مطلب ارسالی کاربران
اولین مسلمان و اولین قرآنی که به فضارفت
امروز سفر به فضا دیگر آرزو نیست و درواقع از تکاپوی اولینها در حال خارج شدن است هر چند تا امروز هیچ کشور مسلمانی نتوانسته با دانش و تجهیزات خودش به فضا سفر کند اما چند مسلمان و البته یک ایرانی توانستهاند، چنین سفری را تجربه کنند.
اولین مسلمان مسافر فضا، شاهزاده سعودی به نام سلطان بن سلمان آل سعود (فرزند پادشاه فعلی وبرادرمحمدبن سلمان ولی عهدفعلی عربستان)نام دارد که با فضاپیمای دیسكاوری در خرداد 1364 زمین را برای مأموریت 7 روزه ترك کرد و چهارم تیرماه در پایگاه هوایی ادواردز فرود آمد. دومین مسلمان، محمد احمد فارس تبعه سوریه و زاده شهر حلب بود که سفرش اول مرداد 1366 آغاز و نهم مرداد به پایان رسید.
موسی مانارف، اهل باکو، سومین كیهان نورد مسلمانی است كه اول دی 1365 با ناو كیهانی سایوز تی.ام ـ4 از پایگاه پرتابهای فضایی بایكونور راهی مدار زمین شد. چهارمین مسلمان، یك تبعه افغانستان به اسم عبدالاحد مومند بود كه همراه با دو تبعه روس به فضا سفر كرد. عبدالاحد مومند علاوه بر اینکه اولین تبعه افغان بود که چنین سفری را تجربه میکرد اولین فردی بود که قرآن را همراه خود به این سفر برد.
توکتار اوباکیرف پنجمین فضانورد مسلمان و اولین فضانورد قزاقستان در یازدهم مهر 1370 به همراه دو كیهاننورد روسی و اتریشی راهی مدار زمین شد. یازدهم تیر 1373 نیز طلحت موسی بایف اهل روسیه به عنوان ششمین مسلمان راهی ایستگاه مداری میر شد، سالیجان شریپف از روسیه به عنوان هفتمین مسلمان، ۲۰ ژانویه ۱۹۹۸و۱۴ اکتبر۲۰۰۴ به فضا سفر کرد و مجموعاً ۲۰۱روز اقامت داشت.
هشتمین مسلمان و البته اولین ایرانی مسافر فضا انوشه انصاری نام دارد که 18 سپتامبر2006 عناوین نخستین فضانورد ایرانی، نخستین گردشگر فضایی زن جهان و نخستین فضانورد زن مسلمان را به خود اختصاص داد. آخرین مسلمان نیز، شیخ مظفرشکور از کشور مالزی است که 10اکتبر2007 به عنوان نهمین مسلمان و اولین مالزیایی، چنین سفری را تجربه کرد. در این میان فقط عبدالاحد مومند بود که قرآن را با خود به این سفر برد، مومند در سرده غزنی در کشور افغانستان به دنیا آمد و در نیروی هوایی این کشور خدمت کرد و در اتحاد جماهیر شوروی به عنوان خلبان آموزش دید.
عبدالاحد مومند به همراه ولادیمیر لیاخوف و والری پولیاکوف به عنوان یک تیم سه نفره درسال ۱۹۸۸ از پایگاه فضایی بایکونور به فضا پرتاب شدند که در جریان اقامتش در ایستگاه فضایی میر، از افغانستان عکسبرداری و در آزمایشهای اخترفیزیکی، پزشکی و زیستشناختی شرکت کرد این فضانورد به همراه خود یک پرچم افغانستان و دو جلد قرآن را برد.
مومند درباره این تجربه خود گفته است: منظره زمین از ایستگاه میر لذت غیر قابل توصیفی داشت و در هیچ کجای جهان سیارهای به زیبایی سیاره ما زمین وجود ندارد. وقتی به پایگاه فضایی رسیدیم، نگاهی به زمین انداختم و با خود گفتم این سیاره تنها خانه مشترک همه ماست، به همه ما تعلق دارد و باید در کنار هم در آرامش زندگی کنیم.
برگشت مومند و همراهش به زمین، به دلیل بروز اشكال فنی در رایانه ناو، به تعویق انداخت و 24 ساعت دور زمین میچرخیدند تا سرانجام ششم سپتامبر در وضعیتی اضطراری و خطرناك به زمین بازگشتند