طرفداری- بازار نقل و انتقالات تابستانی در کشورهای مختلف اروپایی شرایط متفاوتی دارد ولی در دو دهه اخیر، روند بازار نقل و انتقالات بوندس لیگا، هیچ گاه محلی برای دور ریختن پول های کلان نبوده است به جز موارد نادر. شاید در سال های اخیر، بایرن مونیخ و وولفسبورگ دست به جیب ترین باشگاه های آلمانی باشند، اما در این باشگاه های متمول آلمانی نیز، اثری از ولخرجی های بیهوده و به اصطلاح، دور ریختن پول دیده نمی شود.
بایرن مونیخ
طبق یک عرف، بایرن مونیخ هر سال چند ستاره درخشان و درجه یک در فصل پیش بوندس لیگا را جذب می نماید و سایر تیم ها از جمله دورتموند، به دنبال خرید بقیه بازیکنان می روند. بازار نقل و انتقالات تابستانی هنوز در ابتدای مسیر خود قرار داشته و قضاوت درباره عملکرد باشگاه های آلمانی در این بازار پر هیاهو، یک قضاوت عجولانه است. تا اینجای کار، عملکرد بایرن مونیخ در بازار نقل و انتقالات خوب بوده زیرا باواریایی ها یک تابستان ویژه را تجربه می کنند. معمولاً طی سال های اخیر، هرگاه مربی بایرن تغییر کرده، در آن تابستان، چندین نقل و انتقال مهم در این باشگاه اتفاق می افتد. به عنوان مثال، هنگامی که جیووانی تراپاتونی یا اوتمار هیتسفلد روی نیمکت بایرن نشستند، چنین تغییرات وسیعی را ایجاد نمودند و اکنون نیز، جدایی پپ گواردیولا و حضور کارلو آنچلوتی روی نیمکت باواریایی ها، تقریباً شرایط مشابهی دارد.
سیاست های باشگاه بایرن مونیخ در بازار نقل و انتقالات، بر سه اصل استوار است:
اول) خرید بازیکن برای تقویت تیم
دوم) خرید بازیکن تیم های رقیب برای تضعیف رقبا
سوم) فروش بازیکنان غیر کارآمد برای جبران بخشی از هزینه ها و نوسازی تیم
بر همین اساس، متس هوملس از تیم رقیب یعنی دورتموند به خدمت گرفته شد، رناتو سانچس پدیده 18 ساله پرتغالی پس از درخشش و قهرمانی در یورو 2016 به همراه تیم ملی کشورش، یکی از بهترین خریدهای بایرن مونیخ تلقی می شود. بایرن مبلغ گزافی بابت رناتو سانچس پرداخت نمود اما فراموش نکنیم که این پول بابت یک بازیکن مستعد 18 ساله پرداخت شده و در صورت موفقیت رناتو سانچس در بوندس لیگا، این باشگاه قادر است که سال ها از خدمات بازیکن پرتغالی بهره مند شده یا حتی او را به مبلغی گزاف، به تیم های دیگر بفروشد.
بایرن مونیخ هنگام خرید یک بازیکن، تأمل و دقت صد چندانی دارد و هیچ گاه حاضر نیست که مبالغ کلان را بدون حساب و کتاب پرداخت کند. جالب این که به جز دو مورد فوق و البته بازگشت پیر امیل هویبرگ پس از پایان دوره قرضی اش در شالکه، هنوز هیچ خرید دیگری توسط باشگاه قدرتمند آلمانی صورت نگرفته اما هرگز نباید تصور کنید که کار بایرن در بازار نقل و انتقالات به پایان رسیده است. البته بایرن نیازی به هویبرگ دانمارکی نداشت و او را هم به ساوتهمپتون فروخت. یکی از دلهره های بزرگ آنچلوتی در خط دفاعی خواهد بود که در این تابستان، دو مدافع هر چند نیمکت نشین یعنی مهدی بن عطیه و سردار تاسکی را از دست داده است.
بن عطیه که با شرایط زندگی در آلمان خو نگرفت، به صورت قرضی راهی یوونتوس شد و تاسکی نیز که حضور قرضی اش در آلیانز آرنا از همان ابتدا، نادرست به نظر می رسید، مجدداً به اسپارتاک مسکو برگشت. همان طور که می دانید، پس از بهبود روابط دو باشگاه بایرن و دورتموند به بهانه همکاری دورتموند در انتقال متس هوملس به باواریا، کارل هاینتس رومینیگه نیز با هانس یواخیم واتسکه رئیس باشگاه دورتموند در انتقال سباستین روده به زیگنال ایدونا پارک همکاری کرد. شاید روده یک نیمکت نشین محض در بایرن بود، اما بازیکن بدی نیست و حضور در باشگاه محبوب دوران کودکی، آخرین فرصت سباستین روده برای احیای دوران فوتبال خود می باشد. سرنوشت ماریو گوتسه نیز در هاله ای از ابهام قرار داشته و پس از منتفی شدن حضورش در لیورپول، مذاکرات میان بایرن و دورتموند برای بازگشت گوتسه به جمع زنبورها ادامه دارد.
بروسیا دورتموند
و اما جدی ترین رقیب بایرن در جدول بوندس لیگا، یعنی بروسیا دورتموند به جز متس هوملس، چند ستاره قابل اتکاء و کلیدی دیگر همچون هنریخ مخیتاریان و ایلی گوندوعان را هم به تیم های شهر منچستر فروخته است. هر هوادار دورتموند که آمار پاس گل های این دو بازیکن در چند فصل اخیر را ببیند، بابت از دست دادن چنین ستاره هایی اندوهگین خواهد شد اما برای باشگاهی همچون دورتموند که در برابر غول هایی مانند منچستر یونایتد یا منچستر سیتی، توان رقابت مالی ندارند، چاره ای جز فروختن این بازیکنان وجود نداشت.
توماس توخل مربی دورتموند برای جبران این خلاء بزرگ، چندان هم بیکار نبوده و علاوه بر جذب سباستین روده، چهره های مستعدی همچون رافائل گوئررو، مارک بارترا، عثمان دمبله و میکل مرینو را به خدمت گرفته است. شاید این نام های جدید در مقایسه با مخیتاریان، هوملس و گوندوعان چندان به چشم نیایند، اما شک نکنید که خریدهای تابستانی دورتموند، کاملاً هوشمندانه بوده است. گوئررو پرتغالی با نمایشی فراتر از حد تصور در یورو 2016، ثابت کرد که یک مدافع چپ مطمئن بوده و دورتموند از خرید او پشیمان نخواهد شد. هنگامی که رافائل گوئررو از لوریان به دورتموند ملحق شد، کمتر کسی وی را می شناخت اما او پس از یورو 2016، تبدیل به یک چهره مشهور شده و توخل باید به خود ببالد که با مناسب ترین قیمت و در بهترین زمان ممکن، او را به خدمت گرفته است.
عثمان دمبله که پدیده لیگ فرانسه در فصل گذشته بود و با عملکرد خارق العاده اش در تیم رن، توجه بزرگ ترین باشگاه های اروپایی به او معطوف گردید، با یک انتخاب خوب به دورتموند پیوست. میکل مرینو پدیده فوق العاده مستعد اوساسونا و امره مور که از او به عنوان مسی فوتبال ترکیه یاد می شود، دو خرید جوان ولی بسیار هوشمندانه توخل هستند. سیاست توخل در این تابستان، جذب استعدادهای ناب و جوان و سپس تبدیل آنها به فوق ستاره هایی همچون مخیتاریان و هوملس می باشد.
اغلب شما عزیزان با نام مارک بارترا آشنا هستید و احتمالاً بازی های او در تیم بارسلونا را دیده اید. بارترا هم یک جوان با آتیه بوده که با اتخاذ تصمیمی درست، از بارسلونا جدا شد تا فرصت بیشتری برای حضور در زمین به دست بیاورد. یکی دیگر از تحولات اخیر در باشگاه دورتموند، بازگشت یاکوب بلاژیکوفسکی به دورتموند، پس از پایان دوره قرضی اش در فیورنتینا است. کوبا که فصل بدی را در فلورانس سپری کرد، در یورو 2016 یکی از بهترین بازیکنان لهستان بود و شاید همین درخشش برای او کافی باشد که همچنان پیراهن دورتموند را پوشیده و دوران خوش حضورش در این باشگاه با یورگن کلوپ را تکرار نماید. جالب این که فقط یکی از خریدهای دورتموند مربوط به بوندس لیگا شده و سایر ورودی های این تیم، از لیگ های دیگر هستند.
بایر لورکوزن
لورکوزن پس از کسب سهمیه لیگ قهرمانان اروپا، به دنبال تقویت هر چه بیشتر است. شیرها تابستان شلوغی را تا اینجا پشت سر گذاشته و مشغول تقویت تیم خود با خرید چند بازیکن هستند. رمضان اوزجان دروازه بان فصل پیش اینگولشتات و دروازه بان ذخیره تیم ملی اتریش در یورو 2016، یکی از خریدهای لورکوزن است تا در صورت غیبت یا ناآمادگی برند لنو، درون دروازه این تیم قرار بگیرد. دنی داکاستا مدافع راست اینگولشتات نیز همچون لفین اوزتونالی نوه اووه زیلر، به تیم سابقش یعنی لورکوزن برگشته است. اوزتونالی در وردر برمن عملکرد موفقی داشت و اکنون پس از کسب تجربه، می تواند یک بازیکن قابل اتکاء برای لورکوزن باشد.
کوین فولاند و یولیان بومگارت لینگر را باید دو شاه ماهی شکار شده در بازار نقل و انتقالات برای لورکوزن دانست. هر دو علی رغم جوانی، در تیم های سابقشان یعنی هوفنهایم و ماینتس، کاپیتان بودند و خریدهایی قابل تحسین می باشند. یکی از مهم ترین خروجی های لورکوزن، بدون شک کریستوف کرامر بود. کرامر بر خلاف تصور در لورکوزن موفق ظاهر نشد و مجدداً به مونشن گلادباخ برگشت. مارلون فری هم پس از یک فصل نیمکت نشینی، به کایزرسلاترن قرض داده شد. سه بازیکن لورکوزن نیز با اتمام قرارداد، از این تیم جدا شدند یعنی سباستین بوئنیش، داریو کرشیچ و دیوید یلدل. در مجموع می توان گفت که به جز کرامر و بوئنیش، سایر خروجی های لورکوزن چندان وزنه سنگینی نبودند و تاکنون با توجه به خریدهای تابستانی روگر اشمیت، عملکرد این تیم در این بازار پر هیاهو موفق بوده است. شاید بزرگ ترین هنر شیرها در این تابستان، حفظ چیچاریتو باشد.
بروسیا مونشن گلادباخ
حکایت بروسیا مونشن گلادباخ با سایر تیم های بوندس لیگایی اندکی متفاوت است. این تیم با کسب سهمیه چهارم لیگ قهرمانان اروپا، در عمل باید زودتر از سایر تیم های بوندس لیگایی، به مرز آمادگی مطلوب رسیده و در پلی آف ورودی به لیگ قهرمانان به میدان برود. علاوه بر کریستوف کرامر، باشگاه گلادباخ که باشگاه متمولی نیز محسوب نمی شود، چند بازیکن با کیفیت اما نسبتاً ارزان را به خدمت گرفته که یانیک وسترگارد و توبیاس اشتروبل از جمله آنها هستند.
وسترگارد یک مدافع میانی بسیار قدرتی است که فصل موفقی را در برمن سپری کرد اما توبیاس اشتروبل پس از جدایی از هوفنهایم، پیراهن گلادباخ را پوشید. اشتروبل را نمی توان یک استعداد بزرگ نامید اما یک بازیکن متوسط رو به بالا است که شاید به درد خط هافبک گلادباخ بخورد. دوره قرضی یوزیپ درمیچ در هامبورگ هم به پایان رسید و او به گلادباخ برگشت. درمیچ که در گلادباخ کاملاً ناموفق بود، چند گل مهم را برای هامبورگ زد و باید منتظر ماند و دید که آیا او تمایلی برای ادامه حضور در بروسیا پارک خواهد داشت یا خیر.
گلادباخ چند بازیکن گمنام همچون لاشلو بنس از تیم ژیلینا و ممدو دوکوره از پاریس سن ژرمن را نیز به خدمت گرفته است. شاید برایتان جالب باشد که بدانید لیست خروجی های گلادباخ بسیار مهم تر از لیست ورودی ها می باشد. گرانیت شاکا کاپیتان گلادباخ در فصل گذشته، مهم ترین ستاره جدا شده از جمع مادیان ها است. شاکا توسط آرسن ونگر شکار شد و به اشبرتون گراو لندن رفت.
روئل براورز و برانیمیر هرگوتا پس از سال ها حضور در بروسیا پارک، از تیم محبوبشان جدا شدند. هرگوتا به آینتراخت فرانکفورت پیوست اما براورز با توجه به سن و سال بالایی که دارد، هنوز یک بازیکن آزاد است. هاوارد نوردوایت ملی پوش نروژی نیز راهی وستهم یونایتد شد. دوره قرضی مارتین هینترگر مدافع اتریشی در گلادباخ به پایان رسیده و او نیز با جدایی از بروسیا پارک، به تیم اصلی خود یعنی ردبول سالزبورگ محلق گردید. مارتین اشترانزل بازیکن محبوب و کهنه کار اتریشی گلادباخ نیز برای همیشه از دنیای فوتبال خداحافظی کرد. تا اینجای تابستان، حداقل 6 بازیکن خوب و با تجربه از گلادباخ رفتند که یک زنگ خطر برای هواداران باشگاه خواهد بود.
شالکه
شالکه پس از حضور کریستین هایدل به عنوان مدیر فنی جدید، اکنون تابستان ویژه ای را پشت سر می گذارد. آبی های سلطنتی به یک پیچ تاریخی و نقطه عطف باشگاه رسیده اند و باید یک خانه تکانی اساسی را انجام دهند. هواداران شالکه بی صبرانه منتظر بازگشت تیمشان به جمع مدعیان قهرمانی بوده و نتایج چند فصل اخیر هرگز موجب رضایت خاطر آنها نشد. عملکرد شالکه در بازار تابستانی تا اینجا، چندان افتخار آمیز نبوده و هنوز ردپای بزرگی را از هایدل ندیده ایم.
بریل امبولو پدیده فوتبال سوئیس را باید تنها شاه ماهی افتاده به تور شالکه بدانیم. امبولو به تمرینات شالکه اضافه شده و در تست های باشگاه نیز عملکرد موفقی داشته است. همچنین، نالدو مدافع برزیلی کهنه کار و سابق برمن و وولفسبورگ نیز راهی گلزنکرشن شده تا خط دفاعی آسیب پذیر شالکه را ترمیم نماید. عملکرد خوب بندیکت هوودس در یورو 2016، بدین معناست که زوج نالدو-هوودس در قلب خط دفاعی شالکه یک زوج رؤیایی خواهد شد.
شالکه چند بازیکن جوان و مستعد را به باشگاه های دیگر قرض داده بود که فعلاً همگی آنها به این تیم برگشته اند از جمله کان آیهان، تیمون ولن رویتر و دونیس آودیجای. یکی دیگر از خریدهای شالکه که بر خلاف خرید امبولو و نالدو، چندان سر و صدایی به پا نکرد، خرید روبرت لایپرتز از هایدنهایم بود که البته بلافاصله به اینگولشتات فروخته شد. اما برویم به سراغ خروجی های باشگاه شالکه که حکایت جالبی دارد. شالکه دو مدافع خوب یعنی رومن نویشتاتر و ژوئل ماتیپ را از دست داد. نویشتاتر که برای تیم ملی روسیه در یورو 2016 بازی می کرد، راهی فنرباحچه ترکیه شد اما ماتیپ پس از اتمام قراردادش با شالکه و سپری نمودن چند سال متمادی در گلزنکرشن، پیراهن لیورپول را پوشید.
همچنین دو بازیکن غالباً نیمکت نشین یعنی ماروین فردریش و مارکو هوگر نیز از جمع معدنچی ها جدا شده و به ترتیب به آگزبورگ و کلن پیوستند. یونس بلهندا هافبک هجومی نیز پس از پایان دوره قرضی، به دینامو کیف برگشت. کریستین کلمنس یکی دیگر از چهره های جوان شالکه که فصل پیش را به صورت قرضی در ماینتس سپری کرده بود، با یک قرارداد دائمی، به همین تیم پیوست. به نظر می رسد که برنامه های شالکه در بازار نقل و انتقالات به پایان نرسیده و هنوز باید چند خرید قوی صورت بگیرد. تاکنون شالکه از شر چند بازیکن نیمکت نشین خلاص شده و در صورت حفظ ستاره های جوانی همچون مکس مِیِر و لروی سانه، شانس خوبی برای فصل بعد خواهد داشت.
ماینتس
ماینتس یکی از موفق ترین باشگاه ها در جذب بازیکن بوده و علاوه بر خرید چند چهره جدید و گمنام، قرارداد جان کوردوبا و کریستین کلمنس را دائمی کرده است. لوریس کاریوس (لیورپول)، یولیان بومگارت لینگر (لورکوزن) و الکین سوتو (لیگ شیلی) را می توان مهم ترین خروجی های ماینتس دانست.
هرتا برلین
هرتا برلین که باید در مرحله مقدماتی لیگ اروپا به میدان برود، یکی از منفعل ترین تیم های بوندس لیگا در امر جذب بازیکن بوده و به جز حفظ وداد ایبیشویچ و بازگرداندن هاجیمه هوسوگایی از دوره قرضی حضور در بورسا اسپور، حتی یک خرید جدید هم انجام نداده است. البته هرتا بازیکن مهمی را نیز از دست نداده و به جز دو چهره گمنام که از جمع شاگردان پال داردای جدا شدند، تنها چهره شاخص خروجی بانوی پیر، یوهانس فن دن برگ می باشد که با اتمام قرارداد، یک بازیکن آزاد محسوب می شود.
وولفسبورگ
وولفسبورگ یکی از باشگاه های بوندس لیگایی است که از آنها انتظارات بیشتری در بازار تابستانی داشتیم ولی حداقل تاکنون، به جز خرید جفری بروما ملی پوش هلندی پی.اس.وی آیندهوون و دانیل دیداوی پدیده جوان اشتوتگارت، هیچ بمبی در فولکس واگن آرنا نترکیده است. بروما 24 ساله و مدافع اسبق هامبورگ، بهترین انتخاب برای جانشینی نالدو 33 ساله و یک گزینه مناسب بود. البته یانیک گرهارت 22 ساله پس از یک فصل موفق در کلن و تأثیر مستقیم در 6 گل این تیم، با قراردادی 5 ساله، پیراهن وولفسبورگ را پوشیده است.
همچنین گرگ ها موفق به دائمی کردن قرارداد یاشوا گیلاووگی از اتلتیکو مادرید شده اند. وولفسبورگ دو خرید بسیار جوان و گمنام را انجام داده که شاید در آینده ای نه چندان دور، مورد تحسین همگان قرار گیرد. یوزیپ برکالو مهاجم 18 ساله تیم ملی جوانان کرواسی و دینامو زاگرب راهی وولفسبورگ شده است. اگر جام جهانی نوجوانان در سال گذشته را دنبال کرده باشید، حتماً نام ویکتور اوسیمهن بهترین بازیکن این تورنمنت از تیم قهرمان یعنی تیم ملی فوتبال نوجوانان نیجریه را شنیده اید. اوسیمهن یکی از استعدادهای آتی فوتبال است که از ما ژانویه به وولفسبورگ می پیوندد و برای دیدن او باید تا نیم فصل دوم بوندس لیگا صبر کنیم. بنابراین از هم اکنون، نام برکالو و اوسیمهن را به ذهن بسپارید!
اف.سی کلن
کلن سه خرید خوب انجام داده که آرتیومز رودنفس (هامبورگ)، کونستانتین رائوش (دارمشتات) و مارکو هوگر (شالکه) است. شاید هوگر در شالکه نیمکت نشین بود، اما رودنفس و رائوش هر گاه در ترکیب اصلی تیم های خود بازی می کردند، عملکرد قابل قبولی داشتند و بدون شک، خریدهای کلن کم تعداد ولی مؤثر بود. البته کلن چند بازیکن خوب همچون کوین فوگت (هوفنهایم)، یانیک گرهارت (وولفسبورگ)، فیلیپ هوسینر (رن-پایان دوره قرضی) و دوشان اسوِنتو (اسلاویا پراگ) را از دست داد که یک زنگ خطر جدی برای شاگردان پیتر اشتوگر خواهد بود. به جز اسوِنتو که اغلب نیمکت نشین بود، چهره هایی همچون فوگت، گرهارت و هوسینر نقشی کلیدی در ترکیب کلن داشتند.
هامبورگ
هامبورگ فقط دو خرید قابل اعتنا داشته که بابی وود ملی پوش آمریکایی از اونیون برلین و کریستین ماتنیا دروازه بان موفق دارمشتات می باشند. بدین ترتیب، ماتنیا جانشین یاروسلاو دروبنی خواهد شد که به وردر برمن پیوسته است. هامبورگ چند بازیکن خوب در فاز تهاجمی همچون آرتیومز رودنفس، یوزیپ درمیچ، ایوو ایلیچِویچ، ایویتسا اولیچ و گویکو کاچار (هافبک) را از دست داده که حاکی از عملکرد ضعیف باشگاه در بازار نقل و انتقالات است. قرارداد سه بازیکن نامبرده اخیر به پایان رسیده و تاکنون جایگزینی برای این خروجی ها آورده نشده است. هامبورگ با این شرایط، فصل دشواری را بر عهده خواهد داشت و دلخوش کردن به بابی وود به تنهایی، یک ریسک بزرگ می باشد.
وردر برمن
وردر برمن را می توان یکی از فعال ترین باشگاه های بوندس لیگایی در بازار نقل و انتقالات دانست. برمن هرگز تمایلی ندارد که سرنوشت بقایش به هفته آخر کشیده شود و به همین دلیل، با تمام قوا مشغول تقویت تیم خود برای فصل آتی است. نیکلاس مویساندر فنلاندی از سمپدوریا، فالو دیانه از رن، یاروسلاو دروبنی دروازه بان چکی سابق هامبورگ و چند بازیکن از بوندس لیگای 2 و اتریش را در لیست ورودی های تابستانی برمن می بینیم. لوکا کالدیرولا مدافع ایتالیایی که فصل خوبی را به صورت قرضی در دارمشتات سپری کرد، دوباره به جمع یاران وردر برمن اضافه گردید. شاید خریدهای برمن گران قیمت نبوده اند اما تقویت خط دفاعی به عنوان اولین هدف در سیاستگذاری نقل و انتقالاتی این باشگاه است.
البته برمن در این تابستان، خروجی های مهمی هم داشته که از جمله آنتونی اوجا (لیائونینگ چین)، فلیکس کروس برادر تونی کروس (اونیون برلین)، یانیک فسترگارد (گلادباخ)، پاپی جیلوبوجی (پایان دوره قرضی و بازگشت به چلسی)، لفین اوزتونالی (پایان دوره قرضی و بازگشت به لورکوزن)، گرهارد ترمل (پایان دوره قرضی و بازگشت به سوانسی سیتی) می باشند. اغلب خریدهای برمن مربوط به خط دفاعی ولی خروجی های این تیم در همه خطوط هستند و آن چه که عیان است، برمن با اتکاء صرف به همین خریدها، به جایی نخواهد رسید و باید سر کیسه را شل تر کند.
اینگولشتات
اینگولشتات که الیاس کاچونگا، رمضان اوزجان، بنیامین هوبنر و دنی داکاستا را از دست داده، چند بازیکن جدید به خدمت گرفته که مهم ترین آنها، دو بازیکن جوان از آینتراخت فرانکفورت یعنی سونی کیتل و نیکو ریندرکنشت هستند.
آگزبورگ
آگزبورگ توانسته تاکاشی اوسامی از گامبا اوزاکا و ماروین فردیش از شالکه را به خدمت بگیرد ولی شکار بزرگ تر آگزبورگ، تبدیل قرارداد قرضی آلفرد فینبوگاسون ایسلندی به قرارداد دائمی بود. فینبوگاسون که گل های حساسی را در نیم فصل دوم برای آگزبورگ زده بود، پس از حضوری خوب در یورو 2016 با تیم ملی ایسلند، هم اکنون برای بازگشت به تمرینات آگزبورگ آماده می شود. الکس مانینگر و پیوتر تروخوفسکی هم با اتمام قرارداد، از آگزبورگ جدا شدند.
دارمشتات
دارمشتات به جز 3 بازیکن از بوندس لیگای دو و اتریش، هنوز بازیکن مطرحی را خریداری نکرده ولی چند چهره مطرح و موفق همچون ساندرو واگنر (هوفنهایم)، توبیاس کمپ (نورنبرگ)، کونستانتین رائوش (کلن)، کریستین ماتنیا (هامبورگ)، لوکا کالدیرولا (برمن) و مارکو زایلر (آزاد) را از دست داده است. به جرأت می توان گفت که حدود 50 درصد ترکیب اصلی دارمشتات از این تیم جدا شدند و دیگر خبری از مدل ریش جذاب مارکو زایلر نخواهد بود. میشائیل استگمایر نیز از دنیای فوتبال خداحافظی کرد.
هوفنهایم
باید به باشگاه هوفنهایم تبریک بگوییم که با مربی 28 ساله اش، روزهای خوبی را سپری می کند و عملکرد موفقی در بازار نقل و انتقالات تابستانی داشته است. هوفنهایم توانسته کریم دمیربای (هامبورگ)، ساندرو واگنر (دارمشتات)، لوکاس روپ (اشتوتگارت)، آندری کراماریچ (لستر سیتی)، بنیامین هوبنر (اینگولشتات) و مارکو تراتزینو (بوخوم) را به خدمت بگیرد. به جز کوین فولاند و توبیاس اشتروبل، سایر بازیکنان جدا شده هوفنهایم، چهره های شاخصی نیستند. ضمناً کوین کورانی هم به عنوان بازیکن مازاد از هوفنهایم رفت و کای هردلینگ از دنیای فوتبال خداحافظی کرد.
آینتراخت فرانکفورت
آینتراخت فرانکفورت که به لطف پلی آف در بوندس لیگا ماندگار شد، به جز دو خرید از تیم ذخیره های رئال مادرید، چند چهره مطرح همچون برانیمیر هرگوتا (گلادباخ)، آنته ربیچ (فیورنتینا،قرضی) و دنی بلوم (نورنبرگ) را به خدمت گرفت. فرانکفورت از آن دسته باشگاه هایی است که کفه خروجی ها سنگین تر از ورودی ها می باشد. لوکا والدشمیت، سونی کیتل، کارلوس زامبرانو، الکساندر ایگنیوفسکی، کان آیهان (پایان دوره قرضی و بازگشت به شالکه) و کونستانت ژاکپا ازفرانکفورت جدا شدند. کارلوس زامبرانو به رابین قازان پیوست و اشتفان راینارتز از دنیای فوتبال خداحافظی کرد. حدود 50 درصد ترکیب اصلی عقاب ها از این تیم جدا شده و زنگ خطری جدی برای هواداران این تیم به صدا در آمده است.
فرایبورگ
فرایبورگ یکی از تیم های تازه وارد بوندس لیگا بوده که چند چهره مطرح همچون الکساندر ایگنیوفسکی و اونور بولوت را به خدمت گرفته است.
لایپزیش
تیم تازه وارد لایپزیش بر خلاف تصور، تاکنون در بازار نقل و انتقالات، کم سر و صدا بوده و تیمو ورنر تنها خرید مطرح لایپزیش محسوب می شود. آنها دو بازیکن از ردبول سالزبورگ و همچنین ماریوس مولر از کایزرسلاترن را نیز به خدمت گرفته اند.