کوپر در این کتاب به این نکته اشاره می کند که چگونه مسابقه فوتبال بین هلند و آلمان باعث ایجاد احساس تنفر نوجوانان هلندی از آلمانی ها شده است و آنها آلمان را منفورترین کشور دنیا می نامند. این درحالی است که تنها قشری از هلندی ها که می توانند نظری مشابه با این نوجوانان داشته باشند، کسانی هستند که در زمان تصرف هلند به دست آلمان زنده بوده اند!
در سال 2013 فوتبال در آسیا می تواند جبهه ای باشد برای حمله کشورهای خاورمیانه به ایران به منظور تغییرنام آشکار خلیج فارس!
می توان گفت در دهه گذشته فوتبال همان تاثیرگذاری اجتماعی-سیاسی خود بر زندگی مردم را حفظ کرده و البته یک ویژگی جانبی خود را هم پرورش داده و آن چیزی نیست جز تاثیرات اقتصادی فوتبال، پس می گویم فوتبال یک ورزش اجتماعی-سیاسی و اقتصادی است!
امروز در فوتبال اروپا رسانه ها می توانند رقم انتقال گرت بیل را چندین برابر کنند و میزان تماشاگران یک بازی فوتبال را به حداکثر برسانند. از سوی دیگر نمایش شگفت انگیز دیگو لوپز در رئال مادرید به هیچ وجه باعث نشده تا نیمکت نشینی ایکر کاسیاس برای جامعه فوتبال یک روند عادی داشته باشد.
فوتبالی که نیمار بازی می کند بیشتر از نمایش های بدون نقص روبن و ریبری مورد توجه قرار می گیرد. شاید روبن و ریبری در سال های اخیر نیاز داشتند در لیگی جز آلمان بازی کنند تا برای رسانه ها جاذبه های بیشتری داشته باشند.
جاذبه های ستاره های باشگاه های آلمانی بایرن مونیخ و دورتموند تنها در لیگ قهرمانان اروپا خلاصه می شود و لواندوفسکی تنها بعد از به ثمر رساندن چهار گل به رئال مادرید موفق شد خود را به عنوان یک مهاجم تراز اول در فوتبال اروپا مطرح کند.
امروز فوتبال به یک سریال جذاب برای عامه مردم در سراسر دنیا تبدیل شده که این سریال به منظور مورد توجه واقع شدن و به فروش رسیدن احتیاج به بازیگران جذاب دارد. یوونتوسی ها با تغییر نسل و از دست دادن ستاره های سینمایی خود و استفاده از بازیکنان جدید و نه چندان پر جذبه (فاکتور گیری از بوفون و پیرلو) موفق به باز پس گیری گذشته پر افتخار خود شد. اما این راه آنان باعث شد تا عمده هواداران تلویزیونی خود را از دست بدهند. این موضوع باعث می شود تا تورینی ها نتوانند از راه تبلیغات درآمدی همچون باشگاه رئال مادرید داشته باشند.
قوانین فوتبالی کشور آلمان باعث شده تا هواداران دخالت عمده ای در مدیریت باشگاه های آلمانی داشته باشند و تصمیم گیری هایی چون کم کردن قیمت بلیط فصل توسط باشگاه بایرن می تواند تعداد هواداران داخلی تیم های آلمانی را افزایش دهد اما آنها برای جلب توجه در سراسر دنیا به رسانه ها و اسپانسرها احتیاج دارند.
می توان گفت تعداد زیادی از مشهورترین فوتبالیست های دنیا تنها در دو شهر لندن و منچستر زندگی می کنند. با وجود رقابت شدید بین تیم های لیگ برتر انگلیس و غیرقابل پیش بینی بودن این لیگ و همچنین سطح کیفی بالای اکثر بازی ها، اما باز هم انگلیسی ها نتوانسته اند در سال های اخیر از دیدگاه تجاری بالاتر از لالیگا قرار بگیرند.
شاید اگر روزی آلمانی ها یا ایتالیایی ها و یا انگلیسی ها برای یکی دو فصل ثبات خود را حفظ کنند و بارسا و رئال را هم از پیش رو بردارند. آن موقع است که رسانه ها ذره بین خود را از اسپانیا به نقطه ای دیگر منتقل می کنند.
همانند فرصتی که هم اکنون بایرن مونیخ و دورتموند به دست آورده اند. آنها به واسطه شکست های سنگینی که به بارسلونا و رئال مادرید در نیمه نهایی لیگ قهرمانان فصل قبل تحمیل کردند این موقعیت را دارند تا با ثبات در این فصل و تکرار موفقیت های گذشته، به عنوان جاذبه های فوتبالی دنیا مطرح شوند که البته با توجه به ساختار ضعیف مالی دورتموند و بی رقیب بودن بایرن در بوندس لیگا، نمی توان چنین آینده ای را به طور یقین برای آنان پیش بینی کرد.