دانلود آلبوم ایران من
همایون شجریان (۳۱ اردیبهشت ۱۳۵۴ تهران) خوانندهٔ موسیقی سنتی ایرانی و نوازندهٔ تنبک و کمانچه است. وی پسر محمدرضا شجریان و برادر مژگان شجریان میباشد. همایون شجریان در ۳۱ اردیبهشت ۱۳۵۴ در تهران در خانوادهای سرشار از موسیقی متولد شد. وی فرزند محمدرضا شجریان است و از کودکی علاقه به موسیقی و ریتم در او نمایان بود تا آن که با تشخیص پدر نزد ناصر فرهنگفر به فراگیری تکنیک و شناخت ریتم که اساس موسیقی است پرداخت و چند سالی هم آموختن را نزد جمشید محبی ادامه داد. از دهسالگی به همراه خواهرانش نزد پدر آواز را شروع کرد و در دوران بلوغ روزانه تکنیک آواز و صداسازی را بهصورت فشرده فراگرفت. در همان زمان به هنرستان موسیقی رفت و کمانچه را به عنوان ساز تخصصی خود انتخاب کرد و در خارج از هنرستان به ادامهٔ فراگیری آن نزد اردشیر کامکار و آشنایی با تار و سنتور به صورت گوشی پرداخت.
او از سال ۱۳۷۰ بههمراه محمدرضا شجریان در کنسرتهای آمریکا، اروپا و ایران (با تنبک) همراهی کرد و از ۱۳۷۸ به بعد در صحنهٔ کنسرتها به همخوانی با پدرش پرداخت. اولین اثر با حضور او یاد ایام نام دارد که در آن اثر همایون شجریان تنبک نوازی را بر عهده داشتهاست. همایون شجریان کنسرتهای بسیاری را با بزرگان موسیقی اجرا کرده و آثار زیادی را به همراه آنان در ایران و جهان منتشر کردهاست که میتوان به آلبوم کنسرتهای «بی تو بسر نمیشود» و «فریاد» اشاره کرد که هردو اثر در سالهای ۲۰۰۳ و ۲۰۰۵ نامزد دریافت جایزه گرمی شدند. همایون شجریان به آهنگسازی برای سایر خوانندگان نیز مشغول بوده است؛ از جمله، تصنیف «دل سِتان» با مطلع «ای کاروان آهسته ران» را برای «علیرضا افتخاری» در آلبوم «قصه ی شمع» آهنگسازی کرده است. ویکی پدیا
بخش هایی از صحبت او با یورونیوز:
مسیری که من آمدم، مسیری بوده که خیلی عجلهای در آن نباشد. با تنبک شروع كردم و کنسرت می دادم در کنار پدر، کمانچه را بصورت خیلی جدی با آقای اردشیر کامکار کار کردم. دورهای در هنرستان موسیقی بودم که در آنجا شادروان کامران داروغه معلم ما بودند. بین سازهای مختلف میچرخیدم، کمی کمانچه، کمی تار، کمی سنتور، کمی پیانو و تنبک و... خودم را سرگرم میکردم. اما همچنان آواز را در حاشیه کار حرفهای ادامه می دادم و هر از گاهی کلاسی با بابا داشتم و ایرادهای خودم را با ايشان مطرح می کردم. از آن شاگردهایی هم نبودم که مثلا هفتهای یکبار مدام با استاد سر کلاس بروم. مطلبی را که پدر آموزش میدادند، من میرفتم و سه مدل دیگر آن را نيز امتحان می کردم تا مطالبی که پدر میگفتند را بهتر درک کنم. من و مژگان جدی تر کار را پیگیری کردیم. تا اینکه در کنسرتی پدر سرماخورده بودند و من پیشنهاد کردم که میتوانم شما را همراهی کنم تا این کنسرت را کنسل نکنید و کمتر از صدای خودتان استفاده کنید. جاهایی از آن را به من بسپاريد تا زمانی که به صدايتان احتیاج داريد سرحال تر باشد. بابا به طور جدی می خواستند کنسرت را لغو كنند و چون کنسرت مهمی هم بود برای بزرگداشت گوته در آلمان، ايشان از پیشنهاد من خیلی جا خوردند و پرسیدند مگر شما آمادگیاش را داری؟ مگر کارها را بلدی؟ پاسخ دادم كه در جلسات تمرین که با هم داريم و تمرین میکنیم همه خطهای شما را من حفظ كردهام. ايشان گفتند در تمرین بعدی بخوان تا ببینم چطور است. تمرین بعدی را خواندم و دیدم بابا خیلی با لبخند رضایت گفتند همین کار را میکنیم. تعیین میکنم کجاها را شما بخوانی و کجاها را خودم که دو نفری باهم کنسرت را اداره کنیم. اولین اجرای من بود که خیلی اتفاقی و با پیشنهاد خودم صورت گرفت. بعد از آن بود كه پدر امر کردند که در همه کنسرتها بخشی را با ایشان بخوانم، میخواستم از دو سه سال بعد شروع کنم که ایشان گفتند شما همین الان هم میتوانید بخوانید.
چرا حوزههای جدید در موسیقی؟ موسیقی صرف سنتی برای من مثل آب خوردن است، آب خوردن از این حیث که از بچگی آنقدر با آن انس داشتهام و با آن بزرگ شدهام که الان با چشم بسته میدانیم که چه چیز آن کجاست. اینکه آدم بخواهد وارد تجربیات جدید شود و اين دغدغه را داشته باشد كه آيا نسل امروز که جوان است، با حجم عظيمی از موسیقیهای جديد و این تغییرات فراوان، آیا من به عنوان همایون شجريان با موسیقی ۲۰ سال پیش جایی نزد آنها دارم؟ آیا اگر روی موسیقی ۲۰ سال پیش پافشاری کنم، معنايش این نیست که من این موسیقی را فنا کردهام و آن وقت فقط می رود روی طاقچه ها. صرفا به عنوان یک چیز موزهای از آن یاد شود؟ یا اینکه من بیایم از توانایی خودم، از سلیقه خودم، دوستانم، همکاران، آهنگسازهای خلاق استفاده کنم و نوع موسیقی را تغییر بدهم و آن را به شكلی در آورم كه هم خودم آن را دوست دارم، چون به هرحال خود من هم نسبت به ۲۰ سال پیش تغییر کرده ام، هم نسل امروز میتواند با آن رابطه برقرار کند، جذب آن شود و بگويد موسیقی ایرانی یعنی این. بببیند یکی هنوز هست كه در موسيقی جديد تحریر(چهچه در آواز) میزند. اگر بخواهیم روی روش صرفا سنتی پافشاری کنیم این موسیقی گم می شود. نسلی مثل نسل پدر من يا استاد مشکاتیان، استاد علیزاده و کسانی که در آن دوره بودند چون موسیقی زمانه ی خودشان را ارائه می دادند کار با ارزشی ارائه کردند و مردم آن را پذیرفتند. اگر مردم نباشند، واقعا موسیقی به چه دردی می خورد؟ اصلا موسیقی به چه درد می خورد اگر شنوندهای برایش نباشد. خارج از هر نوع دسته بندی در موسیقی و فكر كردن به آن، اولويت برای من اين است كه موسیقی كه اجرا مي كنم به درد جامعه امروز من بخورد.
آلبوم های همایون شجریان
اولین آلبوم همایون شجریان که به تنهایی خوانندگی آن را بر عهده داشت «نسیم وصل» نام دارد که آهنگسازی آن را محمدجواد ضرابیان بر عهده داشتهاست در سال ۱۳۸۲ منتشر شد. این سرآغازی بود بر اجرای کنسرتها و آلبومهای مستقل او. وی پس از آن در سال ۱۳۸۳ دو آلبوم شوق دوست و ناشکیبا را منتشر کرد و در سال ۱۳۸۴ نقش خیال را به آهنگسازی علی قمصری به بازار عرضه کرد که با استقبال فراوانی روبرو شد. پس از آن در مهرماه ۱۳۸۵ آلبوم با ستارهها که حاصل همکاری او با محمدجواد ضرابیان میباشد را به بازار عرضه کرد. در سال ۱۳۸۷ دو آلبوم قیژک کولی و خورشید آرزو را با همکاری گروه دستان منتشر کرد. او آب، نان، آواز را به آهنگسازی علی قمصری در سال ۱۳۸۸ و آلبوم شب جدایی را در سال ۱۳۸۹ منتشر کرد. در سال ۱۳۹۰ او آلبوم شوق نامه و ای جان جان بیمن مرو را عرضه کرد. آلبوم شوق نامه به نوعی بازیابی تصانیف منسوب به عبدالقادر مراغهای است که حاصل ۴ سال تلاش گروهی به سرپرستی محمدرضا درویشی است. البته همایون شجریان تا سال ۱۳۸۸ پدرش را در اجراها همراهی میکرد. این دو مدت زمانی عضو گروه آوا بودند و در این دوران دو آلبوم غوغای عشقبازان و کنسرت محمدرضا شجریان و گروه آوا اجرا و به بازار عرضه شدند. ترانه «وطن» بر اساس شعری با همین نام از سیاوش کسرایی از کارهایی بود که همایون شجریان چندی قبل از خرداد ۱۳۸۸ منتشر کرد. ای جان جان بیمن مرو با آهنگسازی سعید فرجپوری و نوازندگی گروه دستان در سال ۱۳۹۰ منتشر شد. نه فرشتهام نه شیطان در اسفند ۹۲ توسط ایرانگام با ۸ قطعه اصلی با تیراژ ۵۰ هزار نسخهای منتشر شد. این آلبوم در برکلی، لس آنجلس، استانبول وتهران ضبط شده است، آهنگسازی کل قطعات از تهمورس پورناظری میباشد، تنظیم آن نیز از تهمورس پورناظری، به علاوه آهنگساز معروف آمریکایی دیوید گارنر میباشد. مستور و مست در اسفند ۱۳۹۳ به آهنگسازی ژانو باغومیان وارد بازار شد. در این آلبوم همایون شجریان در یک همکاری دیگر با نوازندگان آمریکایی آثاری از شاعران کلاسیک ادبیات پارسی را ارائه کرده است. هدف تولید این آلبوم شناساندن بهتر شعر و عرفان ایرانی در دنیا عنوان شده است. خداوندان اسرار که هجدهمین آلبوم موسیقی همایون شجریان بعنوان خواننده اصلی بود. «خداوندان اسرار» شامل دو بخش است. در بخش اول آن ساز و آوازی بداهه در مقام اصفهان با اشعاری از مولوی اجرا شده و بخش دوم شامل روایتی با نام «رهایی» در سه پرده «مهتاب، خداوندان اسرار، جانی و صد آه» روی اشعاری از خیام، مولوی و حافظ است.
آلبوم ایران من
ایران من آلبوم جدید همایون شجریان با آهنگسازی سهراب پورناظری است. آلبوم امشب کنار غزلهای من بخواب آخرین اثری است که همایون شجریان پیش از این منتشر کرده بود. آلبوم ایران من شامل دوازده قطعه آواز و تصنیف است و در آن از سرودههای شاعران کهن و معاصر مثل فردوسی، سعدی، خواجه شمسالدین محمد، اسحاق انور، پوریا سوری و اهورا ایمان بهره گرفته شده است. گفتنی است در این آلبوم علاوه بر نوازندگان متبحر ایرانی، تعدادی نوازنده خارجی نیز حضور دارند و بخشهایی از ضبط این پروژه در خارج ایران انجام شده است. در این اثر دلنیا آرام بعنوان خواننده سوپرانو حضور داشته و از نوازندگان آن میتوان به تهمورس پورناظری، آزاد میرزاپور، حسین رضایینیا، آتنا اشتیاقی، استفانی بیبو، سارا چازین و گابریل بیستلین اشاره کرد.
دانلود آلبوم ایران من
آهنگ های موجود از همایون شجریان در سایت طرفداری
دانلود مشابه
دانلود آلبوم ابراهیم از محسن چاوشی