چند سالی است که رئال مادرید در فصل نقل و انتقالات بهترین بازیکنان جهان را جذب میکند. تلاش کهکشانیها برای به خدمت گرفتن بهترینها همه ساله مهمترین پروندههای فصل هیجانی نقل و انتقالات اروپا می شود و شوق زیاد مدیران این باشگاه (به ویژه فلورنتینو پرس) در گرفتن ستارهها، باشگاههای بزرگ دیگر را هم به جنب و جوش وا می دارد.
قوهای سپید زمانی هر چه بازیکن بزرگ در جهان بود را جذب میکردند. آن هم خیلی زود پس از درخشششان و با مبالغ بالا. سالهای اولیه قرن جدید ستارهها پشت سر هم به سانتیاگو برنابئو کوچ میکردند. لوئیس فیگو، زین الدین زیدان، رونالدو، دیوید بکام و ... نخستین فوق ستاره های فوتبال اروپا بودند که به رئال رفتند و تیم مادریدی را برازنده صفت کهکشانی کردند.
در سال های بعد هم رئال مادرید کماکان "خوب"ها را جذب می کرد. فان نیستلروی، کاکا، هیگواین، بنزما، کروس و مودریچ از جمله "اسمهای بزرگی" بودند که رئال در ادامه این سیاست خود به خدمت گرفت اما چیزی که پرافتخارترین باشگاه لیگ قهرمانان اروپا را از سایر تیمها متمایز میکرد خریدهای گرانقیمتشان بود. کریستیانو رونالدو و گرت بیل باعث شدند رئالیها دو بار پشت سر هم رکورد گرانترین بازیکن تاریخ را به نام خود ثبت کنند؛ زوجی که در فصل پیشرو هم امید اول بنیتس برای کسب عناوین قهرمانی هستند.
اما در میان همه خریدهای بزرگ رئال که در این تیم موفق بودند، بازیکنان زیاد دیگری هم بودند که با امید به درخشش به این تیم آمدند اما نه تنها برای رئال مفید نبودند بلکه آینده بازیگری خود را نیز به خطر انداختند.
نشریه دیلی میل بهترین و بدترین خریدهای رئال مادرید در 20 سال اخیر را اینگونه انتخاب کرده است:
بهترینها
1- دیوید بکام: هیچ کس نمیتواند بگوید خرید 24 میلیون پوندی بکام در سال 2003، در زمین موفقیتی برای این تیم به دست آورد چرا که در طی سه سال حضور او در برنابئو، رئال هیچ جامی به دست نیاورد اما در خارج از زمین، ارزش اقتصادی باشگاه با جهش چشمگیری مواجه شد، چرا که بکام در تورهای آسیایی و آمریکایی رئال قلب هواداران را فتح کرده بود و صرفا حضور او در لباس رئال سود کلانی را به کهکشانیها رساند.
2- گونسالو هیگواین: در 19 سالگی و با رقمی معادل 9 میلیون پوند از ریورپلات به رئال آمد. چند سال طول کشید تا این مهاجم جوان حمایت هواداران را به دست آورد اما وقتی نهایتا در سال 2013 به ناپولی رفت، گلهای مهم زیادی برای رئال زده بود و با انتقالش هم پول خوبی به جیب باشگاه مادریدی رساند.
3- رونالدو: او در سال 2002 با قراردادی 33 میلیون پوندی عضو رئال شد. مهاجم بزرگ برزیل زمانی به رئال آمد که بهترین سالهای فوتبالش را در بارسلونا پشت سر گذاشته بود، اما همچنان فوتبالش چشم نواز بود و با وجود اینکه گلهایش به کسب عنوانی در رئال ختم نشد، اما هواداران رئال کریستیانو رونالدو را "کریستیانو" میخوانند، چرا که از نظر آنها تنها یک "رونالدو" وجود دارد.
4- کلود ماکه له له: رئال مادرید در سال 2000 با مبلغ 10 میلیون پوند ماکه له له را به خدمت گرفت اما هیچ وقت قدر بازی تاثیرگذار او را ندانست چرا که وقتی او خواستار افزایش حقوق خود شد با پاسخ منفی فلورنتینو پرس مواجه شد و رئال را ترک کرد. در سه سال بعد از رفتن او رئال هیچ جامی به دست نیاورد و چلسی (باشگاه بعدی ماکه له له) شروع به گرفتن عناوین مختلف کرد.
5- روبرتو کارلوس: مدافع برزیلی در سال 1996 با 4.5 میلیون پوند به رئال آمد و پیراهن شماره 3 را برای یک دهه از آن خود کرد. پاس او بود که باعث شد زیدان در سال 2002 آن گل زیبا را به بایرلورکوزن بزند و رئال یک بار دیگر فاتح لیگ قهرمانان شود. پاس گل کارلوس زیبا بود اما آنچه این گل را به یکی از ماندگارترین گل ها تبدیل کرد، شوت آتشین و فوق العاده "زیزو" بود.
6- پردراگ میاتوویچ: میاتوویچ گل پیروزیبخش رئال در فینال لیگ قهرمانان سال 1998 را مقابل یوونتوس به ثمر رساند تا انتظار 32 ساله قوهای سپید برای کسب هفتمین قهرمانی اروپا به پایان برسد. او در کل یک موفقیت خالص برای رئال بود و بعدها که مدیر ورزشی باشگاه شد با جذب هیگواین انتظارات باشگاه در امور مدیریتی را هم به خوبی برآورده کرد.
7- فرناندو ردوندو: یکی از خریدهای موفق رئال در میانه میدان. پاس پشت پای زیبای او در اولدترافورد مقابل منچستر همیشه در یادها خواهد ماند. او با 3 میلیون پوند به رئال آمد و چندین سال مرکز میدان را به خوبی برای تیمش تامین کرد. در سال 2000 با پرس به اختلاف خورد و به میلان رفت.
8- زین الدین زیدان: زیدان با شوت مهار نشدنیاش نهمین قهرمانی رئال را در اروپا را به دست آورد و فوتبال فانتزی او نسلی از هواداران رئال را سیراب کرد.
9- سرخیو راموس: راموس در 19 سالگی با 20 میلیون پوند از سویا به رئال آمد و در سه پست مختلف برای تیمش به میدان رفت. این اواخر او بازوبند کاپیتانی رئال را هم بر بازو بست و در دقایق تلف شده گل تساوی مقابل اتلتیکو مادرید را به ثمر رساند تا زمینهساز پیروزی تیمش در فینال 2014 و کسب لادسیما برای رئال باشد.
10- کریستیانو رونالدو: او در سال 2009 با 80 میلیون پوند به سانتیاگو برنابئو آمد تا رکورد گرانترین انتقال تاریخ را (تا سال 2013) بزند. رونالدو اگر فصل بعد 11 گل بزند تنها پس از 9 فصل بهترین گلزن تاریخ باشگاه میشود. نسبت گلزنی او در رئال (میانگین بیش از یک گل در هر بازی) به تنهایی گویای همه چیز است.
بدترینها
1- جاناتان وودگیت: وودگیت در سال 2004 با 13 میلیون پوند از نیوکاسل به رئال آمد. او با وجود مصدومیت با این تیم قرارداد امضا کرد و با شروع فصل برای بازگشت به میادین و انجام نخستین بازیاش، مجبور به بازی شد و همین آسیب دیدگیاش را تشدید کرد. زمانی که پس از یک سال فرصت بازی را پیدا کرد در همان اولین بازی یک گل به خودی زد و از زمین اخرج شد.
2- نیکلاس آنلکا: رئال مادرید در ازای پرداخت 23 میلیون پوند به آرسنال آنلکا را به خدمت گرفت. در واقع آنها باید به جای آنلکا، تیری آنری را میگرفتند اما آرسن ونگر زودتر استعداد او را شناخته بود و میخواست با پول فروش آنلکا، آنری را به "هایبوری" بیاورد. آنلکا نمایش بدی در رئال نداشت اما خارج از زمین رابطه خوبی با دل بوسکه نداشت. یک بار از تمرین کردن سر باز زد و یک ماه محروم شد.
3-والتر ساموئل: اشتباه گرانقیمت دیگر رئال خرید والتر ساموئل بود. "ساموئل دیوار". این لقب به این خاطر بود که هیچ چیزی از او رد نمیشد. متاسفانه او در رئال بیشتر شبیه به یک در چرخان بود که بازیکنان از هر طرف او رد می شدند. برای بازیکنی که 20 میلیون پوند برای رئال هزینه داشت، این عملکرد مناسب نبود. این هم درست است که بعضی معتقدند رئال مادرید عادت دارد بازیکنان خوب را بگیرد و فوتبالشان را خراب کند. کما اینکه این بازیکن آرژانتینی بعد از اینکه از رئال رفت بار دیگر نمایش خوب خود را از سر گرفت.
4- پدرو لئون: وقتی مورینیو در سال 2010 هدایت رئال را در دست گرفت، خورخه والدانو همچنان در حال جذب بازیکن بود. مورینیو خیلی زود سعی کرد جلوی جذب بازیکنان جدید را بگیرد اما نه زودتر از آنکه پدرو لئون به رئال بیاید. او از سوی بعضیها به دیوید بکام اسپانیا ملقب شده بود. این هافبک به دور از نظر مورینیو جذب تیم شد و مورینیو هم تا می توانست او را از تیم اصلی دور نگه داشت.
5- فابیو کوئنترائو: شاید "آقای خاص" خیلی به پول اهمیت نمیداد زمانی که 30 میلیون پوند برای جذب بازیکنی خرج کرد که قدرت چندانی در تغییر نتیجه بازی ندارد. کوئنترائو در دو پست دفاع و هافبک کناری به کار گرفته شد اما بیشتر زمان حضورش در رئال را روی نیمکت گذراند.
6- فلاویو کونسیسائو: وقتی رئالیها استعداد کمیابی مثل فرناندو ردوندو را از دست دادند، در همه باشگاهها دنبال جانشینی برای او بودند. کونسیسائو از دپورتیوو لاکرونیا با 26 میلیون یورو به رئال آمد و در 4 سال تنها 45 بازی انجام داد.
7- رویستون درنته: درنته در تیم زیر 21 سالههای هلند خوش درخشید و سران رئال را مجبور کرد او را از فاینورد جذب کنند. قرارداد درنته 13 میلیون پوند بود اما این انتقال با این مبلغ برای بازیکنی مثل او خیلی زود و خیلی زیاد بود. بعدها او در اورتون و ریدینگ هم موفق نبود و حتی در لیگ دسته دو روسیه نیز کار خاصی نتوانست بکند.
8- آنتونیو کاسانو: دوران حضور کاسانو در رئال بیشتر به واسطه انتشار فیلمی در تلویزیون اسپانیا شناخته می شود که در آن این مهاجم ایتالیایی در حال تقلید حرکات فابیو کاپلو در تمرین است. عملکرد کاسانو در برنابئو آنطور که باید نبود و خیلی زود به صورت قرضی به سمپدوریا فرستاده شد.
9- کاکا: هواداران رئال مادرید به قدری به دنبال حضور ستاره برزیلی میلان در تیمشان بودند که هر زمان یک بازیکن جدید به تیمشان می آمد این ترانه را می خواندند که "کاکا کجاست؟" اما وقتی که او به رئال آمد، باز هم هواداران همین سوال را از مسئولان تیم محبوبشان داشتند! نام کاکا در طول 4 سال حضورش در رئال خیلی کم شنیده شد و او هیچوقت به هزینه گزاف 60 میلیون پوندی برای جذبش نزدیک نشد. این بار هم برای رئال مادرید داستان قدیمی جذب بازیکنی که به نقطه اوجش رسیده بود و در حال افت بود تکرار شده بود.
10- ژولین فابرت: "اگر او برای وستهام خوب است، حتما باید برای رئال مادرید هم خوب باشد" حتما یکی از دلایل روسای رئال برای خرید قرضی این بازیکن از وستهام، در یکی از بدترین خریدهای تاریخ باشگاه بوده است. سال 2009 بود و سرمربی وقت رئال، خوآن ده راموس در جذب آدام جانسون از میدلزبورو ناکام بود و ژولین فابرت که خودش هم به اندازه بقیه شوکه شده بود به رئال فراخوانده شد. او در تمام مدت حضور قرضیاش در رئال روی نیمکت نشست و در بازگشت به لیگ برتر انگلیس نشان داد که نه تنها رئال مادرید بلکه در سطح وستهام هم نیست.