طرفداری – پنجمین دوره مسابقات کشتی باشگاههای جهان به پایان راه خود رسید و این بار نیز یک تیم ایرانی موفق شد قهرمانی این مسابقات را کسب کند. بیمه رازی هم در کشتی آزاد در بابل جام قهرمانی را بالای سر برد و هم در کشتی فرنگی قهرمانی را در اردبیل از آن خود کرد.
در ۵ دورهای که این مسابقات برگزار شده، ۴ دوره آن را ایران میزبانی کرده است و تنها در سومین دوره در سال ۲۰۱۶، بوداپست در مجارستان از این رقابتها میزبانی کرد و خبری از میزبانی کشورهای صاحب نام در کشتی جهان نظیر روسیه، گرجستان، ترکیه، جمهوری آذربایجان و کشورهای شرق اروپا از این مسابقات نیست.
همچنین با نگاهی به جدول عناوین این رقابتها، در کشتی فرنگی همواره یک تیم ایرانی قهرمان شده و در کشتی آزاد تنها یک بار در سال ۲۰۱۶، تیم تایتان مرکوری آمریکا توانست در فینال خارکف در اوکراین، بیمه رازی ایران را مغلوب کند و قهرمان شود.
آیا موفقیتهای دائمی در مسابقات کشتی باشگاههای جهان به معنای اقتدار کشتی ایران در عرصه جهانی است؟ نتایج کشتی گیران ایران در یکی دو سال گذشته، چیزی خلاف این را میگوید. کشتی ایران در رویدادهای بین المللی رسمی اخیر چهره موفقی نداشته است و کشتی، آشکارا از قدرت انحصاری ایران خارج شده است.
با این توصیف، چرا تیمهای ایرانی همواره در کشتی باشگاههای جهان قهرمان میشوند؟ پاسخ به این سؤال را میتوان با نگاهی به ترکیب تیمهای حاضر در مسابقات باشگاههای جهان دریافت. شاید انتظار برود در چنین رویدادی، ستارگان کشتی جهان در ترکیب تیمهای مختلف حضور داشته باشند اما اسامی کشتی گیران حاضر این را نشان نمیدهد.
با وجود حضور قابل توجه و تنوع تیمها و کشورهای حاضر، ستارههای کشتی جهان تمایل چندانی به حضور در مسابقات باشگاههای جهان نشان نمیدهند. علت این موضوع به سطح فنی رویداد، میزان جوایز و فاصله تورنمنت تا جا افتادن به عنوان یک رقابت رسمی و جهانی باز میگردد.
در دوره اخیر این پیکارها نیز که در روزهای پایانی آذر در بابل برگزار شد تیم تایتان مرکوری آمریکا که هر سال در مسابقات کشتی آزاد باشگاههای جهان شرکت داشت و همواره یکی از ۲ تیم فینالیست بود به ایران سفر نکرد تا مسابقات بابل با ۸ تیم که کمترین میزان تیمهای شرکت کننده در تمام ادوار این رقابتها است برگزار شود.
این شرایط در مورد مسابقات کشتی فرنگی در اردبیل هم صادق بود و برای نخستین بار تیمهای حاضر در این رقابتها ۲ رقمی نشدند در حالی که ۳ تیم از ۹ تیم حاضر در بخش فرنگی، ایرانی بودند. به نظر میرسد مسابقات کشتی باشگاههای جهان با توجه به میزبانی و قهرمانیهای مدام و اهمیتی که تیمهای ایرانی به آن میدهند، یک رویداد بین المللی ایرانیزه شده است تا نبردی سطح بالا در عرصه بین المللی و روز کشتی جهان.