طرفداری | در حالیکه تیم ملی فوتبال مردان چین در سالهای اخیر نتوانسته شور و هیجان زیادی در میان هواداران ایجاد کند، تیمهای رباتهای انساننما با تکیه بر فناوری هوش مصنوعی، توجه علاقمندان در پکن را نه با مهارت ورزشی، بلکه بهدلیل نوآوری فناورانه، به خود جلب کردهاند.
به گزارش اسوشیتد پرس، چهار تیم از رباتهای انساننما در قالب بازیهای سه به سه، بهطور کاملاً خودکار و بدون دخالت انسانی، در مسابقاتی که شنبهشب در پایتخت چین برگزار شد، به مصاف یکدیگر رفتند. این رویداد که بهعنوان نخستین نمونه از این نوع رقابتها در چین معرفی شده، پیشنمایشی از «بازیهای جهانی رباتهای انساننما» بود که قرار است بهزودی در پکن برگزار شود.
بر اساس اعلام برگزارکنندگان، نکتهٔ کلیدی مسابقات این بود که تمامی رباتها بهصورت کاملاً مستقل و با استفاده از استراتژیهای مبتنی بر هوش مصنوعی فعالیت میکردند و هیچگونه نظارت یا هدایت انسانی در کار نبود.
فوتبال بازی کردن رباتها
رباتها به حسگرهای بینایی پیشرفتهای مجهز بودند که امکان شناسایی توپ و انجام حرکات چابک در زمین را برای آنها فراهم میکرد. همچنین توانایی بلند شدن پس از زمینخوردن، در آنها تعبیه شده بود. با این حال، برخی از رباتها در جریان مسابقه نیاز به انتقال با برانکارد پیدا کردند؛ صحنهای که به واقعگرایی رقابتها میافزود.
چین با جدیت بهدنبال توسعهٔ رباتهای انساننمای مجهز به هوش مصنوعی است و رقابتهای ورزشی مانند فوتبال، ماراتن و بوکس را بهعنوان بسترهای آزمایشی واقعی برای پیشرفت این فناوری در نظر گرفته است.
برخی رباتها به برانکارد احتیاج پیدا کردند!
چنگ هاو، بنیانگذار و مدیرعامل شرکت Booster Robotics ــ که سختافزار تمام تیمهای شرکتکننده را تأمین کرده است ــ تأکید کرد که رقابتهای ورزشی، محیطی مناسب برای آزمودن رباتهای انساننما هستند، چرا که موجب توسعهٔ سریعتر الگوریتمها و سامانههای یکپارچهٔ سختافزار و نرمافزار میشوند.
خروج ربات از زمین مسابقه با برانکارد
او همچنین بر موضوع «ایمنی» بهعنوان مسئلهای محوری در کاربرد رباتهای انساننما تأکید کرد و گفت:
در آینده ممکن است شاهد بازی فوتبال بین انسانها و رباتها باشیم. بنابراین باید کاملاً مطمئن شویم که رباتها ایمن هستند. مثلاً میتوان مسابقهای ترتیب داد که در آن نتیجه مهم نباشد، اما تعاملات واقعی دفاعی و هجومی بین انسان و ربات رخ دهد. این کار باعث میشود مخاطبان اعتماد پیدا کنند و درک بهتری از ایمنی رباتها داشته باشند.
به گفتهٔ چنگ، شرکت او سختافزار تمام تیمهای حاضر را فراهم کرده است، اما الگوریتمهای مربوط به ادراک، تصمیمگیری، آرایش بازیکنان و استراتژیهای پاسکاری ــ شامل پارامترهایی مانند سرعت، نیرو و جهتگیری ــ توسط تیمهای پژوهشی دانشگاهی توسعه یافته و در رباتها تعبیه شدهاند.
رویارویی ربات فوتبالیست با انسان
در دیدار پایانی، تیم رباتیک دانشگاه سینگهوا (THU Robotics) موفق شد با نتیجهٔ ۵ بر ۳ تیم Mountain Sea از دانشگاه کشاورزی چین را شکست دهد و عنوان قهرمانی را از آن خود کند.