دومینیکا Dominica با نام رسمی قلمرو همسود دومینیکا Commonwealth of Dominica کشوری است جزیرهای در دریای کارائیب. نام رسمی آن کشور همسود (مشترکالمنافع) دومینیکا و پایتخت آن روسو است. دومینیکا از جزایر بادپناه و بخشی از منطقه آنتیل کوچک است و به خاطر طبیعت دستنخوردهای که دارد «جزیره طبیعت کارائیب» نامیده شدهاست. دومینیکا در جنوب گوادلوپ و در شمال مارتینیک واقع شده؛ مساحت دومینیکا ۷۵۰ کیلومتر مربع و جمعیت این کشور ۷۱٫۲۹۳ نفر (در سال ۲۰۱۱) است. زبان رسمی این کشور انگلیسی است و زبانهای کریول دومینیکایی و فرانسوی نیز به عنوان زبانهای گفتاری استفاده دارند.
جزیره دومینیکا از دیدگاه زمینشناسی جوانترین جزیره آنتیل کوچک است و به این خاطر فعالیتهای آتشفشانی و زمینگرمایی هنوز در آن دیده میشود. دریاچه جوشان، که دومین چشمه آبگرم دنیا است در دومینیکا واقع شدهاست. طوطی شاهی پرنده ملی این جزیره است و نگاره آن بر روی پرچم دومینیکا نیز نقش بستهاست.
کریستف کلمب این جزیره را به نام روز یکشنبه (در لاتین: dominica) یعنی روزی که این جزیره را کشف کرد نامگذاری نمود. کشف این جزیره در تاریخ ۳ نوامبر ۱۴۹۳ بود. امروزه ۸۶٫۸٪ از مردم دومینیکا سیاهپوست هستند. در واقع دومینیکا در تاریخ ۳ نوامبر ۱۴۹۳ توسط کریستف کلمب و در طی سفر دومش به «بر جدید» کشف شد. او این سرزمین را در اختیار بومیان سرخپوست کارائیبی و جنگجویی یافت که از نسل بومیان آراواک بودند.
در قرن شانزدهم کشتیهای اسپانیایی به دلیل شرایط باد و جریانات آبی مناسب، معمولاً در دومینیکا لنگر میانداختند ولی به دلیل مخالفت و مقاومتهای مردم دومینیکا، عملاً در آنجا ساکن و مستقر نشدند. تقریباً تمام جمعیت هفتادهزار نفری دومینیکا، از نسل بردههایی هستند که در قرن ۱۸ میلادی به دومینیکا برده شدند. با این حال دومینیکا تنها جزیرهٔ کارائیب شرقی است که هنوز جمعیت پیش از کشف آن توسط کلمب را حفظ کردهاست: بومیان کارائیب که حدود ۳۳۰۰ نفر از آنان همچنان در سواحل شرقی به زندگی مشغولند. حکومت دومینیکا دموکراتیک و مردم سالار است. قوهٔ مقننه پارلمان دومینیکا است که وظیفه قانونگذاری را بر عهده دارد. رئیس کشور رئیسجمهور و رئیس دولت نخستوزیر است که با رأی مستقیم مردم برگزیده میشوند.
دومینیکا برای جلب سرمایه برای توسعهٔ اقتصادی آن کشور، در مقابل سرمایهگذاری در پروژههای دولتی، تابعیت و حقوق شهروندی دومینیکا را به سرمایهگذار اهداء میکند. اقتصاد دومینیکا کاملاً به گردشگری، کشاورزی و اخذ مالیات سنگین وابسته است.
دومینیکا، منافع ابتکار حوضه کارائیب است که بسیاری از کالاها آمریکایی را با بخشودگی گمرک اعطا میکند. دومنیکا معتلق به انجمن عضو کارائیب غالباً انگلیسی زبان و بازار مشترک کاریکوم و سازمانهای کشور کارائیب شرقی(OECS) است.دومینیکا ظاهراً وضعیت معاف از مالیات را به شرکتهای خارج از کشور ارئه میدهد. دومینیکا توافقنامه با لهستان را برای تبادل اطلاعات مالیاتی در ۱۲ ژوئیه ۲۰۱۲ امضا کرد.
شهروند رسمی شدن در کشور دومینیکا برای کسانی که دنبال تابعیت دوم هستند، معتبراست. افراد میتوانند با ۷ سال اقامت قانونی در اعضای سرمایهگذاری در اقتصاد این کشور ملیت دومنیکا را کسب کنند. از ۲۰۱۴، متقاضیان میتوانند سرمایهگذاری حداقل ۲۰۰۰۰۰ دلار آمریکا در املاک و مستغلات را از استراحتگاههای جزیره ای یا برندهای جهانی مانند ماریوت، کمپینسکی یا هیلتون کنند. شهروندان دومنیکا میتوانند بدون نیاز به روادید یا به محض ورود با یک روادید به ۱۴۰ کشور از جمله اگلستان و ناحیه شینگن سفر کنند. در حال حاضر ۱۶٪ درآمد دولت است. نشریه مدیریت ثروت حرفه ای فایننشال تایمز، کشور دومینیکا را به عنوان بهترین شهروندی جهان از طریق برنامه سرمایهگذاری در فهرست سالانه CBI خود قرار میدهد. سرمایه گذاران تابعیت دومنیکا را انتخاب میکنند زیرا؛ دومنیکا مقرون به صرفهترین کشور از نظر سرمایهگذاری و روند درخواست ساده و کارآمد است.
دومنیکا عمدتاً آتشفشانی و دارای چندین سواحل است. کوههای دومینیکا، جنگلهای بارانی، دریاچههای آب شیرین، چشمههای آب گرم، آبشارها، و نقاط غواصی، آن را به عنوان مقصد جذاب گردشگری محیط زیست تبدیل میکند. طبیعت آتشفشانیِ جزیره، غواصان را به غواصی جذب خود کردهاست. دو فرودگاه منطقه ای در این جزیره وجود دارد، اما هیچ فرودگاه بینالمللی وجود ندارد. پرواز به دومینیکا نیازمند مسافرت از طریق سان خوآن، پورتو ریکو یا دیگر جزایر مجاور در کارائیب مانند مارتینیک، گوادلوپ، یا باربادوس است. شبکه جاده ایی دومنیکا عمدتاً در متداد خط ساحلی و در امتداد دره رودخانهها قرار دارد. جادههای عمده بزرگراهها دو خط هستند. بزرگراه ادوارد اولیور للبانک و بزرگراه دکتر نیکلاس لیورپول . این جادههای اصلی به تازگی با کمک جمهوری خلق چین و اتحادیه اروپا بازسازی شد.دومنیکا بخش برق را از طریق؛ برق آبی، انرژی خورشیدی و انرژی زمین گرمایی تأمین میکند.
۸۶٫۸٪ مردم دومینیکا سیاهپوست، ۸٫۹٪ دورگه، ۲٫۹٪ سرخپوستان کارائیبی، س ۰٫۸٪ سفیدپوست و ۰٫۷٪ از دیگر نژادها هستند.
کشور دومینیکا جزیره ای در دریای کارائیب است که از جزایر بادپناه و بخشی از منطقه آنتیل کوچک به شمار می رود. این کشور از جنوب با گوادلوپ و از شمال با مارتینیک نیز همسایه است. مسااحت کشور دومینیکا ۷۵۰ کیلومترمربع است و مطابق با آمار سرشماری که در سال ۲۰۱۶ انجام شده این کشور حدود ۷۳ هزار نفر جمعیت نیز دارا بوده است.
دومینیکا به طور عمده در حجم وسیعی از جنگل ها پوشیده شده و خانه ی دوم جنگل های داغ جهان است. این کشور جزیره ای از آب و هوای گرمسیری تحت تاثیر بادهای شمال شرقی برخوردار است. باران های سنگینی در این کشور می بارد و سیلاب را به وجود می آورد، به طور معمول اواخر تابستان طوفان هایی در این کشور رخ می دهد.
شهرها و جاذبه های دومینیکا
شهر وسو | roseau : پایتخت و بزرگتریم شهر دومینیکا در اطراف دریاچه کارائیب برای ادیان سنت جورج ساخته می شود. این شهر دنیایی از زیبایی و رنگ های متنوع است که در سبب شده جذابیت ویژه ای برای کسانی که به گردشگری به این شهر سفر می کنند داشته باشد. در شهر وسو منظره های پر زرق و برق و طبیعت محصور کننده ای داراست که باعث شده شهری هیجان انگیز و چشم نوازی را داشته باشد. مردم این شهر چهره سنتی شهرشان را با دنیای مدرن فرانسه مخلوط کردند و ترکیب خارق العاده ای به وجود آوردند.
شهر پورتسموث | Portsmouth : دومین شهر بزرگ و بندری کشور دومینیکا پورتسموث است که در گذشته های دور به عنوان پایتخت دومینیکا مطرح بوده اما به دلیل مشکلاتی که وجود داشته این انتخاب منتفی شده است. شهر پورتسموث پر از پارک ها و کاخ هایی است که زیبایی آن ها بی حد و اندازه بوده و در کوچه پس کوچه های شهر می توانید بهشت را مشاهده کنید. در این شهر می توانید به خرید، عکاسی و بدست آوردن آرامش مشغول باشید. همچنین می توانید در روزهای سه شنبه، جمعه و شنبه سری به بازار کشاورزان بزنید و از گشت و گذار در بین مردمان بومی لذت ببرید.
شهر کالیبیشی | Calibishie : سرزمینی که نام آن کالیبیشی است، از اولین مسافری که به این سفر کرده نام خود را قرض گرفته است. از زیباترین مناطق جهان سواحل آرامش بخش و جنگل های محصور کننده اش است که هر گردشگری را به سمت خود جذب می کند. اینجا به سرزمین صخره ها شهرت دارد و زیبایی هایش زبانزد عام و خاص است. کالیبیشی برای یک سفر عاشقانه و دونفره بهترین شهر است. در این شهر می توانید به تماشای ماهی گیران بروید و از ورزش های هیجان انگیز بهره ببرید. همچنین باید بدانید که اهالی این شهر بسیار مهمان نواز هستند و می توانید شبی را مهمان آن ها در کالیبیشی باشید.
پارک ملی مورن ترویس پیتون : در کشور دومینیکا پارکی به نام مورن ترویس پیتون که لقب جواهر دومینیکا را به خود گرفته نیز وجود دارد. این پارک جنگل هایی پوشیده شد از سرخس های غول پیکر و ارکیده های وحشی است. دلایلی که سبب برجسته شدن این پارک و ثبت آن در میراث جهانی یونسکو شده نیز وجود ۱۷۰۰۰ هکتار شامل آبشار ویکتوریا، ترافالگار فالز، دریاچه بوئری غبارآلود، استخر زمرد، دره غرق شده در بخار، حوضچه های آب جوش و چشمه های آب گرم است. یکی از بهترین امتیازات برای بازدید از این پارک روستای Laudat است که در ۱۱ کیلومتری Roseau واقع شده است.
دریاچه بویل : دریاچه بویل یکی از محبوب ترین جاذبه های دومینیکا است و این حوضچه همواره پر از آب های فوران کننده و سبز خاکستری است که از طریق یک پیاده روی ۳ ساعته دردسترس است. زمین شناسان بر این باورند که این دریاچه جوشان با ۶۳ متر وسعت، دومین دریاچه جوشان در جهان است. درجه حرارت در لبه دریاچه از ۸۲ تا ۹۲ درجه سانتی گراد است و نقطه جوش در مرکز قرار دارد.
آبشار ویکتوریا : چشمگیرترین آبشاری که در دومینیکا وجود دارد آبشار ویکتوریا است که در پارک ملی مورن ترویس پیتونز نیز واقع شده است. این آبشار توسط رودخانه سفید تشکیل شده و از یک صخره به یک استخر آب گرم وارد می شود. این آبشار زیبا و رودخانه ارزش دیدن را دارند. شما می توانید در پایان با استراحت در استخر آب گرم لذت ببرید.
آبشار ترافالگار : قدم زدن میان آبشارهای دوقاو از محبوب ترین مواردی است که در دومینیکا انجام می شود. این دو آبشار به عنوان مادر و پدر شناخته می شوند و فاصله بین آنها ۱۰ تا ۱۵ دقیقه پیاده روی از طریق جنگل است. ترافالگار از میان کوه ها سرچشمه گرفته است و به یک چشمه آب معدنی داغ سرازیر می شود. شما می توانید در استخر های آب گرم و سرد واقع در میان سنگ های گوگرد به ابتنی بپردازید.
پارک ملی کابریت : در شمال غربی دومینیکا، پارک ملی کابریت واقع شده است که پوشیده از جنگل های گرمسیری، سیلاب، سواحل با ماسه سیاه و صخره های مرجانی است. این شبه جزیره دیدنی، شامل منظره ای پانوراما از بالاترین نقطه است و صخره های دریایی نیز از ویژگی های جذاب برخوردار است و برای غواصی بسیار مناسب هستند.
تپه های مرجانی شامپاین | Champagne coral hills : دومینیکا برای غواصی و شیرجه در آب بسیار معروف است. تپه های مرجانی شامپاین در بخش ساحل جنوب غربی کشور قرار گرفته اند. فعالیت ژئوترمال باعث ایجاد هزاران حباب از زیر سنگ ها می شود. ماهی مرکب، اسب های دریایی، باراکاودا و ماهی ترومپت فقط برخی از گونه های موجود در آب های گرم در این بخش هستند. شما می توانید در سواحل شامپاین به شنا کردن بپردازید وهمچنین به اتاق های متعدد، حمام و میان وعده های خوشمزه دسترسی داشته باشید.
دومینیکا نه تنها یک بهشت استوایی است بلکه مرکز اقتصادی شناخته شده ای است که شرکت های آن از معافیت مالیاتی 20 ساله برخوردارند. شرکت های تجاری بین المللی دومینیکا چندین مزیت دارند. این شرکت ها به بیش از یک مدیر نیاز ندارند و این فرد می تواند سهامدار و مدیر باشد. نهادهای شرکتی می توانند مدیریت این شرکت ها را به عهده بگیرند و سهام را می توان بدون ارزش نسبی صادر کرد. کیفیت زندگی در دومینیکا بسیار بالا است. قیمت غذا ارزان است و هزینه ی خرید و اجاره ی ملک برای مدت طولانی متوسط است. یک آپارتمان سه تخته در بیرون از مرکز شهر و در یک ساحل زیبا را می توان با مبلغ 670 دلار به صورت ماهانه اجاره کرد. نرخ ارتکاب جرم بسیار پایین است. دومینیکا یکی از امن ترین کشورهای کارائیب است. برنامه اخذ تابعیت دومینیکا از طریق سرمایه گذاری به عنوان یکی از ارزانترین و پرطرفدارترین برنامه های اخذ تابعیت از طریق سرمایه گذاری شناخته می شود. کسانی که به صورت فردی (یک نفر) اقدام می کنند می توانند پاسپورت دومینیکا را با 100000 دلار کمک بلاعوض به دولت دومینیکا به دست بیاورند. اخذ تابعیت دومینیکا از طریق سرمایه گذاری مزایای زیادی دارد. تابعیت این کشور به صورت مادام العمر است. به سود سرمایه، ثروت و ارث مالیات تعلق نمی گیرد. سفر به تمام کشورهای جهان اول تقریبا بدون ویزا ممکن است. اسم شهروند جدید بصورت قانونی قابل تغییر است. اگر شهروندی در دومینیکا زندگی نمی کند مالیاتی به درآمد خارجی تعلق نمی گیرد.
لقبی که به کشور دومینیکا داده شده است خانه دوم جنگلهای داغ دنیا است و در این کشور جنگل های زیادی دیده میشود. به این ترتیب در مجموع با یک فضای گرمسیر در کشور دومینیکا روبرو خواهیم بود البته که وزش باد و باران در این کشور نیز بخش مهمی محسوب میشود. در صورتی که فکر میکنید قصد دارید از شرایط آب و هوایی این کشور اطلاعات لازم را داشته باشید میتوانید طوفان های تابستانی را مدنظر قرار دهید. در فصل مناسب برای سفر به کشور دومینیکا باید چندین موضوع را بررسی کنید اول اینکه فصل گردشگری در این کشور شامل شرایط خاصی است، مثلاً در فصل بهار شاهد بارندگی های شدیدی در کشور دومینیکا هستیم که گاهاً مشکل ساز میشود و این موضوع رتبههای گردشگری را کاهش میدهد. فصل بعدی برای سفر پاییز است، پاییز در این کشور به طور کلی یک موقعیت گردشگری بسیار عالی است، درختان در زیباترین و رنگی ترین شرایط ممکن دیده میشود اما بادهایی که از سمت شمال شرقی وزیده میشود در کشور دومینیکا شرایط مشخص به خود را دارد. حجم وسیعی از فضای گردشگری در این کشور بهبود داشته است. در این منطقه بارانهای سنگین به صورتی است که شخص برای سفر در فصل زمستان کمی دو دل خواهد شد.
این جزیره ساختی آتشفشانی دارد. دومینیکا دارای تعدادی آتشفشان فعال است با این حال این آتشفشانها به ندرت فوران میکنند. سایر نشانههای فعالیتهای زمین گرمایی شامل دود خان (سوراخی که گاز و دود از آن خارج میشوند) و چشمههای آب داغ هستند. در قسمت جنوبی دریاچهی جوشان 2300 فیت (700 متر) در بالای سطح دریا قرار دارد، آب این دریاچه اغلب به سبب فشار گازهایی که منتشر میشوند سه فیت (1 متر) بالاتر از سطح عادی قرار دارد. این جزیره دارای خاک غنی آبرفتی و آتفشانی است. دومینیکا خصوصا در ماههای سردتر سال یعنی از دسامبر تا مارس آب و هوای دلپذیری دارد. دمای هوای تابستان به طور میانگین بالاتر از 90 درجه ی فارنهایت (32 درجه ی سانتی گراد) است. دمای هوای زمستان نیز خیلی پایینتر از این مقدار نیست و میانگین آن بین 84 تا 86 درجهی فارنهایت (29 تا 30 درجهی سانتیگراد) است. فصل خشک از ماه فوریه تا می به طول میانجامد و فصل بارانی نیز از ژوئن تا اکتبر ادامه دارد که بیشترین احتمال وقوع تند باد (چرخهی طوفان استوایی) در این زمان است. بارش باران در مواقع مختلف متفاوت است و در مناطق کوهستانی دور از کرانه بارانهای شدیدی میبارد.
دومینیکا جزیرهای است که دارای انبوهترین جنگلها در آنتیل کوچک است. جنگل دومینیکا زیستگاه تعداد قابل توجه و متنوعی از حیوانات و پرندگان است. دو گونه از طوطی یعنی طوطی امپریال یا سیسرو (آمازونا امپریالیس) و طوطی کوچکتری که دارای گردن قرمز است (آمازونا آراسیاکا) تنها در دومینیکا یافت میشوند. مرغهای مگس خوار بسیاری از جمله مرغ مگس خوار سر آبی (ساینوفانا دو رنگ) از گونههای بومی دومینیکا و جزیرهی همسایهی مارتیک هستند. بخش اعظم جمعیت این کشور از نژاد آفریقایی تشکیل شده است و تعدادی از افراد اروپایی، شبه قارهی هند و حوزهی کارایب نیز در آنجا زندگی میکنند. دومینیکا تنها جزیرهای است که دارای گروهی بزرگ و مجزا از هندیهای کارائیب است این افراد از نسل افرادی هستند که پیش از کوچ اروپاییها در این جزیره میزیستند. اکثر کاریبهای باقی مانده که تعداد کمی از آنها تنها از نژاد خالص کارائیب هستند، در خاک کارائیب که حدودا 3700 آکر (1500 هکتار) است زندگی میکنند. این ناحیه در شرق جزیرهی دومینیکا واقع شده است و جزو فقیرترین نواحی مسکونی دومینیکا محسوب میشود.
دومینکا یکی از فقیرترین کشورهای حوزهی کارائیب است. اقتصاد این کشور وابسته به کشاورزی است که پیوسته در اثر تندبادها نابود میشود. برای اینکه اقتصاد کشور متنوعتر شود تلاشهایی صورت گرفته و تا حدی موفق بودهاند. برای مثال صنعت گردشگری رونق یافته است و همچنین در بخشهای ساحلی سرمایهگذاریهای مالی کوچکی صورت گرفته است. کشاورزی پیوسته چه از نظر استخدام و چه از نظر تولید ناخالص ملی مهمترین بخش اقتصاد را تشکیل میدهد. محصولات اصلی این ناحیه شامل موز، مرکبات و نارگیل هستند. در دههی 1980، موز تقریبا نیمی از درآمد حاصل از صادرات دومینیکا را به خود اختصاص داد اما در اواخر قرن های 20 و 21 موزها به سبب بروز تندبادها به طور مستمر به هدر رفتهاند. همچنین در دههی 1990 نیز تولید تا حدی به دلیل رای سازمان تجارت جهانی که بر نقض قوانین تجارت آزاد اتحادیهی اروپا تاکید داشت کاهش یافت. طبق این موضوع اتحادیهی اروپا به دومینیکا و سایر مستعمرههای اروپایی – خصوصا سایر جزایر تولید کنندهی موز در قسمت شرقی حوزهی کارائیب- امتیاز داده بود. کاکائو، قهوه و سبزیجات نیز در دومینیکا کشت میشوند. دومینیکا از لحاظ تولید میوه و سبزیجات مستقل است و مواد غذایی را به گوادلوپ صادر میکند.
سنگ خارا که یک سنگ آتفشانی است معمولا برای مقاصد ساختمانی استفاده میشود و مهمترین مادهی معدنی تجاری است. همچنین منابع رس و سنگ آهک نیز در این ناحیه وجود دارد. منابع با ارزش مس در قسمت شمال شرقی به سبب احتمال استخراج مس مورد بررسی قرار گرفتهاند. اکثر محصولات اصلی و صادرات از بخش کشاورزی ناشی میشوند و شامل مغز نارگیل، روغن نارگیل، صابون، روغن پیمنتا راسموسا و آبمیوه است. صابون از روغن نارگیل گرفته میشود و یک محصول مهم صادراتی است. یک بخش کوچک مربوط به نساجی نیز وجود دارد. محصولات چوبی مثل مبلمان، از الوارهای بومی ساخته میشوند. Portmouth اصلیترین مرکز قایق سازی است. واردات دومنیکا شامل غذا، سوختهای معدنی و محصولات کارخانهای هستند. چندین بیمارستان اصلی در دومینیکا وجود دارد. نیازهای سلامتی محلی در مراکز بهداشت محلی سرتاسر جزیره رفع میشوند. بیماریهای مربوط به روده، دیابت، آنمی، سل و بیماریهای مقاربتی جزو بزرگترین مشکلات سلامت دومینیکا به حساب میآیند. تحصیلات ابتدایی در دومینیکا اجباری است و به صورت رایگان در مدرسههای دولتی ارائه میشود. چندین مدرسهی متوسطه، کالج تربیت مدرس، دانشکدهی پزشکی، دانشکدهی پرستاری و یکی از شعب دانشگاه West Indies در دومینیکا موجود است. حدود 90 درصد مردم این کشور باسواد هستند.
فکت های دومینیکا
1- 8 گونه گیاهی ، 2 خزنده و 2 گونه پرنده زمینی وجود دارد که بومی دومینیکا هستند.
2- دومینیکا موز ، انبه ، گیاهان ریشه ای و مرکبات را رشد می دهد
3- صنعت آن از جهانگردی ، صابون ، روغن نارگیل و مغز نارگیل تشکیل شده است.
4- موسیقی و رقص جنبه های مهمی از فرهنگ دومینیکا است.در جشن های سالانه استقلال این کشور ، انواع آهنگ ها و رقص های سنتی را به نمایش گذاشته می شود.
5- یکی از بزرگترین اقوام سرخپوست کاراییب به نام Kalinago در این کشور زندگی می کنند.
6- مرتفع ترین قله کوه در دومینیکا با 1،447 متر (4،747 فوت) ، Morne Diablotins نام دارد که این کوه دومین کوه مرتفع در آنتیل کوچک است.
................................
آشنایی با کشورها (164) : سوئد
آشنایی با کشورها (163) : فلسطین
آرشیو مطالب