⚠︎تصاویر و متن دارای اسپویل⚠︎
⚠︎این نقد حاوی اسپویل است و داستان فیلم را لو میدهد.⚠︎
⚠︎کلی گویی شده تا جزئیات زیاد اسپویل نشن ولی خو طبیعتا کلیات داستان اسپویل شده داخل متن⚠︎
کاری از حزب استادان(مسترز)
قبل از آغاز نقد کوتاه و کلی این فیلم مهیج و درجه1 اگر همچنان فیلم رو ندیدین میتونین با رفتن به لینک زیر بهترین کیفیت پرده ای موجود رو از آپارات همراه با زیر نویس فارسی تماشا کنین!
Spider-man : far from home
اطلاعات اولیه
بازیگران |
Tom Holland Zendaya Benedict Cumberbatch Willem Dafoe Alfred Molina Marisa Tomei Tobey Maguire Andrew Garfield Jamie Foxx
|
نمرات و آراء کسب شده |
IMDB: 8.7 Rotten tomatoes: 93% Metacritic: 71% Google users: 97% |
میزان فروش |
1.536میلیارد دلار(رتبه هشتم پرفروش ترین فیلم) |
|
کارگردان |
Jon Watts |
فاز چهارم مارول با فیلم های سینمایی و سریالی جذاب خودش از اوایل سال 2021 میلادی شروع به کار کرد و آثار خوبی مثل وانداویژن ، لوکی ، وات ایف ، فالکون و سرباز زمستان و شانگ چی و آثار افتضاح(یا حداقل نه در حد انتظارات) مثل بلک ویدو و اتزنالز در این فاز اکران شده اند! اما فیلمی که 17 دسامبر2021 رو پرده های سینما رفت موفق شد خاطرات فیلم های فوق العاده 3 فاز قبل مارول از جمله "انتقامجویان:پایان بازی" یا "انتقامجویان:جنگ ابدیت" و... رو برای طرفدارانش زنده کند!
البته که "راهی به خانه نيست" فقط اثری نبود که مخاطبش صرفا مارول فن ها باشند، بلکه فیلمی بود که همه ی دوستداران شخصیت اسپایدرمن ، از دنیای کمیک گرفته تا طرفداران اسپایدی توبی مگوایر از سال 2002 و طرفدرای اسپایدی اندرو گارفلید 2012 را دور خودش جمع کرد. بله! این فیلم وارد بحث مولتی ورس شد و از پتانسیل های موجود، نهایت استفاده را برد تا ما یک اسپایدر ورس را برای دومین و این بار به شکل لایو اکشن تماشا کنیم.
فیلم با بحران افشای هویت پیتر پارکر آغاز می شود و فشار های حاصل از این افشای هویت ، باعث میشود که پیتر از دکتر استرنج (با بازی طبق معمول موثر و عالی بندیکت کامبربچ) کمک بگیرد. ورد جادویی و خطرناک دکتر استرنج با شیطنت های متعدد پیتر و حواس پرتی استرنج موجب یک بحران جذاب و نفس گیر دیگر میشود: بحران مولتی ورس. پس از آن ما شاهد ورود شخصیت های نوستالژیک و محبوب دنیای اسپایدرمن نظیر دکتر اختاپوس، گرین گابلین، سند من ، الکترو و لیزارد هستیم. فیم سوم مرد عنکبوتی اثری حساب شده و دارای برنامه ریزی دقیق است. فیلمی است بر پایه تمام آثار فاز چهارم مارول و حتی فاز سوم(فازی که اسپایدرمن رسما وارد دنیای MCU شد) به همین خاطر به عقیده ی من مرد عنکبوتی تام هالند علیرغم انتقادات بی پایه و اساس و برگرفته از تعصب و احساسات، حساب شده ترین و بهترین مرد عنکبوتی است که با اتفاقات پایان فیلم به وفادار ترین نسخه ی مردعنکبوتی در کمیک نیز تبدیل میشود!
بلا شک یکی از بهرتین سکانس های فیلم ، ورود دو مردعنکبوتی قدیمی و محبوب به دنیای مرد عنکبوتی تام هالند است. این سکانس به قدری خاطره انگیز بود که هر فیلم ضبط شده ای از واکنش تماشاگران در سینما ها را ببینید خالی از جیغ و داد و خوشحالی نیست، انگار نه انگار که تقریبا با تریلر برزیلی فیلم همه متوجه حضور آنها شده بودند.
فیلم، همه چیز داشت: هیجان، استرس، غم و اشک ، شادی و خنده و هر حسی که شما به عنوان یک فن از فلیم محبوب خود می خواهید. بار طنز به شکل حساب شده و دقیق بدون اینکه به اصطلاح "تو ذوق بزند" در فیلم وجود داشت. از همان گفت و گوی پیتر و استرنج برای رهایی از بحران هویت تا همکاری 3 مردعنکبوتی طنز های ریز و درشت موجب مسرت بیننده میشود و حتی در سکانسی به زیبایی میم دوست داشتنی 3 مرد عنکبوتی به تصویر کشیده میشود!( سکانس رو نذاشتم به دلایلی:/ )
اما صرفا خنده و هیجان نیست که در این فیلم زیبایی می آفریند، صحنه های سنگین و غم انگیز این فیلم اشک های هواداران را سرازیر میکند. مرگ زن عمو می به دست گرین گابلین یقینا غم انگیز ترین سکانس فیلم است. جایی که با گفتن جمله معروف اسپایدرمن یعنی " قدرت زیاد مسئولیت زیاد به همراه داره" کاراکتر زن عمو می با بازی مریسا تومی از دنیا میرود و پیتر دچار اندوه بزرگی میشود، تام هالند هم این حس و حال را به عالی ترین شکل ممکن به تصویر می کشد. پس از این سکانس هم با هنرنمایی بی نظیر اندرو گارفیلد و تعریف ماجرای خود و گوئن یک ایستراگ و پلی بک غم انگیز دیگر را شاهد هستیم!
در آخر هم شاهکار نبرد پایانی فیلم و رویارویی 3 مرد عنکبوتی با ویلن های فیلم یکی از زیباترین و در عین حال دراماتیک ترین نبرد های MCU را رقم میزند. جایی که مرد عنکبوتی جوان تر(تام هالند) کار تیمی را به 2 همتای خود می آموزد و نقش رهبر این گروه جذاب را بازی میکند. بازی درجه یک هر 3 اسپایدرمن هم به جذاب تر و واقعی شدن داستان کمک بسیاری میکند. جایی که توبی مگوایر با ارائه ی یک اسپایدرمن با تجربه و اندرو گارفیلد با ارائه ی یک اسپایدرمن طناز و احساساتی ، مکمل بسیار خوبی برای مرد عنکبوتی جوان داستان میشوند. البته که از درگیری های دیگر سریال مثل درگیری پیتر با استرنج چشم پوشی کرد! جایی که پیتر با هوش خود استرنج را در عین ناباوری زمین گیر میکند تا هدف خود را عملی کند!
در پایان فیلم ما کاملا شاهد رشد و بلوغ شخصیتی پیتر پارکر جوان هستیم و میبینیم که مارول بالاخره با یک پلن دقیق و پس از چند فیلم، طی یک روند تدریجی یک مرد عنکبوتی پخته و وفادار به کمیک را تحویل دوستداران این شخصیت میدهد. جایی که پیتر به خاطر نجات دنیا ، تنهایی را به جان میخرد و فراموش شدن خود از ذهن همه ی عزیزانش را به خاطر نجات دنیا و نظم مولتی ورس می پذیرد. بعد از آن هم شاهد لباس اصیل و قدیمی مرد عنکبوتی در تن پیتر پارکر تام هالند هستیم و بالاخره یک مرد عنکبوتی مستقل از صنایع استارک را مارول به مخاطبین خود تحویل میدهد. فراموش نکنیم مارول برای تحویل این مرد عنکبوتی به ما برنامه ای دقیق و حساب شده و هماهنگ با شرایط پیتر پارکر MCU داشت. پیتر پارکر MCU به هیچ وجه شرایطی شبیه 2 همتای خود ندارد و در دنیای کاملا متفاوت با شرایط ایجابی متفاوت حضور دارد. جایی که انتقامجویان حضور دارند و طبیعتا پیتر باید بر حسب آنان طراحی شود در حالی که مرد عنکبوتی توبی و اندرو اصلا تصوری از انتقامجویان ندارند چرا که اصلا در دنیای آنها چنین گروهی هرگز ساخته نشده است.
در پایان این نقد به جرئت میتوان گفت که "مرد عنکبوتی : دور از خانه" بهترین اثر در بین هر 8 اثر سینمایی و لایو اکشن مرد عنکبوتی است که از همه ی پتانسیل های ممکن بهره میبرد و مخاطب خود را کاملا راضی می نماید.
نمره ی شخصی من به این فیلم:
10/10
ممنون که همراه بودید(: