در این قسمت از بررسی عملکرد بالانشینان جدول رده بندی لیگ سراغ سپاهان می رویم.
به گزارش طرفداری، پس از پرسپولیس، سپاهان در پایان نیم فصل در رتبه دوم جدول رده بندی ایستاد. طلایی پوشان اصفهانی این فصل تغییرات بنیادی ای را در لیست بازیکنان و کادرفنی خود اعمال کرد. سپاهان با 27 امتیاز و تفاضل گل بیشتر نسبت به استقلال و گل گهر در این رتبه ایستاده است.
- تغییراتی بنیادی در راستای برگشت به اوج
سپاهانی ها در دو فصل گذشته با محرم نویدکیا، اسطوره باشگاه پروژه ای را آغاز کرده بودند و پس از دو فصل زیر نظر این سرمربی به ثبات خوبی رسیدند و به نوعی جزو تیم هایی در فوتبال ایران بودند که از سبک و استایل بازی خاص خود برخوردار بود اما این قضایا برای بدست آوردن جام و رفع عطش سپاهانی ها برای فتح لیگ کافی نبود تا این که این تیم سراغ سرمربی خارجی رفت و یکی از نامدارترین سرمربیان اروپایی که در حوزه آسیا کار می کرد را جذب کرد. این تیم این بار سراغ خوزه مورایسی رفت که سال ها به عنوان دستیار مورینیو در سطح اول فوتبال اروپا فعالیت می کرد و از تجارب گران بهایی هم برخوردار بود. نام مورایس پیش از آغاز فصل ابتدا به عنوان گزینه سرمربیگری استقلال وارد اخبار فوتبال ایران شد و بسیاری نیز معتقد بودند این فرد به عنوان سرمربی دوران حرفه ای موفقی نداشته است اما در هر صورت محمدرضا ساکت تصمیم گرفت تا سراغ این سرمربی برود و این مرد پرتغالی با کادرفنی ای تمام خارجی به ایران آمد. بدون شک از لحاظ نام و سابقه سپاهان پرآوازه ترین کادرفنی لیگ را دارد و به نوعی برخلاف بسیاری از تیم ها این لیست پر تعداد ستارگان نبود که امیدهای سپاهان برای قهرمانی این فصل و موفقیت را پررنگ می کرد بلکه نام هایی که روی نیمکت این تیم حضور داشند بزرگترین دلیل برای این قضیه بود تا سپاهان را جز مدعیان این فصل بدانیم.
سپاهان در ابتدای فصل مهره های زیادی را از دست داد که بسیاری از آن ها هم محورهای اصلی و ستاره های تیم محرم نویدکیا بودند برای مثال سپاهان تنها در انتقال های مستقیمی که به پرسپولیس داشت، گولسیانی، دانیال اسماعیلی فر و سروش رفیعی سه ستاره پست دفاع و هافبک خود را از دست داد و در پست حمله هم آن ها سجاد شهباززاده را از دست دادند تا به نوعی شاکله تیم محرم با خود این سرمربی از سپاهان برود. تیمی که اصلی ترین پایه های دو فصل اخیرش را از دست داده بود قاعدتا برای شروع یک کورس قهرمانی دیگر نیاز به مهره های جایگزین داشت. سپاهان در همین راستا محمد دانشگر را از استقلال و میلاد زکی پور را از گل گهر جذب کرد و رامین رضاییان هم به صورت آزاد برای این تیم جذب شد تا این تیم خرید های دفاعی خوبی از ایران داشته باشد و در اقدامی منطقی مدیریت سپاهان برای تقویت تیم سراغ بازیکنان خارجی رفت چرا که بازار نقل و انتقالات داخلی چیزی برای ارائه بیشتر به سپاهان نداشت. حضور پرتعداد خارجی ها در ترکیب یک تیم بسیار ریسک بزرگی است چرا که با توجه به شرایط ایران و نحوه پرداختی ها هر لحظه ممکن است خارجی ها با تیم ادامه ندهند و وقتی شما پایه تیم را روی آن ها بنیان می کنید باید این ریسک را هم به جان بخرید که ممکن است آن ها را از دست بدهید چرا که فوتبال کشور ما به اندازه کافی بهانه برای فرار خارجی ها از باشگاه هایمان دارد که آن ها به راحتی تیم خود را ترک کنند.
سپاهان مانوئل فرناندز، رناتو، الویس کامسوبا و جونیور را به عنوان سهمیه خرید های خارجی به تیم خود اضافه کرده است.
سپاهان در این فصل به مانند بسیاری از مدعیان دیگر در این فصل تعداد مساوی های زیادی داشته است و 6 بازی را با نتیجه تساوی به پایان رسانده علاوه بر این در یک مقطع سپاهانی ها از هفته سوم تا ششم هیچ پیروزی ای را بدست نیاوردند و در این بین پیروزی 2-0 مقابل گل گهر را با تساوی تلخ عوض کرد و مقابل فولاد هم مقابل دیدگان هوادارن شکست خورد تا شیرینی شکست دادن استقلال در هفته های اول برای این تیم از بین برود. سپاهان در نیم فصل اول تنها 9 گل دریافت کرد و 21 گل را هم به ثمر رسانده است.
حالا سپاهان مثل فصول گذشته برای بالانشینی باید با استقلال و پرسپولیس رقابت کند و فعلا در رقابت با سرخ ها پنج امتیاز عقب است و در ادامه اگر قصد قهرمانی دارد باید به پیروزی های بیشتری دست پیدا کند.