بي ترديد آخرين سنگربان انگليسي كه از كيفيت بالايي برخوردار بوده، پيتر شيلتون است كه بين سال هاي 1970 تا 1990 در 125 بازي مسوليت حفاظت از دروازه سه شيرها را عهده دار بوده و در پنج تورنمنت بزرگ نيز به ميدان رفته است. او در جام ها جهاني 1982، 1986 و 1990 و همچنين رقابت هاي يوروي سال هاي 1980 و 1988 دروازه بان تيم ملي انگليس بوده است.
در جام جهاني 1990 انگليس با پيتر شيلتون به نيمه نهايي آن رقابت ها رسيد كه با شكست مقابل آلمان در ضربات پنالتي از راهيابي به فينال باز ماند. رسيدن به مقام چهارمي در آن رقابت ها بهترين عنوان تيم ملي انگليس از آن تاريخ به بعد به حساب مي آيد. بعد از شيلتون براي مدت ها ديويد سيمن دروازه بان آرسنال، جانشين او در تيم ملي انگليس بود كه 75 بار براي تيم ملي كشورش به ميدان رفته است كه برخي از اشتباهات او هنوز در ذهن دوستداران فوتبال باقي مانده است كه شايد معروف ترين آنها گل رونالدينيو در بازي يك چهارم نهايي از جام جهاني 2002 در بازي مقابل برزيل مي باشد.
در سال هاي اخير رابرت گرين نيز درون دروازه انگليس اشتباهات جبران ناپذيري مرتكب شده است، وي در 12 ديدار براي اين تيم به ميدان رفته است كه چهار ديدار مهم آن مربوط به رقابت هاي انتخابي جام جهاني و يك ديدار آن نيز به جام جهاني گذشته مربوط مي شود. در جام جهاني 2010 و در اولين بازي انگليس در آن رقابت ها مقابل آمريكا، گرين اشتباه مرگباري را انجام داد و باعث شد بازي به نتيجه تساوي كشيده شود و در ادامه رقابت ها فابيو كاپلو سرمربي وقت تيم ملي انگليس از حضور او صرف نظر نمود و ديويد جيمز 40 ساله را جانشين وي كرد.
رابينسون به نظر يكي ديگر از دروازه بانان مطمئن تيم ملي انگليس به حساب مي آمد كه در جام جهاني 2006 عملكرد قابل قبولي داشت و در چهار بازي از پنج بازي انگليس در آن رقابت ها گلي دريافت ننمود. اما در رقابت هاي انتخابي يورو 2008 رابينسون كه به تازگي به تاتنهام پيوسته بود، در بازي مقابل كرواسي اشتباه عجيبي مرتكب شد و با دريافت گل باعث عدم حضور انگليس در آن رقابت ها شد. البته او در بازي مقابل اتريش در رقابت هاي انتخابي جام جهاني نيز با رديگر اشتباه بدي انجام داد و با دريافت گل از فاصله 25 متري باعث شد كه كار به تساوي 2-2 بيانجامد.
بي ترديد دليل اصلي مشكل دروازه باني در تيم ملي انگليس ليگ برتر جزيره است، باشگاه هاي مطرح حاضر در اين ليگ شامل آرسنال، ليورپول، چلسي و دو تيم شهر منچستر سال ها است كه از وجود دروازه بانان خارجي بهره مي برند و حتي تيم هاي مياني و نه چندان مطرح ليگ جزيره نيز ترجيح مي دهند از دروازه بانان خارجي استفاده كنند، حتي در برخي از اين تيم ها هر سه دروازه بان تيم نيز غير انگليسي هستند. اما در كشورهايي نظير آلمان، ايتاليا، اسپانيا و حتي هلند استعدادهاي جوان دروازه باني اين شانس را دارند كه در بالاترين سطح از فوتبال كشور خود به ميدان بروند. در حال حاضر جو هارت (منچسترسيتي)، ديويد استوديل ( فولام)، جان رابي (نوريچ) و بن فوستر (وست برويچ) چهار دروازه بان مطرح انگليي حاضر در رقابت هاي ليگ برتر هستند كه به آنها نيز در اين فصل كمتر از 20 ديدار رسيده است.
جو هارت از رقابت هاي انتخابي يورو 2012 شايستگي خود در حفاظت از دروازه انگليسي ها را اثبات نموده است. او در رقابت هاي يورو 2012 عملكرد قابل قبولي داشت و در شكست مقابل ايتاليا نيز در آن رقابت ها، او در حقيقت بي تقصير بوده است. جو هارت در سال هاي گذشته در باشگاه خود نيز عملكرد خوبي داشته به طوري كه سر آلكس فرگوسن از او به عنوان "بهترين دروازه بان 20 سال گذشته انگليس" نام برده است. دقيقا در فصل منتهي به جام جهاني اما جو هارت دچار افت و لغزش هايي شد به طوري كه مانوئل پلگيرني براي چندين بازي او را روي نيمكت نشاند و در يكي از آخرين باز هاي دوستانه انگليس در مقابل شيلي نيز او نيمكت نشين فريزر فوستر جوان بود كه براي اولين بار به تيم ملي انگليس دعوت شده بود.
روي هاجسون سرمربي تيم ملي انگليس پيش از اين نگراني خود را از بابت نيمكت نشيني جو هارت در باشگاهش ابراز نموده بود: "من بسيار نگران هستم كه جو هارت نتواند جايگاه خود به عنوان سنگربان اول را پس بگيرد و تا پيش از شروع رقابت هاي جام جهاني همچنان دروازه بان دوم تيمش باقي بماند."
اما نگراني سرمربي تيم ملي انگليس چندان دوامي نداشت و جو هارت در دور برگشت رقابت هاي ليگ برتر عملكرد فوق العاده اي داشت و نشان داد كه مي تواند جانشين مناسبي براي پيتر شيلتون باشد. به هر حال اگر جو هارت در جام جهاني 2014 اشتباه عجيبي مرتكب شود، مطبوعات انگليس او را راحت نخواهند گذاشت و داستان بي پايان مشكل دروازه باني سه شيرها بازهم ادامه خواهد يافت.