سیذارتا یا سیدهارت یا سیدهارتا یا سیدهارته نام کتابی است از هرمان هسه که به تحول معنوی یک مرد هندی برهمن میپردازد. این کتاب در سال ۱۹۲۲ و پس از آنکه هسه مدتی در دهه ۱۹۱۰ در هند به سر برد منتشر شد. سیدهارت اسم اول خود بودا است و در زبان سانسکریت، به معنی جوینده است.
هرمان هسه(۱۹۶۲- ۱۸۷۷)، نویسنده آلمانی- سوییسی برنده نوبل ادبیات است.
«سیذارتا» به تحول معنوی یک مرد هندی برهمن میپردازد و ماجرا مربوط به دوران هند باستان و همزمان با بودا (سده ۶) است.
سیذارتا پسر برهمنی است که، از درسهای پدر و فرهیختگان، روحش اقناع نمیشود و آرامش به دست نمیآورد و برای یافتن خویشتنِ خویش تلاش میکند.
او پی می برد که آموزش کافی نیست و باید خودش جست وجو کند و راه را طی کند و بر خویشتنِ خویش چیره شود.
سیذارتا پس از سالها ریاضت، زندگی مادی را هم تجربه میکند و می فهمد که زندگی اش را بیهوده سپری کرده و می خواهد به حیات خود خاتمه دهد ولی ناگهان به یاد کلامی در دعای برهمنان می افتد که او را به ادامه راه و رسیدن به کمال فرا می خواند. او خود راه رستگاری را پیدا و مراحل سیر و سلوک را طی میکند.
سیذارتا نشان می دهد که راه را در شناخت خویشتن، خود انسان باید پیدا کند و تمام جست وجو در جهت خویشتن است. راه سیذارتا از خانه پدری تا رود است؛ یعنی سمبل طبیعت. سیذارتا هماهنگی جزء با کل و با وحدت است.
هدف اصلی سیذارتا این است که به «من» زمینی غلبه کند تا خویشتن خود را بشناسد.
در هر انسان دو گونه «من» وجود دارد: «من ذهنی» که قابل تغییر است و «من دومی» آنی است که با اولی ادغام است و «من شخصی» نیست، بلکه بخشی از خداست که در واقع خویشتن است که سیذارتا میخواهد به آن برسد.
دوستان خوندن این کتابو بهتون توصیه میکنم شدید.
خدانگهدار