفریقای جنوبی را شکست دادند. تورس و پاناما در فینال و برابر تیم ملی آمریکا، در ضربات پنالتی شکست خوردند. تورس در 16 بازی برای پرسپولیس به میدان رفته بود. بعد از جدایی از پرسپولیس، برای دو تیم از هندوراس و دو تیم از نیکاراگوئه بازی کرد و سپس در یک تیم پانامایی، به فوتبال خود پایان داد. تورس بعد از پایان فوتبال مربیگری را شروع کرده و در حال حاضر یک مربی فعال در کشور پاناما بوده و عضو کادرفنی باشگاه یونیورسیداد است.
11- رافائل ادرهو Raphael Edereho: رافائل در پست وینگر راست بازی می کرد و اهل نیجریه بود. ادرهو فوتبالش را در باشگاهی از عربستان سعودی به نام السرحه آغاز کرد و در 28 بازی 13 گل زد. او پس از آن، در چند باشگاه گمنام به میدان رفت. پریشتینا کوزوو او را وارد فوتبال اروپا کرد و بعد از بازی در این باشگاه، راهی یکی از تیمهای مطرح لیگ برتر فنلاند به نام کوپیون پالوسیورا شد. این تیم فنلاندی ادرهو را با قراردادی قرضی راهی پرسپولیس کرد اما پرسپولیس بعد از مدتی نه پول رضایتنامه این بازیکن را پرداخت کرد و نه حقوق او را. همین باعث کسر امتیاز از پرسپولیس در کورس قهرمانی این تیم با سپاهان در سال 86 شد. ادرهو در پرسپولیس دوران سختی را سپری کرد و شایعاتی درباره سلامتی او در رسانه ها پرداخته شده بود که صحت آنها، هنوز تایید نشده است. ادرهو بعد از پرسپولیس به فنلاند برگشت و مدتی در شاختار کرقندی قزاقستان بازی کرد. او در سال 2015 از فوتبال خداحافظی کرد. ادرهو در حال حاضر به تازگی مربیگری را شروع کرده و در یک تیم فنلاندی سرمربی است. ادرهو بعد از جدایی از پرسپولیس، به ارزشی به حدود 300 هزار دلار در سایت ترانسفرمارکت رسید.
12- ژاک الونگ الونگ Jacques Elong Elong: یکی از برترین بازیکنان خارجی پرسپولیس در بین خریدهایی اولیه این باشگاه، الونگ الونگ بوده است. این هافبک کامرونی بعد از حضور در پرسپولیس، ملیپوش کامرون شد. او فوتبال را در دو تیم گمنام کامرونی آغاز کرد و از همین تیم ها به پرسپولیس پیوست. در دورانی که خارجی ها نیاز به رزومه خاصی برای ورود به ایران، نداشتند، الونگ از کشف های خوب لیگ برتر ایران بود. الونگ سه فصل در پرسپولیس حضور داشت و سپس به سپاهان پیوست. حضور در سپاهان چندان خوب پیش نرفت و این بازیکن به باشگاه دی استرادا اسلواکی که مالکی ایرانی داشت، منتقل شد. حضور قرضی در پیکان و سپس پیوستن به استقلال و یاغی شدن در پایتخت، تجربیات بعدی الونگ در فوتبال ایران بودند. نفت میسان عراق آخرین تیم الونگ بود و او در سال 2014 از فوتبال خداحافظی کرد. در حال حاضر در میادین فوتبالی خبری از الونگ نیست. الونگ 6 بازی ملی برای کامرون، به میدان رفت.
13- روبرت ساها Robert Caha: معمولا سیزده را عدد بدیمنی میدانند اما سیزدهمین بازیکن خارجی تاریخ پرسپولیس ، بازیکن باکیفیتی بود. روبرت ساها دفاع چپی از جمهوری چک بود که برای تقویت خط دفاعی تیم مصطفی دنیزلی به ایران آمده بود و بازیهای خوبی را از خودش به یادگار گذاشت. ساها از پراستیوف جمهوری چک، کار خودش را شروع کرد. او سپس به بانیک استراوا، یکی از تیم های مطرح این کشور پیوست. گوانگژو سیتی چین، سیگمای چک و زسکا صوفیه بلغارستان، باشگاههایی بودند که ساها قبل از حضور در ایران، در آنها توپ زده بود. نیمکتنشینی در بلغارستان، سرآغازی برای جدایی او از زسکا و پیوستنش به پرسپولیس بود. ساها یک فصل برای پرسپولیس بازی کرد که در 25 بازی به میدان رفت و دو پاس گل از جمله یک پاس گل در دربی که منجر به پیروزی پرسپولیس شد را در آمار خود ثبت کرد. بعد از یک فصل بازی در تهران، مدتی به شاهین بوشهر پیوست. او بعد از جدایی از شاهین در دی استرادا از اسلواکی، جیهلاوای چک و یک تیم ناشناس لهستانی بازی کرد. ساها در سال ۲۰۱۱، کفشهایش را آویخت.
14- لوئی صلاح حسن Luay Salah Hassan: این بازیکن عراقی یکی از خریدهای محمدحسن انصاریفرد برای پرسپولیس بود.این بازیکن عراقی در پست مهاجم نوک بازی می کرد. صلاح حسن فوتبالش را در باشگاه نیروی هوایی عراق آغاز کرد؛ سپس برای مدتی راهی الزورا شد و دوباره به نیروی هوایی بازگشت. او یکی از بهترین فصل های فوتبالی خودش را در این باشگاه تجربه کرد. صلاح حسن بعد از درخشش در لیگ عراق، برای اولین بار به تیم ملی عراق دعوت شد و در جام باشگاه های آسیا برابر السد، یک گل به ثمر رساند. حضور در تورنمنت جام غرب آسیا و قهرمانی با عراق باعث جلب توجه باشگاههایی از خاورمیانه بالاخص پرسپولیس به این بازیکن شد. او در سال 2007 به پرسپولیس پیوست. یک فصل حضور و فقط 8 بازی و یک گل کارنامه صلاح حسن در پرسپولیس بود. او بعد از پایان لیگ ایران و جدایی از پرسپولیس، به همراه تیم ملی عراق در جام ملتهای آسیا 2007 قهرمان شد؛ هرچند در هیچ یک از بازی های تیم والدیر ویرا بازی نکرد. صلاح حسن سپس به اربیل عراق پیوست و هشت فصل در این تیم ماند و بالای 80 گل در لیگ عراق به ثمر رساند. آخرین تیم صلاح، باشگاه الزورا بود. او در سال 20۱۸، با 19 بازی ملی و 4 گل از فوتبال خداحافظی کرد. صلاح بعد از فوتبال رو به مربیگری آورد و بعد از دستیاری در تیم نیروی هوایی و نفت الوسط، سرمربی اربیل شد و در حال حاضر نیز سرمربی تیم الکهربا در لیگ برتر عراق است. صلاح حسن اولین بازیکن عراقی تاریخ پرسپولیس و اولین بازیکن آسیایی تاریخ این باشگاه نیز بوده است.
15- زیاد شعبو Zyad Chaabo: در ادامه خریدهای آسیایی انصاریفرد، زیاد شعبو، پانزدهمین خارجی تاریخ پرسپولیس از کشور سوریه شد. شعبو در پست مهاجم بازی می کرد. او یکی از بهترین مهاجمان تیم ملی سوریه بود و مجموعا در 48 بازی ملی برای تیم ملی سوریه، 21 گل به ثمر رساند. شعبو فوتبالش را در حطین سوریه شروع کرد و پیش از پیوستن به پرسپولیس، مدتی در باشگاه الجیش سوریه بازی کرد. شعبو در پرسپولیس اغلب نیمکت نشین بود و فقط در 9 بازی این تیم حضور داشت. او در همین 9 بازی دو گل و یک پاس گل را ثبت کرد. شعبو بعد از پرسپولیس، به کشورش برگشت و به جز باشگاههای کشور سوریه، در تیمی دیگر بازی نکرد. حضور با الکرامه در لیگ قهرمانان آسیا، از تجربیات او بعد از فوتبال ایران بود. شعبو بعد از پایان فوتبال ، روی به مربیگری آورده و بعد از حضور در باشگاه جبله، در حال حاضر سرمربی الوحده سوریه است.
16- طارق جبان Tarek Jabban: این مدافع اهل سوریه، آخرین ضلع مثلث بازیکنان آسیایی بود که انصاریفرد آنها را پرسپولیسی کرد. طارق جبان، با توجه به نیاز پرسپولیس به جذب یک دفاع وسط، راهی ایران شد. جبان پیش از پرسپولیس تنها در الجهره کویت، الجیش و المجد سوریه بازی کرده بود. پنج بازی در پرسپولیس تنها آمار به جایمانده از دوران حضور او در ایران بود. او فقط در یک مسابقه، حضور کامل در زمین را با لباس پرسپولیس،تجربه کرد. جبان افتخارات زیادی را در سوریه تجربه کرده است. شش قهرمانی لیگ برتر، پنج قهرمانی حذفی، یک قهرمانی AFC کاپ (سطح دوم مسابقات قارهای آسیا) و قهرمانی رقابت های زیر 20 سال آسیا، از جمله افتخارات او در زمان بازیگری بود که مورد توجه مدیران وقت پرسپولیس نیز قرار گرفته بود. آمار ملی جبان به 35 بازی ملی در تیم بزرگسال و سه بازی در تیم جوانان سوریه خلاصه شده است. جبان بعد از پایان فوتبال خود، مربی شده و در باشگاههای کشورش مربیگری کرده است. او تجربه حضور به عنوان دستیار را در تیم ملی کشورش، در چندین مقطع تجربه کرده است. او در حال حاضر سرمربی الکرامه سوریه است.
17- خورخه گائونا Jorge Gaona: خورخه گائونا اولین بازیکن پاراگوئه ای لیگ برتر ایران و پرسپولیس و تاکنون، آخرین آنها بوده است. گائونا در دوران حضور افشین قطبی در پرسپولیس خریداری شده بود. در آن فصل مصدومیت هافبکهای پرسپولیس، آنها را مجبور به خریداری یک هافبک، در تعطیلات نیم فصل کرده بود. گائونا پاراگوئهای بعد از حضور در تمرینات، خریداری شد. خورخه گائونا، پیش از پرسپولیس در باشگاههای کشورش همانند سروپورتنو بازی می کرد. گائونا در تیم جوانان پاراگوئه و بزرگسالان این کشور بازی کرده بود اما آمار خاصی از او در دسترس نبوده است. این بازیکن پاراگوئه ای در ایران فقط در دوبازی، آن هم به عنوان دفاع راست به میدان رفت و با پرسپولیس قهرمانی لیگ برتر ایران را تجربه کرد. بعد از پرسپولیس بنابر اطلاعات ناقص موجود، این بازیکن دیگر فوتبال بازی نکرد و در حال حاضر نیز هیچ خبری از او در دسترس نیست.
18- ماته دراگیچوویچ Mate Dragičević: این مهاجم نیز به همراه گائونا در نیم فصل لیگ برتر فصل 86-87 خریداری شده بود و اولین بازیکن کروات تاریخ پرسپولیس بوده است. ماته از محصولات تیمهای پایه دینامو زاگرب بوده و از این باشگاه به صورت قرضی به اکثر تیم های مطرح کرواسی منتقل شد. از جمله این تیمها میتوان به اینتر زاپرشیچ، ریهکا و سیبِنیک اشاره کرد. سرانجام باشگاه هایدوک اشپلیت، او را از دینامو زاگرب خرید. ماته بعد از دوفصل بازی در هایدوک لژیونر شد و به خیمکی روسیه پیوست. ارزش ماته در این دوران بنابر ادعای سایت ترانسفرمارکت به بالاترین ارزش خود یعنی 400 هزار یورو رسیده بود. بازگشت کوتاه به کرواسی و باشگوه ایسترا و حضور در پرث گلوری استرالیا، از تجربیات او قبل از پرسپولیس، بوده است. 12 بازی سه گل و یک پاس گل، اثرگذاری در مسابقات مهم پرسپولیس و قهرمانی با این باشگاه، ماته را به یکی از خارجیهای موفق پرسپولیس تبدیل کرد. ماته بعد از پرسپولیس، در دی استرادا اسلواکی، زرینسکی موستار قهرمان بوسنی، لاچی آلبانی و چند باشگاه ناشناس کروات بازی کرد. او در سال 2014 به فوتبال خود پایان داد. چهار بازی و یک گل نیز تنها تجربیات ملی او در تیم زیر21 سالههای کرواسی بوده است.
19- ابراهیم توره Ibrahima Touré: ابراهیم توره یکی از کشفیات خارجی فوتبال ایران، قبل از سختگیریهای مجوز بازی خارجیهای لیگ ایران بود. بازیکنی که با حضور در ایران به اوج فوتبال خودش و سپس به سطح اول فوتبال اروپا رسید. ابراهیم توره پیش از حضور در ایران در تیمهای پایه متز فرانسه حضور داشت. او بعد از مدتی، با قراردادی راهی چین و تیم چنگدو شد و بعد از آن نیز دوران کوتاهی را در مراکش و باشگاه الوداد کازابلانکا سپری کرد. پیکان باعث ورود این بازیکن به ایران شد و او را با قراردادی قرضی از تیم مراکشی خرید و تبدیل به یکی از پدیدههای لیگ برتر کرد. 21 بازی 13 گل عملکرد فوق العاده توره در پیکان بود که او را به شاه ماهی نقل و انتقالات تبدیل کرد. پرسپولیس بعد از قهرمانی برای حضور در آسیا، تدارک ویژهای دیده بود و این بازیکن را برای تقویت خط حمله خریداری کرد. 24 بازی 11 گل عملکرد او در پرسپولیس بود. بعد از یک فصل حضور و شایعاتی که حول این بازیکن شکل گرفته بود، باعث آن شد که او پرسپولیس را ترک کند و راهی سپاهان اصفهان شود. حضور در سپاهان و قهرمانی در لیگ ایران و آمار خوب 53 بازی و 36 گل، بهترین دوران فوتبالی این بازیکن در ایران را شکل داد. عجمان مقصد بعدی توره بود که کاتالیزوری برای حضور او در باشگاهی مثل موناکو شد. حضور او در موناکو سورپرایزی برای فوتبالدوستان ایرانی بود و او نیز به همراه این باشگاه، موفق به بازگشت به لیگ برتر فرانسه شد. النصر دبی، لیائونینگ چین و آژاکسیو فرانسه آخرین مقاصد فوتبالی توره قبل از خداحافظی از فوتبال در سال 2018 بودند. توره چهار بازی ملی را نیز با سنگال تجربه کرده است.
20- ایوان پتروویچ Ivan Petrović: این پلی میکر صربستانی از بازیکنان خارجی موفق لیگ برتر ایران بود. پتروویچ ابتدا در باشگاه جاگودینا صربستان و سپس ناپرداغ این کشور بازی کرد. بعد از حضور در این دو تیم مورد توجه آلمانیا آخن آلمان قرار گرفت و به این باشگاه در بوندسلیگا دو پیوست. چهار بازی در آلمان و دو گل، کارنامه او در آلمان بود. این بازیکن صرب توسط ابومسلم وارد ایران شد و یکی از بهترین بازیکنان خارجی لیگ برتر شد. او جایزه بهترین خارجی فصل را نیز دریافت کرد. 56 بازی در ابومسلم و حضور موفقش او را نیز همانند توره به یک شاه ماهی نقل و انتقالات تبدیل کرده بود. پتروویچ سرانجام پرسپولیس را از میان پیشنهادات خود انتخاب کرد. او فقط یک فصل حضور در پرسپولیس حضور داشت و در 33 بازی در پیراهن این تیم در آسیا و لیگ برتر ایران به میدان رفت. شاهین بوشهر و مس کرمان نیز از جمله باشگاههای بعدی این بازیکن بودند. او در هر دوتیم حضور موفقی داشت. پتروویچ بعد از مس برای همیشه از فوتبال ایران رفت. او فوتبالش را در تایلند ادامه داد و در گلوبال فیلیپین به اتمام رساند. این هافبک صربستانی از جمله بازیکنان خارجی محبوب و خوشنام لیگ برتر ایران بود.
21- فرانک آتسو Franck Atsou: فرانک آتسو، اولین بازیکن توگویی تاریخ پرسپولیس بود. این بازیکن در پست دفاع وسط بازی میکرد. آتسو در فیلانته دلومه توگو فوتبال خودش را شروع کرد و یکسال بعد از بازی در لیگ برتر توگو به تیم ملی کشورش نیز دعوت شد. آشانته کوتوکو غنا و آفریکاسپورت ساحل عاج مقاصد بعدی آتسو بودند. آتسو در همین دوران، در دو دوره جام ملتهای آفریقا، به همراه تیم ملی توگو حضور داشت اما فقط در یک دوره توانست بازی در این تورنمنت را تجربه کند. آتسو در 26 سالگی به اعتبار حضور خود در تیم ملی توگو، توجه الهلال عربستان را به خود جلب کرد و راهی عربستان شد. در الهلال دوران جالبی را نداشت و در مقطعی به باشگاهی از بلژیک، قرض داده شد. بعد از جدایی از الهلال ، آتسو به ماجراجوییاش در آسیا ادامه داد و ابومسلم بود که او را به لیگ برتر ایران معرفی کرد. آتسو به همراه پتروویچ و اولروم خارجی های موفق ابومسلم بودند که این تیم را به یکی از دوستداشتنیترین باشگاههای لیگ ایران تبدیل کردند. آتسو همانند پتروویچ بعد از ابومسلم پرسپولیسی شد ولی برخلاف پتروویچ و توره، بیشتر نیمکتنشین بود و فقط در 10 بازی توانست برای سرخ ها به میدان برود. استقلال اهواز مقصد بعدی او در ایران و آخرین باشگاه فوتبال این بازیکن توگویی بود. از سال 2011، به بعد دیگر این بازیکن در باشگاه جدیدتری دیده نشد. آتسو با تیم ملی توگو صعود به جام جهانی و حضور در لیست نهایی این تیم را تجربه کرد اما در تنها حضور کشورش در جام جهانی، حتی یکبار نیز در زمین بازی حضور پیدا نکرد.
22- پائولو روبرتو دی کارمو Paulo Roberto do Carmo: دی کارمو برزیلی، آخرین خرید افشین قطبی برای پرسپولیس بود که شایعات زیادی درباره او وجود داشت. برخی ادعا داشتند او فوتبالیست نبوده و پرنده فروش بوده؛ ادعایی که هنوز اثبات نشده است. دی کارمو قبل از پرسپولیس در دو تیم منطقهای برزیل بازی می کرد و از یکی از همین تیمها که سنترونوا نام داشت، به صورت قرضی به پرسپولیس پیوست. با وجود انتظارات زیاد از او، در 7 بازی که به میدان رفت، فقط یک گل را ثبت کرد و قبل از نیم فصل نیز از جمع پرسپولیسی ها جدا شد. بحث درباره چرایی حضور این بازیکن در پرسپولیس، تا مدتها بر سر زبان بود. دی کارمو بعد از جدایی از پرسپولیس، همچنان در ایران ماند و حاضر به حضور در کوثر لرستان، در لیگ دسته اول نیز شد. بعد از ایران ، دی کارمو به بواسپورته برزیل منتقل شد که به نسبت باشگاههای قبلی او در برزیل، باشگاه معتبرتری بود. او سپس به لیگ برتر چین و باشگاه هنگویان منتقل شد و هشت بازی و یک گل در چین را ثبت کرد. مقاصد بعدی دی کارمو نیز چند باشگاه برزیلی بودند. او در سال 2019 به فوتبالش پایان داد.
23- اشپیتیم آرفی Shpejtim Arifi: اشپیتیم آرفی که در تیم های رده رجیونالیگا و اوبرلیگا در سطوح سوم و چهارم فوتبال آلمان بازی می کرد و آمار گلزنی خوبی را داشت، توسط باشگاه تازهوارد لیگ برتر ایران یعنی پیام مشهد، خریداری شد. آرفی که آلمانی-کوزوویی بود در 38 بازی لیگ برتر 18 گل زد تا یکی از بازیکنان خارجی برتر لیگ ایران باشد. آرفی دربین پیشنهادات ریز و درشت از باشگاههای ایرانی به پرسپولیس پیوست و در این باشگاه دو فصل حضور داشت. کرانچار و علی دایی از جمله مربیان او در پرسپولیس بودند. آرفی در پرسپولیس در 39 بازی 9 گل زد و دو قهرمانی جام حذفی را با این تیم تجربه کرد و گلهای مهمی را نیز به ثمر رساند؛ از جمله گل برتری پرسپولیس در دیدار با استیل آذین. آرفی بعد از پرسپولیس به تراکتور و ابومسلم پیوست و سپس از ایران رفت. او بعد از حضور در دو باشگاه از کشور آلمان، در سال 2014 از فوتبال خداحافظی کرد.
24- تیاگو فراگا Tiago Fraga: تیاگو فراگا فوتبالش را در تیم گویاس برزیل شروع کرد. او توانست به همراه گویاس در سریآ برزیل به میدان برود. بعد از 7 فصل حضور در گویاس که بیشتر در نیمکت این تیم گذشت، به لیگ برتر پرتغال و باشگاه ناواس منتقل شد. او در این باشگاه در 18 بازی دو گل زد. او سپس به فیگوئرنسه برزیل پیوست و مدتی در این باشگاه حضور داشت. بعد از حضور در چند باشگاه برزیلی گذرش به ایران خورد و در زمان زلاتکو کرانچار برای پرسپولیس خریداری شد. فراگا دوفصل در پرسپولیس بازی کرد. فصل اول، حضور او پررنگتر بود اما در فصل دوم بیشتر نیمکتنشین بود. 39 بازی و سه گل در لیگ برتر و دو بازی در لیگ قهرمانان آسیا آمار او در پرسپولیس بود. بعد از پرسپولیس، فراگا در ایران ماند و به پاس همدان در لیگ یک ایران منتقل شد. آخرین تیم های فراگا، چند تیم در سطوح پایین برزیل بودند و این بازیکن در سال 2017 به فوتبالش پایان داد. دو قهرمانی با پرسپولیس در جام حذفی از جمله افتخارات این هافبک برزیلی در دوران فوتبال بود.
25- وسلی برازیلیا Wesley Brasília: وسلی برازیلیا مهاجم 173 سانتی متری بود که فوتبالش را در باشگاه لوندرینا آغاز کرد. او مدتی به صورت قرضی در لیگ سطح دوم مکزیک و تیم چلایا بازی کرد. سپس مدتی راهی اسپورتینگ کریستال پرو و دو تیم برزیلی دیگر شد. بعد از این ماجراجوییها، در دوران حضور زلاتکو کرانچار به پرسپولیس پیوست. حضور او در پرسپولیس، دو مقطع داشت. در دوران حضور کرانچار و سپس علی دایی تا هفته شانزدهم، در ترکیب پرسپولیس قرار میگرفت و 13 بازی 1 گل و 1 پاس گل را ثبت کرد. او بعد از مدتی به دلایلی توسط علی دایی از تیم کنار گذاشته شد. او تا اواسط نیم فصل دوم جایی در تیم نداشت اما بعد از مدتی، با نظر سرمربی به ترکیب پرسپولیس بازگشت. در مقطع دوم حضورش در باشگاه، فقط در هفته آخر و مقابل سپاهان 23 دقیقه به میدان رفت. بعد از حضور در پرسپولیس، مدتی بدون تیم ماند. او بعد از مدتی راهی لیگ برتر کره جنوبی و دائجون سیتیزنز شد و یک بازی در لیگ برتر کره و یک بازی در جام حذفی بازی کرد. حضور در چند تیم برزیلی و باشگاههایی از لیگهای هندوراس، گواتمالا و السالوادور، مقاصد بعدی این بازیکن بودند. او در سال 2019 و در باشگاه بوتافوگو اسپی از فوتبال خداحافظی کرد.
26- هوار ملامحمد Hawar Mulla Mohammed: این وینگر عراقی که از کردهای عراق بوده نیز یکی از خریدهای پرسروصدا و موفق از نظر فنی پرسپولیس بوده است. ملامحمد فوتبالش را از نیروی هوایی عراق آغاز کرده بود و در جام ملتهای 2004 و 2007 خوش درخشیده و برای خود نامی دست و پا کرده بود. اولین تیم خارجی او الانصار لبنان بود. هوار بعد از بازیهای خوبش در تیم ملی عراق، با 780 هزار یورو راهی العین امارات شد. الخور قطر، بعد از باشگاه العین، باشگاه بعدی هوار بود که برای او 600 هزار یورو پرداخت کرد. او سپس به باشگاه آنورتوسیس پیوست. او در 36 بازی برای این تیم 10 گل زد و در بهترین شرایط فنی، در سال 2009 به پرسپولیس پیوست. 17 بازی 5 گل و محبوبیت خیلی زیاد او در بین هواداران، بالاخص پاس گل در دربی که با پیروزی پرسپولیس و شکستن تساوی های متوالی دربی همراه بود، از او یک خرید موفق ساخت. هوار مدتی به اربیل عراق پیوست. سپس استقلال دوباره او را به لیگ ایران برگرداند تا هوار جدیدترین یاغی تهران باشد. در استقلال 10 بازی و 2 گل را ثبت کرد و راهی ذوب آهن شد. اربیل و نیروی هوایی، مقاصد بعدی هوار بودند. او در سال 2015 از فوتبال خداحافظی کرد. 113 بازی ملی و 20 گل در کارنامه ملی او ثبت شده است. قهرمانی جام ملتهای آسیا، از جمله افتخارات ملی هوار بوده است.
27- هروه اوساله Hervé Oussalé: این مهاجم بورکینافاسویی، در دوران علی دایی و در خلال یکی از اردوهای خارجی، با قراردادی راهی پرسپولیس شد. او قبل از پرسپولیس، در باشگاههای اف سی بروکسل و آلمانیا آخن در بوندسلیگا 2 و مانس بلژیک بازی میکرد. او در 21 بازی بوندسلیگا۲ به دوگل دست یافت. اوساله یکی از بازیکنان خارجی تاریخ پرسپولیس بود که بدون حضور در یک مسابقه رسمی از این تیم جدا شد زیرا به دلیل برخی ملاحظات پزشکی قرارداد او، ثبت نشد. سپس او به باشگاه الجر الجزایر پیوست و در در لیگ برتر الجزایر بازی کرد. چلف دیگر باشگاه الجزایری او بود و اوساله در لیگ برتر این کشور، مجموعا 21 بازی چهار گل و دو پاس گل را ثبت کرد. مونانای گابن، وولفسبرگر اتریش ، الجیش سوریه، میموزاس ساحل عاج و سیآیک گینه، مقاصد بعدی او در کشورهای مختلف بودند تا به کشور خودش برگردد. اوساله در 35 سالگی همچنان فوتبال بازی می کند و عضو تیم رئال دوفاسوی بورکینافاسو است.
28- سکوبرت Sékou Berthé: سکوبرت دیگر خرید علی دایی در دوران حضورش در پرسپولیس بود. این بازیکن در پست دفاع وسط بازی می کرد و 193 سانتی متر قد داشت. سکوبرت در جولیبای مالی فوتبالش را شروع کرد و بعد از بازی در این تیم توجه باشگاه موناکو را جلب کرد. او بعد از حضور در این باشگاه، به تیم دوم آن منتقل شد و برای آنها به میدان رفت. همزمان با پیوستن به موناکو، او به تیم ملی مالی برای اولین بار دعوت شد. سکوبرت مجموعا در دوران فوتبالش، در 15 بازی ملی به میدان رفت. تروا در لیگ برتر فرانسه به او اعتماد کرد و یکی از بازیکنان مهم این تیم در لیگ برتر فرانسه شد. او 29 بازی در لیگ برتر فرانسه به میدان رفت و سپس راهی وست برومویچ انگلستان شد. فقط سه بازی از او در باشگاه وست برومویچ، ثبت شد. پانیونیوس یونان مقصد بعدی او بود که سه فصل در این تیم بازی کرد و در 46 مسابقه به میدان رفت. در خلال یکی از اردوهای خارجی پرسپولیس، در تمرینات این باشگاه شرکت کرد و نظر مثبت علی دایی را برای عقد قرارداد دریافت کرد. سکوبرت فقط در 5 بازی برای پرسپولیس بازی کرد. سکوبرت بعد از پرسپولیس دیگر در باشگاه دیگری بازی نکرد و فوتبالش به پایان رسید.
29- مامادو تال Mamadou Tall: این بازیکن در پست دفاع وسط بازی می کرد و توسط حمید استیلی در اردوی خارجی پرسپولیس تست و پسندیده شد و به پرسپولیس پیوست. تال اهل بورکینافاسو بود و در دوران فوتبال ملی خود، 44 مسابقه و سه دوره حضور در جام ملتهای آفریقا را تجربه کرد. تال در دوران حضورش در پرسپولیس نیز موفق به حضور در این تورنمنت شد. تیم جوانان چایکور ریزه اسپور ترکیه، اولین مقصد خارجی تال، بعد از شروع فوتبالش در بورکینافاسو بود. بورساسپور در ترکیه، اسفاکسین در تونس ، گراونباخر در لوکزامبورگ، بلیدا در الجزایر، ویداد در مراکش و لیریا در پرتغال باشگاههای مختلف از کشورهای متفاوت بودند که این بازیکن برای آنها به میدان رفته بود. بهترین دورانش در بلیدا الجزایر و لیریا پرتغال گذشت که در مسابقات بیشتری حضور داشت. او بعد از حضور باشگاههای نامبرده، به پرسپولیس پیوست. تال بعد از حضور در پرسپولیس، در 11 بازی به میدان رفت. یکی از مهمترین مسابقات تال، دو دربی پایتخت بود که در یکی مساوی و در دیگری باخت پرسپولیس رقم خورد. بعد از پرسپولیس یک سال در بورکینافاسو و لیگ این کشور حضور داشت. او در سال 2013 از فوتبال کناره گیری کرد. تال، دومین بورکینافاسویی تاریخ پرسپولیس بعد از اوساله بود.
30- ایمون زاید Éamon Zayed: ایمون زاید دورگه ایرلندی - لیبیایی بود و در کنار فوتبال، به نویسندگی نیز مشغول بود. جوانان لسترسیتی شروع فوتبال او بود. بِرِی واندرز در ایرلند، اولین تیم بزرگسالان زاید بود که از این باشگاه به صورت قرضی در کرو الکساندرا انگلستان و آلشوند نروژ بازی کرد. شروع درخشش زاید در دروگهدا یونایتد بود که مجموعا در 88 بازی 23 گل به ثمر رساند و آقای گل ایرلند شد. او سپس در باشگاههای دیگر این کشور همانند اسپورتینگ فینگال و دری سیتی بازی کرد و به ترتیب 29 گل و 24 گل، به ثمر رساند. همین آمار فوق العاده گلزنی باعث پیوستن او به پرسپولیس شد. زاید ابتدا در پرسپولیس نیمکت نشین بود. او ابتدا در بازی با ذوب آهن و هفته قبل از دربی برای اولین بار برای پرسپولیس به میدان رفت. پیش از این مسابقه زاید اصلا در تفکرات دنیزلی سرمربی وقت این تیم جایی نداشت. او بعد از آنکه استقلال در دربی پایتخت با نتیجه دو بر صفر جلو بود، در دقیقه 80، برای پرسپولیس به میدان رفت و معجزه جدیدی را در تاریخچه دربی ها ثبت کرد. ده دقیقه حضور، هتتریک و کامبک تاریخی پرسپولیس، زاید را به محبوبترین بازیکن خارجی تاریخ پرسپولیس تبدیل کرد. بعد از زدن سه گل در دربی، در برابر الشباب در لیگ قهرمانان آسیا و راه آهن در لیگ برتر نیز هتتریک کرد تا به لقب آقای هتتریک شناخته شود. در فصل پرسپولیس کهکشانی رویانیان، در پرسپولیس ماندنی شد اما در اواسط نیم فصل اول و بعد از ترافیک وحشتناک خط حمله پرسپولیس، از این باشگاه جدا شد. او بعد از مدتی به آلومینیوم هرمزگان پیوست. او بعد از دوران کوتاه خود در هرمزگان، ابتدا به کشورش بازگشت و سپس راهی باشگاه صباح از کشور مالزی شد. او در این باشگاه در 21 بازی به 11 گل رسید. چند باشگاه آمریکایی همانند شارلوت و ایندی ایلِون آخرین مقاصد دوران فوتبال این بازیکن بودند. ایمون زاید در حال حاضر سرمربی شده و در آمریکا مشغول به کار است.
31- آسمیر آودوکیچ Asmir Avdukić: این دروازهبان بوسنیایی به همراه ایمون زاید خریداری شد و یکی از باکیفیتترین خارجیهای پرسپولیس بود. آودوکیچ صرفا برای لیگ قهرمانان آسیا خریداری شده بود و درخشش خوبی در آن داشت. آودوکیچ در چلیک زلینا بوسنی فوتبالش را شروع کرد. او مدتی به تیم کامن کرواسی پیوست و بعد از آن در باشگاههای مختلفی در کشورش، از جمله بانیالوکا بازی کرد. آودوکیچ در تیم زیر 21 ساله های بوسنی و بزرگسالان این کشور نیز حضور فعالی داشت ولی فقط در 3 بازی تیم بزرگسالان به میدان رفته بود و بیشتر گلر ذخیره این کشور بود. آودوکیچ در تنها جام جهانی تاریخ بوسنی در سال 2014، در اسکواد این کشور حضور داشت. پرسپولیس برای حضور او در 6 بازی لیگ قهرمانان، 97 هزار دلار به باشگاه بوسنیایی پرداخت کرد و درخشش این دروازه بان نیز کمک زیادی به صعود پرسپولیس از مرحله گروهی کرد. آودوکیچ بعد از حضور در چند باشگاه از کشور بوسنی، از فوتبال خداحافظی کرد. او در حال حاضر در کشورص مشغول به سرمربیگری است.
32- روبرتو سوسا رزنده Roberto Sousa: روبرتو سوسا یکی دیگر از خریدهای خارجی رویانیان برای پرسپولیس بود که در دوران حضور مانوئل ژوزه و با تایید او خریداری شد. سوسا به همراه تیم جوانان برزیل در رقابتهای جام جهانی جوانان 2005 هلند سوم شد. سوسا در گوارانی برزیل فوتبال را شروع کرد. سلتاویگو برای جذب سوسا، حاضر به پرداخت یک میلیون یورو شد. این باشگاه بعد از قرارداد، او را به دو باشگاه اسپانیایی فرول و سالامانکا و باشگاه پرتغالی لیکسوز، قرض داد. او در سال 2009 به ماریتیمو پیوست. بهترین دوران فوتبالی سوسا در ماریتیمو بود که در 92 بازی برای این تیم به میدان رفت. بعد از اتمام قراردادش با ماریتیمو با تایید مانوئل ژوزه پرتغالی به پرسپولیس پیوست ولی بعد از سه بازی برای این باشگاه رباط پاره کرد و قراردادش با پرسپولیس نیز فسخ شد. بازگشت به لیکسوز پرتغال و پیوستن به ریوبرانکو برزیل، آخرین فعل و انفعالات سوسا در فوتبال، قبل از بازنشستگی بوده است.
33- نیلسون کوریا Nilson Corrêa: این دروازه بان برزیلی، چهارمین خرید خارجی محمد رویانیان مدیرعامل وقت پرسپولیس برای این تیم در دوران حضورش بود. او برای رقابت با شهاب گردان خریداری شد. نیلسون توانست با عملکرد خوبش دروازه بان اول پرسپولیس شود و یکی از بازیکنان خارجی برتر تاریخ پرسپولیس شود. او فوتبالش را در ویتوریا شروع کرد و در چند باشگاه برزیلی از جمله نائوتیکو بازی کرد تا به ویتوریا گیمارش پرتغال بپیوندد. در گیمارش دوران خوبی داشت و در 224 بازی 90 کلین شیت را برای این تیم به ثبت رساند. بعد از حضور در گیمارش با تایید مانوئل ژوزه به پرسپولیس پیوست. 73 بازی برای پرسپولیس به میدان رفت و 35 کلین شیت را تجربه کرد و به همراه این باشگاه نایب قهرمان لیگ برتر و جام حذفی شد. نیلسون در پرسپولیس با ژوزه، گل محمدی، علی دایی و حمید درخشان همکاری کرد و بعد از نیم فصل حضور سوشا مکانی در پرسپولیس، از این باشگاه جدا شد. مورینزه و مادیرا پرتغال آخرین مقاصد او بودند و در حال حاضر نیلسون، چندین سال است که در تیم های مختلف برزیلی به عنوان سرمربی فعالیت می کند.
34- کئون جون Kwon Jun: کئون جون با اینکه اهل کره جنوبی بود و در تیم جوانان این کشور یک بازی ملی ثبت کرده اما در برزیل به فوتبال معرفی شد و محصول باشگاه فیگوئرنزه این کشور است. این هافبک کرهای بعد از ترک باشگاه برزیلی، به ماکاسار اندونزی پیوست و سپس راهی پرسپولیس شد تا به بحران خط هافبک این تیم در زمان حضور مانوئل ژوزه کمک کند. مشکلاتی مانند قوانین جدید کیفی بازیکنان خارجی در لیگ برتر ایران و مصدومیت، باعث شد بعد از یک بازی دوستانه در درفشیفر، این هافبک کرهای پرسپولیس را بدون بازی رسمی ترک کند. ترو ساسانا تایلند و باشگاههایی از اندونزی و مالزی و سنگاپور، مقاصد بعدی او بودند. کئون جون در باشگاه پیونگتاک در کره جنوبی، در سال 2018 از فوتبال خداحافظی کرد. تنها تورنمنت مهم این بازیکن AFC کاپ بود که به همراه تیم کامپین راورز سنگاپور در آن حضور داشت.
35- مارکو پروویچ Marko Perović: پروویچ در پست وینگر چپ و هافبک نفوذی بازی می کرد و اهل صربستان بود. او اولین خرید خارجی یحیی گل محمدی، در اولین مقطع حضورش در پرسپولیس بود. پروویچ در پریشتینا کوزوو فوتبالش را شروع کرد و سپس به ستاره سرخ بلگراد پیوست. 90 بازی و 10 گل برای ستاره سرخ شروع خوبی برای فوتبال این بازیکن بود. او ابتدا با قراردادی قرضی و سپس دائمی به بازل سوئیس پیوست. بازل برای خرید او، 650 هزار یورو به باشگاه صربستانی پرداخت. در بازل، 28 بازی به میدان رفت و سپس به نیوانگلند روولوشن آمریکا پیوست. بعد از حضور در آمریکا مدتی بدون تیم بود. پروویچ مدت کوتاهی به ستاره سرخ برگشت و در ژانویه از این باشگاه جدا شد. او در نقل و انتقالات زمستانی با نظر گل محمدی به پرسپولیس پیوست. پروویچ هم خوب شوت میزد و هم در زمان حضورش در بیشتر بازی های پرسپولیس در ترکیب اصلی بازی کرد. 13 بازی و دو گل آمارش در پرسپولیس بود. بعد از پرسپولیس در باشگاههایی مثل اوفکی بلگراد، چاینات تایلند ، رادنیکی صربستان، سیمه دربی مالزی، اوپراریوی برزیل، چین جنوبی هنگ کنگ و گوانگژو R&F چین بازی کرد. پروویچ در سال 2019 از فوتبال خداحافظی کرد و در حال حاضر مربیگری می کند و سابقه کار به عنوان مربی در تیم جوانان و بزرگسالان چین را دارد. او با تیم ملی چین در جام ملتهای 2023 حضور داشت.
36- ولاتکو گروزدانوسکی Vlatko Grozdanoski: ولاتکو در باشگاههای چمنتارنیکا و واردار مقدونیه فوتبال را شروع کرد. سپس اومونیا قبرس با 120 هزار یورو او را جذب کرد و اولین باشگاه خارجی رزومه او شد. وویوودینا در صربستان و آئل لیماسول در قبرس مقاصد بعدی او بودند تا به داماش ایرانیان لرستان در لیگ یک فوتبال ایران پیوست. او در وویوودینا در 35 بازی لیگ صربستان به میدان رفت و هفت گل به ثمر رساند. ولاتکو در داماش لرستان فیکس تیم خود بود و در 20 بازی شش گل به ثمر رساند. بعد از داماش مدتی به واردار برگشت و سپس با مبلغ 65 هزار یورو به لیائونینگ چین فروخته شد. با پایان قراردادش با باشگاه چینی به عنوان بازیکن آزاد، بعد از پایان پنجره زمستانی راهی پرسپولیس شد. ولاتکو از همان اولین بازی برای پرسپولیس گلزنی را شروع کرد. او مجموعا در 10 بازی برای پرسپولیس، دو گل به ثمر رساند. ولاتکو نیز همانند پروویچ حضور موفقی در پرسپولیس داشت و در بیشتر بازی های این تیم به میدان رفت. بعد از پرسپولیس برای سومین بار به واردار برگشت و سپس از فوتبال خداحافظی کرد. 50 بازی ملی و چهار گل ملی آمار ملی این بازیکن بود. ولاتکو در سال 2017 فوتبال را کنار گذاشت و به مربیگری روی آورد. او بعد از کار در تیم نوجوانان مقدونیه، در حال حاضر دستیار سرمربی در تیم ملی مقدونیه است.
37- مارکو شپانوویچ Marko Šćepanović: مارکو شپانوویچ در اولین فصل بازگشت علی دایی، برای تقویت خط هافبک پرسپولیس خریداری شده بود. این هافبک 191 سانتی متری اهل مونتهنگرو بود و فوتبالش را در ایسکرای کشورش آغاز کرد. او در بودوخنوست پودگوریکا و ملادوست که از باشگاه های مطرح مونتهنگرو بودند، فوتبالش را ادامه داد. بارکسی و پکسی مجارستان، مقاصد بعدی این بازیکن بودند. او بعد از حضور در مجارستان، مدتی به کشورش و باشگاه ملادوست پودگوریچا بازگشت. مارکو در 28 بازی لیگ برتر مونتهنگرو، 14 گل زد و یکی از برترین گلزنان لیگ کشورش با وجود بازی در پست هافبک دفاعی بود . شپانوویچ بعد از اتمام قراردادش با ملادوست، با نظر علی دایی به پرسپولیس پیوست. این بازیکن در پرسپولیس در طول یک فصل کامل در لیگ برتر ایران تنها در یک مسابقه در ترکیب ثابت قرار گرفت و بعد از باخت 1-0 پرسپولیس در برابر نفت تهران به طور کامل نیمکت نشین شد. بعد از پرسپولیس ، شپانوویچ به کشورش و به باشگاه ملادوست پودگوریچا، برای سومین مرتبه بازگشت و در 55 بازی 24 گل زد. مارکو سپس به کوکشی آلبانی منتقل شد. او در این تیم نیز نیمکتنشین بود. مارکو بعد از بازی در دو باشگاه کشورش، از فوتبال در سال 2018 خداحافظی کرد و به مربیگری روی آورد.
38- مایکل اومانیا Michael Umaña: بعد از جدایی سیدجلال حسینی از پرسپولیس، علی دایی یک گزینه را برای تقویت خط دفاعی تیمش انتخاب کرد و آن گزینه مایکل اومانیا مدافع تیم ملی کاستاریکا در جام جهانی 2014 بود. این بازیکن به همراه کشورش شگفتی ساز رقابت ها شده بودند و با پیروزی برابر اروگوئه و ایتالیا، در گروهی که انگلستان نیز در آن حضور داشت صدرنشین مرحله گروهی شدند. اومانیا و یارانش در یک هشتم نهایی نیز یونان را حذف کردند. آنها در مرحله یک چهارم، به سختی در برابر هلند، آن هم در ضربات پنالتی شکست خوردند. یکی از پنالتی هایی که در برابر هلند از دست رفت، پنالتی اومانیا بود. اومانیا فوتبالش را در کارملیتا کاستاریکا شروع کرد، سپس راهی هردیانو کاستاریکا شد. او بعد از بازی در این باشگاه برای اولین بار لژیونر شد و در باشگاه لس آنجلس آمریکا بازی کرد. اومانیا بعد از جدایی از باشگاه آمریکایی، مدتی به کشورش بازگشت. او سپس به باشگاه چیواس آمریکا پیوست تا دوباره بازی در ینگه دنیا را تجربه کند. بعد از دو تجربه در آمریکا و مدتی بازی در کامونیکیشن در گواتمالا، به ساپریسا کاستاریکا پیوست. اومانیا به عنوان بازیکن ساپریسا در جام جهانی حضور داشت. بعد از جام جهانی، اومانیا بعد از کش و قوسهای فراوان به پرسپولیس پیوست و جانشین سیدجلال حسینی شد. در فصل اول حضورش در پرسپولیس حضور موفقی داشت و در 24 بازی به میدان رفت و یک پنالتی را نیز هدر داد. در فصل دوم و حضور برانکو خیلی کمتر به بازی گرفته شد و بعد از 15 بازی در تیم از پرسپولیس جدا شد. بعد از پرسپولیس در چند باشگاه از کشورش بازی کرد و دوباره با پارس جنوبی جم به لیگ ایران برگشت. دو باشگاه از کاستاریکا و کامونیکیشن گواتمالا آخرین تیمهای اومانیا در دوران فوتبالش بودند. او در سال 2022 از فوتبال خداحافظی کرد. 102 بازی در تیم ملی کاستاریکا، او را وارد باشگاه صدتایی های ملی کرده است.
39- خوزه تادئو José Tadeu: تادئو در پست مهاجم نوک بازی میکرد و قدی ۱۸۸ سانتیمتری داشت. او از تیمهای پایه کروزیرو فوتبالش را شروع کرد و سپس توسط سائوپائولو خریداری شد. باشگاههای بعدی او نیز از نامهای مطرح برزیل همانند فیگورنزه، یوونتود و گریمو بودند. تادئو در اولین تجربه خارجی خود، به بورساسپور ترکیه پیوست. او در 13 بازی برای این تیم در لیگ برتر ترکیه به میدان رفت و دو گل زد. تادئو بعد از تجربه نه چندان موفق در ترکیه به بروئرا برزیل پیوست و از این باشگاه نیز به پالمیراس پیوست. در دوران حضور در پالمیراس به بیشترین ارزش خود در سایت ترانسفرمارکت رسید. او دوران قراردادش در پالمیراس را به صورت قرضی در باشگاههای دیگر گذراند تا بعد از حضور در نائوتیکو و بعد از رسیدن ارزش ترانسفرمارکتش به 100 هزار یورو، به پرسپولیس ملحق شود. تادئو در پرسپولیس، شاهد انتقادات فراوانی بود و بعد از حضور فیکس در روزهای اول، به مرور نیمکتنشین شد. تادئو بعد از حضور برانکو در پرسپولیس، فقط در بازی تشریفاتی آخر فصل برابر گسترش در میدان حضور پیدا کرد و با یک گل از روی نقطه پنالتی به دوران خود در پرسپولیس پایان داد. باشگاههای مختلف برزیلی و پنانگ مالزی و مایستره ایتالیا مقاصد بعدی او بودند. از ابتدای سال 2023 تاکنون، تادئو در فوتبال حرفهای دیده نشده است.
40- فرناندو گابریل Fernando Gabriel: این هافبک برزیلی که در پست هافبک تهاجمی بازی می کرد، دومین خرید خارجی حمید درخشان بود. گابریل از تیم موجی میریم فوتبالش را شروع کرد و در چند باشگاه برزیلی مثل سیریکورما بازی کرد تا در اولین تجربه خارجی، راهی خزر لنکران از آذربایجان شود. 12 بازی، 3 گل در آذربایجان برای او ثبت شد. گابریل بعد از باشگاه آذربایجانی، به پرسپولیس پیوست. نمایش خوب این بازیکن بالاخص در بازی برابر لخویا در لیگ قهرمانان آسیا باعث شد به یکی از خریدهای موفق پرسپولیس تبدیل شود. گابریل که در دوران حضور حمید درخشان یکی بازیکنان فیکس باشگاه بود، بعد از جدایی این مربی و حضور برانکو، به مرور از ترکیب اصلی دور شد. سرانجام گابریل از پرسپولیس جدا شد تا برانکو به سراغ بازیکنان دیگری در پست او برود. گابریل بعد از پرسپولیس به الفیصلی عربستان پیوست؛ سپس مدتی راهی برزیل شد. او دوباره به خاورمیانه با باشگاه حتای امارات برگشت. گابریل که ارزشی حدود 100 هزار یورو در پرسپولیس داشت، در امارات به اوج ارزش ترانسفرمارکت خود رسید و 800 هزار یورویی شد. در حتا در 16 بازی 10 گل زد و به الفجیره امارات پیوست. در ادامه ماجراجویی در خاورمیانه تجربه بازی در هاجر و العداله عربستان و الحمریه امارات را ثبت کرد. گابریل بعد از حضور در خاورمیانه به برزیل برگشته و مشغول به بازی در باشگاههایی از این کشور است.
41- لوکا ماریچ Luka Marić: بعد از شروع دوران سرمربیگری برانکو، این مربی دو بازیکن کروات را راهی ساختمان باشگاه پرسپولیس کرد تا با این تیم قرارداد ببندند. با این حال بعد از عدم توافق اولیه و خارج شدن آنها از ایران، باشگاه پرسپولیس موفق به عقد قرارداد با یکی از این گزینه ها شد و آن گزینه نیز لوکا ماریچ نام داشت. ماریچ از راوینی کرواسی فوتبال را شروع کرد و در ایسترا و سپس ریهکا فوتبالش را ادامه داد. مدتی در زاویزا لهستان توپ زد تا بعد از پرسپولیسی شدن برانکو ، با توصیه هموطنش برای تقویت خط دفاعی پرسپولیس راهی ایران شود. ماریچ که با ارزشی 650 هزار یورویی در ترانسفرمارکت، به پرسپولیس آمده بود دوران خوبی را در این تیم داشت و یکی از مهره های ثابت تیم بود. ماریچ در ۲۰ بازی با پیراهن پرسپولیس در میادین حضور داشت. بعد از نایب قهرمانی با پرسپولیس از ایران رفت و راهی دینامو بخارست رومانی شد. آرکا گیدینا لهستان و چند تیم رومانیایی مقاصد بعدی او بودند. او در حال حاضر در 36 سالگی در اوپاتیا کرواسی بازی می کند.
42- جری بنگستون Jerry Bengtson: این مهاجم هندوراسی 187 سانتی متری، با سابقه حضور با تیم ملی هندوراس در جام جهانی 2014 ، یکی از خریدهای دیگر پرسپولیس با تِم جام جهانی بود. بنگستون در تیم ویدا هندوراس شروع به فوتبال کرد و درخشش خوبی از همان ابتدا داشت. او در 81 بازی برای این باشگاه، 36 گل زد. موتاگوا دیگر باشگاه هندوراسی او بود. او در این باشگاه در 54 بازی 26 گل به ثمر رساند. نیوانگلند روولوشن آمریکا، بنگستون را بعد از درخشش در هندوراس جذب کرد اما بعد از یک فصل ابتدا به پانیونیوس یونان و سپس بلگرانو آرژانتین قرض داد. بنگستون بعد از جدایی از باشگاه آمریکایی، برای تقویت خط حمله پرسپولیس، به صورت ناگهانی راهی ایران شد و قراردادش را در یک روز ثبت کرد. او یکی از بازیکنانی بود که در سکوت خبری جذب پرسپولیس شد. بنگستون در پرسپولیس دوران خوبی را داشت و گل تساوی پرسپولیس در دربی را به ثمر رساند تا در میان هواداران محبوب شود. 19 بازی 7 گل که برخی گلهایش سه امتیازی بودند، بنگستون را به سیاهه خریدهای موفق پرسپولیس پیوند زد. بعد از یک فصل با تشخیص برانکو قراردادش با پرسپولیس تمدید نشد تا به ذوب آهن بپیوندد و در 27 بازی 8 گل از جمله گل به تیم سابقش، پرسپولیس را تجربه کند. بنگستون بعد از ایران به ساپریسا کاستاریکا و سپس المپیا هندوراس پیوسته و هنوز نیز در 36 سالگی در تیم هندوراسی گل میزند و روزگار خوبی دارد.204 بازی 113 گل در المپیا در 5 فصل حضور در این تیم که همچنان ادامه دار است آمار فوق العاده ای برای او است. 69 بازی ملی و 23 گل در رزومه ملی او در کشور هندوراس ثبت شده است.
43- الکساندر لوبانف Aleksandr Lobanov: اولین خرید ازبکستانی تاریخ پرسپولیس، بعد از جدایی گلر دوم و حواشی گلر اول این باشگاه، خریداری شد. لوبانف در سوگدیانای ازبکستان، شروع به فوتبال کرد و بعد از بازی در این باشگاه، به قیصر و سپس آقژانیک در قزاقستان پیوست. بعد از بازی در دو باشگاه ازبکستانی راهی یکی از غول های ازبکستان یعنی پاختاکور شد و در این تیم دوران بسیار خوبی را داشت که او را به گلر اول تیم ملی ازبکستان نیز تبدیل کرد. لوبانف بعد از 4 فصل تجربه انواع افتخارات با پاختاکور به پرسپولیس پیوست. او به عنوان گلر اول خریداری شده بود اما بعد از دریافت چند گل و بازگشت گلر ایرانی بعد از ماجراهای خاص آن فصل، به گلر دوم پرسپولیس تبدیل شد. لوبانف با وجود فقط هشت بازی در نیم فصل، در پرسپولیس ماندنی شده بود و قرار بود ذخیره بیرانوند در این باشگاه باشد اما بعد از پیشنهاد بازگشت به پاختاکور، ساز جدایی را کوک کرد و به وطنش برگشت. لوبانف در حال حاضر نیز مشغول به بازی فوتبال در تیم نوف باخور در 38 سالگی است. 19 بازی ملی برای او در تیم ملی ازبکستان ثبت شده است.
44- آنتونی گولچ Antony Golec: این مدافع وسط 191 سانتی متری در دومین فصل حضور برانکو در پرسپولیس، خریداری شده بود.گولچ در باشگاههای سیدنی و آدلاید یونایتد فوتبالش را شروع کرد و بعد از مدتی حضور در این دو باشگاه، به وسترن سیدنی استرالیا پیوست. او با این باشگاه قهرمانی در لیگ قهرمانان آسیا را تجربه کرد. او سپس به پرث گلوری استرالیا و سپس شریف مولداوی منتقل شد. باشگاه مولداویایی بعد از پیشنهاد پرسپولیس او را با مبلغ 100 هزار یورو راهی ایران کرد. گولچ با اینکه با نظر مثبت برانکو پرسپولیسی شده بود ، بعد از عقد قرارداد شاهد بی توجهی از سوی سرمربی بود. بعد از رفت و بازگشت پرحاشیه رامین رضاییان و مهدی طارمی، شایعات زیادی مبنی بر فسخ قرارداد گولچ و جایگزینی رضاییان در لیست بزرگسال پرسپولیس شنیده میشد. با این حال بعد از جدایی ساسان انصاری از پرسپولیس، گولچ ماندنی شد اما با این حال، حتی در یک بازی نیز به لیست بازی تیم، نرسید. گولچ بعد از سکونشینی در پرسپولیس و در یک فیفادی، برای همیشه به ایران برنگشت؛ با این حال تمام غرامت قرارداد خود را گرفت و راهی بوچئون کره جنوبی شد. در تیم کرهای نیز دوران موفقی را تجربه نکرد تا به استرالیا برگردد و در سنترال کوست و ولینگتون بازی کند. باداک لامپونگ اندونزی، پراک مالزی و مک آرتور استرالیا مقاصد بعدی او بودند. گولچ در سال 2022 از فوتبال خداحافظی کرد. این بازیکن در پست های دفاع وسط و دفاع چپ بازی می کرد و دورگه استرالیا-کروات بود با این حال فقط در تیم های پایه استرالیا بازی کرد.
45- الکسی پلیانسکی Oleksiy Polyanskyi: این مدافع اوکراینی نیز یکی از خریدهای فصل قهرمانی پرسپولیس با برانکو بود که بعد از اردوی اوکراین پرسپولیس به این تیم پیوست. پلیانسکی در باشگاه متالورگ دونتسک فوتبالش را آغاز کرد و سپس به باشگاه شاختار دونتسک پیوست. پلیانسکی در شاختار فقط 14 بازی به میدان رفت و بیشتر به تیمهای مختلف اوکراینی از جمله متالیست خارکیف و زوریا لوهانسک قرض داده شد. پایان قراردادش با شاختار باعث شد تا برای اولین بار به تیمی خارجی یعنی پرسپولیس بپیوندد. پلیانسکی نیز همانند گولچ چندان در تفکرات برانکو جایی نداشت با این حال حداقل در لیست بازیهای این باشگاه قرار می گرفت. پلیانسکی مجموعا در 6 بازی در تیم پرسپولیس حضور داشت که یک بازی آن، بازی 90 دقیقهای او بود که در آن مسابقه، پرسپولیس برابر صبای قم به برتری دست یافت. پلیانسکی اولین اوکراینی تاریخ پرسپولیس بود. پلیانسکی بعد از حضور در پرسپولیس برای همیشه از فوتبال محو شده و هیچ خبری از او در رسانه ها نبوده است.
46- ولادیمیر پریاموف Volodymyr Pryyomov: پریاموف دیگر اوکراینی پرسپولیس در فصل قهرمانی بود که به نسبت گولچ و هموطنش خرید موفقتری بود. پریاموف محصول پایههای انرژی کوتبوس آلمان بود که مدتی در باشگاهی از روسیه بازی کرد. پریاموف سپس به متالورگ دونتسک اوکراین پیوست. او بعد از یک فصل، به عنوان یک استعداد به یکی از تیمهای مطرح کشورش یعنی شاختار پیوست. شاختار این بازیکن را به تیم دومش فرستاد و بعد از مدتی قرارداد او را فسخ کرد. یک باشگاه از اوکراین و سامارا روسیه مقاصد بعدی پریاموف بودند. بعد از حضور در روسیه، دوباره به کشورش برگشت راهی باشگاه کریباس شد. حضور دوباره در اوکراین ارزش ترانسفرمارکت این بازیکن را آرام آرام بیشتر کرد. پریاموف در متالیست خارکیف بهترین دوران فوتبالش را تجربه کرد و در 35 بازی 13 گل زد. بعد از تجربه موفق در متالیست به پرسپولیس پیوست اما از همان اول فشار زیادی را از رسانه ها و هواداران دریافت کرد تا به نوعی نتواند در این تیم خودش را نشان دهد. 11 بازی و یک گل، آمار کل فصل او در پرسپولیس بود. بعد از پرسپولیس در تیم های متوسط اوکراین مانند اُلکساندریا و المپیک دونتسک بازی کرد و دوباره تجربه بازی در کشورهای خارجی را با دی پی ام ام برونئی و ویتسبک بلاروس، به کارنامه خود اضافه کرد. چند تیم اوکراینی و یک تیم از استونی، مقاصد بعدی او بودند. پریاموف در حال حاضر در سطح پنجم آلمان فوتبال بازی می کند. 16 بازی و 4 گل در تیم ملی زیر 21 سال اوکراین، تنها تجربه ملی این بازیکن بود.
47- بوژیدار رادوشویچ Bozidar Radosevic: این دروازهبان کروات یکی از خریدهای خارجی پرسپولیس است که افتخارات زیادی را با پرسپولیس تجربه کرد. رادو محصول تیم های پایه هایدوک اشپلیت کرواسی بوده و بعد از حضور در تیم اصلی هایدوک، به صورت قرضی در باشگاههای مختلف کرواسی و زلزنیچار بوسنی بازی کرد. هایدوک با مبلغ 120 هزار دلار او را به بودوچنوست پودگوریچا در مونته نگرو فروخت. بعد از یک فصل بازی در مونته نگرو در باشگاههای سولین، ایسترا، سیبِنیک و اینتر زاپرشیچ در کشورش، کوپر اسلوونی و یکباشگاه مجارستانی بازی کرد. او سپس به دبرسن مجارستان پیوست و در این باشگاه دوران خوبی را تجربه کرد. رادو ابتدا قرار بود در ژانویه 2016 پرسپولیسی شود اما بعد از مخالفت باشگاه مجاری، پرسپولیس لوبانف را جذب کرد. بعد از جدایی لوبانف، با وجود چالشهای پرسپولیس در لیست بزرگسال، سرانجام رادوشویچ به عنوان دروازهبان دوم راهی تهران شد. پرسپولیس برای جذب رادو 200 هزار دلار پرداخت کرد و این دروازه بان حضور موفقی را در این باشگاه داشت و به عنوان دروازهبان دوم بیشترین کمک را برای قهرمانی های متوالی پرسپولیس داشت. 5 قهرمانی لیگ و یک حذفی و سه سوپرکاپ از افتخارات رادو بودند. رادو بعد از 6 فصل در ژانویه 2022 از پرسپولیس برای همیشه جدا شد و به واراژدین کرواسی پیوست. رادو در حال حاضر عضو گوریچا کشورش بوده است.
48- گادوین منشا Godwin Mensha: گادوین نیز از بازیکنان خارجی موفق و ماندگار در فوتبال ایران بوده است که مانند ابراهیم توره توسط پیکان به لیگ ایران معرفی شد.منشا اهل کشور نیجریه بود و فوتبالش را در باشگاهی گمنام از اسپانیا به نام پدرونراس شروع کرد و در این باشگاه در 18 بازی 6 گل زد. به مرور در تیم های مختلف سطوح پایین اسپانیا توپ زد و در این تیمها نیز آمار گلزنی خوبی را داشت؛ از جمله 41 گل در 71 بازی برای باشگاه سوکوئلاموس. بعد از مدتی حضور در دسته سوم اسپانیا، به بالزان در لیگ برتر مالت ملحق شد و در این باشگاه در 15 بازی، سه گل زد. سپس به موستای مالت ملحق شد و آمار بهتری مثل 16 بازی، 10 گل را ثبت کرد. مقصد بعدی منشا، پیکان بود که او را بعد از ابراهیم توره، به یکی از مهاجمان خارجی موفقی تبدیل کرد که توسط باشگاه پیکان وارد ایران شدند. 27 بازی 15 گل در پیکان باعث ورود او به جمع بازیکنان پرمشتری نقل و انتقالات شد. درنهایت پرسپولیس موفق به خرید او شد. منشا در پرسپولیس قهرمانی لیگ ایران و گل خاطرانگیز به الدحیل را تجربه کرد و یکی از مهاجمان خارجی موفق تاریخ این تیم شد. 63 بازی 14 گل آمار کلی او در پرسپولیس بود. بعد از جدایی از پرسپولیس، مستقیما به رقیب دیرینه یعنی استقلال پیوست. منشا در ۱۳ مسابقه برای استقلال، یک گل زد.حضور کوتاه در عجمان امارات تنها تجربه خارج از ایران او در سالهای اخیر بوده است. او در سالیان اخیر با پیراهن مس رفسنجان آقای گل لیگ برتر شده است و در باشگاههای گل گهر سیرجان و فولاد خوزستان نیز بازی کرده است.
49- بشار رسن Bashar Resan: این هافبک عراقی یکی از برترین بازیکنان خارجی تاریخ پرسپولیس بود که پست اصلی او هافبک بازیساز است. بشار از مدرسه فوتبالی با نام عموبابا فوتبال را شروع کرد و به جوانان و تیم اصلی نیروی هوایی عراق رسید. بشار فقط هفت بازی برای باشگاه نیروی هوایی به میدان رفت. او در تیمهای ملی ردههای سنی عراق به میدان رفت و 15 بازی، 4 گل را برای تیم ملی زیر23 سال عراق به ثبت رسانید. بشار بعد از حضور در بازیهای ملی خود، توجه پرسپولیس را جلب کرد و بعد از دو پنجره لینک شدن به این باشگاه، سرانجام در سال ۲۰۱۷ پرسپولیسی شد. رسن از یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان آسیا، برای اولین بار در پیراهن پرسپولیس دیده شد. او با این باشگاه به چهار قهرمانی لیگ برتر و دو نایب قهرمانی آسیا رسید. رسن بعد از سه فصل و 104 بازی، 5 گل و 11 پاس گل در ایران با پرداخت 150 هزار دلار از اواسط فصل فوتبالی، به القطر قطر پیوست. رسن حدود چهار فصل در این باشگاه حضور داشت و در ژانویه 2024 به صورت قرضی به المریخیه قطر پیوست. رسن در حال حاضر به نیروی هوایی عراق پیوسته است.
50- ماریو بودیمیر Mario Budimir: این مهاجم 193 سانتی متری کروات آخرین خرید خارجی برانکو ایوانکوویچ برای پرسپولیس بود. بودیمیر از تیمهای پایه هایدوک اشپیلت به تیم اصلی این باشگاه رسید. او در دوران حضورش در این باشگاه، به تیمهای مختلفی از کرواسی قرض داده شد. بودیمیر بعد از حضور در سیبِنیک به صورت قرضی، برای اولین بار در لیگ برتر کرواسی به میدان رفت. هشت بازی و دو گل در سیبِنیک برای این بازیکن ثبت شد. ارگولتیس در لیگ برتر یونان ، این بازیکن را با پرداخت 100 هزار یورو رضایتنامه خرید و 6 فصل از او بهره برد. بهترین فصل بودیمیر در تیم یونانی ، مربوط به فصل ۱۰-۲۰۰۹ بود که در 24 بازی، شش گل و هفت پاس گل را ثبت کرد. بعد از حضور در 142 بازی برای تیم یونانی، 24 گل و 15 پاس گل به آپوئل نیکوزیا قبرس پیوست. در قبرس، دو فصل حضور داشت و در هر دو فصل قهرمان قبرس شد و حضور در لیگ اروپا را نیز تجربه کرد. 39 بازی و 4 گل در قبرس آمار نهایی این بازیکن بود. او در نقل و انتقالات زمستانی 2014 به پانتولیکوس یونان پیوست. بعد از دوران حضور کوتاهش در این باشگاه، نیم فصل بدون تیم ماند و سپس راهی پارالیمنیو قبرس شد. مقصد بعدی بودیمیر ، باشگاه رودس کرواسی بود که او را تقریبا احیا کرد و آمار 21 بازی 13 گل و 5 پاس گل را برای او به همراه داشت. بعد از بازگشت موفق به کرواسی، به غول فوتبال این کشور یعنی دینامو زاگرب پیوست و با این تیم دو قهرمانی لیگ برتر کرواسی را تجربه کرد. بعد از 21 بازی و 9 گل در زاگرب، پیشنهاد پرسپولیس رسید و در نقل و انتقالات زمستانی ۲۰۱۹، جانشین منشا در این باشگاه شد. بودیمیر 18 بازی 2 گل و 2 پاس گل را در پرسپولیس به ثبت رساند و گل قهرمانی این تیم در لیگ برتر را برابر پارس جنوبی جم زد تا تاثیر خود را بر قهرمانی این تیم داشته باشد. بودیمیر بعد از دوگانه قهرمانی با پرسپولیس ، به لوکوموتیو زاگرب پیوست و بعد از یک فصل و نیم در این باشگاه، در اواسط فصل به الشعله عربستان پیوست و بازی در لیگ سطح دوم عربستان را نیز تجربه کرد. بودیمیر از سال 2022 تاکنون دیگر در فوتبال دیده نشده است.
51- جونیور براندائو Júnior Brandão: این مهاجم برزیلی 187 سانتی متری تنها خرید خارجی گابریل کالدرون برای پرسپولیس بود که دوران بسیار پرانتقادی را در این تیم سپری کرد. براندائو از تیم های پایه اسپورت برزیل فوتبالش را شروع کرد و در تیمهای مختلف برزیلی همانند بواسپورته، نووهامبورگو، ایپورا و... بازی کرد تا در اتلتیکو گویاننزه نامش مطرح شد. براندائو در سری ب برزیل با پیراهن گویاننزه در 18 بازی 9 گل و 3 پاس گل را ثبت کرد تا لودگورتس بلغارستان برای جذب او حاضر به پرداخت یک و نیم میلیون یورو مبلغ رضایتنامه شود. ابتدا در باشگاه بلغاری در 8 بازی 4 گل را ثبت کرد اما برای کسب تجربه بیشتر به صورت قرضی به گویاس برزیل منتقل شد. بعد از شش ماه حضور در گویاس پیشنهاد پرسپولیس به دست او رسید و قرارداد قرضی خود با گویاس را فسخ کرده و به صورت قرضی به پرسپولیس پیوست. براندائو در پرسپولیس دوران پرانتقادی را گذراند و فقط 6 بار در ترکیب این تیم حضور داشت و گلی به ثمر نرساند. هنوز به تعطیلات نیم فصل نرسیده، پرسپولیس او را به باشگاه بلغاری پس فرستاد. جونیور بعد از بازگشت به بلغارستان، حضور قرضی در گویاننزه برزیل و ریوآوه در لیگ برتر پرتغال را تجربه کرد. بعد از 12 بازی و صفر گل در لیگ برتر پرتغال، این بار به باشگاه دیگری از برزیل به نام CRB قرض داده شد. سرانجام بعد از چندین فصل حضور در بلغارستان و بازی برای تیمهای مختلف به صورت قرضی، اوپراریو این بازیکن را دائمی جذب کرد. 29 بازی و 3 گل در تیم برزیلی برای جونیور ثبت شد. مادورا یونایتد اندونزی مقصد بعدی جونیور بوده و در این تیم دوران خوشی را تجربه کرد. او سپس به باشگاه هایانگکارا اندونزی قرض داده شده و در این باشگاه تاکنون آمار 28 بازی و 17 گل را ثبت کرده است.
52- کریستین اوساگونا Christian Osaguona: این مهاجم 194 سانتی متری اولین خرید گل محمدی در دومین مقطع حضورش در پرسپولیس بود. اوساگونا از باشگاه بافلز بورگو بنین فوتبالش را شروع کرد و در باشگاههای شوتینگ استارز و انوگو راجرز نیجریه ادامه داد. 48 بازی و 17 گل در باشگاه انوگو باعث شد تا با 200 هزار یورو به باشگاه راجا کازابلانکا مراکش فروخته شود. دو فصل حضور در مراکش، 27 بازی و 11 گل باعث شد تا مورد توجه باشگاههای اروپایی قرار گیرد. او در اولین تجربه اروپایی خود به میشلن بلژیک پیوست. بعد از مدت کوتاهی حضور در میشلن به تیمی دیگر از بلژیک، یعنی وسترلو پیوست. اوساگونا در یک فصل بازی برای این باشگاه در 28 بازی و 5 گل به ثمر رساند. قطر، ماجراجویی بعدی اوساگونا بود اما بعد از شش ماه نیمکتنشینی در ام صلال قطر از ابن باشگاه جدا شد.ذوب آهن برای تقویت خود در لیگ قهرمانان آسیا، اوساگونا را جذب کرد. 19 بازی و 4 گل و بازی های خوب در اصفهان، فوتبال اوساگونا را احیا کرد. ججو یونایتد کره جنوبی به مدت شش ماه ، اوساگونا را خرید و در 11 بازی از او بهره برد و اوساگونا نیز دو گل به ثمر رساند. بعد از جدایی از تیم کرهای برای تقویت خط حمله پرسپولیس ، به این باشگاه پیوست تا خاطرات خوب ذوب آهن را تکرار کند. 10 بازی یک گل و یک پاس گل برای اوساگونا در لباس سرخ ثبت شد. شیوع کرونا یکی از عواملی بود که می توان درباره این آمار اوساگونا با پرسپولیس، آن را دخیل دانست. اوساگونا بعد از قهرمانی لیگ با پرسپولیس، خراب کردن پنالتی در دربی جام حذفی و در نتیجه حذف سرخها از این جام، از پرسپولیس جدا شد. الشرطه عراق مقصد بعدی اوساگونا بود که در مدت کوتاه حضورش در این باشگاه، یک گل به ثمر رساند. الحد بحرین و دانانگ ویتنام مقاصد بعدی اوساگونا بودند که به جز دو گل در لیگ ویتنام، از آمار او چیزی در دسترس نیست. از سال 2022 تاکنون این بازیکن در زمین فوتبال دیده نشده است. اوساگونا در رده ملی در پنج بازی برای تیم ملی نیجریه به میدان رفته بود.
53- آنتونی استوکس Anthony Stokes: این مهاجم 180 سانتی متری ایرلندی یکی از خریدهای خوب لیگ ایران برای تراکتور و یک خرید ناموفق برای پرسپولیس بود. استوکس در تیم شلبورن ایرلند بازی می کرد که به تیمهای پایه آرسنال منتقل شد. او بعد از حضور در تیم زیر 18 سال آرسنال، به صورت قرضی در فالکریک اسکاتلند بازی کرد. از استوکس در پیراهن آرسنال یک دقیقه بازی در برابر ساندرلند در لیگ کاپ به ثبت رسیده است. دوران حضور قرضی در فالکریک بسیار موفقیت آمیز بود به طوریکه استوکس در 16 بازی 14 گل به ثمر رساند تا بعد از بازگشت به آرسنال، با 3 میلیون پوند راهی ساندرلند شود. دو فصل در ساندرلند حضور داشت و در 38 بازی 5 گل به ثمر رساند. او در این دوران، برای اولین بار در لیگ برتر انگلیس بازی کرد. ساندرلند استوکس را به صورت قرضی راهی شفیلد یونایتد و کریستال پالاس در چمپیونشیپ کرد و بعد از بازگشتش با 575 هزار یورو به هیبرنیان اسکاتلند فروخت. 48 بازی 25 گل و پنج پاس گل به همراه قهرمانی در جام حذفی اسکاتلند ، آمار فوق العاده ی استوکس در این باشگاه اسکاتلندی بود. این عملکرد باعث شد تا استوکس با 1.5 میلیون پوند به سلتیک، یکی از تیم های بزرگ اسکاتلند ملحق شود و سود خوبی را به هیبرنیان برساند. استوکس 6 فصل جذاب و پرافتخار را در سلتیک سپری کرد و پنج قهرمانی لیگ و دو حذفی و یک لیگ کاپ را با این تیم برد. استوکس مجموعا در سلتیک 191 بازی 76 گل و 64 پاس گل را به ثبت رسانید. مدتی به صورت قرضی به هیبرنیان برگشت و در 14 بازی 6 گل زد. بلکبرن مقصد بعدی استوکس بود که در یک فصل حضورش در این باشگاه، بیشتر نیمکتنشین بود. او سپس برای سومین مرتبه به هیبرنیان برگشت و در یک نیم فصل 18 بازی و هفت گل را ثبت کرد. او بعد از شش ماه از این باشگاه جدا شد و به آپولون اسمیرنیس یونان پیوست. بعد از نیمکتنشینی در تیم یونانی برای اولین بار وارد قاره آسیا شد و راهی باشگاه تراکتور شد. با وجود بی نظمیها و جداییهای مقطعی از تراکتور ، در این باشگاه به آمار 23 بازی 11 گل رسید. بعد از پایان قراردادش با تراکتور با وجود پیشنهادهای مختلف ایرانی به دمیراسپور در سطح دوم ترکیه پیوست و نیم فصل در این تیم حضور داشت. استوکس بعد از جدایی از تیم ترکیهای پرسپولیسی شد و در سه بازی برای این تیم بازی کرد. او بعد از ورود به میدان در دربی پایتخت زمینهساز گل تساوی پرسپولیس در این رقابت شد. بعد از بازی پرسپولیس در لیگ قهرمانان آسیا استوکس به ایران برنگشت و با شیوع کرونا رسما راه خودش و پرسپولیس را از یکدیگر جدا کرد تا فقط سه بازی را با پیراهن این تیم تجربه کند. لیوینگستون اسکاتلند آخرین مقصد استوکس بود و از سال 2020 تاکنون دیگر در فوتبال حضور نداشته است. استوکس به جز حضور در تیم های پایه رده های ملی ایرلند، 9 بازی ملی را نیز با پیراهن کشورش تجربه کرده است.
54- وحدت هنانوف Vahdat Hanonov: بعد از یک فصل ممنوعیت حضور بازیکن خارجی در لیگ ایران، پاگشای خارجیها در پرسپولیس با ورود دو بازیکن تاجیکستانی شکل گرفت. وحدت هنانوف بازیکن چندپسته تاجیکی از برقچی تاجیکستان فوتبالش را آغاز کرد و بعد از حضور در زسکا دوشنبه به استقلال تاجیکستان پیوست و با این باشگاه به دو قهرمانی لیگ و یک جام حذفی رسید. هنانوف بعد از شگفتی سازی استقلال تاجیکستان در لیگ قهرمانان آسیا و گلزنی در برابر الهلال و بازی در برابر پرسپولیس در مرحله یک هشتم نهایی این تورنمنت، مورد توجه یحیی گل محمدی قرار گرفت و بعد از پایان نقل و انتقالات به عنوان سهنیه فیفا به پرسپولیس پیوست. بعد از نیم فصل ابهامات درباره بازی کردن و نکردن به دلیل برخی قوانین درباره ثبت قرارداد او به عنوان سهمیه فیفا، از ابتدای باز شدن پنجره زمستانی رسما برای پرسپولیس بازی کرد. وحدت با پرسپولیس به سه گانه قهرمانی رسیده و در جام ملتهای 2023 آسیا نیز خوش درخشید و یکی از بازیکنان مهم تاجیکستان بود. او در برابر امارات تک گل مهم تیمش را به ثمر رساند. هنانوف سرانجام در نقل و انتقالات تابستانی ۲۰۲۴ از پرسپولیس جدا شد و به سپاهان پیوست.
55- منوچهر صفروف Manuchekhr Safarov: دیگر بازیکنی که به همراه وحدت راهی پرسپولیس شد، منوچهر صفروف مدافع راست تاجیکستانی بود. صفروف از تیم جوانان زسکا تاجیکستان فوتبال را شروع کرد و بعد از بازی در خُجند و لوکوموتیو پامیر، به استقلال تاجیکستان پیوست. یک قهرمانی لیگ و یک سوپرکاپ در تاجیکستان محصول حضورش در این باشگاه بود. صفروف نیز همانند هنانوف در بازی های لیگ قهرمانان آسیا با استقلال تاجیکستان خوش درخشید و برابر الهلال در پیروزی 4-1 تیمش، دبل کرد. صفروف به همراه هنانوف پرسپولیسی شد و نیم فصل در این تیم حضور داشت اما بیشتر نیمکت نشین رامین رضاییان بود و فقط در پنج بازی با پیراهن پرسپولیس دیده شد. بعد از جدایی از پرسپولیس، به لوکوموتیو تاشکند پیوست و در دو فصل و 32 بازی برای این تیم به میدان رفت و سپس راهی نفتچی دیگر تیم ازبکستانی شد. صفروف نیز در جام ملتهای 2023 و اولین حضور تاجیکستان در این تورنمنت در ترکیب تیمش قرار داشت و یکی از عوامل شگفتی سازی کشورش و حضور در یک چهارم نهایی این تورنمنت بود.
56- شرزود تمیروف Sherzod Temirov: بعد از جدایی شهریار مغانلو از پرسپولیس و 7 ماه جستجوی بی حاصل برای جذب یک مهاجم نوک، سرانجام قرعه به نام تمیروف خورد تا به عنوان سهمیه فیفا بعد از اتمام پنجره نقل و انتقالات زمستانی به پرسپولیس بپیوندد تا تِم آسیای مرکزی آن سال پرسپولیس در بازیکنان خارجی تکمیل شود. تمیروف در باشگاه نسف قرشی فوتبالش را شروع کرد و بعد از حضور در تیم های شُرتان گُزار و مشعل به پاختاکور پیوست. یک فصل و نیم در پاختاکور حضور داشت و در 26 بازی 8 گل زد. مقصد بعدی تمیروف پرسپولیس بود که در نیم فصل حضورش در این تیم 10 بازی به میدان رفت و فقط یک گل زد. تمیروف در پیش فصل لیگ ۰۲-۱۴۰۱ در پرسپولیس بود و در دوبازی ابتدای فصل نیز به میدان رفت اما بعد از پاسخ مثبت دیاباته به پرسپولیس، با این تیم فسخ کرد و به پیکان پیوست. یک فصل نیز در پیکان حضور داشت و در 25 بازی 2 گل زد. کیتچی هنگ کنگ مقصد بعدی تمیروف بوده و فعلا نیز در این تیم حضور دارد. تمیروف در یکی از بازیهای دوستانه به عنوان تیم منتخب لیگ برتر هنگکنگ در برابر اتلتیکو مادرید گل زد.
57- گئورگی گولسیانی Giorgi Gvelesiani : یکی از خریدهای کاملا موفق و ماندگار لیگ ایران گئورگی گولسیانی است. گولسیانی فوتبالش را در تیم دینامو تفلیس گرجستان شروع کرد. گولسیانی حدود هفت فصل در این باشگاه حضور داشت و به همراه دینامو به سه قهرمانی لیگ برتر و چهار قهرمانی جام حذفی گرجستان رسید. او به همراه این باشگاه در مراحل مقدماتی لیگ قهرمانان اروپا و لیگ اروپا، به میدان رفت. گولسیانی ابتدا توسط ذوب آهن و امیر قلعه نویی به ایران آمد. او در فصل اول حضورش در ایران در 30 بازی برای ذوب آهن به میدان رفت. نساجی مقصد بعدی او در ایران بود که 23 بازی و 5 گل در این باشگاه، از او یک مدافع گلزن و پنالتی زن در اذهان فوتبالدوستان ایرانی ساخت. سپاهان بعد از درخشش گولسیانی، او را جذب کرد و 4 فصل از او استفاده کرد. 79 بازی و 10 گل آمار گولسیانی در سپاهان بود. پرسپولیس که در پی یک مدافع باتجربه بود گولسیانی را به پنجاه و هفتمین خارجی خودش تبدیل کرد. گولسیانی در پرسپولیس بسیار درخشید و در فصل اول حضورش 26 بازی و 9 گل را ثبت کرد و به سه گانه قهرمانی ایران رسید و حتی به تیم ملی گرجستان دعوت شد. گولسیانی در رقابتهای یورو ۲۰۲۴ به همراه تیم ملی گرجستان، اولین حضور در تورنمنت یورو را تجربه کرد.
58- یورگن لوکادیا Jürgen Locadia : لوکادیا محصول تیم های پایه اِمن، ویلم و آیندهوون بود که بعد از حضور در تیم های رده سنی آیندهوون، به تیم بزرگسالان این باشگاه پیوست. لوکادیا در لیگ ذخیره های هلند بسیار درخشیده بود و در فصل ۱۳-۲۰۱۲، برای اولین بار در لیگ برتر هلند بازی کرد. او در 15 بازی، شش گل و چهار پاس گل را ثبت کرد. لوکادیا هفت فصل در آیندهوون حضور داشت و با این باشگاه به دو قهرمانی لیگ برتر هلند، یک جام حذفی و دو سوپرکاپ هلند رسید. لوکادیا در آیندهوون آمار 176 بازی، 62 گل و 39 پاس گل را ثبت کرد تا با 17 میلیون یورو به برایتون بپیوندد. برایتون در نقل و انتقالات زمستانی او را جذب کرد و حدود یک فصل کامل و دو نیم فصل مجزا، از او بهره برد. 46 بازی شش گل و سه پاس گل در لیگ برتر انگلیس برای لوکادیا به ثبت رسید. لوکادیا در ابتدای سال 2019 به صورت قرضی به هافنهایم پیوست و در 15 بازی برای این تیم 4 گل به ثمر رساند. او بعد از پیشنهادی از ام ال اس آمریکا، قرارداد قرضی خود با باشگاه آلمانی را فسخ کرد و به صورت قرضی راهی سینسیناتی آمریکا شد. 27 بازی و 3 گل در آمریکا ، حاصل ماجراجویی اش در ینگه دنیا بود. بعد از بازگشت از آمریکا به برایتون برگشت و یک نیم فصل در این تیم حضور داشت و فقط در 4 بازی برای این تیم به میدان رفت. بوخوم این بازیکن را برای شش ماه از برایتون خرید تا موقتا مشکل خط حمله اش را برطرف کند. 11 بازی و 2 گل آمارش در بوخوم بود. لوکادیا سپس در انتقالی غیرمنتظره به پرسپولیس پیوست. او از همان ابتدا محبوب هواداران پرسپولیس بود و خیلی زود موتور گلزنی خود را روشن کرد. او یک هت تریک در برابر نفت مسجدسلیمان و دو گل سه امتیازی را به ثمر رساند تا خیلی زود به مهره کلیدی پرسپولیس تبدیل شود. 9 بازی و شش گل، آمار نهایی این مهاجم در پرسپولیس بود. لوکادیا در میانههای فصل ایران را ترک کرد. او بعد از جدایی ناگهانی از پرسپولیس، مدتی بدون تیم ماند تا به کانگژو چین پیوست. 24 بازی 7 گل و 6 پاس گل در یک فصل حضورش در لیگ چین به ثبت رسید. لوکادیا بعد از چین راهی باشگاه آموربیتا اینتر سیتی اسپانیا شد. لوکادیا در رده های ملی پایه برای هلند و در رده بزرگسالان برای کوراسائو به میدان رفته است.
59- شیخ دیاباته Cheick Diabaté: شیخ دیاباته یک مهاجم از کشور مالی است که قد ۱۹۸ سانتیمتری دارد. سیاسکا باماکو مالی اولین تیم دوران حرفه ای شیخ بود که از همین تیم به تیم دوم بوردو و سپس تیم اصلی آن منتقل شد. بوردو این بازیکن را به صورت قرضی به آژاکسیو فرستاد. آژاکسیو اولین تیمی بود که به شیخ بازی داد. 30 بازی و 14 گل ، حاصل اولین فصل شیخ در فوتبال و در لیگ دو فرانسه بود. نانسی دیگر تیمی بود که شیخ را از بوردو قرض گرفت اما در این تیم موفقیتی حاصل نشد. بازگشت به بوردو بعد از این دو دوره قرضی، برای دیاباته بسیار موفقیت آمیز بود. پنج فصل حضور در بوردو برای شیخ قهرمانی در جام حذفی فرانسه و آمار 151 بازی 66 گل و 16 پاس گل را به همراه داشت. بعد از پایان قرارداد با بوردو، شیخ به عثمانلیاسپور ترکیه پیوست و در 16 بازی برای این تیم شش گل به ثمر رساند. این باشگاه، شیخ را ابتدا به متز فرانسه و سپس به بنونتوی ایتالیا قرض داد. شیخ در هر دو تیم فقط 8 گل به ثمر رساند. الامارات درنهایت پس از پایان قرارداد قرضی شیخ با بنونتوی ایتالیا، این بازیکن را از عثمانلیاسپور خرید. 19 بازی 10 گل برای شیخ در امارات ثبت شد. او بعد از پایان قراردادش با باشگاه اماراتی، به همراه آندرهآ استراماچیونی راهی استقلال شد. 23 بازی 18 گل در همان فصل اول حضور در استقلال و آقای گلی لیگ برتر ایران دستاورد فوق العاده ای برای استقلالیها و شیخ بود. شیخ یک فصل دیگر نیز در استقلال ماند اما مصدومیت ها و شیوع کرونا، آماری بهتر از 8 گل برای او را به همراه نداشت. شیخ بعد از استقلال با نظر استراماچیونی به الغرافه قطر پیوست و با وجود مصدومیتها عملکرد خوبی در این باشگاه داشت و آمار 28 بازی و 19 گل را ثبت کرد. بعد از یک فصل در قطر به فوتبال ایران بازگشت اما این بار پیراهن رقیب استقلال یعنی پرسپولیس را پوشید. او اولین بازیکن خارجی تاریخ استقلال شد که بعد از حضور اولیه در این تیم، به پرسپولیس پیوسته است. دیاباته در پرسپولیس نیز به مصدومیت های سریالی خود ادامه داد و فقط در 9 بازی برای این تیم بازی کرد و 3 گل به ثمر رساند. سه گانه قهرمانی با پرسپولیس تنها جام های شیخ در ایران بوده است. شیخ در حال حاضر بعد از جدایی از پرسپولیس به تیمی منتقل نشده است. 39 بازی ملی و 15 گل برای شیخ در تیم ملی مالی ثبت شده و سابقه آقای گلی در جام ملتهای آفریقا نیز در کارنامه او می درخشد.
60- لئاندرو پریرا Leandro Pereira: این مهاجم برزیلی 190 سانتی متری فوتبالش را در تیم کاپیوارینو برزیل شروع کرد و بعد از بازی در دو تیم برزیلی به سیانورته برزیل پیوست. این باشگاه او را به صورت قرضی راهی پورتوگوئسا و چاپه کوئنزه کرد. پریرا در چاپه کوئنزه درخشید و در 24 بازی سری ب برزیل 10 گل زد تا مورد توجه استعدادیابهای مختلف قرار گیرد. بعد از این درخشش پالمیراس او را با یک و نیم میلیون یورو از باشگاه سیانورته خرید. نیم فصل در پالمیراس حضور داشت و در 14 بازی 6 گل زد. کلوب بروژ بعد از درخشش این بازیکن در دوسطح لیگهای برزیل راضی به خرید او با 3.5 میلیون یورو شد. 23 بازی با پیراهن بروژ به میدان رفت اما گلی نزد تا به صورت قرضی به برزیل برگردد. پریرا در سه مقطع قرضی در تیم های پالمیراس و رسیفه و چاپکوئنزه بازی کرد. در چاپکوئنزه و دوران قرضی خود در این باشگاه بار دیگر درخشید و در 34 بازی 11 گل زد. ماتسوموتو یاماگا ماجراجویی جدید پریرا در ژاپن بود. پریرا 12 بازی و دو گل در این باشگاه ژاپنی به ثبت رساند. سپس او به سانفرنس هیروشیمای ژاپن منتقل شد و در این باشگاه، بعد از دو فصل به آمار 26 بازی و 15 گل رسید. آمار خوبش در هیروشیما منجر به انتقالش به گامبا اوزاکا شد. دو و نیم فصل در اوزاکا حضور داشت و در 62 بازی 11 گل زد. با پایان قراردادش با باشگاه ژاپنی برای جانشینی یورگن لوکادیا به پرسپولیس آمد. پریرا در پرسپولیس دوران نسبتا خوب اما پرانتقادی را داشت. او در 11 بازی یک گل و دو پاس گل را ثبت کرد و پنالتی مهمی در برابر پیکان برای تیمش گرفت که منجر به یک سه امتیاز کلیدی در کورس قهرمانی پرسپولیس شد. پریرا با پرسپولیس سه گانه قهرمانی را تجربه کرد تا به افتخارات دیگرش یعنی قهرمانی بلژیک و برزیل ، آن را اضافه کند. توشیگی ژاپن و بوتافوگو اسپی برزیل مقاصد بعدی پریرا بودند.
61- نبیل باهویی Nabil Bahoui : این مهاجم متولد سال 1991 در استکهلم است. او فوتبال خود را از باشگاه هاماربی آغاز کرد. این بازیکن در سال 2003 از هاماربی به بروماپوجکارنا منتقل شد و بعد از طی مراحل فوتبالی در تیمهای پایه این باشگاه سرانجام در فصل 08-2007 نام او در فهرست تیم اصلی قرار گرفت. اولین بازی باهویی نیز در همین سال رخ داد که او در مقابل تیم کویدینگ در لیگ سطح دوم سوئد برای سه دقیقه بازی کرد. این بازیکن حدود سه فصل در این باشگاه حضور داشت. باهویی سپس سه بار به صورت قرضی از تیم خود جدا شد و راهی باشگاههایی مثل گروندال و واسبی یونایتد و آکروپولیس شد. او بازی در لیگ برتر سوئد و سطح دوم آن را تجربه کرد تا به بروماپوجکارنای سوئد برگردد. بعد از بازیهای خوبش در این باشگاه، به آئک استکلهم پیوست. در اولین فصل در آئک، 31 بازی و 9 گل را ثبت کرد و در دو سمت زمین در پست وینگر به میدان رفت. 29 بازی و 15 گل در دومین فصلش، باعث شد به تیم ملی سوئد دعوت شود. اولین بازی ملی باهویی در برابر مولداوی بود که منجر به پیروزی 2-1 کشورش سوئد شد. باهویی هر 8 بازی ملی اش را به صورت متوالی در دعوت های متوالی اش در حدفاصل 2014 تا 2015 انجام داد و بعد از آن دیگر به تیم ملی سوئد دعوت نشد. او در فصل 2014-15 نیز 12 بازی و 6 گل را ثبت کرد. او سپس با 900 میلیون یورو به الاهلی عربستان پیوست. 13 بازی و صفر گل او را به درهای خروجی عربستانی ها هدایت کرد تا در نیم فصل دوم، قراردادش را با الاهلی فسخ کند. به لطف درخشش فصول قبلی خود، اعتماد هامبورگ را جلب کرد و به این باشگاه پیوست. شش بازی بدون گل در بوندسلیگا آمار فصل اول او بود. فصل 2016-17 در هامبورگ نیز نیمکت نشینی مطلق باهویی را به همراه داشت و فقط شاهد یک بازی در این فصل بودیم که آن هم حضور فیکس در برابر بایرن مونیخ بود. او بعد از هامبورگ، راهی سوئیس و باشگاه گراسهاپرز شد ولی در 12 بازی گلی نزد و سه پاس گل داد. در نیم فصل دوم باهویی، به باشگاه سابقش آوک استکهلم برگشت و در 12 بازی سه گل زد تا دوباره به فرم بهتری برگردد. فصل 19-2018 ، او به سوییس برگشت و در 17 بازی، سه گل و دو پاس گل ثبت کرد. او در نیم فصل از باشگاه سوئیسی جدا شد و این بار حضور ناموفقی در هلند و باشگاه گرافشاپ داشت. پایان فصل فوتبالی اروپا منجر به بازگشت او به سوئد و آئک استکهلم شد تا این باشگاه دوباره پناهگاه این بازیکن شود. 30 بازی، 7 گل در آئک در بازه 2019 تا 2020 در رزومه او ثبت شد. فصل 2020-21 نیز دوباره باهویی در سوئد درخشید و این بار مهاجم نوک فیکس تیم خود شد نه وینگر. 27 بازی، 10 گل ثمره این فصل او بود. فصل 2021-22 نیز 27 بازی، 12 گل در کارنامه او ثبت شد. او بعد از چندین سال حضور در باشگاه سوئدی، با پایان قراردادش، به عنوان بازیکن آزاد بودن راهی القطر شد. او در قطر، در هشت بازی هیچ گلی نزد تا بعد از شش ماه از این باشگاه جدا شود. در بحبوحه ناکامی پرسپولیس در جذب مهاجم نوک، در آخرین لحظات ارسال لیست آسیایی، به پرسپولیس پیوست. از باهویی در پرسپولیس، 11 مسابقه و یک گل یک امتیازی برابر استقلال خوزستان و کسب دو پنالتی به جا ماند. باهویی بعد از جدایی از پرسپولیس به باشگاه جدیدی منتقل نشده است.
62- عبدالکریم حسن Abdelkarim Hassan: حسن یکی از مدافعین مطرح کشور قطر بوده است. او در پست دفاع چپ بازی میکند. حسن فوتبالش را در باشگاه السد و در بطن سرمایهگذاری قطریها بر فوتبال شروع کرد و زیرنظر مربیان مختلفی کار کرد. او از فصل 13-2012، آرام آرام به ترکیب اصلی السد رسید و توانست به تیم ملی قطر نیز برسد. حسن در فصل 15-2014، یکی از بازیکنان کلیدی و مهم السد شده بود و در 24 بازی لیگ ستارگان قطر، پنج گل به ثمر رساند و توجهات زیادی را به خود جلب کرد. حسن در سال 2016 مرد سال فوتبال قطر شد. افتخارات حسن در السد، روز به روز بیشتر و بیشتر میشد. حسن در فصل 18-2017 مرد سال فوتبال آسیا شد، در سال 2019 قهرمانی آسیا و حضور در کوپا آمریکا را تجربه کرد و سپس در جام جهانی به میزبانی کشورش بازی کرد. افتخارات باشگاهی حسن در السد شامل چهار قهرمانی لیگ برتر، پنج جام حذفی، دو لیگ کاپ، یک سوپرکاپ، یک جام ستارگان و یک لیگ قهرمانان آسیا بود. او در سال 2023 و بعد از برخی حواشی، مجبور به ترک قطر شد. حسن به باشگاه الجهره کویت پیوست اما در لیگ برتر این کشور بیشتر از شش ماه دوام نیاورد. حسن که سالها در برابر باشگاههای ایرانی قرار گرفته بود، تصمیم جدیدی گرفت و در سال 2024 به پرسپولیس که نیاز زیادی به یک مدافع چپ داشت، پیوست. حسن در پرسپولیس دوباره احیا شد و به سرعت محبوبیت زیادی را میان هواداران کسب کرد. او با پرسپولیس موفق به قهرمانی لیگ برتر ایران شد تا کلکسیون افتخارات خود را به خارج از قطر تعمیم داده باشد. بعد از احیا در پرسپولیس، مجوز بازگشت به کشورش را دریافت کرد و با 1.2 میلیون یورو به الوکره قطر پیوسته است. 121 بازی ملی و 15 گل در تیم ملی قطر برای حسن به ثبت رسیده است.
63- اوستون اورونوف Oston Urunov : اوستون اورونوف یکی از استعدادهای بسیار فوقالعاده تاریخ ازبکستان است. او فوتبالش را در باشگاه پاختاکور ازبکستان آغاز کرد. او سپس به تیم بزرگسالان این باشگاه رسید و بعد از فقط یک بازی با پیراهن این باشگاه ابتدا به صورت قرضی و سپس دائمی به نوبهار نمنگان پیوست. در نوبهار، دو فصل و نیم حضور داشت. او در نیم فصل اول فصل سوم حضورش در نوبهار، در 12 بازی، دو گل و سه پاس گل را ثبت کرد و نام خود را در کشورش مطرح کرد. او در نقل و انتقالات میان فصل به باشگاه لوکوموتیو تاشکند پیوست. 13 بازی، یک گل و یک پاس گل به همراه بازیهای فانتزی، باعث شد تا توجهات باشگاههای مختلف خارجی به سمت او روانه شود. سرانجام یوفای روسیه با پرداخت 200 هزار یورو او را خریداری کرد. بعد از 10 بازی با پیراهن این باشگاه، با اسپارتاک مسکو قرارداد بست. او بیشتر از 9 بازی، با پیراهن این باشگاه دیده نشد و بیشتر از یک گل نیز نتوانست در این باشگاه به ثمر برساند. اسپارتاک برای دو مقطع متوالی او را به یوفا قرض داد. اورونوف در روسیه به هیچ گل یا پاس گلی نرسید و بعد از دو مقطع قرضی در یوفا، از باشگاه اسپارتاک جدا شد. مدتی در باشگاه اورال بازی کرد و تصمیم به بازگشت به ازبکستان گرفت. بازگشت به نوبهار، باعث شکوفایی مجدد این بازیکن شد. 30 بازی، 11 گل و دو پاس گل یک فصل جذاب را برای این بازیکن در کشورش ساخته بود. اورونوف در لیگ قهرمانان آسیا نیز خوش درخشید و در 5 بازی، سه گل و دو پاس گل به ثمر رساند. او بعد از این درخشش و پایان قراردادش با نوبهار، به پرسپولیس پیوست. اورونوف در شش ماه حضورش در پرسپولیس، به درخشش خود ادامه داد و با آمار 15 بازی، هفت گل به پرسپولیس در رسیدن به عنوان قهرمانی لیگ برتر ایران کمک فراوانی کرد. 30 بازی، هفت گل نیز در کارنامه ملی اورونوف ثبت شده است. او با ازبکستان در جام ملتهای آسیا و المپیک پاریس حضور داشته است.
64- ایوب العملود Ayoub El Amloud : این مدافع مراکشی در پست دفاع راست بازی میکند. فوتبال العملود در باشگاه اوعرزازاته مراکش شروع شد و در فار رباط مراکش ادامه پیدا کرد. العملود سه فصل در باشگاه فار رباط حضور داشت و در 46 مسابقه برای این باشگاه به میدان رفت و به آماری بهتر از یک گل و پاس گل نرسید. الوداد، باشگاه مطرح مراکشی در سال 2018 این بازیکن را جذب کرد. العملود در الوداد به یک مدافع راست درجه یک تبدیل شد و سه قهرمانی لیگ برتر مراکش و یک قهرمانی لیگ قهرمانان آفریقا را به دست آورد. او با این باشگاه در جام جهانی باشگاهها حضور پیدا کرد و یک گل نیز در این تورنمنت در برابر الهلال به ثمر رساند. 189 بازی، 15 گل و 21 پاس گل در حدود شش فصل حضورش در الوداد برای او به ثبت رسیده است. العملود در این مدت فقط یک بازی ملی برای تیم ملی مراکش به میدان رفته است. او بعد از حضور خوان کارلوس گاریدو، سرمربی سابقش، در پرسپولیس راهی ایران شده است.
65- الکسیس گندوز Alexis Guendouz : الکسیس در پست دروازهبان بازی میکند و قد 191 سانتیمتری دارد. سن اتین باشگاهی بود که گندوز را پرورش داد. گندوز دو فصل در سن اتین به عنوان گلر سوم و دوم فعالیت کرد اما در هیچ بازی رسمی به میدان نرفت. باشگاه پائو در سطح سوم فرانسه، در دو مقطع او را از سن اتین قرض گرفت تا به افزایش تجربه او کمک کند. گندوز در این دو فصل در 57 مسابقه به میدان رفت و به 21 کلین شیت دست یافت. او در سال 2020 با 100 هزار یورو از سن اتین به کشورش و باشگاه الجر منتقل شد. سرمربی الجر در آن سال کارلوس گاریدو بود. او دو فصل در باشگاه الجزایری حضور داشت و در فصل اول، چهار کلین شیت در 13 بازی و در فصل دوم، هفت کلین شیت را در 10 بازی به ثبت رساند. او سپس به باشگاه بلوزیداد الجزایر منتقل شد. او دو فصل دروازهبان اول این باشگاه بود و با آنها به یک قهرمانی لیگ برتر الجزایر و جام حذفی دست یافت. از 72 مسابقه با پیراهن بلوزیداد، 42 کلین شیت در کارنامه گندوز ثبت شد. او با این باشگاه در جام باشگاههای آفریقا نیز حضور موفقی داشت. او در 5 بازی ملی برای کشور الجزایر به میدان رفته است. گاریدو بعد از پیوستن به پرسپولیس، گندوز را برای جانشینی علیرضا بیرانوند انتخاب کرد و او نیز اکنون به عنوان شصت و پنجمین خارجی تاریخ پرسپولیس شناخته میشود/
66- لوکاس ژوائو Lucas João : لوکاس فوتبالش را از باشگاه ناسیونال پرتغال آغاز کرد. ناسیونال برای بالابردن تجربه این بازیکن، او را به باشگاه میراندلای پرتغال قرض داد. ژوائو اولین بازی باشگاهی خود را در پیراهن میراندلا و جام حذفی پرتغال، در برابر باشگاه ژیل ویسنته تجربه کرد. او بعد از شش ماه حضور قرضی، به ناسیونال بازگشت و خود را به ترکیب این باشگاه تحمیل کرد.ژوائو در اولین فصل بازگشت به این باشگاه، در 16 مسابقه به میدان رفت و یک پاس گل را در کارنامه خود ثبت کرد. باشگاه ناسیونال که در آن دوران در لیگ سطح دوم پرتغال حضور داشت، به لیگ برتر صعود کرد. لوکاس در اولین تجربه حضورش در بالاترین سطح مسابقات باشگاهی پرتغال، به ترکیب ثابت ناسیونال رسید و در 30 بازی، شش گل و هفت پاس گل را ثبت کرد. او در 21 سالگی، با 2.78 میلیون یورو به باشگاه شفیلد ونزدی انگلستان ملحق شد. شفیلد ونزدی در لیگ چمپیونشیپ (سطح دوم) انگلستان حضور داشت و این بازیکن در این سطح، به آمار 40 بازی، شش گل و چهار پاس گل رسید. در دومین فصل خود در شفیلد، در نیم فصل نخست در 10 مسابقه فقط سه پاس گل و صفر گل زده را به ثبت رساند تا باشگاه انگلیسی برای شش ماه دوم سال، او را به صورت قرضی راهی بلکبرن کند. 13 مسابقه، سه گل و یک پاس گل، حاصل حضور قرضی لوکاس در بلکبرن بود.لوکاس بعد از بازگشت به شفیلد، به ترکیب اصلی این باشگاه برگشت و توانست در فصل سوم حضورش به آمار 30 مسابقه، 9 گل و سه پاس گل و در فصل چهارم، به آمار 31 مسابقه، 10 گل و دو پاس گل دست یابد. سرانجام بعد از چهار فصل حضور در جمع جغدهای شفیلد، با 5.4 میلیون یورو به باشگاه ردینگ ملحق شد. در فصل اول حضور در ردینگ، به صورت جسته و گریخته در زمین بازی حضور داشت و با این حال، در 19 مسابقهای که به میدان رفته بود، شش گل و چهار پاس گل را به ثمر رساند. لوکاس در ردینگ به یک گلزن تبدیل شده بود و سه فصل در این باشگاه ماندنی شد. او در فصل دوم حضور در ردینگ، 39 بازی، 19 گل و هفت پاس گل، در فصل سوم، 24 بازی، 10 گل و سه پاس گل و در فصل آخر، 34 بازی، هفت گل و دو پاس گل را ثبت کرد. بعد از پایان قرارداد با ردینگ، برای شش ماه به باشگاه شانگهای پورت چین منتقل شد و در 9 مسابقه در لیگ برتر چین، سه گل و یک پاس گل را به ثمر رساند. بعد از پایان لیگ برتر چین در ماه فوریه، لوکاس به باشگاه ام صلال قطر پیوست. ماحصل حضور او در قطر، 12 بازی، پنج گل و دو پاس گل بود. لوکاس از ابتدای نقل و انتقالات تابستانی امسال در جستجوی باشگاهی جدید بوده و حال به پرسپولیس، قهرمان فصل گذشته ایران رسیده است.لوکاس ژوائو در رده سنی زیر 20 سال، زیر 21 سال و تیم المپیک برای کشور پرتغال بازی کرده بود. او در سال 2015، در اردوهای تیم ملی پرتغال حضور داشت و توانست در دو بازی دوستانه برابر لوکزامبورگ و روسیه، با پیراهن پرتغال در میادین حضور پیدا کند. او در مسابقات رسمی هرگز در لیست بازی قرار نگرفت. لوکاس در سال 2022 پیشنهاد فدراسیون آنگولا را برای تغییر تیم ملی فوتبالی خود پذیرفت و عضوی از تیم ملی آنگولا شد. چهار بازی ملی و یک گل در آنگولا برای او ثبت شده است.