۸۰۰۰ هزار سرباز سفالین لشگری خفته در خاک به همراه امپراطورشان اعجاب انگیزترین و قدیمی ترین مجموعه باستانی جهان در چین
حتی یک سرباز رو پیدا نمیکنید که صورتش شبیه سرباز دیگری باشه
می رویم سراغ یکی از وسیع ترین، اعجاب انگیزترین و قدیمی ترین مجموعه های باستانی جهان که از کشفش هنوز یک قرن هم نمی گذرد.
مجموعه ای که قدمتش به دو هزار سال پیش بر می گردد و یکی از بزرگ ترین مجموعه های زیر خاکی و عتیقه جهان است، اما با این حال به تازگی کشف شده و کل دنیا را انگشت به دهان گذاشته است و حتم دارم حتی نمی توانید تصور کنید قرار است چه چیزی را ببینید.
ارتش سفالین چین، اعجابی باستانی که لقب «هشمین مورد از عجایب هفتگانه و جدید جهان» را بر سینه خود دارد.
ارتشی متشکل از ۸۰۰۰ هزار سرباز سفالین که همگی ابعاد آدمی دارند و در نهایت تعجب نخواهید توانست دو مجسمه شبیه به هم پیدا کنید.
طوری که اگر از نزدیک نگاه شان کنید، این تصور در ذهن شما پدید می آید که گویی از روی آدمی زنده تجسم شده است.
تصوری که باید بگویم در نهایت شگفتی، درست است!
شگفتی های مجموعه ارتش سفالین چین به اینجا محدود نمی شود و دیدن ارابه های بزرگ و اسب های برنزی در انتظار شماست.
ارتش سفالین چین | Terracotta Army
لشکر سفالین چین، مجموعه ای عظیم از سازه های سفالی ست که ارتش کاین شی هوانگ (Qin Shi Huang) را به تصویر می کشد. کاین شی هوانگ نخستین امپراتور کشور پهناور چین بوده که در طی سال های ۲۴۷ – ۲۲۰ پیش از میلاد مسیح به امپراتوری این کشور دست یافت. در این لشکر سفالین، مجموعه ای عظیم از سربازان و اسب های آن ها به چشم می خورد که همگی در ابعاد واقعی ساخته شده و هر کدام از سربازان شمایل منحصربه فردی دارند، به گونه ای که گفته می شود این ارتش سفالین از روی ارتش واقعی نخستین امپراتور چین ساخته شده است. به همین دلیل است که این مجموعه را یکی از چشمگیرترین حفریات باستانی می دانند .
مجموعه لشکر سفالین در واقع نوعی هنری آیینی است که به هنگام تدفین انجام می گیرد و در طی آن همراه با متوفی اشیائی به خاک سپرده می شود. این هنر آیینی بسته به آن که در کدام فرهنگ صورت گرفته بوده، اهداف متفاوتی داشته است .
قدمت مجسمه های سفالین به اواخر قرن سوم پیش از میلاد بر می گردد که به صورت اتفاقی در سال ۱۹۷۴ و توسط مزرعه داران محلی کشف شد. مجسمه های این مجموعه بسته به نوع کارکرد و نقشی که داشته اند، ابعاد متفاوتی دارند. بلندترین مجسمه نشان دهنده ژنرال های جنگی لشکر است. همچنین جالب است بدانید که در قسمت های دیگر نیز مجسمه هایی با اشکال غیر نظامی کشف شده اند، که مقامات اداری، رسمی، نوازندگان و آکروبات بازان در میان آن ها دیده می شد.
از آن جا که لشکر سفالین چین یکی از عظیم ترین مجموعه های باستانی و متعلق به پیش از میلاد مسیح است، پس از کشف توجه بسیاری را به خود جلب کرد، به گونه ای که تعدادی از مجسمه ها به صورت نمونه در دیگر موزه های جهان به نمایش در آمدند.
داستان ارتش سفالین چین از کجا آغاز شد؟
کوهستان لی به سبب خصوصیات جغرافیایی اش مورد طمع امپراتور قرار گرفت و به همین سبب وی دستور داد تا در این منطقه به خاک سپرده شود. در واقع شهرت این کوهستان به جهت معادن ارزشمندش در بخش های شمالی و جنوبی بود. معادن طلا در بخش شمالی و معادن یشم در بخش جنوبی کوهستان لی به چشم می خورد.
نکته بسار جالب درمورد ارتش سفالین :
حفظ سلاحهای آنان بهطرزی باورنکردنی
در طول کاوشهای باستان شناسی انجام شده بر روی حفره حاوی سربازان سفالین بود که باستان شناسان توانستند تا تعداد ۴۰ هزار سلاح برنزی را بیابند که در میان آنها تبرهای جنگی، کمان، تیر و نیزه نیز وجود داشتند. این سلاحها بهواسطه لایه کروم کشیده شده بر روی آنها، حتی پس از گذشت بیش از ۲ هزار سال، بازهم بهخوبی حفظ شده بودند. این روش که به نظر روشی مدرن میرسید (اولین بار این روش در سال ۱۹۳۷ در آلمان و در سال ۱۹۵۰ در آمریکا به کار گرفته شد)، نشان دهنده میزان تکامل چینیهای باستان در فلزکاری است.
و در آخر علت ساخت چنین ارتش عظیمی چه بود ؟
واقعا به نظر شما چه هدفی می تواند در پس ساخته شدن این تعداد سرباز سفالی با این دقت جزییات باشد؟ چه لزومی دارد که ۸۰۰۰ سرباز سفالی در اندازه های انسانهای واقعی ساخته شود؟ در واقع هدف اصلی از ساخته شدن جنگجویان ارتش تراکوتا نه فقط تئوری بلکه یک هدف عملی بوده است به این معنی که هدف اصلی از ساخت ارتش تراکوتا این بوده است که امپراطور اول را از دشمنانش در زندگی بعدی در امان نگه دارد و به همین خاطر است که این سربازان با چنین دقت و ظرافتی ساخته شده اند.