طرفداری - عبدالکاظم طالقانی، عضو هیات رییسه فدراسیون فوتبال می گوید رفتن مربیان بزرگی مثل استراماچونی، برانکو، ویلموتس، دنیزلی و کالدرون از ایران دست یک شبکه دلالی است که روی ذهن کار می کنند.
عبدالکاظم طالقانی در گفتوگو با فارس، درباره اظهارات اخیر رییس سابق فدراسیون فوتبال پیرامون حضور بدون هماهنگی یک واسطه در ترکیه در هنگام افتتاح حساب ویلموتس و گفتوگوی این واسطه با سرمربی سابق تیم ملی عنوان اظهار داشت:
همان زمان مراجع مرتبط گزارش مربوط را به آقای تاج دادند و موضوع پیگیری شد. فدراسیون فوتبال در هیچ سطحی با این فرد رابطه ای نداشته است. نمایندگان رسمی فدراسیون فوتبال در آن روز خزانهدار و مترجم بودند.
عضو هیات رییسه فدراسیون فوتبال خاطرنشان کرد:
در این مدت مباحثی مطرح شده که به دور از واقعیت بوده است. یک بحث مهم در فرآیند مربوط به عقد قرارداد با سرمربی سابق تیم ملی این است که هیات رییسه فدراسیون فوتبال از روز نخست از حضور ویلموتس در ایران توسط رییس وقت فدراسیون مطلع بود. آقای تاج در اردیبهشت 98 در نشست با اعضای هیات رییسه گزارشهای مبسوطی پیرامون روند انتخاب سرمربی تیم ملی ارائه کردند و ما از کلیه اتفافات رخ داده در این باره اطلاع داشتیم. اینکه لوپتگی و رنار به عنوان گزینه های نخست شرایط حضورشان مهیا نشد و پس از آن با ویلموتس مذاکره شد را آگاه بودیم.
وی افزود:
فراموش نکنیم روزهایی که ویلموتس به کشورمان آمد سنگین ترین تحریمهای ظالمانه در فوتبال ما بود. جوری این جریان علیه ویلموتس جوسازی کرد که گویی فدراسیون فوتبال یک مربی بی نام و نشان را استخدام کرده است. مگر همین مربی نبود که در سال های 2013 و 2014 مربی سال بلژیک شد؟ همان زمان گفتند سازنده نسل طلایی فوتبال بلژیک و بعد به ما ایراد گرفتند که نه خیر ایشان سازنده این ستارهها نبوده و بلکه مربی شان بوده است.
طالقانی ادامه داد:
جالب است همان زمان مقاله فیفا در دسامبر 2015 به دست من رسید که نویسنده آن به ویلموتس بابت تیم بزرگی که ساخته و نسل جدیدی که گرد هم آورده است تبریک گفته بود. اینجا اما در کشورمان سال هاست جریاناتی حکمفرماست که تیم ملی را می زنند. در زمان مربیان قبلی هم همین بود. یادتان هست با کی روش چه کردند؟ اصلا جدا از این با مربیان ایرانی چه کردند؟ با امثال مایلی کهن ها، قلعه نوییها، داییها چه کردند؟ این ها باندهایی هستند که منافع شان در تضاد با موفقیت فوتبال ملی است.
عضو هیات رییسه فدراسیون فوتبال تصریح کرد:
تاریخ را نمی شود پاک کرد. من آرشیوی از اردیبهشت 98 دارم که 20 کارشناس خبره به فدراسیون بابت حضور ویلموتس تبریک گفته بودند. اینکه او رزومه قابل قبولی دارد و اینکه او سبک فوتبال بلژیک را به فوتبال ما می آورد. چه شد؟ وجدان تان را قاضی کنید! اگر در لحظات پایانی مقابل عراق گل نمی خوردیم خداوکیلی این حرف ها وسط می آمد؟ چقدر فوتبال نتیجه گرا؟ تا چه زمانی؟
طالقانی افزود:
در بحث رقم قرارداد هم فکر میکنم توضیحات آقای تاج بسیار مبسوط بود. اول اینکه وقتی یک مربی می پذیرد در کشوری فعالیت کند که در فشار تحریم های ظالمانه است طبیعی است که شرط و شروطی می گذارد. بعد اینکه شما ببینید آقای کیروش با پرتغال 800 هزار دلار قرارداد داشت و بعد وقتی به ایران آمد قراردادش 500 هزار دلار اضافه شد. یا وقتی ایشان از ایران رفت دو برابر قرارداد را با کلمبیا بست. آیا آنجا هم باید بگویند که او گران است؟ این حرفها چیست؟ شما دیدید در یک مقطع کوتاه مربیان بزرگی مثل استراماچونی، برانکو، ویلموتس، دنیزلی و کالدرون با هم از ایران رفتند. من پشت این جریان را یک شبکه دلالی می بینم که روی ذهن کار می کنند.
وی تاکید کرد:
ویلموتس تا شهریور پای کارش بود. حتی در مقطعی که فیفا دی در جریان نبود اردو گذاشت. چند بازی لیگ در تهران و شهرستان ها را از نزدیک دید. با مربیان لیگ برتر و تیمهای ملی جلسات متعدد داشت. بسیاری از اردوها و بازی های دوستانه تابستانی تیم های ملی پایه را از نزدیک دید. این قدر با مردم ایرانخو گرفته بود که حتی بین کارگران گل گهر و مردم تبریز رفت و با آنها عکس گرفت. او با لژیونرها هم دیدارهای زیادی داشت. دستیارانش هم کل بازی ها را رصد میکردند. به هر حال باز هم می گویم که اگر ما در ثانیه های پایانی آن گل را دریافت نمی کردیم اینجا الان وضع تفاوت داشت. هر مربی ایرادتی دارد اما این هم نیست که سیاه و سفید ببینیم. این ها بحث های کارشناسی است که حتما بررسی موارد عمیق اینچنینی به فوتبالمان کمک می کند.