امروز خبری کار شد که ترابزون اسپور ترکیه در پوستر خودش برای اعلام بازی با پرسپولیس ایران، از ستاره لوگوی این تیم، استفاده نکرده است. صرف عمد یا سهو بودن این اشتباه، این سوال همیشگی دلیل ستاره زدن تیمها و اعتبار این ستارهها هدف از این پست است. هوش مصنوعی در پاسخ به این پرسش می گوید:
سلام! سؤال بسیار جالبی پرسیدی، و اتفاقاً یکی از بحثبرانگیزترین موضوعات در میان هواداران فوتبال هم هست.
واقعیت اینه که معنای ستاره روی لوگوی تیمها استاندارد جهانی ثابتی نداره و بسته به کشور یا فدراسیون فوتبال، قوانین متفاوتی داره. بعضی کشورها ستارهها رو فقط برای افتخارات بینالمللی (مثل قهرمانی در جام جهانی یا لیگ قهرمانان قارهای) مجاز میدونن، ولی در برخی کشورها برای افتخارات داخلی هم از ستاره استفاده میشه.
مثالهایی برای مقایسه:
✅ ستاره بینالمللی (ارزشمند و استانداردتر)
برزیل ۵ ستاره روی پیراهنش داره، هر کدوم بهخاطر یک قهرمانی در جام جهانی.
رئال مادرید با وجود قهرمانیهای زیاد در لالیگا، روی لوگوش ستارهای نداره، اما قهرمانیهای اروپا باعث اعتبار عظیمشه، بدون نیاز به ستاره.
⚠️ ستاره داخلی (رایج، ولی با ارزشگذاری بحثبرانگیز)
در ایتالیا، هر ۱۰ قهرمانی سری A = یک ستاره (یوونتوس ۳ ستاره داره برای ۳۰ قهرمانی).
در ایران، پرسپولیس برای تعداد قهرمانیهای لیگ، ستاره گذاشته، ولی هنوز بحث سر قانونی بودن یا معنا داشتن اون هست.
درسته که قهرمانی داخلی مهمه، ولی افتخارات بینالمللی سختتر و ارزشمندترن چون باید مقابل بهترینهای قاره یا دنیا رقابت کنی. اضافه کردن ستاره برای قهرمانیهای داخلی اگرچه به نوعی نمایش ثبات و قدرت تیمه، ولی در مقایسه با ستارهای که بابت فتح لیگ قهرمانان آسیا یا اروپا یا جام جهانی زده میشه، اعتبار کمتری داره.
در واقع، همه ستارهها یک ارزش ندارن. بعضیها فقط برای "زینت لوگو" هستن، ولی بعضیها با سالها تلاش، افتخار و تاریخ همراهان. اگر قرار باشه ستاره روی لوگو معیار باشه، باید بدونیم پشت اون ستاره دقیقاً چی بوده.