همینطور که توضیحاتی اجمالی در مورد این لایه سوم گفته شد . محتوای اون بیشتر مربوط به انجام فعالیت های مجرمانه می شد و عملا بخواطر استفاده از زیر ساخت های اینترنت و مخفی بودن این لایه عملا بستن اون فعلا غیر ممکنه و شناسایی شدن هم فقط در صورتی امکان پذیره که یک شخص در اونجا رد پایی از خودش به جا بزاره !
اما در ایران آیا این لایه نفوذ داشته ؟ جواب دادن به این سوال قطعی نیست اما میشه گفت دارک وب بدلیل دلایل زیادی در ایران نفوذ زیادی نداشته و تقریبا ناشناختست .
و آیا بازدید از دارک وب در ایران جرم است؟
طبق گفته یک کارشناس حقوقی : هرگونه ترویج و تبلیغ و تسهیل تولید و انتشار یا معاونت در تولید یا انتشار محتوای مجرمانه و غیره، جرم تلقی خواهد شد.ضمن اینکه دقت داشته باشید که فعالیت در Dark web صرفا نمی تواند جنبه مجرمانه داشته باشد، چراکه برخی از کاربران بواسطه جذابیت استفاده از ویژگی هایی نظیر گمنامی مبادرت به استفاده از این بخش از فضای مجازی می نمایند و لزوما اقدامی در راستای نقض قوانین صورت نمی دهند.
اما از دلایل مهم نقش کم رنگ دارک وب در ایران بین عموم می توان موارد زیر اشاره کرد :
- قیمت بالای ارز دیجیتالی بیت کون در ایران که یکی از اصلی ترین اجزای دارک وب تبدیل شده است
- کنترل شدید و فضای بسته اینترنت در ایران که مهمترین دلیل اون به مسائل امنیتی اشاره شده .
- آگاهی خیلی کم در ایران در مورد دارک و ناشناخته بودن اون
- فضای خیلی محدود توریست ها و افراد خارجی در ایران و کنترل شدید این افراد توسط وزارت اطلاعات که مهمترین دلیل اون هم باز بخواطر مسائل امنیتی و جاسوسی . (یکی از دلایل مهم)
موارد بالا میشه از دلایل مهم نقش کمرنگ این پدیده در بین مردم عادی در ایران نام برد.
البته این موارد به تهدید های جانی به یک فرد مربوط میشه و تهدید هایی مثل نفوذ هکر ها به سیستم و سوء استفاده اون ها از شما با برجاست و همینطور که همیشه توصیه شده .
بهتره اگر هیچ دانشی در مورد این فضا ندارید وارد نشوید !