سینا مهدویاین مطالب از کتاب خاطرات حسین فردوسته خطاب به اون کسی که میگه اموال تاج رو مصادره کردن و تاج ثروتمند ترین تیم ایران بوده .... پس از کودتای 28 مرداد 1332 به پاس خوش خدمتیهایی که به دربار داشت به طور گسترده، شروع به تصرف زمینهای مرغوب در هر نقطه از ایران به نام باشگاه تاج کرد، چنانکه به قول فردوست به بلای جان مردم تبدیل شد:
«او را میافتاد و هر کجا که زمین شهری مرغوبی میدید به مالک آن مراجعه میکرد. اگر طرف حاضر میشد زمین را به او واگذار کند فبها و گرنه یک جوخه ژاندارم میرفت و یک پرچم سلطنتی را وسط زمین فرو میکرد و خسروانی صاحب زمین را تهدید میکرد که زمین برای شاهنشاه است. طرف مسلماً تسلیم میشد، زمین را واگذار میکرد.»[10]
مؤید این گفتهی فردوست، تعداد زیادی از گزارشهای ساواک است که از زمینخواریهای خسروانی پرده برمیدارد. برای نمونه در گزارشی در تاریخ 14 / 10 / 1342، یکی از مهندسین ناحیهی ژاندارمری تهران در این خصوص چنین اظهار میکند:
«سرتیپ خسروانی فرمانده ژاندارمری تهران و مدیر باشگاه تاج در عین حال که مردم را من غیر مستقیم وادار میکند، تعریفهایی از او در جراید و نزد مقامات مسئول بنمایند اخیراً به عنوان باشگاه تاج 5 قطعه زمین از زمینهای وحیدیه و اراضی خیابان پهلوی را تصاحب و وسیله شیرازیان معمار بدون پرداخت دستمزد، دیوار کشی و در آنها اتاق ساخته است...»
خسروانی بسیاری از زمینهای مرغوب اطراف تهران را به منظور ساخت ورزشگاه و یا تجهزات ورزشی تصاحب ولی نهایتاً برای کاشت صیفیجات و یا در مصارف دیگر استفاده میکرد. به طور مثال حدود سی هزار و چهل و شش متر مربع از زمینهای حوالی حیدرآباد واقع در شش کیلومتری جاده کرج را با عنوان احداث تأسیسات تربیت بدنی باشگاه تاج با قیمت بسیار ناچیزی خریداری میکند که پس از خرید با افزایش مسافت زمین به 29 / 37236 متر مربع و دیوارکشی آن با هزینه باشگاه تاج، در زمین مذکور توسط عاملین وی صیفی کاری صورت میگیرد.
از دیگر موارد زمینخواریهای وی که میتوان به آن اشاره کرد:
-تصاحب سه هزار متر زمین در عباس آباد به صورت رایگان به نام باشگاه تاج از بانک کشاورزی3
-تصرف 7000 متر از زمینهای موقوفه رستم آباد در تاریخ 6 / 5 / 1347 به نام سازمان تربیت بدنی.]
-تصرف 8000 متر از زمینهای موقوفه حرمت الملوک واقع در خیابان پهلوی کرج، در تاریخ 6 / 3 / 1348 به نام سازمان تربیت بدنی و باشگاه تاج.[15]
در پی غصب و تصرف اموال مردم توسط پرویز خسروانی، برخی از اعلامیهها و نامهها در اعتراض به اعمال او منتشر شد. چنانکه دانشجویان دانشگاه تهران، در نامهای سرگشاده به مقامات عالی کشور نظیر امیرعباس هویدا، ریاست بازرسی شاهنشاهی، وزارت دربار و... پرویز خسروانی را فردی ناصالح معرفی میکنند. در این گزارش با استناد به شکایتها و پروندههای وی در غصب اراضی و املاک مردم، مطالب جالب توجهی عنوان شده است:
«خسروانی مقدار زیادی از زمینهای اطراف تهران را در موقع رئیس ناحیه یک ژاندارمری بودن در لباس خدمت به ورزش و ایجاد تأسیسات ورزشی تصاحب کرده و بیشتر آنها را در فرصتهای مناسب به پول نزدیک کرده است. یک رقم کوچک دیوارکشی ده هزار متر از زمینهای اراضی اطراف برق آلستوم و شهرآرا من باب نمونه ذکر میکنیم...»
علاوه بر مسأله زمین خواری، حضور چهار ساله پرویز خسروانی در ریاست سازمان تربیت بدنی، فرصت مناسبی را برای دست درازی او به بودجهی این سازمان مهیا کرد، که بعد از برکناری وی از این پست، همچنان محل مناقشه بود تا جایی که سازمان تربیت بدنی طی گزارشی در تاریخ 15 / 1 / 1351 به دفتر مخصوص شاهنشاهی، ضمن درخواست تقاضای رسیدگی به اعمال خلاف دوران تصدی سپهبد خسروانی، گزارش مبسوطی را نیز از مصرف بودجه سازمان برنامه میدهد؛ که طی سالهای 1346 تا 1351 مبلغ 269 میلیون ریال صرف باشگاه ورزشی تاج گردیده، چنان که در قسمتی از این گزارش آمده است:
«بیشتر این اعتبارات صرف ساختمانهای چند طبقه لوکس مانند کاخ مرکزی سازمان ورزشی تاج و تزئین و مبلمان گران قیمت دفاتر گردیده که دفتر جناب نخستوزیر نیز فاقد چنین وسایل و مبلمان لوکس میباشد در حالیکه اگر هدف پیشرفت و تعلیم ورزش در سطح کشور و ایجاد هر چه بیشتر تأسیسات ورزش برای جوانان بود. برای سپهبد خسروانی کاملا امکان پذیر بود که با این اعتبارات قابل ملاحظه تعداد زیادی باشگاه ورزشی یک طبقه و با امکانات ورزشی بیشتر در تهران و شهرستانها ایجاد و به سایر باشگاههای ورزشی کشور نیز کمک نماید تا وضع آنها نیز بهبود یافته و نارضایتی آنان نیز مرتفع گردد...»
در ادامه این گزارش عنوان شده که خسروانی در طی این مدت مبلغ 105 میلیون ریال از بودجه دولت را به عنوان کمک به باشگاه ورزشی تاج دریافت نموده در صورتی که تمام این مدت کوچکترین کمکی به سایر باشگاههای کشور نشده و معلوم نیست این مبلغ به چه نحو و در چه محلی هزینه شده است.
آنچه این گزارش و اسناد دیگری از ساواک به آن اذعان میکند، این است که:«سپهبد خسروانی در عرض چهار سال تصدی سرپرستی سازمان تربیت بدنی ایران مبالغ زیادی حیف و میل و 15 میلیون تومان بودجه تربیت بدنی را در قمار باخته ...»
اعمال و رفتار خسروانی در غارت و تجاوز به اموال بیت المال آن چنان گسترده بود که از سوی افراد مختلف علیه او نامههایی به مقامات ارشد ارسال میشد ولی چون نامبرده مورد عنایت شاه! قرار داشت، هیچ ترتیب اثری به این شکایات و گزارشها داده نمیشد. به عنوان نمونه در تاریخ 21 / 9 / 1349 فردی با ارسال نامهای خطاب به سپهبد فردوست ریاست دفتر ویژه اطلاعات محمد رضا پهلوی مینویسد:
«اگر بگویید دستگاه با عظمت اطلاعاتی کشور از اعمال سپهبد پرویز خسروانی بیاطلاع است، نمیتوانم قبول کنم و اگر اعلیحضرت همایون شاهنشاه را در جریان اعمال این ابلیس خبیث قرار نمیدهند، خیانتی است که به شاهنشاه کردهاید[کردهاند] از شخص آن تیمسار متصور است اگر جسارت میکنیم معذورم بدارید زیرا پرویز خسروانی تکیه بر مسندی از درجات ارتش زده که باعث اعجاب و شاید تأثر است زیرا ژنرال دوگل ژنرال دو ستاره است و پرویز خسروانی ژنرال سه ستاره.»