طرفدارى- انجام نود و سه بازى رسمى و به ثمر رساندن سى گل نمى تواند آمار بعدى براى ماريو گوتسه در دو فصل حضور خود در بايرن مونيخ محسوب گردد. با اين وجود بسيارى ماريو گوتسه را بازنده اصلى مونيخى ها در دو فصل اخير مى دانند، چون پپ گوارديولا سرمربى تيم اعتماد و يا اعتقادى به ماريو گوتسه ندارد و اين بازيكن را به ويژه در بازى هاى حساس در تركيب اصلى بايرن مونيخ قرار نمى دهد. ماريو گوتسه حال با اظهارت اخيرش درباره آينده خود در مونيخ تا حدودى جنجال آفرين شده و به نظر چندان رضايتى از تمديد چنين شرايطى در بايرن مونيخ ندارد. اما سران اين باشگاه حتى در صورت تمايل نيز نمى توانند به دلايل ذيل ماريو گوتسه را به فروش رسانند.
يك – مسائل مالى:
بايرن مونيخ در سال هاى گذشته تنها براى جذب خاوى مارتينز بيش از ماريو گوتسه سرمايه گذارى نموده اند و گوتسه با هزينه 37 ميليون يورويى دومين خريد بزرگ تاريخ باشگاه بايرن مونيخ محسوب مى گردد. ترك مونيخ از سوى گوتسه بعد از تنها دو سال از حضورش در مونيخ مى تواند وجهه سران باشگاه را مخدوش نمايد و آنها نيز به خوبى به اين موضوع معترف بوده و از آن آگاهى كامل دارند.
از سوى ديگر در حال حاضر هيچ باشگاهى حاضر نخواهد شد مبلغى بيش از37 ميليون يورو و يا معادل آن براى جذب ماريو گوتسه پرداخت نمايد. در روزهاى اخير اخبارى مبنى بر تمايل يوونتوس به جذب ماريو گوتسه منتشر شده بود، اما به نظر مذاكرات اوليه در اين باره خيلى زود با شكست مواجه شده است. اگر تورينى ها سياست و استراتژى مشابهى همانند پيشنهاد آنها براى جذب دراكسلر، براى گوتسه نيز دنبال نموده بودند، به احتمال فراوان مى توانستند موافقت سران مونيخى را براى فروش ستاره جوان خود جلب نمايند. در حقيقت مى توان مدعى شد كه مونيخى ها با پيشنهادى كمتر از چهل ميليون يورو حاضر به واگذارى ماريو گوتسه به تيمى ديگر نخواهند بود و اين موضوع مى تواند به سدى بزرگ براى جدايى گوتسه بدل گردد.
دو - ترس سران مونيخى:
گوتسه به عنوان بزرگترين استعداد فوتبال آلمان و يكى از اميدهاى فوتبال اين كشور در سن 21 سالگى به بايرن مونيخ پيوست و انتظار مى رفت كه بتواند براى يك دهه اين باشگاه را تحت تاثير خود قرار دهد. البته براى گوتسه پيش از اين نيز شروعى سخت در مونيخ پيش بينى مى گرديد، اما حال اين شروع تا كنون بيش از دو سال به طول انجاميده است.
ماتياس سامر مدير ورزشى باشگاه بر طبق سنت باشگاه بايرن مونيخ همواره در تلاش بوده كه بهترين استعدادهاى آلمان را به مونيخ بياورد كه جذب يوشوا كيميش در ابتداى سال ميلادى جارى نيز در همين راستا قابل توصيف است. اما اگر ماريو گوتسه بايرن مونيخ را ترك نمايد سران مونيخى بايد پذيراى شكست ساختار و پروژه "بايرن آلمان" مورد نظر خود باشند، البته اكنون نيز مى توان مدعى بود كه چنين پروژه اى با جذب بازيكنان متعدد خارجى و واگذارى برخى استعدادهاى آلمانى نظير ميشل وايتزر در آستانه شكست قرار گرفته، اما با فروش ماريو گوتسه روند شكست اين پروژه سرعت بسيار بيشترى خواهد يافت.
سه – برخوردارى از هواداران فراوان:
ماريو گوتسه از هواداران بسيار زيادى در شبكه هاى اجتماعى برخوردار بوده كه به طور مرتب اتفاقات مربوط به وى را دنبال مى نمايند. در واقع گوتسه مهمترين بخش از استراتژي رسانه اى و ماركتينگ اينترنتى باشگاه بايرن مونيخ محسوب مى گردد.
از بين بازيكنان فوتبال آلمان تنها مسوت اوزيل در دنياى مجازى موفق تر از گوتسه بوده و حتى بازيكنانى نظير تونى كروس و باستين شواين اشتايگر، با وجود اينكه رئال مادريد و منچستريونايتد تيم هاى آنها، در قاره هاى آمريكا و آسيا بسيار فعال تر از بايرن مونيخ بوده اند، نمى توانند به ركورد ماريو گوتسه در اين زمينه حتى نزديك شوند. بى ترديد مونيخى ها بازيكنى را تنها به دليل محبوبيت بالا در دنياى مجازى حفظ نخواهند كرد، اما چشم پوشى از چنين مزيت و سودى نيز براى آنها چندان آسان نخواهد بود.
چهار – زمان:
ماريو گوتسه نيمى از زمان قرارداد چهار ساله خود را با بايرن مونيخ سپرى نموده و به نظر مى رسد كه وى همچنان نتوانسته توقعات آنها را برآورده سازد و يا تاثيرگذارى مورد نظر را از خود نشان دهد. با اين وجود اين موضوع براى سران باشگاه چندان نگران كننده نيست و آنها در تابستان آينده بايد اين پرسش را از خود مطرح نمايند كه قرارداد گوتسه تمديد شود و يا براى ضرر نكردن، وى به فروش رسانده شود، چون در تابستان 2017 و با اتمام قرارداد گوتسه وى مى تواند به عنوان بازيكن آزاد بايرن مونيخ را ترك نمايد.