10 - انگليس 1974
دهه 1970 يک دوره تاريک برای تيم ملی انگلیس بود. آن ها از راه یابی به دو جام جهانی 1974 و 78 باز ماندند. شاخص ترین آن ها نرسیدن به جام جهانی 1974 آلمان بود. انگلیس در بازی آخر مرحله انتخابی در ویمبلی میزبان لهستان بود و با برد در آن بازی به جام جهانی صعود می کرد. آن بازی با درخشش یان توماژوفسکی دروازه بان لهستان 1 - 1 مساوی شد. برایان کلاف قبل از بازی با دلقک خواندن سر آلف رمزی سرمربی وقت انگلستان، صعود انگلیس را یک معجزه دانسته بود.
9 - هلند 1986
بعد از درخشش تیم ملی هلند در دهه 1970 و رسیدن به 2 فینال جام جهانی، در اواسط دهه 1980 لاله های نارنجی نسل طلایی دیگری به فوتبال جهان عرضه کردند. بازیکنانی نظیر مارکو فان باستن، روود گولیت، فرانک ریکارد و روب دی ویت سردم دارن آن ها بودند. اما آن ها در بازی پلی آف با تک گل گرون مغلوب بلژیک شدند و از راه یابی به جام جهانی بازماندند.
8 - شوروی 1978
علیرغم در اختیار داشتن اسکلت اصلی تیم دیناموکیف قهرمان لیگ قهرمانان در سال 1975 تیم شوروی نتوانست به جام جهانی 1978 را یابد. شاخص ترین بازیکن آن تیم اولگ بلوخین بود. شوروی در گروه 9 مرحله مقدماتی بعد از مجارستان دوم شد و نتوانست به جام جهانی راه یابد. شکست غیرمنتظره 1 - 0 آن ها مقابل یونان در سالونیکی باعث شد در آن دوره غایب باشند.
7 - ایتالیا 1958
دهه 1950 را می توان بدترین دوران فوتبال ایتالیا دانست. شاخص ترین بازیکن آن دوره ایتالیا را می توان گیانپیرو بونیپرتی اسطوره یوونتوس دانست. در 1949 در یک حادثه هوایی 18 بازیکن تورینو کشته شدند. اما با وجود این حوادث قابل تصور بود که ایتالیا به جام جهانی 1958 سوئد را ه یابد اما شکست غیر منتظره آن ها در روز آخر بازی ها در بلفاست ایرلند شمالی مانع از رسیدن آن ها به جام جهانی شد. بدون شک این دوره بدترین دوران فوتبال ایتالیا بود، آن ها در اویل دهه 1960 برای 2/5 سال در هیچ بازی برنده نشدند!
6- پرتغال 1998
نسل طلایی فوتبال پرتغال در دهه 1990 با بازیکنانی نظیر لوئیس فیگو، مانوئل روی کاستا و ژائو پینتو، بهترین فرصت را داشتند تا با حضور در جام جهانی درخشش 1966 تیم پرتغال را تکرار کنند، اما همانند جام جهانی 1990 و 94 پرتغال موفق نشد به مرحله نهایی جام جهانی صعود کند. پرتغال در مرحله گروهی بعد از آلمان و اوکراین در گروه سوم شد. تساوی بحث برانگیز آن ها در برلین و اخراج جنجالی روی کاستا در غیبت پرتغال در جام جهانی تاثیر گذار بود.
5- انگلیس 1994
گراهام تیلور سرمربی وقت انگلستان پس از حذف از مرحله گروهی یورو 92 امیدوار بود تا با صعود به جام جهانی 94 جایگاه خود را در تیم ملی تضمین کند، اما اینگونه نشد ...
انگلیس در بازی های مقدماتی مغلوب هلند و نروژ شد و در بازی مقابل سان مارینو در ثانیه 7 بازی گل خوردند.
4 - یوگوسلاوی 1994
یکی از بزرگترین غایبان تمامی ادوار جام جهانی بدون شک تیم قدرتموند یوگوسلاوی در دهه 1990 بود. یوگوسلاوی به دلیل جنگ شبه جزیره بالکان اجازه حضور در مرحله مقدماتی را پیدا نکرد. یوگوسلاوی در سال های بعد تجزیه شد و کشورهایی نظیر بوسنی و هرزگوئین، کرواسی، مونته نگرو، صربستان و اسلوونی استقلال خود را از این کشور اعلام کردند.
در آن دوره بیشتر کارشناسان یوگوسلاوی را قوی ترین تیم جهان می دانستند و در صورت راه یابی به جام جهانی یکی از شانس های مسلم قهرمانی محسوب می شد. بازیکنانی نظیر زونمیر بوبان، داور شوکر، روبرت پروشینچکی، سرکو کاتانچ، سینیشا میهایلوویچ، دارکو پانچف، دژان ساویسویچ، دراگان استویکوویچ و ... از جمله ستاره گان فوتبال یوگوسلاوی در آن دوره بودند.
بیشتر این بازیکن ها دروه بعد جام جهانی (1998) همراه تیم ملی کرواسی مقام سوم جام جهانی را کسب کردند.
3- اسکاتلند 1970
در سال های اواخر دهه 1960 و اوایل 1970 اسکاتلند یکی از قدرت های فوتبال اروپا محسوب می شد. در 1967 سلتیک قهرمان لیگ قهرمانان شد و در همان سال ها گلاسکو هم فاتح جام در جام اروپا شد. ستاره های نامدار گلاسکو مانند جیمی جانستون، جان گریگ و ستاره های لیگ انگلیس مثل دنیس لاو و بیلی برمر عضو تیم ملی اسکاتلند بودند اما آن ها در مرحله انتخاب بعد از شکست 3 - 2 مقابل آلمان در بازی کلاسیک در هامبورگ در رده دوم ایستادند و از صعود بازماندند.
2 - هلند 2002
با وجو در اختیار داشتن بازیکنانی نظیر ادگار داویدس، کلارنس سیدورف، مارک اوورمارس، رود فان نیستلروی و یاپ استام تیم لوئیس فن خال در مرحله گروهی بعد از پرتغال و ایرلند جنوبی در جایگاه سوم گروه ایستادند. باخت غیرمنتظره 1 - 0 مقابل ایرلند در دوبلین یکی از دلایل اصلی عدم راه یابی آن ها به جام جهانی بود.
1 - فرانسه 1994
فرانسه که چهار سال بعد قهرمان جهان شد در 1994 موفق نشد به جام جهانی راه یابد. آن ها در گروه 6 مسابقات از 16 امتیاز ممکن 13 امتیاز کسب کردند اما به جام جهانی راه نیافتند. در تیم ملی فرانسه در آن دوره ستاره گانی نظیر ژان-پیر پاپن، اریک کانتونا، دیوید ژینولا، مارسل دسایی و دیدیه دشام حضور داشتند. فرانسه برای صعود به جام جهانی از دو بازی آخر خانگی خود مقابل اسرائیل و بلغارستان فقط به یک امتیاز نیاز داشت اما در هر دو بازی در دقایق آخر بازی گل خورد و از به جام جهانی صعود نکرد.