اخیرا گزارش سالانه برترین دانشگاه های آسیا در سال ۲۰۱۸ توسط سیستم رتبهبندی دانشگاهها و مؤسسههای آموزش عالی تایمز منتشر شده است. در رقابت امسال بالغ بر ۳۵۰ دانشگاه از ۲۵ کشور حضور داشته اند که در مقایسه با سال گذشته میلادی(۲۰۱۷) که ۳۰۰ دانشگاه مورد بررسی قرار گرفته بود، روند افزایشی را نشان می دهد.
نتایج این رده بندی با توجه به توانمندی های مراکز علمی مانند کیفیت تدریس، تحقیق، انتقال دانش، چشم انداز بین المللی و … ارائه شده است.
گفتنی است سیستم رتبهبندی دانشگاهها و مؤسسههای آموزش عالی تایمز، یکی از مشهورترین نظامهای رتبهبندی بینالمللی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی است. این رتبهبندی اولین بار در سال ۲۰۰۴ با همکاری تایمز و کیواس منتشر شد. این همکاری تا سال ۲۰۱۰ تحت عنوان رتبهبندی تایمز کیواس ادامه داشت. در سال ۲۰۱۰ تایمز همکاری خود با کیواس را قطع کرده و قرارداد همکاری را با مؤسسه تامسون رویترز امضاء کرد. (ویکیپدیا)
۱۰. دانشگاه علم و تکنولوژی کره جنوبی (KAIST)
۹. دانشگاه ملی سئول(کره جنوبی)
۸. دانشگاه توکیو(ژاپن)
۷. دانشگاه هنگ کنگ
۶. دانشگاه تکنولوژی نانیانگ (سنگاپور)
۵. دانشگاه علم و تکنولوژی هنگ کنگ
۴. دانشگاه هنگ کنگ
۳. دانشگاه پکینگ (پکن/چین)
۲. دانشگاه چینهوا (پکن/چین)
۱. دانشگاه ملی سنگاپور
در این گزارش نام دانشگاه صنعتی بابل در رده ۳۷ ، دانشگاه شریف در رده ۸۳، دانشگاه امیرکبیر ۸۸، دانشگاه صنعتی اصفهان در رده ۹۶، دانشگاه علم و صنعت در رده ۱۰۸، دانشگاه تهران ۱۳۹، دانشگاه علوم پزشکی تهران در رده ۱۴۲، دانشگاه تبریز در رده ۱۴۸، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی در رده ۱۷۳، دانشگاه شیراز در رده ۱۸۸، دانشگاه شهید بهشتی در رده ۱۹۳ مشاهده می شود.
همچنین دانشگاه های فردوسی مشهد، دانشگاه اصفهان، دانشگاه گیلان، دانشگاه الزهرا، دانشگاه بیرجند، دانشگاه یزد و دانشگاه زنجان در محدوده رتبه بندی ۲۰۰ تا ۳۵۰ قرار گرفته اند