همه ما شاهد این بودیم در فصلی که گذشت تیم های بارسلونا، ناپولی و لیورپول چه غوغای به پا کردند و موفق شدند در لیگ خود بدون چون و چرا قهرمان شوند حال سوالی پیش می آید آیا این تیم ها توان تکرار قهرمانی خود را دارند؟
خیلی از هواداران از حالا دوباره تیم خود را قهرمان می دانند اما فوتبال غیر قابل پیش بینی است و ممکن است یک حادثه تمام معادلات را به هم می ریزد مانند منچستر سیتی که همه او را قهرمان این فصل می دانستند اما مصدومیت رودری محاسبات پپ را بهم ریخت امروز میخواهیم به بررسی این موضوع بپردازیم قهرمان های فصل قبل در مسیر تکرار قهرمانی خود با چه چالش هایی روبرو هستند.
ژابی و شاگردانش سدی مقابل رویا پردازی های فلیک
آمدن هانسی فلیک به بارسلونا موجب شد که تحول بزرگ در بارسلونا شود سبب شد دیگر آنها به برو های خفیف زمان ژاوی راضی نبودند آنها فراق از نام رقیب خود آن را از پیش روی خود بر می داشتند و با اقتدار سه گانه داخلی را بردند
در سوی دیگر در حالی هواداران رئال مادرید فکر می کردند امباپه آخرین تکه پازل کهکشانی آنهاست اما با شروع فصل و باخت های سنگین به بارسلونا سبب شد که ضعف های تاکتیکی و دفاعی این چند ساله پشت نام بزرگ رئال مادرید پنهان شده بودند آشکار شوند.
این فصل بدون جام برای رئال تمام شد و این اتفاق برای رئال مادرید که به پادشاهی در در اورپا عادت کرده بود غیر قابل هضم بود و به همین علت با شروع فصل نقل و انتقالات نظاره گر تحولات گستردهی در این تیم باشیم.
پرز کار از نیمکت این تیم آغاز کرد و کارلو آنچلوتی که متهم اول فصل سیاه کهکشانی ها بود از این تیم رفت و جای خود را به ژابی آلونسوی داد که در بایر لورکوزن تاریخ سازی کرده بود اینک به دنبال ماجراجویی در تیمی بزرگ تر بود و انگیزه های زیادی برای قهرمانی در این تیم دارد.
پرز در ادامه کار به سراغ خط دفاعی شکننده ای رفت که این فصل جولان گاه مهاجمان رقیب بود و به شدت مورد انتقاد قرار گرفته بود در قدم اول آرنولد آمد تا رقیب کارواخال در دفاع راست شود و جان دوباره به آن بخش از رئال ببخشد و در ادامه سراغ هویسنی رفت که در بورنموث درخشش عالی داشت. نکته قابل توجه آرنولد و هویسن این است قدرت بازیسازی قابل توجهی دارند و در آخر هم کارراس را جذب کردند که در بازی بنفیکا و رئال ثابت کرده بود راه مهار یامال را بلدد و برای وینگر ماستانتونو با استعدادی را از چنگال پاریس در آورد.
چیزی که از رئال در جام جهانی باشگاه ها دیدم این بود که نسبت به قبل پیشرفت چشمگیری داشتند اما این به معنا نیست که آنها به تیم کاملی تبدیل شدند.
حال باید صبر کرد و دید که فاتح نبرد ژنرال ها که می شود ژابی یا فلیک؟
آقای اسلوت دیگر قهرمانی به این آسانی ها نیست
بعد از رفتن یورگن کلوپ یکی از سوالاتی که در ذهن هواداران لیورپول نقش بست این بود که آیا آرنه اسلوت می تواند جای خالی کلوپ را پر کند؟ چیزی نگذشت جوابشان را گرفتند چنان عملکرد خوبی داشت که هواداران لیورپول اصلا جای خالی کلوپ را حس نکردند او با کمک رهبری مثل محمد صلاح لیگ جزیره را به آتش کشیدند و توانستند قبل از اتمام لیگ قهرمان خود را قطعی کنند و اختلاف فاحشی با تیم دوم که آرسنال بود داشتند.
تیم های دیگر انگلیسی برای متوقف کردن لیورپول در فصل آینده بیکار ننشستند و مخصوصا که دید لیورپول فصل نقل و انتقالات را طوفانی شروع کرده.
منچستر سیتی و پپ گواردیولا که تاب نمی آوردند تیم دیگر جز خودشان را در جایگاه قهرمان ببینند با بودجه سنگین به سراغ تغییر نسل رفتند چون بازیکنانی همچون دیبروینه و سیلوا آن بازیکنان سابق نیستند آنها اول برای جایگزین دیبروینه ریندرز را جذب کردند که با عملکردش در میلان همه را به وجد آورده بود از ویژگی های بارز این ستاره هلندی بازیسازی و شوت زنی است که در فصل گذشته با افت دیبروینه و مصدومیت رودری جای خالی همچین بازیکن های در ترکیب سیتی حس شد و بعد از او در رقابت با منچستر یونایتد رایان چرکی را جذب کردند که چندین ساله کیفیت خوب خود را در لیون اثابت کرده بود یک بازیکن فانتزی باز و باهوش هست که باعث می شود که در جاهای حساس عصای دست پپ گواردیولا شود آنها در ادامه فعالیت نقل وانتقالاتی خود آیت نوری را جذب کردند که فصل گذشته با وولورهمپتون نمایش خیره کننده ای داشت یک دفاع رونده که کمک شایانی به من سیتی خواهد کرد مجموع این منچستر سیتی ترسناک سابق را دوباره زنده می کنند منچستر سیتی که برای رقابت با او باید فراتر از یک قهرمان باشید مثل زمانی کلوپ با امتیاز های بالا هم قهرمان نمی شد.
شاید بعضی ها به عملکرد من سیتی در جام جهانی باشگاه ها نقدی داشته باشند اما هنوز برای قضاوت زود است باید دید وقتی بازیکن های جدید هماهنگ شوند چه بازی را به نمایش می گذارند.
دیگر تیم منچستر یعنی منچستر یونایتد به دنبال پایان کابوس های زنجیره ای بعد فرگوسن هستند و آموریم در تلاش است تا به قهرمان شهر منچستر تبدیل شود او فعالیت نقل وانتقالاتی خود را با به خدمت گرفتن کونیا ستاره که در وولورهمپتون خوش درخشید ولی نگاه ها را به خود جذب گردیده کردند و در ادامه در پی جذب امبومو هستند.
خبر خوب برای هواداران منچستر یونایتد این است که مدیریت جدید زیر بار هر بازیکنی نمی روند و خرید های با برنامهای دارند اتفاقی که به ما این نوید را می دهد که من یونایتد تغییری مثبت داشته و این تیم در فصول آینده با این تیمی که چند فصل اخیر دیدم متفاوت است.
آرسنال و آرتتا دیگر از نایب قهرمانی خسته شدند و همین طور هواداران این تیم هم خسته شدند آنها این فصل هم به پروژه آرتتااعتماد کردند باید دید که آیا آرتتا جواب این اعتماد را چگونه می دهد خوب یا بد ؟
مدیران آرسنال توانستند کپا و مادوئکه را از چلسی جذب کنند و در ادامه زوبیمندی هافبک دفاعی نامدار رئال سوسیداد و اسپانیا را جذب کردند و علاوه بر آن نودگارد را از برنتفورد خرید.
در کنار این ها دو بازیکن بزرگ را در رادار خود دارند که جذب آنها قدرت تهاجمی این تیم را به طرز چشمگیری افزایش می دهد یکی از آنها گیوکرش مهاجم نوکی که در اسپورتینگ آمار های عجیب و غریبی از خود به جای گذاشته و از سوی هم اصلی ترین نقطه ضعف آرسنال در این چند سال مهاجم نوک بوده و شاید اگر در چندین سال گذشته مهاجمی مثل گیوکرش داشتند برای آنها به جای کلمه نایب قهرمان از قهرمان استفاده می کردند.
دیگر بازیکنی که مورد توجه آرسنال قرار گرفته رودریگو ستاره ای رئال مادرید که همه شما آن را می شناسید و دیگر لازم نیست درباره کیفیتش سخن بگویم البته این بازیکن غیر از آرسنال مشتری های دیگری از جمله لیورپول دارد که همین انتقال این بازیکن را سخت می کند.
آرتتا در فصل آینده تمام توان خود را می گذارد که خود را از مدعی به قهرمان تبدیل کند در غیر این صورت ممکن است دیگر او را در آرسنال نبینیم.
دیگر تیم شهر لندن چلسی با اینکه انتقاداتی به آن بود فصل را با دو جام کنفرانس و جام جهانی باشگاه ها به پایان رساندند.
چلسی با بردن تیم آماده پاریس سن ژرمن در فینال جام جهانی برای سایر تیم ها لیگ جزیره خط و نشان کشید و نشان داد که بعد از رفتن آبراموویچ توانستند دوباره از جای خود بلند شود و به مسیر خود ادامه دهند.
سیاست نقل و انتقالاتی چلسی همان سیاست بعد آبراموویچ است جذب استعداد های جوان است را دنبال می کنند.
از جمله این بازیکن ها می توان به گیتنز وینگر بیست ساله که در دورتموند خودی نشان داده و مورد توجه مدیران چلسی قرار گرفت و آنها در ادامه دلاپ را ایپسویچ به خدمت گرفتند و ژائو پدرو را از برایتون گرفتند ژائو پدروی که کلید قهرمانی این تیم تیم لندنی شد و قرار است از این به بعد زیاد نام او را بشنویم و در آخر هم مسینیو بازیکنی که با اینکه سن و سال کمی دارد با تکنیک نابش همه را انگشت به دهان گذاشته و وجود مسینیو در کنار پالمر و ژائو پدرو مثلث جوان و خطرناک را ایجاد می کند که ممکن است هر دفاعی را آزار دهند.
غول های لیگ جزیره باز هم با هم سر شاخ می شوند و باید دید که پیروز از میدان خارج می شود.
آلگری گاسپرینی دو مانع جدی بر سر راه قهرمانی مجدد کونته
بیاید دفترچه خاطرات را ورق بزنیم و برگردیم به قبل از آمدن کونته به ناپولی این تیم با رودی گارسیا نتایج فاجعه باری کسب کرده بود آنها حتی موفق به کسب سهمیه هم نشده بودند بلکه حتی رتبه شان تک رقمی نبود و آنها دهم شده بودند. اینجا بود که قهرمانی به اسم کونته وارد شد کسی که جذب آن توسط ناپولی از ده های ستاره هم با ارزش تر بود چون کونته از بازیکن های عادی هم ستاره می ساخت.
او توانست بازیکن های همچون مک تومینای و لوکاکو را احیا کند. و با اینکه ستاره تیمش یعنی خویچا کوارتسخلیا را از دست داد باز هم بهانه نیاورد و آنقدر ادامه داد تا قهرمانی را به شهر ناپل آورد.
تیم های سری آ برای جلوگیری از قهرمانی سری آ نیمکت های خود را عوض و بدل کردند آلگری به میلان، چیوو به اینتر ، گاسپرینی به رم و یوریچ به آتلانتا بود تیم های سری آ بر خلاف تیم های لیگ جزیره و رئال مادرید دستشان برای تقویت خود بسته است تا جایی که می بینید میلانی که این فصل نتایج ضعیفی گرفت به جای تقویت خود ستاره این فصل خود یعنی ریندرز را به منچستر سیتی می فروشد.
اما در کل شاید بتوان گفت که میلان اصلی ترین رقیب ناپولی خواهد بود زیرا با اینکه آلگری فوتبال زیبایی ارائه نمی دهد اما ممکن است با سبک نتیجه گرا خود بتواند رقیب سر سختی برای کونته باشد.
واضح است که آلگری نمی تواند مثل فلیک در بارسا تحول آن چنان ایجاد کند اما او می تواند میلان را به یک ثبات نسبی برساند که کار را برای مربی بعدی آسان تر می کند.
زود است که انتظار این را داشته باشیم که یک تحول اساسی در رم گاسپرینی ببینیم اما گاسپرینی ازآن مربی ها است که تاثیر خود را بلند مدت بر تیم می گذارد.
یک نکته مثبت هم که درباره رم این فصل هست این است که در مدیریت از تجربیات فردی مانند رایزنی بهره می بردند که همین خود یک امتیاز مثبت محسوب می شود.
اینتری ها این فصل فقط جام ها را از دست ندادند بلکه مربی توانای خود یعنی اینزاگی را هم از دست دادند. آنها در ادامه اسطوره خود کریستین چیوو را بر نیمکت این تیم نشاندند. البته هنوز او برای همچین جایگاهی بی تجربه است و در جام جهانی باشگاه ها دیدم همین بی تجربگی سبب و البته روحیه ضعیف اینتر بخاطر شکست سنگین به پاریس سبب شد این تیم در جام جهانی باشگاه ها جلوی فلومیننزه شکست بخورند و از گردونه رقابت ها خارج شوند. اما این را هم باید بگویم او در جام جهانی باشگاه ها تازه به تیم آمده بود و باید اگر به او زمان دهند می تواند خودی نشان دهد یا نه ؟
رویاپردازی برای قهرمانی اینتر با چیوو در اولین فصلش فصل کمی دور از واقعیت است.
در کل همان طور که اول گفتم پیش بینی در فوتبال معنا و مفهوم ندارد امکان دارد تیمی غیر از این تیم ها شگفتی سازی کند مانند بایر لورکوزن در آلمان و لستر سیتی در انگلیس یا این تیم های که از آنها به عنوان مدعی قهرمانی نام بردیم دچار افت شدید شود دیگر فوتبال است و هزار اتفاق.