طرفداری - روغنی گلپایگانی عضو پیشین هیات مدیره پرسپولیس و واعظ آشتیانی مدیر عامل سابق باشگاه استقلال در صحبت های جنجالی، از دخالت وزرا در امور پرسپولیس و استقلال پرده برداشتند.
ابوالفضل روغنی گلپایگانی، عضو پیشین هیات مدیره باشگاه پرسپولیس در گفتگو با فرهیختگان میگوید:
مشکل اصلی باشگاه های استقلال و پرسپولیس دولتی بودن است. در واقع به همین دلیل است که هیات مدیره های این دو باشگاه، توانایی فعالیت مدنظر خود را ندارند.
او در ادامه گفت:
وقتی در هیات مدیره هستید باید بدانید شخص وزیر چه سیاستی را دنبال میکند. در پرسپولیس، وزیر در تمام مسائل باشگاه دخالت میکرد و آنقدر این باشگاه در حال روزمرگی بود که تحت هیچ شرایطی نمیشد شرایط عادی را ایجاد کرد، بنابراین ناچارید در مسیر اسپانسر حرکت کنید.
روغنیگلپایگانی در ادامه افزود:
اعتقاد دارم اگر این دو باشگاه به بخش خصوصی واگذار میشد، دست هیات مدیره بازتر بود و می توانستیم فعالیت های بیشتری انجام دهیم.
امیر رضا واعظ آشتیانی، مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال هم در این باره میگوید:
من اولین نفر و به نوعی تنها کسی بودم که از چیدمان هیات مدیره استقلال و پرسپولیس انتقاد کردم و گفتم چیدمان آنها منطقی و کارآمد نیست.
وی افزود:
متاسفانه در انتخاب افراد در این دو باشگاه بیشتر سهم خواهی و سهم دهی به برخی است. نکته بعدی اینکه در ورزش و فوتبال مدام میگویند که مباحث سیاسی دخیل نباشد، اما انتخاب اعضای هیات مدیره استقلال و پرسپولیس یک حرکت سیاسی و نقش اتفاقات سیاسی در آن دخیل است.
«دخالتهای بیجا از همه طرف!» این کلیدواژه موضوعی است که اعضای پیشین و فعلی باشگاه استقلال و پرسپولیس درباره آن صحبت میکنند و در واقع از آن گلایه دارند. از سوی دیگر اختلافات پنهان اعضای هیات مدیره نظیر جنگ همگانی برای کسب قدرت و پست مدیرعاملی نیز یکی از دلایل ناکارآمدی هیات مدیره های این دو باشگاه است. همین چند وقت پیش شاهد بودیم که جنگ قدرت میان مهرداد هاشمی و انصاری فرد به جایی رسید که در نهایت انصاری فرد مجبور به کناره گیری شد و هاشمی هم نیروی دست راستی خود را که به تازگی پست مشاور گرفته بود، اخراج کرد. یکی از اعضای هیات مدیره باشگاه استقلال در این باره میگوید:
وقتی عضو هیات مدیره شدم تصمیم گرفتم مصاحبه نکنم و در سکوت کارم را انجام بدهم چون اگر مصاحبه کنم عضو دیگر هیات مدیره به من حمله خواهد کرد. درواقع یا باید سکوت کنی و به خودت بگویی من کار خودم را انجام میدهم هرچه شد، شد یا باید به جنگ با اعضای هیاتمدیره بروی. من ترجیح دادم کار خودم را انجام بدهم.
روغنی گلپایگانی، عضو پیشین هیات مدیره باشگاه پرسپولیس هم در این باره میگوید:
در پرسپولیس فقط تیم فوتبال داشتیم چون اصل اول فوتبال بود. آدمهای کار نابلد که تجربه کافی نداشتند نیز از دیگر مشکلات باشگاه بود. بعد از هر جدایی بازیکنان اتفاقات عجیبی رخ میداد، هواداران، بازیکنان و پیشکسوتان و حتی آدمهای سیاسی از وزارت امورخارجه تا سایر وزرا همه دخالت میکردند. بنابراین نمیتوانستیم برنامه درست و منضبطی را ایجاد کنیم.
بحث عدم امنیت شغلی هم موضوع دیگری است که سالها ورزش ایران را دچار مشکل کرده و نمیتوان برنامه مدونی برای باشگاهها تدوین کرد زیرا تغییر، گزینه اول مدیران بالادستی است. روغنی گلپایگانی در اینباره گفت:
تا وارد هیات مدیره میشوید و دو باخت میدهید شعار میدهند و مدیران هم نا چارند هیات مدیره را تغییر بدهند. ما نتیجه گرا هستیم و فقط دنبال برد هستیم که البته دلیل آن فشار های اطرافیان است. در واقع برای وزیر این دو باشگاه بسیار مهم است. خوب بهخاطر دارم زمانی که آقای وزیر برای حضور در پرسپولیس با من صحبت کرد به من گفت 80 درصد ورزش، فوتبال است و 70 درصد فوتبال، استقلال و پرسپولیس هستند. من نمیخواهم اسم ببرم اما بسیاری از وزرا نتایج باشگاهها را دنبال میکردند و در شکستها و پیروزیها نظر میدادند.
از روغنی گلپایگانی پرسیدیم منظور او از دخالت وزیر در باشگاه پرسپولیس چه بوده؟ او عنوان کرد:
نمیخواهم مصاحبهام سیاسی شود اما مثلا در ماجرای جدایی مهدی طارمی از پرسپولیس و بازگشت او به این تیم که منجر به محرومیت باشگاه شد، وزیر دخالت کرد اما نتوانست کاری کند. اگر بخواهم کلی بگویم، این را بدانید که خیلی از وزرا فوتبال را دنبال میکردند.
معروف است که می گویند فلان عضو هیات مدیره درحال لابی برای مدیر عاملی است چون درباره همه چیز نظر میدهد و درحال آمادهسازی فضا برای حضور خود است. این اتفاق همانطور که در ابتدای گزارش هم ذکر کردیم در باشگاههای بزرگ دنیا رخ نمیدهد و حتی هواداران نمیدانند اعضای هیاتمدیره باشگاههای محبوبشان چه کسانی هستند. اینجا اما هر عضو هیاتمدیره، پتانسیل بالقوهای برای مدیرعاملی است و همین موضوع باعث جلب توجه مردم و رسانهها میشود. روغنی گلپایگانی در بخش پایانی گفتگوی خود در اینباره گفت:
دلایل موفقیت پرسپولیس در دوره آقای گرشاسبی و طاهری چه بود؟ چون ما اصلا مصاحبه نمیکردیم زیرا اعتقاد داشتیم باشگاه باید آرامش داشته باشد. همان موقع گفتیم هفته ای یکبار مدیر عامل کنفرانس داشته باشد و مصاحبه کند و سایر اعضا فقط سکوت کنند و همانطور هم که شاهد بودید اتفاقات خوبی رخ داد، اما از وقتی که گرشاسبی بیرون آمد، اختلافها آغاز شد و هر عضو برای خودش مصاحبه میکند. در دوره ما اعضای هیاتمدیره سعی کردند در امور فنی دخالتی نداشته باشند؛ البته مرحوم جعفر کاشانی درباره مسائل فنی نظر میداد اما سایر اعضا دخالتی نمیکردند.