Jump to navigation

حالت شب تمام صفحه دانلود اپلیکیشن ویدیو نقل و انتقالات امکانات کاربری ارسال مطلب اشتراک فایل مدیریت مطالب مطالب کاربران پیش بینی ترکیب ساز گفتگو عضویت ویژه درباره ما تماس با ما بانک مشاغل جستجو گالری تبلیغات
طرفداری فهرست نتایج زنده
نتایج زنده ویدیو نقل و انتقالات طرفداری تی وی
سه‌شنبه ۳۰ دی ۱۵:۵۱
عضویت / ورود
مطلب ارسالی کاربران

ایران شناسی (205): رشتخوار

تصویر Misi Mission Misi Mission 12/22/2020 - 11:58 مشاهده پروفایل
38 مشاهده / 0 دیدگاه 4
این مطلب توسط کاربران طرفداری ارسال شده است و دیدگاه طرفداری نیست. قوانین سایت کاربر محور / گزارش تخلف

شهر رُشتخوار مرکز شهرستان رشتخوار در استان خراسان رضوی است. این شهر سطح دریا ۱٬۱۴۵ متر ارتفاع دارد و در سرشماری سال ١٣٩۵، ۲۰٬۵۱۴ نفر جمعیت داشته است. این شهرستان ارتباط ویژه ای با شهرستان خواف دارد بطوریکه این دو شهرستان در مجلس نماینده مشترک دارند. بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این شهر ۲۱۸۹۷ نفر (در ۲٬۱۱۳ خانوار) بوده‌است.

شهرستان رشتخوار با گستردگی ۴۳۶۰ کیلومتر مربع وسعت و مرکزیت شهری به همین نام با دو بخش مرکزی و جنگل از شمال و شمال شرقی به زاوه و از شمال غربی به تربت حیدریه و از جنوب غربی و جنوب به گناباد و از شرق و جنوب شرقی به خواف محدود می‌شود. ارتفاع این شهرستان از سطح دریاهای آزاد ۱۱۴۰ متر است. شهرستان رشتخوار دارای ۲۱۷۲ هکتار زمین‌های عرصه جنگلی و ۵ هکتار فضای سبز می‌باشد. در شهرستان رشتخوار پرورش دام، زنبور عسل و کرم ابریشم رواج دارد و با حفر بالغ بر ۱۰۰ حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق توانسته‌اند انواع محصولات مختلف زراعی را نیز در منطقه کشت نمایند. این شهرستان دارای آب و هوای خشک و کویری بوده و فاصله آن با مرکز استان خراسان رضوی حدوداً ۲۰۰ کیلومتر است.

این شهرستان دارای ۷۰ روستا، مزرعه، آبادی در دو بخش و ۴دهستان می‌باشد. بخش مرکزی شامل شامل دهستان رشتخوار و آستانه می‌باشد و بخش جنگل شامل دهستان جنگل و شعبه می‌باشد.

شهرستان رشتخوار از نظر وضع طبیعی و ساختمان زمین منطقه‌ای متنوع و گوناگون است زیرا ارتفاعات جنوبی جلگه زاوه بنام کوه دو شاخ و باخزر از شمال غربی به جنوب شرقی شمال دشت رشتخوار قرار گرفته و ار تفاعات خواف جنوب دشت را احاطه نموده و دشت معمور رشتخوار را در میان گرفته‌اند حال آنکه منطقه صحرائی و خشک جنگل که وسعت قابل توجهی از مساحت شهرستان (نزدیک به ۳/۲) را تشکیل می‌دهد در جنوب غربی آن شکل متفاوتی با مناطق کوهستانی جلگه‌ای یاد شده دارد؛ لذا از نظر زمین‌شناسی باید این منطقه که دو دشت متفاوت را دربر گرفته به صورت مجزا مورد مطالعه قرار دارد.

منابع موثق از جمله کشفیات و بررسی‌های باستان‌شناسی موید وجود زیستگاه‌های انسانی در این ناحیه از دوران‌های ما قبل تاریخ و تاریخی است. بدون تردید سرزمین رشتخوار در دوران حیات خود همواره مسکن و مأوای ساکنین این منطقه بوده‌است. از جمله آثار برجای مانده در مناطق مختلف آن از دوره خوارزمشاهیان، تیموریان و صفویه بر رونق و آبادی این ناحیه در آن روزگار صحه می‌گذارد. علاوه بر آن رشتخوار در سده‌های دوازدهم و سیزدهم هجری نیز به دلیل توجه حاکم وقت سلطان علی خان قرائی در زمره مناطق آباد خراسان به‌شمار می‌رفت.

در ۲۵ کیلومتری جاده آسفالته تربت حیدریه به خواف نزدیک به روستای سنگان رشتخوار، بقایای مسجد و مزار رکن الدین محمود سنجانی (۵۹۳–۴۷۸ هـ.. ق) جلب نظر می‌کند. وی از اولیاء و رهبران مسلک عرفان در سده ششم هجری است. مجموعه معماری بر جای مانده مشتمل بر دو بنا است که در ضلع شرقی مسجد و در ضلع غربی مزار شاه سنجان قرار دارد. از بنای مسجد تنها یک ایوان وسیع بر جای مانده‌است. بنای مزار نیز با پوششی گنبدی بر ساقه‌ای هشت ضلعی استوار بوده‌است. بر اساس ابنیه به سده نهم هجری می‌رسد.

اقلیم و شرایط آب و هوایی نقش اساسی در تجمع انسان‌ها ایفا می‌نماید، چرا که آب و هوا علاوه بر اینکه شرایط زندگی انسان را تعیین می‌کند در نوع و میزان تولید محصولات کشاورزی، دامی و پوشش گیاهی مؤثر بوده و پتانسیل و توان تولید ناحیه را معین می‌کند. انسان نیز قادر است با اطلاع از وضعیت اقلیمی نسبت به بهبود شرایط جهت استفاده مفیدتر و بهتر از محیط گام‌های مثبت و ارزندهای بردار

دو دسته عوامل منطقه و فرا منطقه، همچون سایر نقاط، در نوع اقلیم حاکم بر منطقه مؤثر می‌باشند به لحاظ قرارگیری منطقه در عرض متوسط و تأثیر توده‌ای هوای شمال و غربی در این منطقه باعث شده‌است که نوع خاصی از اقلیم در این منطقه حکمفرما شود. تأثیر توده‌های باران زای غربی باعث ریزش باران در اواخر پاییز زمستان و اوایل بهار می‌گردد. در عین حال تأثیر نوع و جهت ارتفاعات نیز نقش قابل ملاحظه‌ای در نوع اقلیم منطقه بر عهده دارد، به طوری که جهت شمال غربی، جنوب شرقی ارتفاعات تا حد بسیار زیادی از شدت تأثیر توده‌های سرد شمالی کاسته‌است. در عوض خصوصیت دالانی دشت، باعث نفوذ هر چه بیشتر توده‌های باران زا غربی می‌شود.

مردم شهرستان رشتخوار تماما مسلمان و شیعه دوازده امامی هستند، تعهد و علایق و اعتقادات مذهبی بالای این مردم در طول تاریخ به عنوان یک شاخص مهم فرهنگی مطرح بوده است. امروزه نیز اعتقادات مذهبی و پایبندی مردم به فرایض باعث گردیده چهره ی شهرستان مذهبی باشد و بیش از ۱۴۰ مسجد و حسینیه و مراکز مذهبی و انجام مراسم مذهبی به مناسبت های خاص، از جلوه های اعتقادات دینی مردمان این سامان است.

پخت نان سنتی در شهرستان رشتخوار صرفا یک فعالیت مجرد به منظور تهیه نان و قوت غالب مردم منطقه نبوده، بلکه همراه با آداب و رسوم خاصی بوده که بصورت یک فعالیت مشارکتی و تجمعی با همراهی فامیل یا همسایه ها انجام می گرفته است. در هنگام نیاز و تصمیم گرفتن به پخت نان با هماهنگی با فامیل یا همسایه در یک روز مناسب اقدام به پخت نان می نمودند. همسایه ها یا اقوام در یک خانه گرد هم آمده و در تهیه نان به صاحب خانه کمک می نمودند. در کنار پخت نان هر نفر به فعالیت هایی چون بافتنی، ریسندگی، کشیدن قلیان و … نیز مشغول می شده بصورتی که حتی ذبح گوسفند نیز اغلب در روز پخت نان صورت می گرفته است. این مشارکت جمعی در پخت نان خود منجر به اتفاقات خوبی می شده است. منجمله با خبر شدن از اوضاع همدیگر، رفع کدورت ها، ازدواج ها، تصمیم به انجام برنامه های دیگر و … در همین روز اتفاق می افتاده است. این دورهمی فامیلی یا همسایگی خود بخش مهمی از فرهنگ عامه مردم بوده که علاوه در هنگام نان پختن در تمامی فعالیت های جمعی دیگر نیز این چنین بوده است. و هم اکنون نیز کم و بیش این رسم در تمام منطقه وجود دارد.یکی از نان های محلی این منطقه نان سنتی گل کاجیره است که فقط مختص همین منطقه است و منطقه دیگر چنین نانی یافت نمی شود. مواد به کار رفته در این نان شامل سیاه دانه، روغن محلی، بادیون، کنجد و گل کاجیره می باشد، همه این مواد را از قبل با هم ترکیب می کنند و مدت ۱۰ دقیقه منتظر می مانند تا خوب خیس شود و بعد از اینکه خوب نم زد آن را روی نان می مالند. لازم به ذکر است تمام موادی که در نان گل کاجیره استفاده می شود خاصیت درمانی دارد و برای سوء هاضمه، دردهای معده، نفخ شکم ،پادرد و شکم درد مفید می باشد چرا که تمام مواد به کار رفته در آن به صورت کاملا طبیعی از دامن طبیعت جمع آوری می شود و هیچ گونه ماده صنعتی در آن استفاده نمی شود. این نان به دو صورت لواش و تافتون تولید می شود و معمولا چانه نان لواش ۳۵۰ گرم و تافتون ۵۰۰ گرم می باشد ضخامت نان تافتون ۲ سانتیمتر و قطر ان ۲۵ الی ۳۰ سانتیمتر می باشد و طول نان پنجه کش ۵۰ الی ۶۰ سانتیمتر می باشد مقدار استفاده گل کاجیره برای هرنان مقدار ۱۰ الی ۱۵ گرم می باشد.

در گذشته مردم علاقه زيادي به قالي بافي داشتند  اما به تدريج اين صنعت به فراموشي سپرده ميشود . خشكساليهاي اخير خسارت زيادي به اين منطقه وارد كرده است و باعث مهاجرت روستاييان به شهر ها شده است . پس از انتخاب دكتر احمدي نژاد به رياست محترم جمهوري، روستاها مورد توجه قرار گرفتند و باعث اميدواري روستاييان شدند . زمينهاي زيادي به كشت اختصاص داده شدند . به دليل كم شدن ابهاي زيرزميني در سالهاي اخير مردم علاقه زيادي به  كشت درختان پسته نشان دادند . زعفران توليد شده در روستاها در بازارهاي محلي تربت حيدريه به فروش ميرسند . مردان و زنان مشهوري در اين منطقه زندگي كرده اند .اقاي غلامعباس توسلي زاده  به عنوان پدر جامعه شناسي نوين ايران در اين منطقه متولد شده است . بزرگترين منطقه زير كشت زعفران اين منطقه ،فتح اباد مي باشد . پياز خوردني هم در اين منطقه كشت ميگردد كه  به مناطق ديگر كشور صادر ميشود .

جاذبه های رشتخوار

مسجد جامع تاریخی رشتخوار: این مسجد در جنوب شرقی شهر رشتخوار ودر کنار رشتخوار به خواف قرار دارد عده ای این بنا را “خانقاه” نامیده‌اند، اما با توجه به یافته‌ها و کاوش‌های باستان شناسی مسلم است که بنای مزبور مسجد یا مسجد مدرسه‌ای دو ایوانه است. شالوده بنا در دوره خوارزمشاهیان ریخته شده است و در دوران تیموری مرمت شده است، اما امروزه از این مسجد گنبد خانه‌ای بزرگ، ایوانی وسیع وشبستانی به انضمام محرابی در گوشه جنوب غربی آن باقی مانده است. گنبدخانه تنها بخشی از بناست که محفوظ‌ ‌تر بر جای مانده است، طرح گنبدخانه در پایین مربع مستطیلی است که در قسمت فوقانی با گوشه‌سازی به کثیرالاضلاع تبدیل شده و گنبدی آجری بر آن استوار شده است. داخل گنبدخانه دارای تزیینات آجرکاری است آجرچینی پوشش بنا و طاق‌نماهای پاکار آن به صورت خفته راسته و زیگزاگ اجرا شده است، در زیر این طاق‌نماها، کتیبه‌ای قرآنی و کمربندی به خط کوفی گچبری شده است در قسمت هشت ضعلی بنا، چهار نورگیر تعبیه شده که نور مور نیاز را تامین می‌کند. در اضلاع گنبدخانه غرفه‌هایی تعبیه شده که جوانب آن آجرکاری شده و در قسمت فوقانی آنها مربعی مرکب از 12 ستاره از آجرتراش اجرا شده، در ضلع جنوبی، محرابی زیبا تعبیه شده است.

تفرجگاه گرماب (پیر یاهو): این مکان با طبیعتی زیبا در فاصله 25 کیلومتری شهر رشتخوار ودر ارتفاعات روستای سعادت آباد قرار دارد. این تفرجگاه زیبا دارای آبشاری خروشان با درختان پسته کوهی، زرشک، چنار کوهستان، بلوط، چشمه‌های آب گرم معدنی وگذر گاه‌های پر پیچ وخم در دل نهرهای آب زلال وگوارا است، مزار پیر یاهو از سالکان طریقت وتصوف در بلندترین نقطه کوه ونزدیک به چشمه آبگرم قرار دارد که هر ساله پذیرای ارادتمندان وی است.

سد شهید یعقوبی: این سد بر روی رودخانه کال سالار ساخته شده وهدف از ایجاد آن توسعه وبهبود کشاورزی در اراضی پایین دست سد وهمچنین مهار سیلاب رودخانه کال سالار بوده است. این سازه از نظر ساختار از نوع خاکی – سنگ ریزه‌ای با هسته رسی است. وجود این سازه و فراوانی آب سبب پراکنش درختان‌، درخچه‌ها وگیاهان مختلغ در این منطقه شده است.

آبشار علی آباد رشتخوار: آبشار دامنه روستای علی آباد از توابع رشتخوار با مناظر جذاب و طبیعی چشم و گوش هر بیننده را به خود خیره می‌کند.دو طرف این آبشار با دیواره‌های طبیعی و با سنگلاخ‌ها که ارتفاع آن در بعضی نقاط به 50 متر نیز می‌رسد، احاطه شده و موقع بارندگی آب باران از دیواره‌ها جاری می‌شود.طول این حوزه بسیار دیدنی تقریبا سه کیلومتر است و در ابتدای آن چشمه‌ای جوشان با آب زلال و گوارا دوستداران طبیعت را سیراب کرده و در اطراف آن رویش گیاهان متنوع و گل‌های رنگارنگ در سینه سخت صخره‌ها که برخی از آنها در منفذ سنگها روییده‌اند، چشمان هر بیننده‌ای را جلا می‌دهد. دامنه علی آباد که سرآغاز آن از دره بزرگی شروع می‌شود به تدریج با شیب تند و دره‌های کوچک متعدد پر پیچ و خم به طرف بالای کوه راه خود را ادامه می‌دهد و در مرور زمان فرسایش صخره‌ها سبب شده منطقه بالا دست در دامنه به صورت پلکانی شکل درآید و سنگ‌های بزرگ زیر پای آدم هر لحظه امکان دارد که از جای خود تکان خورده و به ته دره سقوط کند. این تفرجگاه بکر یکی از چشم اندازهای طبیعی و مناظر زیبای شهرستان رشتخوار است که همچنان طبیعت جذاب خود را حفظ کرده و همه ساله به خصوص در فصل بهار و تابستان گردشگران زیادی از دامنه سر سبز آن استفاده می‌کنند.

دره ییلاقی دریز: دره ییلاقی درریز در فاصله 8 کیلومتری شمال‌شرقی شهر رشتخوار و در نزدیکی روستای فتح آباد با وضعیتی کوهستانی وکوهپایه‌ای دارای آب وهوایی مطلوب و مفرح است که رودخانه‌ای فصلی در فصول گرم سال باعث طراوت هوای آن می‌شود. آب وهوای مناسب این ناحیه را از پوشش متنوعی از جمله گیاهان خودرو، باغات میوه ودرختان غیر مثمر سرشار کرده است، مناظر طبیعی دره ییلاقی در ریز چشم‌اندازهایی را به‌وجود آورده که توجه گردشگران را به خود جلب می‌کند.

قلعه اکبر آباد: روستای اکبر آباد در فاصله 13کیلومتری جنوب شرقی شهر رشتخوار واقع شده است و قلعه اکبر آباد در جوار روستای اکبر آباد و چسبیده به بافت مسکونی روستا و منتهی‌الیه جنوب شرقی روستا و در200متری شمال شهر تاریخی و باستانی جیزد قرار دارد. تاریخ ساخت قلعه بزرگ اکبر آباد به حدود 120 سال یعنی دوران قاجاریه باز می‌شود. این قلعه توسط عیسی خان قرائی و پسرش ذوالفقار خان قرائی که ملاک بزرگ و خان کل منطقه بوده اند ساخته شده است و ابعاداین قلعه در حدود 135×120متر است و دارای 7 برج دیده بانی بلند است که در چهار گوشه قلعه و وسط اضلاع (بجز ضلع ورودی)واقع شده‌اند. ورودی قلعه در سمت شمال شرقی قلعه واز داخل بافت روستاست که حدود 5 متر عرض و دارای 3 طاق‌نمای زیبا و عظیم بوده که اکنون فرو ریخته‌اند. دیواری دور تا دور قلعه با ارتفاع 6‌ متر کشیده شده است که فقط در محل برج‌های دیده بانی و همچنین ورودی قلعه قطع شده است. از عناصر شاخص درون قلعه می‌توان حمام ومسجد را نام برد که در حال حاضر حمام تخریب شده و مسجد هنوز مورد استفاده قرار می‌گیرد که دارای پلانی مستطیل شکل است که دو ستون مربع شکل در میانه آن قرار دارد و فضای داخلی را به 6 بخش یکسان تبدیل می‌کند.

خانه تاریخی قرایی: خانه ”حاجی خان یاور “حاکم رشتخواردر داخل شهرو در خیابان امام خمینی  شمالی واقع شده است .این سکونتگاه باوسعت 2200متر مربع با توجه به کتیبه آن در دوره قاجارو به سال 1344 ه.ق ساخته شده و مشتمل بر ایوانی با شش ستون ،تزئینات کاشیکاری و آجر کاری است که از جلوه ای خاص برخوردارند . پیرامون حیاط مرکزی به فضای اتاقها با شومینه های زیبای گچی ،مطبخ ،انباری ،و.. اختصاص یافته است .

آب انبار اکبر آباد: این بنا در بخش مرکزی و در دهستان رشتخوار به فاصله ۱۳ کیلومتری جنوب شرقی شهر رشتخوار واقع شده است. در جوار روستای اکبر آباد آب انباری وجود دارد که منتسب به دوره قاجاری می‌باشد. آب انبار اکبرآباد شامل فضایی گنبدوار روی مخزن و فضای منتهی به پاشیر می‌باشد. مخزن این آب انبار شامل استوانه ای بزرگ به قطر تقریبا ۱۰ تا ۱۲ متر با پوشش آجر فرش و دارای دو ورودی است.

قلعه کریم‌آباد: روستای کریم آباد از توابع دهستان رشتخوار و بخش مرکزی در فاصله 6کیلومتری جنوب غربی شهرستان رشتخوار واقع شده است. قلعه کریم آباد در جنوب این روستا قرار دارد، با توجه به شواهد معماری موجودومصالح به کار رفته در بنا مربوط به اواخر دوره قاجاریه است که به علت قرار‌گیری قلعه در روستای کریم آباد به قلعه کریم آباد شهرت یافته است. بنا دارای مالکیت دولتی است که دارای پلان مربع شکل به ابعاد 100×100متر در راستای شمال شرقی و جنوب غربی است. ورودی قلعه در ضلع شمال شرقی قرار گرفته است. عرض ورودی 2 متر و ارتفاع آن 2.70 متر است که توسط یک سر در با طاق هلالی و خشت هایی به شکل دندان موشی تزئین شده است. قلعه کریم آباد دارای 4برج در چهار گوشه بوده که قطر داخلی آن به 8متر می‌رسد.ضخامت دیوار های برج 1متر و ارتفاع برج‌ها در ‌بلندترین نقطه به 10متر می‌رسد.فضاهای داخلی قلعه توسط چهار حیاط و اطاق‌های پیرامون آن تقسیم بندی شده است. ‌مصالح به‌کار رفته در بنا شامل خشت خام و کاهگل است و برای پوشش نهایی از اندود گچ در فضاهای داخل استفاده شده است.

مزار شیخ امان قلی: روستای سنگان در 20کیلومتری شهر رشتخوار قرار دارد که به سنگان بالا خواف یا سنگان رشتخوار معروف است. ‌در چند صد متری شرق دهکده سنگان رشتخوار آثاری از بنایی تاریخی مشاهده می‌شود که آن را “مزار شاه سنجان” می‌خوانند. مزار”شیخ امان قلی” نیز در چند متری ضلع شمالی مزار شاه سنجان واقع است. شیخ امان قلی یکی از عرفای زمان خویش بوده و از آنجا که ‌پیروزی نادر شاه در حمله به هرات را پیش بینی می‌کند، پس از بازگشت نادر و مطلع شدن از مرگ وی دستور ساخت مزاری برای آن شیخ را صادر می‌کند و این بنا بر این اساس در دوره افشاریه ساخته می‌شود.مزار شیخ امان قلی بنایی است با نمای خارجی 8 گوش و نمای داخلی 4 ضلعی که گنبد آن فرو ریخته است. 8 ایوانچه با ابعاد متفاوت در پیرامون بنا واقع شده که از چهار ایوانچه ورودی‌هایی با طاق جناغی به سمت مزار ایجاد شده است. بنا بیشتر جنبه زیارتگاه دارد، از آجر و گل ساخته شده و تزئینات آن شامل آجرکاری و تزئینات آجری است.

مزار سید قوام الدین: روستای نوق در شهرستان رشتخوار و بخش مرکزی تقریبا در فاصله 20کیلومتری شمال شهر واقع است. ‌مزار”سید قوام الدین” نیز تقریبا در فاصله 1 کیلومتری شمال غرب روستای نوق در کنار قبرستان روستا و همچنین در سمت جنوب غربی مزار”شیخ ابدال” قرار گرفته است. سید قوام الدین از نوادگان امام موسی ابن جعفر(ع) است.

مزار شیخ ابدال: مزار شیخ ابدال تقریبا در فاصله 1 کیلومتری شمال روستای نوق به سمت شمال شرقی مزار سید قوام الدین قرار گرفته است. بنا به صورت متروکه در میان زمین‌های زراعی دیمه روستا واقع شده است، سبک معماری این بنا نشان می‌دهد که در قرن نهم و در دوران تیموری بنیان گرفته باشد.بنا بیشتر شبیه مسجد کوچکی است و در میان بقعه صندوقی از آجر وسنگ ایجاد شده است که ظاهرا متعلق به شخصیت محترمی معروف به شیخ ابدال است. مزار شیخ ابدال بنایی استن با پلان مربع و چهار طاقی که ورودی بنا از سمت غرب است. در فضای داخلی بر بالای هر گوشه سقف یک گوشواره ایجاد شده است این بنا یکپارچه سنگی بوده است که در بعضی قسمت‌ها از آجر برای استحکام و تزئین نیز استفاده شده است.

مزار شاه سنجان: در 25 کیلومتری جاده آسفالته تربت حیدریه به خواف نزدیک به روستای سنگان رشتخوار ، بقایای مسجد و مزار رکن الدین محمود سنجانی (593-478 هـ..ق) جلب نظر می کند . وی از اولیاء و رهبران مسلک عرفان در سده ششم هجری است . مجموعه معماری بر جای مانده مشتمل بر دو بنا است که در ضلع شرقی مسجد و در ضلع غربی مزار شاه سنجان قرار دارد . از بنای مسجد تنها یک ایوان وسیع بر جای مانده است . بنای مزار نیز با پوششی گنبدی بر ساقه ای هشت ضلعی استوار بوده است . بر اساس ابنیه به سده نهم هجری می رسد.

مزار پير ياهو: مزار پير ياهو واقع در تنگل گرماب (دره گرماب) در 15 کيلومتري روستاي سعادت آباد واقع شده است. اين مجموعه شامل يک دره کوهستاني، چشمه آب گرم، آب سرد، چندين چشمه، آبشار و مزار پير ياهو است. چشمه آب گرم به يک استخر سرپوشيده کوچک هدايت مي شود و بنابر خاصيت درماني آب گرم آن، گردشگران خاص خود را دارد. آبشار در فصل تابستان به شدت کم آب است اما دره گردشگران زيادي را جذب کرده است.

پل سالار: از جمله ابنیه تاریخی شهرستان رشتخوار پلی آجری است که در 20 کیلومتری جاده تربت حیدریه به رشتخوار واقع شده و از یادگارهای معماری دوره قاجار می باشد . این اثر در گذشته محل عبور و تردد از رودخانه کال سالار بوده است . اما امروزه این رودخانه خشک شده و تنها در مواقعی آب در آن جریان دارد. بنابر شواهد موجود پل سالار به سعی و اهتمام حسن سالارخان یاور بنیان گردیده است. پل سالار  در شهرستان رشتخوار، بین روستاهای سنگان و ملک آباد واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۴ فروردین ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۸۲۵۸ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

...............................

آرشیو

اخبار داغ 

  • علی دایی: علاقه ای به سیاست ندارم و ترجیح دادم کنار مردم بنشینم، نه احمدی نژاد!
  • باشگاه فولاد: برای فوتبال ایران متاسفیم که مدافع عنوان قهرمانی ‌اش چنین حال و روزی دارد!
  • قتل مرد بی غیرت فامیل / 6 ماه دور از چشم شوهرم تسلیم او بودم!
  • ماریو مانژوکیچ به میلان پیوست / رسمی
  • حکم دو سال زندان برای دو بازیکن ایبار به دلیل انتشار فیلم غیراخلاقی از یک زن

دیدگاه‌ها (اولین دیدگاه را بنویسید)

برای ارسال دیدگاه وارد شوید. ورود
مشاهده 0 دیدگاه جدید
آخرین اخبار
همه اخبار خارجی اخبار ایران ویدیو تصویر
دوران خاکستری مسوت اوزیل در آرسنال | یادداشت تحلیلیگزارش تمرین تراکتور؛ ریکاوری در استادیوم اختصاصیساسان انصاری به داد یحیی گل محمدی رسیدلیگ بیستم | تعطیلات نیم فصل بعد از پایان هفته هجدهمگزارش تمرین استقلال | حضور اسماعیلی و غیبت 3 بازیکنموسوی: توهین لک و آنالیزور پرسپولیس به هاشمی‌نسب مایه شرمساری استکمیسیون ورزشکاران | ارائه درخواست افزایش حقوق مدال ‌آوران المپیکیامیر عرب سرپرست هیات پهلوانی و زورخانه ای تهران شدرونمایی مخفی از لباس رسمی پاورلیفتینگ بانوان!حکم دو سال زندان برای دو بازیکن ایبار به دلیل انتشار فیلم غیراخلاقی از یک زنپاس گل های برتر مسوت اوزیل در آرسنال / ویدیوشهر خودرو - نساجی؛ شوک به نیمکت قائمشهری ها جواب می دهد؟ / پیش بازیشانس بالای کامیابی نیا و سرلک برای جانشینی کنعانی زادگانشبکه beIN Sperts به عربستان باز خواهد گشت! مهدی تارتار: با همین پرتاب اوت ها اجازه نمی ‌دهیم تیم ها به ما فشار بیاورندموراتی: قصد خرید اینتر را ندارم؛ بردن یوونتوس که ترسناک ترین حریف بود، احساس خوبی در من ایجاد کردمحمد ربیعی: پرتاب اوت بلند یکی از تاکتیک‌ های برجسته پیکان در ریتم بازی استگزارش تمرین پرسپولیس / ریکاوری سرخ پوشان پرسپولیس کوتاه نمی آید، عذرخواهی زاهدی فر کافی نیست / 60 ثانیه با فوتبال ایران (سه شنبه 30 دی 99)شوخی زلاتان با مانژوکیچ / 60 با فوتبال اروپا (سه شنبه 30 دی 99)
مطالب بیشتر لیست کامل
آخرین مطالب کاربران گفتگو فایل
همه بازدید بحث موزیک ویدیو عکس مطلب سوال فایل
ویترین مطالب منتخب کاربران طرفداری
بازیکنانی که بیشترین خلق موقعیت را در یورو 2016 به ثبت رساندندمقایسه چند دروازه بان برتر فوتبال اروپا:بچه ها من اکانت اصلیمو پیدا کردم اگر این اکانت به درد کسی میخوره بگه🔥بی نمک ترین جوکی که شنیدین؟؟؟سورپرایز HTC / میان رده قدرتمند HTC معرفی شدMadonna - la isla bonitaپرسپولیس از ۶ اذر تا الان از تهران بیرون نرفته! واسه بازی بعدی هم یه هفته استراحت میکنه! اما استقلال ۴ روز! بازم زبونشون درازهآمار فوق العاده منچسترسیتی در15 بازی اخیر ستاره ی سابق یوونتوس به میلان پیوست !🔴🔴اقا یکی بیاد این سیستم نقل انتقالات NBA و پلی اف و قهرمانی رو برام توضیح بدید گروه بندی مسابقه کپشن فوتبالیاونایی که دوشنبه سوری همراه اول گرفتن اینترنتتون کار میکنه؟واسه من هیچ سایتو برنامه ای رو نمیاره ترک جدید میثم ابراهیمی به اسم کوچه سرداهنگ بی کلام دلهره آور و ترسناک فیلم Followed 2018 از Jason Soudah به نام Logging Inدهه نودیا رو معلمشون کراش میزنن تازه عکسم می‌خوان ازش😂بررسی داوری لیگ بیستم (پارت اول)طرز تهیه املت پنیری 😍😋خدا ما ایرانی ها رو به غیر از یه عده زده. خواهشا توی همین دو روز دنیا همدیگرو ناراحت نکنین.ارزش نداره💣رختکن بارسا عصبانی از گریزمندانلود موسیقی بی کلام Efisio Cross - LETTRE À ÉLISE
بارگذاری مطالب بیشتر ارسال مطلب
اخبار اختصاصی طرفداری
دوران خاکستری مسوت اوزیل در آرسنال | یادداشت تحلیلیساسان انصاری به داد یحیی گل محمدی رسیدلیگ بیستم | تعطیلات نیم فصل بعد از پایان هفته هجدهمموسوی: توهین لک و آنالیزور پرسپولیس به هاشمی‌نسب مایه شرمساری استشانس بالای کامیابی نیا و سرلک برای جانشینی کنعانی زادگانپرسپولیس کوتاه نمی آید، عذرخواهی زاهدی فر کافی نیست / 60 ثانیه با فوتبال ایران (سه شنبه 30 دی 99)شوخی زلاتان با مانژوکیچ / 60 با فوتبال اروپا (سه شنبه 30 دی 99)حق با کنعانی زادگان بود / مدافع پرسپولیس 4 اخطاره استیحیی گل محمدی روند موفقیت پرسپولیس مقابل فولاد را حفظ کردمقصر دربی در نقش فرشته نجات، از تاریکی تا نور / 60 ثانیه با روزنامه ها (سه شنبه 30 دی 99)لیگ دروازه بان ها؛ سلاطین کلین شیت | پورحمیدی به صدر رسیداستقلال | تعیین استراتژی آبی ها در فصل نقل و انتقالاتپاری سن ژرمن آماده جذب مسی | روزنامه های ورزشی اروپا؛ سه شنبه 19 ژانویه 2021فولاد | ناکام در بازی های خارج از خانهرده بندی باشگاه های آسیایی در سال 2020؛ اولسان بهترین شد، پرسپولیس هشتمانتظارها برای تیم منتخب سال به سر رسید؛ بزرگترین رویداد آلتیمیت از روز جمعه آغاز خواهد شد / فیفا 21جشن تولد محمد دانشگر در تمرین استقلال / عکسیحیی گل محمدی به محمد انصاری اعتماد می کند؟حرف آخر محمود فکری؛ فرشید باقری را نمی خواهم!بایرن مونیخ بهترین باشگاه جهان در سال 2020 / پرسپولیس در جایگاه 131کنعانی زادگان احتمالا دو بازی را از دست خواهد دادپرسپولیس بعد از 49 روز به پیروزی رسیدشوخی یک رسانه با خط هافبک پرسپولیس؛ سرخپوشان در حال مذاکره با فرشید باقری! فرشید اسماعیلی در تمرین استقلال حاضر شدوضعیت فرشید اسماعیلی و مرادمند امروز مشخص می شودبروکلین نتس 125-123 میلواکی باکس / گالری MVPها با پیروزی زوج توقف‌ناپذیر نتس به پایان رسیدجعفر سمیعی: موضوع اشتباهات داوری باید از سوی مسئولان پیگیری شودشجاع خلیل زاده: دهانم پر از حرف است، حیف با دهان پر نباید حرف زد!پنج کلین شیت متوالی آرسنال برای اولین بار در دوازده سال اخیرصبحانه ورزشی 99/10/30؛ بسته ویدیویی صبح سه شنبه / فیفا باز بی اعصاب!
مطالب بیشتر استوری لیست کامل
تبلیغات درباره ما همکاران فرصت‌های شغلی شرایط استفاده تماس با ما آرشیو آر‌اس‌اس
حق نشر © 2012 - 2020 طرفداری