طرفداری- اگر انتقال مطرح شده پائولینیو به بارسلونا نهایی شود، شاهد یکی از مهم ترین نقل و انتقالات تاریخ فوتبال بوده ایم چرا که این انتقال پیامی را از روند رو به رشد سوپرلیگ چین به دنیا مخابره خواهد کرد.
شاید در برهه فعلی، این موضوع یک اما و اگر بزرگ باشد؛ با این حال برخی گزارش ها حکایت از علاقه بارسلونا به این هافبک برزیلی دارند و اگر چنین چیزی رنگ واقعیت به خود بگیرد، آنگاه گوانگژو اورگرانده باید در تلاش برای حفظ ستاره خود بربیاید. مدافع عنوان قهرمانی سوپرلیگ چین که هفت سال پیاپی است که این عنوان را به خود اختصاص داده، امسال هم به صدر جدول رده بندی سوپرلیگ چین تکیه زده؛ با این تفاوت که تیم شانگهای SIPG به رهبری آندره ویاس بواس فشار بیشتری را برای تصاحب عنوان قهرمانی روی آن ها وارد می کند. گوانگژو همچنین به لطف گل خارج از خانه پائولینیو در بازی های لیگ قهرمانان آسیا برابر کاشیما آنتلرز، حال باید در مرحله یک چهارم نهایی این بازی ها برابر همین تیم شانگهای SIPG قرار بگیرد.
پائولینیو خود معتقد است که انتخاب کردن برای او در چنین شرایط دشوار است: «بسیار مفتخرم که تیم بزرگی همچون بارسلونا با توجه به شرایطی که من در آن قرار دارم، ابراز علاقه نشان داده است.» این یار برزیلی که از تاتنهام راهی آسیای شرقی شده، در گفتگو با گلوب اسپورت ادامه داد: «در این برهه از زندگی و حرفه ای که دارم بسیار رضایت دارم. وقتی در موقعیتی که من در آن قرار دارم حضور داشته باشید، می فهمید که تصمیم گیری در مورد این مسائل به واقع سخت است. خیلی چیزها را باید سبک و سنگین کنم و از همه مهم تر رضایت خاطر خودم است.»
این یک تغییر مسیر بزرگ از سوی بازیکنی است که در طی دو سال حضورش در انگلستان، موفق نشد تا با انتظارات بی حد و حصر کنار بیاید. پائولینیو در تاتنهام از این که دنیل لوی رییس باشگاه تاتنهام (که یک بار از سوی ژان میشل آئولاس رییس لیون، سر سخت ترین فردی که تا به حال با او رو به رو شده وصف شده بود) حاضر شد تا با ضرری 7 میلیون پوندی، بازیکنی را که در سال 2013 در قبال پرداخت 17 میلیون پوند از کورینتیانس به خدمت گرفته بود به فروش برساند، سخت ناامید شد. و این ها دقیقا در زمانی اتفاق افتاد که باشگاه های چینی شروع به ریخت و پاش های مالی کردند.
در گوانگژو اما، پائولینیو موفق شد تا بار دیگر اعتماد به نفس و فرم خوب خویش را به دست آورد. در حالی که این بازیکن برای بازی در انگلستان به مشکل خورده بود، وی در چین در نقش یک هافبک باکس تو باکس دقیقا همان نمایش هایی را ارائه کرد، که یادآور درخشش او در سال 2012 در کورینتیانس بودند؛ دورانی که پس از قهرمانی در جام کوپا لیبرتادورس، توجه بسیاری از تیم ها به استعداد او جلب شد و البته او حتی عضو تیمی بود که توانست در دیدار نهایی جام باشگاه های جهان بر چلسی چیره شود.
نمایش های چشم نواز پائولینیو در چین، تیته سرمربی تیم ملی برزیل (که مربیگری کورینتیانس را در زمان حضور این بازیکن در برزیل در دست داشت) را متقاعد کرد تا در 28 سالگی بار دیگر او را به تیم ملی دعوت کرده و البته به یکی از کلیدی ترین عناصر ترکیب اصلی تیمش مبدل سازد. این بازیکن در ماه مارس و در چهارچوب بازی های مقدماتی جام جهانی 2018، با هت تریک در جریان پیروزی 4-1 کشورش برابر اروگوئه، پاسخ اعتماد تیته را داد. شاید نیمار، دیگر گلزن آن شبِ برزیل کسی بود که پائولینیو را به بارسلونا پیشنهاد کرد.
بزرگی این انتقال در این است که نشانگر سطح بالای سوپرلیگ چین خواهد بود. برای بسیاری از بازیکنان گرانقیمتی که راهی این لیگ شدند، همواره کیفیت فنی رقابت ها یک علامت پرسش بود. ولی حالا که بارسلونا برای خرید یکی از مهره های قهرمان لیگ وارد عمل می شود، چنین شک و تردیدی رنگ می بازد. بزرگی باشگاه بارسلونا می تواند یک انتقال دو سر برد و سرشار از اعتبار را برای لیگی که رویای مبدل شدن به یکی از قوی ترین لیگ های دنیا را در سر دارد، فراهم سازد. این انتقال همچنین تفکری را که معتقد بود انتقال به خاور دور پایان راه یک بازیکن است، ریشه کن خواهد کرد. انتقال 52 میلیون پوندی اسکار از چلسی به شانگهای، خط بطلانی بر این تفکر هم بود که لیگ چین برای بازیکنانی است که به آخر دوران حرفه ای خود رسیده اند و البته این باور که چنین انتقالی تنها به خاطر پول بوده است زیرا نمونه هایی همچون پائولینیو، نشان می دهد چنین بازیکنانی هرگاه که اراده کنند، می توانند بار دیگر به سطح یک فوتبال اروپا بازگردند.
انتقال پائولینیو به بارسلونا می تواند پرسش دیگری را در مورد مسیر پیش روی سوپرلیگ چین مطرح کند. اینکه بازیکنی از لیگ این کشور با پیشنهادهایی از تیم های اصیل و بزرگ رو به رو می شود، می تواند این به رویای انتقال یک بازیکن چینی به تیم های مطرح دنیا رنگ واقعیت بزند. با وضع قوانین جدید، اینک تمرکز سوپرلیگ چین روی کشف استعدادهای داخلی است و سیاست مالیات 100 درصدی برای عقد قرارداد با بازیکنان خارجی، کمک کننده به رشد بازیکنان بومی در این لیگ شده است.
یکی از دشواری های انتقال پائولینیو درست در همین جاست؛ زیرا اینک گوانگژو برای جایگزین کردن بازیکنی در حد و اندازه های خود او و البته با قیمتی عادلانه، به مشکل خواهد خورد. «در این برهه برای هیچ تیم چینی آسان نیست که به ستارگانش اجازه جدایی بدهد چون قوانین مالیاتی جدید پیدا کردن جانشینی مناسب را سخت و هزینه بر ساخته اند.» این را لوییس فیلیپه اسکولاری سرمربی گوانگژو اورگرانده گفته است. رقم آزادسازی 40 میلیون یورویی پائولینیو عاملی است که بارسلونا را به تأمل وا خواهد داشت.
با این حال تاثیر بالقوه این انتقال را نمی توان نادیده انگاشت. پائولینیو، قهرمان دو دوره سوپرلیگ چین و یک دوره لیگ قهرمانان آسیا با انتقال خود به بارسلونا نه تنها پرچم دار فوتبال چین در یکی از بزرگترین باشگاه های دنیای فوتبال خواهد بود، بلکه حتی می تواند در لیگ ملی این کشور را دگرگون سازد. گوانگژو هم از هزینه 10 میلیون پوندی خود سود زیادی به دست خواهد آورد که نشان دهنده هزینه معقولانه این تیم در بازار نقل و انتقالات خواهد بود. نقش عامل دستمزدهای هنگفت هنوز هم باقی خواهد ماند ولی از طرفی تیم ها تشویق به تلاش برای به خدمت گیری بازیکنانی همچون پائولینیو خواهند شد تا خریدهای زیرکانه خود را با سرمایه گذاری روی بازیکنان مستعد تلفیق کنند.
این انتقال می تواند پیشرفت غیر منتظره ای برای چین قلمداد شود. فرستادن بازیکنی به تیمی همچون بارسلونا، همان قدر که می تواند در داخل مرزهای کشور بر روی منزلت یک باشگاه تاثیرگذار باشد، در وجهه آن سوی آب های آن تیم هم نقش خواهد داشت. هنگامی که پائولینیو در سال 2015 از تاتنهام جدا شد، عده کمی انتظا داشتند که دوباره نام او را بشنوند؛ اما چنین انتقالی می تواند نقطه عطفی در تاریخ فوتبال باشد.