روزی که «نيچه» مؤلف «چنين گفت زرتشت» به دنیا آمد...!
در این روز (15 اکتبر) سال 1844 «فردريك ويلهلم نيچه Nietzsche » در روکن واقع در لایپزیکپروس به دنیا آمد.
«نيچه» فيلسوف آلماني و نويسنده كتابهاي«تولد تراژدي»، «چنين گفت زرتشت» و "آن سوي خوب و بد" تمدن بورژوازي غرب را رد كرد و آن را منحط خواند. وي كه يك موراليست بود فرضيه انسانهاي توانا (سوپرمن) را مطرح ساخت كه بعدا مورد توجه نازيهاي آلمان قرار گرفت و به آن استناد مي كردند.
از مشهورترین عقاید وی نقد فرهنگ، دین و فلسفهٔ امروزی بر مبنای سؤالات بنیادینی دربارهٔ بنیان ارزشها و اخلاق بودهاست.نوشتههای وی سبک تازهای در زبان آلمانی محسوب میشد؛
نوشتههایی بسیار ژرف و پر از ایجاز، آمیخته با افکاری انقلابی که نیچه خود روش نوشتاری خویش را گزین گوییها مینامید.یکی از مشهورترین جملات او «#خدا_مرده_است»میباشد که بحثهای فراوانی را پدید آورده است.
وی مرگ یک ملت را مردن آرمانها و ارزشهای انسانی میپندارد و همین را دلیل مستحکم بر نفوذ #مذهب و نابودی پیشروی میداند؛ و مذهب را زاده خیال میداند و شناخت انسان را زیباترین میداند به جای آنچه توهم مذهبی مینامیم که باید اطاعت بی چون و چرا دانست.
دلبستگی نیچه به #ایران و ستایش فرهنگ باستانی آن را در کتابی بنام #چنین_گفت_زرتشت در مورد تفکر فلسفه #اشو_زرتشت میتوان به وضوح دید و نیز نهادن نام وی برکتاب،سعی در با ارزش نشاندادن تحقیقات خود میباشد.
نیچه یکی از نمونههای عالی خردمندی بینای دیونوسوسی خود را در #حافظ مییابد.نام حافظ ده بار در مجموعهٔ آثار وی آمده است. بیگمان، دلبستگی گوته به حافظ و ستایشی که در دیوان غربی–شرقی از حافظ و حکمت شرقیِ او کرده، در توجه نیچه به حافظ نقشی اساسی داشته است.در نوشتههای نیچه نامِ حافظ در بیشتر موارد در کنار نام #گوته میآید و نیچه هر دو را به عنوان قلههای خردمندی ژرف میستاید.
فریدریش نیچه پس از سالها آمیختن با دنیای فلسفه و بحث و جدال و ناکامی عشقیاش،ده سال پایان عمرش را در جنون به سربرد و در زمانی که آثارش با موفقیتی بزرگ روبه رو شده بودند او آنقدر از سلامت ذهنی بهره نداشت تا آن را به چشم خود ببیند.
سرانجام در سال 1889 به دلیل ضعف سلامت و سردردهای شدیدش مجبور به استعفاء از دانشگاه و رها کردن کرسی استادی شد و بالاخره در 25 اوت سال 1900 در وایمار و پس از تحمل یکدورهٔ بر اثر سرطان مغزی در سن 59 سالگی درگذشت.
او معتقد بود سر دردهایش نتیجه درد زایش افکار نو میباشد.